19-07-17

Ban Phe & The Blue Bike Trail

Na mijn Discover Thailand-Geocaching trip naar Rayong is het tijd voor mijn volgende ontdekkingsavontuur . Dit keer gaat de reis naar Ban Phe , een kustplaats op weg naar Koh Samed , eveneens in de provincie Rayong .

Maandag morgen om 08.00 werd ik opgehaald door de buurjongen en beginnen we aan de rit langs de ondertussen welgekende weg . Dank zij het vlotte verkeer en de goede driverskills , komen we na een goed uurtje aan in Tapong bij het beginpunt van het Blue Bycicle Trail .

Het Blue Bycicle Trail bestaat uit 65 caches over een traject van ongeveer 25 kilometer . Ik begin op het kruispunt waar ik afgezet ben bij nummer 1 en sla zo de straat naar het strand in voor de nummers 2 tot en met 4 . Tussen 4 en 5 ligt mijn hotel , het Sea Sand Sun Resort , en dus ga ik eerst inchecken . Ik had aangegeven dat ik al vroeg zou arriveren en aan de receptie kreeg ik het heuglijke nieuws dat mijn kamer al klaar was . Even de overtollige last afgooien en dan ga ik verder met nummer 5 . Nummer 6 brengt me bij het begin van Beach Road en vanaf hier gaat de route voor 11 kilometer langs de kustlijn . Het lijkt wel Belgisch Herfstweer , er staat een stevige wind en de zee is onstuimig . Op een enkele koe na valt er dan ook weinig volk te bespeuren op het strand . Mijn tocht gaat verder tot bij nummer 10 waar ik bij de pier kom . De inslaande golven leveren een mooi tafereel op en dus hou ik een klein fotomomentje . Het wordt al gauw een hele fotoshoot en het decor onder de pier is werkelijk prachtig dat ik de camera op zelfontspanner zet en zelf op de foto ga . Na mijn korte pauze bij de pier gaat het verder tot bij nummer 15 . Deze wijkt af van de voorgaande caches . Het is een grote box bij een Scandinavische boekenwinkel en er zit bovendien een TB in . De arme stakker zit hier al een paar maanden te wachten dus besluit ik om hem mee te nemen . Bij nummer 20 komen we bij de eerste en tevens enige 7eleven langs het hele traject . How do people survive here ? In Pattaya heb je zowat een 7eleven op elke hoek van de straat , het is dan ook onze favoriete buurtwinkel . Gelukkig zijn er langs het strand wel andere kleine minimarktjes om me te voorzien van het nodige drinken .

Tussen 22 en 23 heb ik in volgende tussenstop bij Haad Mae Ramphueng . Dit is het middelpunt van Beach Road , je hebt hier een mooi pleintje met palmbomen en zicht op de witte stranden . Deze plek is erg in trek bij de toeristen maar vandaag dus niet . De sterke wind op het strand doen het zand opwaaien en het lijkt wel of mijn benen gezandstraald worden . Op dit punt ligt trouwens een extra cache die niet van de Bike trail is . Vervolgens gaat de weg langs de kust verder tot aan nummer 34 en daar draait het trail landinwaarts . Bij nummer 38 kom ik aan een verlaten gebouw . Deze cache heeft een hogere moeilijkheidsgraad maar zelfs met de hint kan ik hem niet vinden . Na een twintigtal minuten zoeken en nog steeds niks , begin ik de logjes te lezen . Sandra en Marc konden deze niet vinden en dus stuur ik een berichtje naar de CO en de FTF in de hoop op een snel antwoord . Terwijl ik wacht in de schaduw maak ik van de gelegenheid gebruik om het zweet van mij af te vegen en wat extra zonnecrème aan te brengen . Aan de kust stond er een stevige maar verkoelende bries maar nu ik weg ben van de kust , is ook die wind weggevallen en dat voel je gelijk . Omdat ik een kwartier later nog geen antwoord heb gekregen , besluit ik om verder te gaan want het wordt ondertussen ook alleen maar later .

Bij nummer 43 slaat het trail links af voor het laatste stuk . Ondertussen zijn we al na de vijven , over een uur begint het donker te worden en ik moet ook nog terug naar het hotel geraken . En zo strand ik bij nummer 45 van de Blue Bike Trail . De laatste 20 zullen voor morgen zijn . Ik heb nu andere zorgen : Terug naar het hotel geraken en Guillaume maakt zich dan weer zorgen over het avondeten . Terwijl ik verder loop in de hoop een Bahtbus tegen te komen stopt er een grote pick-up . Een Thaise dame , zeer vloeiend Engelssprekend , en haar zoon waren op weg naar huis en vroegen of ze me een lift konden geven . Zo'n aanbod kon ik niet afslaan ! Onderweg kreeg ik te verstaan dat hier een enkele Batbus rijdt tijdens de schooluren . In het hoogseizoen rijden er wel meer maar het is laagseizoen nu en deze periode van het jaar is het hier bijna uitgestorven . Daarop volgde gelijk het aanbod of ik met hen mee wilde voor het avondeten maar daarvoor bedankte ik vriendelijk . Achteraf bezien misschien een domme beslissing want hoe vaak krijg je zo'n kans .

Tegen 18.30 word ik aan het hotel afgezet . Khob Khun Khab , 1000 maal dank ! Nu maar eerst gaan douchen en eigenlijk was dit de hoofdreden waarom ik het avondeten afsloeg . Ik voelde me zo vuil dat ik zo echt niet met die mensen aan tafel wilde gaan . Al het vuil van me afgespoeld , ga ik op zoek naar eten . Toen ik vanmorgen naar het hotel liep , passeerde ik een kippenkraam . Nu maar hopen dat ze nog open zijn . En ja hoor , een heerlijk gebraden kippetje met rijst . Guillaume helemaal gelukkig want we gaan niet verhongeren meer zelfs we nemen nog een ijsje achteraf . Na de maaltijd koop ik nog wat extra drinken voor op de kamer en daarmee loopt dag 1 op haar einde .

Dinsdag morgen , na een goede nachtrust , maak ik me klaar voor het ontbijt . Ik had ontbijt in het hotel en daar was ik heel blij mee . Zo hoefde ik me daar al geen zorgen over te maken . Bij het ontbijt aangekomen , was ik helemaal alleen . De receptioniste zei : All for you , you eat everything ! Hahaha ... Me joking you ! Maar het kwam er wel op neer . Er stond een volledig ontbijtbuffet klaar voor mij alleen . Na het ontbijt pak ik mijn spullen en check uit . Om 08.30 ga ik op pad . Klaar voor dag 2 met een goed gevulde maag , een pak zwaardere rugzak en nog 21 caches te gaan .

Ik had gisteren avond nog een berichtje gekregen ivm de niet gevonden nummer 38 dus wilde ik die nog een keer gaan proberen . In de hoop een Bahtbus te vinden die me een eind zou kunnen meevoeren , ga ik op pad . Niet veel later passeert er een bus en dus spring ik aan boord . De bus gaat echter maar tot halverwege en dus moet ik alsnog de andere helft te voet doen . Maar goed , met de extra verkregen info en slechts 1 doel voor ogen , ga ik er volledig voor . Terug bij het verlaten gebouw gekomen , duurt het nu slechts enkele minuten alvorens ik de cache in handen heb . Hoe heb ik hier gisteren zo over kunnen zien ? Ik log trouwens nog een STF ook dus dat maakte het nog net iets meer de moeite om terug tot hier te komen . Terwijl ik een berichtje stuur naar Sandra en Marc met het heuglijke nieuws , stopt er een auto of hij me kan helpen . Nou , dit sla ik niet af natuurlijk en zo bespaar ik mezelf weer heel wat kostbare tijd en energie . Bij de nummer 43 van gisteren scheiden onze wegen . De man moet rechts af richting Koh Samed pier en dus vervolg ik mijn weg linksaf te voet verder en pik de draad op bij nummer 46 . De volgende 10 caches gaan vlot en alvorens ik verder ga langs de route , houd ik een kleine tussenstop bij een tempelschool . Lachende gezichten en een constant weerklinken van het woord Falang maken duidelijk dat het over mij gaat .

Na mijn korte tussenstop zet ik het Blue Bike Trail verder . Met minder dan 10 caches te gaan komt het einde in zicht maar mijn oog valt vooral op de dreigende onweerswolken die voor mij opduiken . Bij nummer 57 begint het te druppen en van de drup in de regen kom ik bij 58 . Net op tijd om te schuilen want de hemelsluizen gaan helemaal open en het water valt met bakken uit de lucht . Net zoals het onweer gekomen is zo verdwijn het ook weer en 10 minuten later ben ik weer op pad . Het is nog niet helemaal over maar ik ben voorzien en trek mijn SOS Rain poncho aan want schuilen zat er niet meer in . Gelukkig waren dit de laatste stuiptrekkingen van de bui en niet veel later kan de poncho weer uit . Bij nummer 64 beland ik op een veemarkt tussen de koeien om te eindigen bij nummer 65 op Tapong Fruitmarket .

Yes , I did it ! 66 Caches en al bijna evenveel kilometer gelopen . Ondanks dat de trail er volgens de omschrijving maar 25 kilometer is , ben ik er weer in geslaagd om een paar kilometertjes extra te doen . Maar goed , ik ben op Tapong Fruitmarket waar ik gelokt word door de zoete geur van al dat tropische fruit . Heelder bussen met Aziatische toeristen komen hier naar toe om fruit te kopen . Naast de klassiekers zoals pomelo , ananas en meloen , zijn het vooral de durian , mangostone en rambutan die hier rijkelijk aanwezig zijn . Na mijn bezoek aan de markt ga ik nog een kijkje nemen bij de in de buurt gelegen tempel en begin vervolgens aan mijn volgende uitdaging : Terug thuis geraken .

Omdat ik geen idee had van waar en hoe laat ik zou eindigen , had ik geen transport geregeld om terug naar huis te gaan . Ik zou dit zelf ter plaatse zien . Ik loop tot aan Sukhumvit en niet veel later stopt de eerste Bahtbus al . Wat zalig om terug in de bewoonde wereld te zijn ... Even de route checken en hup we zijn vertrokken . Om 14.30 zit ik op een Bahtbus richting Rayong stad waar ik overstap op een volgende Bahtbus tot aan het Rayong North busstation . Vandaar gaat het met een minivan naar Pattaya . Om 17.30 stap ik uit bij de Big C in Pattaya South en dan is het nog maar een klein stukje lopen tot thuis . Oke , ik heb er langer over gedaan om thuis te geraken dan met een taxi en onder het motto "Time is money" geldt dit ook in de andere richting . In plaats van 1300Baht voor de taxi , heeft de terugreis me slechts 135Baht gekost . Mooi meegenomen toch !

Terug in de laundry , bestel ik een noodlesoup van de buurvrouw en ga dan eerst douchen . Volgens Ut en Philippe stink ik naar t zweet . Echt ? Hoe zou dat nu komen . Ik voel me inderdaad wel een beetje plakkerig . Na mijn verfrissende douche en de opkikkererende noodlesoup begin ik aan mijn logjes van mijn Blue Bycicle Geocaching trip . Ik ben niet alleen weer een unieke ervaring rijker , ons aantal smileys in het land of smiles is weer gestegen en bovendien is daarmee ook gelijk het tweede GC Zomersouvenir verzilverd .

Ondanks dat Ban Phe een echte toeristische bestemming is met uitgestrekte witte stranden , is het tijdens het laagseizoen maar een dooie boel . Ik had het idee dat ik de hoofdattractie was : Een Falang met twee teddyberen en een fototoestel . Dat bracht natuurlijk veel vriendelijke en lachende gezichten met zich mee . Hartelijke mensen die je verwelkomen in hun land . Dit soort Discover Thailand-Geocaching trips mag je van mij in de toekomst nog meer verwachten . De foto's van deze trip kan je alvast terugvinden in ons fotoalbum .

Sawatdee Khab and Thank you for smiling !

 

BPH11.jpg

14:18 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-17

Rayong

 

Woensdagavond 23.30 , een uur voor dat mijn vliegtuig naar Shanghai zou vetrekken , kom ik aan in de laundry . We recupereren wat we nog kunnen en ik zoek gelijk een alternatief voor de periode dat Philippe in Phuket zit . Mee op luilekkerstrand vakantie met Phil en Ut was geen optie , ik wilde spanning en avontuur . Om 00.30 zijn we ready for take off en gaan naar boven . Slaapwel !

Donderdag 6 Juli om 09.00 kwam de zoon van de buurvrouw ons oppikken om Phil en Ut naar U-Tapao Airport te brengen . De luchthaven ligt op slechts 40 kilometer ten Zuiden van Pattaya maar je doet er wel bijna een uur over . Bij de luchthaven nemen we kort afscheid en vandaar gaat het verder naar Rayong City . Rayong is de hoofdstad van de gelijknamige provincie ten Zuid-Oosten van Pattaya . De streek staat al langer op mijn planning en er ligt nog een zee van caches om te scoren . Na nog eens 50 minuten rijden , komen we om 11.15 aan bij mijn hotel voor de komende dagen . Hello Sir , Welcome to the Madina Rayong . Your room is ready , Sir …

Mensen die mij kennen weten dat ik een planner ben . Je zou het ook als controlefreak kunnen omschrijven maar dat is er misschien net over . Ik hou van schema's en een plan met een duidelijk overzicht . Omdat de beslissing om naar Rayong te gaan niet voorzien was , was ik niet voorbereid en zo had ik eigenlijk geen idee van wat , waar en hoe dus begin ik , voor ik op stap ga , met wat opzoekwerk zodat ik toch een beetje een idee heb . Tegen 14.00 ga ik met een door het hotel uitgeprint plannetje op stap en begin met een reeks caches langs Sukhumvit om de bittere nasmaak van Shanghai door te spoelen . De trail bestaat uit 21 caches en is zo'n 6 kilometer lang . Het zijn geen noemenswaardige caches maar dat is meestal zo met een trail . Vaak is het enige doel van trails puntjes scoren en niet te veel moeten nadenken . En dat was precies wat ik nodig had . Ik begin bij nummer 20 , ga zo naar nummer 1 en verlaat vervolgens Sukhumvit om nog een paar extra caches mee te pikken . Terug op de grote baan neem ik de Bathbus tot aan nummer 21 en ga daarna richting hotel . Alles samen heb ik 32 caches gelogd en zo'n 25 kilometer gelopen . Een verdienstelijke eerste dag !

Vrijdag was ik op mijn gebruikelijke uur wakker . Of het nu België of Thailand is , tussen 04.00 en 05.00 ben ik wakker . Mijn biologische klok staat jammer genoeg te goed geprogrammeerd . Maar goed , ik doe rustig aan . Tegen de zevenen ga ik ontbijten en daarna gaan we op pad . Vandaag staat de tweede powertrail op het programma : Een reeks van meer dan 50 stuks , grotendeels langs de kustweg . Onder het motto "Alle water stroomt naar de zee ." besluit ik om te voet de rivier , die achter het hotel stroomt , te volgen tot aan de kust . Op mijn tocht langs de rivier passeer ik tal van prachtige taferelen en de hele tijd spookt het liedje "Follow Rivers" door mijn hoofd . Hoe dichter ik bij de zee kom , hoe sterker de vislucht wordt . Naast de vele visserijen en Seafoodrestaurants , kom je hier ook enkele Fishsauce fabriekjes tegen . Heelder velden met vis liggen hier te drogen in de zon en verspreiden een ongelooflijke geur .

Door de vele fotostops onderweg , doe ik dubbel zo lang over het traject maar het is dan ook echt wel de moeite waard . Tegen 10.00 kom ik dan aan bij de monding van de rivier en ga naar de vuurtoren voor de eerste cache van vandaag . De komende uren volg ik Beach Road en ga van cache naar cache . Net zoals bij de andere powertrail stellen de caches niet veel voor en buiten een enkele caches na is het uitzicht ook telkens het zelfde . Onderweg neem ik geregeld een pauze momentje om wat te eten of te drinken . Na een dag stappen , kom ik tegen 17.00 terug aan bij het hotel waar ik , na een verfrissende douche , begin met de logjes te versturen . Ons aantal gevonden caches in Thailand heeft alweer een flinke boost gekregen .

Tijdens het loggen ben ik in slaap gevallen en werd tegen 20.00 terug wakker . Ik had geen zin meer om nog achter eten te gaan en heb dan maar in het hotel gegeten . Na het avondeten vervolledig ik mijn logjes en kruip ik er maar eens vroeg in .

Zaterdag was ik zoals gewoonlijk op tijd wakker . Douchen , aankleden , spullen klaar pakken en om 07.30 ben ik op pad . Vandaag is een gevarieerde dag met een beetje van alles . Mijn eerste bestemming is de mangroven . Gisteren tijdens mijn Beach Road trail was ik hier al in de buurt gepasseerd maar toen liep ik langs de verkeerde kant van het water . Tegen 09.00 kom ik aan bij het beginpad door de mangroven . Ik voel me precies op Expeditie Robinson . De wandeling door de mangroven zijn een unieke belevenis met aan het eind nog een mooi extraatje . Op het eindpunt torent een hoge uitkijkpost boven de mangrovebossen uit . De beklimming is wel een serieuze inspanning maar het uitzicht is elke druppel zweet meer dan waard .

Mijn tweede punt vandaag is de Floating Market van Rayong . Ik vond de markt van Pattaya al maar niks en vooral een fake opgezette toeristische attractie maar deze is nog 10 keer erger . Het is niet eens een floating market en er drijft ook helemaal niks !

Na deze grootse teleurstelling trek ik naar de oude stad . Old town situeert zich rond Yom Jinda Road . Hier vind je nog echt authentieke houten huizen terug . Het lijkt bijna alsof je door een filmdecor stapt . In de huizen zijn gezellige koffiebars en restaurantjes ondergebracht , andere zijn opengesteld als musea . De mensen leven hier nog echt op authentieke wijze . Een bezoekje aan Old Town mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je in de buurt bent . ’s Avonds is er een gezellige markt en eten vind je hier overal . Mijn avondmaal bestaat vandaag dan ook uit lekkernijen van op de markt .

Alweer een geslaagde dag in Rayong !

Zondag , vandaag is het Khao Phansa ook wel de Boeddhistische Lente genoemd . Khao Phansa is de dag na Asahna Bucha . Dit is het begin van een drie maand durende periode waarin monniken zich terugtrekken in hun tempels om te onderrichten in de verlichting van Buddha . Tijdens deze periode doen ook veel jongeren hun intreden voor hun drie maanden retraite . Het is tevens ook het begin van de Boeddhistische vastenperiode . Deze feestdag gaat gepaard met het branden van kaarsen . Er wordt geld ingezameld in de tempels en de kaarsen worden ter plaatse gegoten . Mensen komen tijdens deze periode massaal naar de tempel om er hun kaarsje bij te dragen .

Ik heb nog een hele voormiddag voor Phil en Ut terug komen van hun luilekker vakantie . Na het ontbijt pak ik mijn spullen in zodat ik nog heel de voormiddag op stap kan . Vandaag heb ik 3 tempels op mijn programma staan . Mijn eerste tempel is Wat Pra Padu met zijn unieke 11 meter lange Reclyning Buddha . Het unieke aan dit beeld is dat Buddha op zijn linkerzij ligt in plaats van op zijn rechter . Na mijn bezoek aan de Recyning Buddha ga ik net zoals alle andere bezoekers een kaarsje branden voor mijn Buddha .
Voor de leken onder de lezers een extra woordje uitleg : Naast de main Buddha , heeft elke tempel een ruimte met 8 extra Buddha beelden . Elke dag van de week heeft zijn eigen beeld . 8 Beelden , 7 dagen ? Inderdaad ! Woensdag wordt in twee gesplitst . Er is een Buddha voor daytime en één voor nighttime . Ut had ons dit alles al eens uitgelegd en ondertussen was ik er ook al achter dat ik op een woensdag om 12.30 geboren was en dus wist ik voor welke Buddha ik mijn kaarsje moest branden . PS Ik heb afgelopen Januari hier een cache geplaatst met betrekking tot dit onderwerp vandaar dat ik zo op de hoogte ben . Op welke dag ben jij geboren en welke Buddha hoort bij jou ?

Van Wat Pra Padu steek ik Sukhumvit over en kom ik bij de King Taksin Shrine . Deze tempel gewijd aan koning Taksin uit de Ayuthaya periode is erg in trek . Koning Taksin was een groot figuur in de geschiedenis van Siam . Hij wordt dan ook niet voor niks Taksin de Grote genoemd . Het grappige was dat ik een koppel dat ik eerder in Pra Padu tegen kwam ook hier weer tegen kom . Ik had ze eerder bij de Reclyning Buddha op de foto gezet en ze vroegen of ik nog eens zo vriendelijk wilde zijn . In ruil hebben ze er dan ook wel eentje van mij genomen .

Na mijn fotomomentje keer ik terug naar het hotel , ga snel nog even douchen en dan is het tijd om uit te checken . Uitchecken betekent meestal ook dat je ergens anders incheckt . Ik verlaat het Madina Rayong en ga naar het Caza V1 waar ik alvast incheck voor een laatste nacht in Rayong . In afwachting tot Phil en Utan ook arriveren , ga ik naar mijn derde tempel voor vandaag . Wat Khodtimtaram ligt achter de hoek bij het nieuwe hotel en is de oudste tempel van Rayong , gebouwd in 1464 . Net zoals in de eerste tempel van vandaag , breng ik ook hier mijn respect uit aan Buddha . Ook dit bezoekje is toch wel speciaal in vergelijking met de eerder bezochte Wats in Pattaya .

Ondertussen zijn de luilekkerlanders geland en stuur ik een berichtje naar P om te horen hoever ze zijn en of ik wacht met eten . Ze zijn onderweg met een gekke chauffeur die tegen de richting in over de pechstrook rijdt om aan het drukke verkeer te ontsnappen maar 45 minuten later zijn ze er nog steeds niet . De chauffeur mag dan nog zo zijn best doen , als hij de weg niet kent kan het nog lang duren . Aan de hand van de Geocaching app stuurt Phil me constant updates over waar ze zitten en ik merk dat de chauffeur hopeloos verkeerd rijdt . Uiteindelijk loods ik hun , via de door P aangegeven caches door Rayong tot bij het hotel . Reunited gaan we even de bagage naar de kamer brengen en gaan daarna samen een hapje eten . ’s Avonds is het volleybal op TV en dus blijven we rustig op de kamer .

Maandag morgen om 09.00 staat ons transport naar huis klaar bij het hotel . Het is Lady Taxi die ons komt halen en dat is altijd fun ! Op de weg naar huis stoppen we nog bij een fruitmarkt . Hier verkoopt men Durian , Mangostone , Rambutan en Logan uit eigen boomgaard . Voor 50 Bath PP kan je hier een ritje maken met de tractor door de boomgaarden en natuurlijk kopen we aan het einde van de rit een hoop vers fruit om mee naar huis te nemen . Geladen met 15 kilo fruit voor een naar Belgische normen belachelijk prijsje rijden we verder huiswaarts waar we tegen 14.00 aankomen , Home Sweet Home !

Mijn dagen in Rayong waren goed gevuld . Aan spanning en avontuur was geen gebrek en ik heb weer heel wat nieuwe dingen bijgeleerd . Het is opvallend hoe het leven hier verschilt van het leven in Pattaya . Op die 5 dagen hier ben ik 4 Europeanen tegengekomen en één daarvan was Philippe . Als buitenlander word je hier nog echt als een Falang aanzien . Wanneer ik van de week op een dorpeltje zat wat te drinken en een berichtje naar P aan het sturen was , stopte er gelijk een auto om te vragen of ik hulp nodig had . Ook de kinderen op mijn tocht langs de rivier zwaaiden naar me en liepen achter mij aan . Met die kids had ik geen problemen maar met een groepje starthonden had ik een minder leuke ervaring . Je komt hier wel vaker starthonden tegen . Meestal draaien ze niet eens hun kop om of blaffen hoogstens eens vanop een afstandje maar dit keer kwamen ze achter mij aan . Ik draaide me al snel om en begon in mijn handen te klappen maar er was er eentje die niet afgaf . Meer zelfs , hij ging voor een lekker stukje Falang . Gelukkig dat hij in mijn schoen zat en niet in mijn been want dan had het een heel ander verhaal kunnen worden . Ik moet wel zeggen dat ik sinds dit voorval toch wel heel anders reageer als ik en hond zie of hoor . Hoe snel zo’n voorval in een mens zijn kop gaat spelen .

Ook al leven we in Pattaya tussen de lokale bevolking , het zijn twee totaal verschillende werelden . De provincie Rayong heeft nog veel meer te bieden dus we komen vast nog wel eens terug . De foto’s van de voorbije dagen staan ook weer online . Door het grote aantal foto’s was het moeilijk om een selectie te maken en dus heb ik ze opgedeeld in drie albums : Rayong City , Following Rivers en KhaoPhansa .

 

RYG13_zps51ukf11z.jpg

04:45 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-17

Shanghai : Cancelled !

Donderdag 6 Juli , 11.15 : Hello Sir , Welcome to the Madina Rayong . Het is dan wel niet Shanghai maar we gaan er het beste van maken ! De vakantie is nog maar net begonnen maar het waren al een paar zeer bewogen dagen ...

Maandag avond , 18.30 , 24h before take off : Na dat de rust in mij was wedergekeerd zijn we helemaal klaar om te vertrekken . 90 Minuten voordien hadden we bericht gekregen van Booking-punt-com dat mijn hotel in Shanghai gesloten was . Paniek ! En de stress slaat toe maar ik kreeg er gelukkig ook een alternatief bij . Een vier sterren deluxe hotel in dezelfde buurt als mijn oorspronkelijke hotel . Ik moest het bekijken en zo snel mogelijk iets laten weten . Ziet er goed uit , alleen een heel klein beetje veel boven mijn budget . Maar in het bericht staat dat Booking het prijsverschil op zich neemt maar daar wou ik toch wel 200% zeker van zijn en dus bel ik met de klantenservice . En inderdaad , na 10 minuten in hold gehangen te hebben , is alles geregeld . De bevestiging van de nieuwe boeking is binnen en ik kan eindelijk kalmeren .

Terug helemaal Zen , beginnen we aan onze reis naar Schiphol waar we de nacht doorbrengen in het Holiday Inn Express . Na een vlotte rit komen we aan in Hoofddorp bij ons hotel . Na de check-in gaan we nog een avondwandelingetje maken en genieten van de zonsondergang boven Schiphol .

Dinsdag 4 Juli : Aangezien we pas om 18.30 opstijgen , hebben we nog een zee van tijd en wat is er nu leuker dan die tijd op te vullen met een paar caches rond Schiphol waaronder ook een Letterbox en een Mysterie met de namen Travelling around the world en Ready for boarding . Na ons rondje , met alweer een verdienstelijke score , stellen we de GPS in naar de Quickparking en vandaar nemen we dan de shuttlebus naar de luchthaven .

Op Schiphol Airport gaan we rustig een hapje eten , lopen door de winkeltjes en genieten nog van een Starbuckske voor we naar de douanecontrole doorgaan . Ook dit keer reizen we met enkel handbagage en na de problemen van vorige keer waren we nu goed voorbereid , althans dat dachten we . We hadden alle electronica en vloeistoffen netjes uitgesorteerd zodat we deze apart konden laten zien bij de scanning maar dat was duidelijk nog niet voldoende want onze beide handbagages werden er uit gepikt . Bleek dat bij Philippe de autosleutels en bij mij een zakje met Thais muntgeld de boosdoeners waren . Wanneer we dat ook weer achter de rug hebben , kunnen we in alle rust naar onze gate ... Frankfurt , here we come !

Om 18.00 begint de boarding en een half uurtje later komt onze Lufthansa in beweging . Na een uurtje vliegen komen we aan op Frankfurt Airport en terwijl we naar de gate getaxied worden , zien we onze Thai Air al staan . Had ik al gezegd dat er een Virtuele cache op Frankfurt Airport ligt ? RWY42 : Terminal 1 , Gate A42 . We waren aangekomen op A1 en hadden een connecting flight op B44 dus dat was even gas geven om tot bij de cache te komen maar we did it ! Vervolgens door de paspoortcontrole en dan door naar onze volgende vlucht waar we gelijk kunnen boarden voor onze vlucht naar Bangkok .

Na een zorgeloze vlucht landen we woensdag om 12.30 plaatselijke tijd op Bangkok Suvarnabhumi Airport . Zoals steeds gaan we na de douane eerst onze Thaise SIM activeren en daarna scheiden onze wegen . Terwijl ik met Geo en Guillaume spanning en avontuur ga opzoeken in Shanghai , gaat Philippe 4 dagen genieten van luilekkerstrand in Phuket .

Omdat ik een nachtvlucht naar Shanghai heb , had ik een hotel geboekt op nog geen vijf minuten van de luchthaven zodat ik niet heel de dag op de luchthaven moest blijven wachten . In het hotel aangekomen , regel ik gelijk mijn transport terug voor vanavond en daarna ga ik naar mijn kamer , trek mijn zwembroek aan en neem een verfrissende duik in het zwembad . Na een uurtje bij het zwembad ga ik op ontdekking in de buurt en ga vliegtuigen spotten . Ik eindig in het luxueuze Utthayan Kohlanta restaurant waar ik geniet van de heerlijke Thaise keuken met panoramisch zicht . Tegen 19.00 ben ik terug bij het hotel , ga nog even rusten en maak me tegen 20.00 klaar om dan om 20.30 terug naar de luchthaven te gaan voor de vederzetting van mijn reis .

Het is slechts 10 minuutjes aanschuiven aan de check-in balie . Wanneer ik aan de beurt ben en de hostess naar mijn papieren en mijn Visa voor China vraagt , leg ik haar uit dat ik slechts 5 dagen blijf en dan het land terug uit ga en dat je dan volgens de 144h Visa-Vrij regel geen visum nodig hebt . Ze zoekt het nog even op om zeker te zijn en inderdaad ze heeft gelijk . Ik heb blijkbaar iets over het oog gezien . Omdat ik na mijn verblijf in Shanghai terug naar Thailand vlieg , heb ik wél een visum nodig en aangezien je een visum voor China niet ter plaatse kan regelen kon ik dus niet vertrekken . Het komt er op neer dat het land langs waar je China binnenkomt en het land waar je na je bezoek aan China heen gaat niet hetzelfde mag zijn om aan de Visa-Vrij regel te voldoen . En omdat ik in Bangkok niet in Transit ben gebleven , voldoe ik dus niet aan die regel ! Eerst dat gedoe met het failliete hotel en nu dit , Shanghai is me niet gegund . Bye Bye Shanghai , Pattaya , Here I come …

Ondertussen is het bijna 22.00 woensdagavond en de laatste bus naar Pattaya is net vertrokken en dus pak ik een taxi huiswaarts . Iets na elven kom ik aan bij de laundry en doe ik mijn hele verhaal nog eens opnieuw aan Philippe . Een dure grap maar we proberen nog zo veel mogelijk te recupereren . Het geld van het vliegticket en Disney zijn we kwijt maar bij de hotels kunnen we de schade beperken . Achteraf gezien had ik ook van Shanghai naar Hong Kong kunnen vliegen en dan van daar terug naar Thailand maar dat kreeg ik echt allemaal niet meer geregeld voor mijn vlucht naar Shanghai zou vertrekken om nog maar te zwijgen van het prijskaartje .

Bij deze is het laatste woord over Shanghai gezegd , voorlopig althans , en dan ga ik nu genieten van mijn vakantie ! Beginnende met 5 dagen Rayong en heel veel Geocaching om alles door te spoelen .

De foto’s van de voorbije dagen , waaronder vooral plane spotting en luchthavens , staan ook weer online .

 photo BKKIMG_00-1_zpsa9q6izk7.jpg

17:52 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-07-15

On Top Of Andalusia

Dinsdag 28 Juli : De Siërra Nevada , het laatste stukje van onze Andalusian Roadtrip .

Granada ligt aan de voet van de Siërra Nevada . Vanuit het raam van ons hotel hadden we zicht op de bergen en vandaag trekken we naar diezelfde bergen . Na het ontbijt wordt voor de laatste keer de bagage in de auto gedropt , tanken we ons vijfhonderdje vol en beginnen aan onze rit naar boven . Onderweg naar boven houden we hier en daar halt om een kijkje te nemen en een cacheke te loggen . Onze eerste halte in de Siërra Nevada is het ski-oord Monachil . Het is grappig te denken dat je hier op sneeuwvakantie kan als je weet dat we heel de vakantie al temperaturen boven de 35° hebben ervaren . Ook hier liggen weer twee caches maar onze aandacht gaat vooral naar de incognito testauto's van enkele grote Duitse merken .

Van het ski-oord zetten we onze beklimming van de berg verder richting 2500 meter . Next stop : Virgen de las Nieves . Wegens wegenwerken zijn we genoodzaakt om de auto op de parking te zetten en te voet verder omhoog te gaan . Boven op de top staat een groot Mariabeeld en al heb ik niets met het Katholieke geloof , het is een impressionant zicht . En natuurlijk ligt op deze toplocatie ook weer een cache .

Ons eigenlijke doel van vandaag was de Pico de Veleta op 3396 . Hier ben ik 10 jaar geleden een gedeelte van mijn gehoor verloren . Toen zijn we met de auto tot vlak bij de top gereden maar door de wegenwerken kunnen we niet verder tenzij te voet maar dat is nog meer dan een halve dag stappen en daar waren we niet op voorzien . Helaas , En dus geen bijhorende cache boven de 3000 meter . We zullen misschien ooit nog wel eens een cache vinden boven de 3000 meter en kunnen dan alsnog de eerder gevonden Challenge nabij Sevilla loggen .

Toch wel een beetje teleurgesteld , beginnen we aan onze afdaling . Onderweg naar beneden stoppen we bij El Dornajo voor de lunch en zien dat er vlak bij een cache ligt . Na zo'n vijf minuutjes zoeken en nog steeds niets gevonden te hebben , wil ik de voorgaande logjes beginnen lezen en ... Published ! Deze cache is een week geleden uitgekomen en de First to Find is nog in de running . Dat motiveert natuurlijk om verder te zoeken en na nog eens vijf minuten kunnen we onze naam in het maagdelijke logboek schrijven . Dat maakte de teleurstelling toch een beetje goed . Na onze FTF gaan we lunchen in de bergen met gratis WiFi . Terwijl Philippe Facebook terroriseert , kijk ik op de Geocaching app en zie dat onze eerder gelogde FTF deel uitmaakt van een reeks en dat deze allemaal nog ongelogd zijn .

Na de lunch wagen we onze kans en gaan het pad op , op zoek naar FTFcaches . Het pad is met de auto niet te doen en dus moeten we te voet . Na nummer vier van het trail pikken we nog een buitenreeks cache mee . Ook deze is een FTF en wat voor één . De cachebox , ter grote van een speelgoedbox , zit verscholen onder de rotsen . Het duurde even alvorens we alle stenen hadden weggehaald en bij het logboek konden maar het was de moeite waard . Wat een afsluiter ! We hadden graag nog wat meer FTF's op onze naam geschreven maar we moesten nog heel de weg terug rijden naar Malaga . Vijf FTF's hebben we toch weten te verzilveren en daarmee is de teleurstelling van onze +3000 meter-cache snel vergeten .

Omstreeks 19.00 komen we aan in Malaga waar we de laatste nacht doorbrengen in het Malaga Airpoirt Holiday Inn Express hotel en daarmee is de cirkel rond . We "kappen" de bagage af op de kamer en gaan de huurauto terug inleveren . We hebben een zalige tijd gehad met ons Fiatje 500 ! Van het verhuurbedrijf is het slechts een kwartiertje stappen naar ons hotel en dus laten we de shuttlebus voor wat het is en gaan te voet terug . Op de kamer gekomen wacht ons nog een laatste uitdaging : Alle bagage terug in de koffers krijgen . De voorbije weken hebben we de koffer van de auto gebruikt als bagageruimte maar nu moet alles terug in die koffers . We hebben in elke stad waar we geweest zijn wel iets gekocht en dus werd het toch even puzzelen . Een dik uur later is de bagage gemaakt en gaan we een hapje eten . Om 22.00 doen we het licht uit want morgen is het vroeg dag .

Woensdag 29 Juli : And now the end is near ... Om 04.00 liep de wekker af en een uurtje later kwam de taxi ons ophalen om naar de luchthaven te gaan . Ondanks het kleine overgewicht verloopt de check in vlot .

Om 10.00 staan we terug op Belgische bodem en zetten we en punt achter onze Andalusian Roadtrip . We hebben drie fantastische weken beleefd . We hebben gezweet als een beest maar genoten van elke druppel . Als er nu nog één iemand durft zeggen dat de Zomers in Thailand te heet zijn , wel die moet maar eens naar Andalusië trekken in Juli . De foto's van ons laatste stukje staan ook weer online .

 photo Sierra14_zpstu8cda0m.jpg

Punt !

09:55 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-07-15

Granada

Zondagmorgen hebben we Cordoba verlaten en zetten koers richting de laatste stad op onze Roadtrip , Granada . Tien jaar geleden paste Granada niet in ons reisschema dus kijken we enorm uit naar deze nieuwe ontdekking . Maar eerst is er nog de weg van Cordoba naar Granada .

Andalusië telt vele cachetrails . Één daarvan loopt over 168 km van Cordoba naar Granada . 168 Kilometer bezaaid met caches ... Het klinkt als een natte droom maar het trail gaat grotendeels over onverharde bergwegen dus geen makkelijke opgave . Toch wilden we een stukje van het trail meepikken en zijn we zondagmorgen goed op tijd vertrokken . We beginnen bij het eigenlijke einde van het trail en rijden zo'n 15 kilometer van cache naar cache door een afwisselend landschap van olijfbomen , notelaars en weilanden . Op het einde was het wel een beetje spannend , deze paden zijn niet gemaakt om met de auto te doen maar het leverde ons toch maar mooi 44 caches op . Stel je voor als je heel het trail zou kunnen volgen .

 photo Gran06_zpsf2vwogmu.jpg

Na het trail zetten we onze rit naar Granada verder . De weg bolt vlotjes onder de wielen door en tegen de middag komen we aan bij ons hotel in Santa Fe aan de rand van Granada . Onze tijd in Granada is kostbaar omdat we eigenlijk alleen maar zondagmiddag en maandag hebben . We droppen de bagage af in het hotel en trekken naar Granada .

Vanmiddag staat het Alhambra op het programma . Het Alhambra is als het ware een Middeleeuwse paleis-burcht dat dateert uit de Moorse tijd van Granada gelegen op een heuvel boven de stad . Net zoals de Mesquita van Cordoba , behoort het Alhambra tot één van de belangrijkste trekpleisters van Spanje .

Het dagelijks aantal bezoekers voor het Alhambra is beperkt en voor het Nasrid Paleis krijg je een bepaalde tijd opgegeven . Als je dus geen tickets hebt gereserveerd , zou het dus kunnen dat je er niet in komt . We beginnen ons bezoek aan het Alhambra met een wandeling door de tuinen , gevolgd door het Alcazaba . Om 13.30 hadden we toegang tot het Nasrid Paleis . Dit is het beeld dat overal wordt afgebeeld als je foto's van het Alhambra ziet . Prachtige bogen met Moors reliëf en patio's met waterpartijen . Het meest gekende beeld van het paleis is de Leeuwenfontein .

Van het paleis gaan we verder door de tuinen naar het laatste deel van het domein , het Generalife . Ook hier vinden we weer diezelfde pracht en praal terug . Ik moet wel zeggen dat ik meer van de tuinen had verwacht , een beetje meer zoals Versailles met heel veel bloemenpracht .

Moe van het rijden , het trail en ons bezoek aan het Alhambra maar vooral van de warmte , keren we terug naar het hotel waar we ons lekker opfrissen en onze benen onder tafel schuiven in het restaurant .

Maandag : Gisteren hebben we het Alhambra bezocht , vandaag staat de binnenstad van Granada op het programma maar eerst langs de Carrefour voor de Granadafoto .

De Moorse koningen in Granada hebben het langst stand gehouden waardoor er in de stad toch wel een andere sfeer heerst dan in de andere steden die we de afgelopen weken hebben bezocht . In de binnenstad is de Moorse invloed nog heel duidelijk zichtbaar . De gezellige straatjes met oosterse geuren nodigen uit om lekker te kuieren . Je waant je hier eerder in de Soeks van Marokko of Tunesië dan in Spanje .

's Middags gaan we lunchen bij Central de Granada , zeg maar de Grote Markt van Granada .

Na de lunch trekken we weg uit het centrum naar Albacin . Deze historische wijk heeft haar identiteit nog goed behouden . Smalle steegjes en heel veel trappen leiden je naar boven vanwaar je een mooi zicht hebt op de stad en het Alhambra .

De weg naar beneden gaat over gelijkaardige kasseiwegen . Terug op het hotel gekomen , steken we onszelf in een sopje en gaan daarna eten .

We hebben in Granada weinig tijd besteed aan Geocaching maar toch hebben we hier en daar snel een cacheke meegepikt . Morgen trekken we de bergen in voor het laatste stukje van onze Roadtrip .

De foto's van Granada en de weg naar Granada staan ook weer online . Ze staan opgesplitst in twee albums : Het eerste deel omvat de reis naar Granada en het Alhambra , in het tweede deel staan de foto's van Granada stad .

"

19:50 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-15

Cordoba

Na ons bezoek aan Carmona zetten we onze Roadtrip verder richting Cordoba . Tegen 14.00 komen we aan bij het hotel . Net op tijd want tussen 14.30 en 17.30 is , wegens siësta , de receptie gesloten . Op de kamer gekomen , volgen we de gebruikelijke procedure : Reorganisatie van de kamer , uitpakken , alle laders aan de stroom en last but not least een verfrissende douche . En daarna houden ook wij een kleine siësta . Na onze siësta gaan we op zoek naar de Carrefour voor een paar boodschappen en de Carrefourfoto Cordoba . 's Avonds eten we in het hotel en nemen nog een duik in het zwembad .

Vrijdag en zaterdag trekken we twee dagen Cordoba in .

Vrijdag beginnen we met een wandeling langs de buitenrand van de stad . We steken de stad door tot aan de Guadalquivir rivier en steken vervolgens de rivier over . Vanaf de overzijde van de rivier hebben we een mooi zicht op de Romeinse brug en de oude stad . De Mezquita torent hoog boven de stad uit . We wandelen langs de oevers van de rivier en pikken enkele caches mee . De meeste laten zich ( al dan niet vlot) vinden maar er is er eentje waar ik toch echt wel een half uur heb staan zoeken . Zelfs met de spoilerfoto bleef deze onvindbaar . Maar ik wilde nog niet opgeven tot er opeens een kopel mijn kant uit kwam . Ik hoorde ze tegen elkaar zeggen "Ik denk dat die ook aan het zoeken is ." Het was een koppel Geocachers uit het Antwerpse ! Hoe groot kan het toeval zijn ? Met verenigde krachten zoeken we nog tien minuten verder maar zonder resultaat . Ach ja , je kan ze niet allemaal vinden he .

Na deze "Not found" trekken we naar het centrum en gaan op zoek naar een restaurantje voor de lunch . We laten ons oog vallen op een gezellig restaurantje volledig gedecoreerd met een verzameling van Torreador foto's . Maar het grappige is wel dat ze de Italiaanse keuken serveren . Na de lunch pikken we nog een paar "Founds" op en tegen 15.00 trekken we terug naar het hotel . Net zoals in Sevilla , mijden we de hete middagzon . De gemiddelde jaartemperatuur in Cordoba is trouwens de warmste van Europa . De wind voelt hier eerder aan als een warm luchtkanon en ook nu weer gaan we vlot over de 40°C . We zoeken net zoals gisteren verkoeling in het zwembad en ’s avonds trekken we terug de stad in voor het avondeten .

Zaterdagmorgen gaan we alweer vroeg de stad in . Vandaag trekken we naar de kern van de stad met als absolute topper de Mezquita van Cordoba ook wel "Het woud van duizend zuilen" genoemd . Deze Moskee-Kathedraal is één van Spanje's toeristische topattracties . Doorheen de tijd heeft de Mezquita heel wat verbouwingen en uitbreidingen gekend . De oorspronkelijke kerk werd na de Moorse overwinning uitgebouwd tot de derde grootste Moskee ter wereld . Jaren later , na de herovering op de Mooren werd temidden van de Moskee een kathedraal neer geplant . De geschiedenis van de Mezquita is al even fascinerend als het gebouw zelf . Tijdens ons bezoek aan de Mezquita gaan we ook nog op zoek naar de antwoorden voor de bijhorende Earthcache .

Na ons bezoek aan dit majestueuze kunstwerk trekken we verder door de binnenstad . Ook hier vinden we weer de typische witte gevels , gezellige pleintjes en vele kerkjes terug . De historische binnenstad staat trouwnes integraal op de UNESCO Werelderfgoedlijst .

Zaterdag avond eten we in het hotel en beginnen alvast in te pakken . Zondag verlaten we Cordoba en rijden weer verder naar Granada .

De foto's van onze twee dagen Cordoba staan ook weer online .

 photo CDB13_zpsvncnbjzk.jpg

22:45 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-15

Italica & Carmona

Italica en Carmona , het lijkt wel de titel van een of andere roman maar dat is het niet . Het zijn twee steden die niet mochten ontbreken tijdens ons verblijf in Sevilla .

Italica was de eerste Romeinse stad in Andalusia en werd gesticht rond 200 voor Christus . De stad kende een rijke periode en leverde enkele grote Keizers aan het Romeinse Rijk . Het had een theater en een arena . In de arena was plaats voor zo'n 25.000 man en was daarmee de derde grootste van het hele Romeinse Rijk . Wegens geografische verschuivingen komt er na zo'n 500 jaar een einde aan de gloriejaren van Italica en raakt de stad in verval . Het theater , de arena en enkele mozaïeken zijn momenteel te bezoeken maar grote delen van de Romeinse stad liggen onder de huidige stad Santiponce . Als je hier woont , is de kans groot dat je een Romeinse schat onder je bed hebt liggen .

Woensdag zijn we naar Santiponce , het huidige Italica , gereden . Na een kwartiertje komen we aan op onze bestemming . We beginnen bij het Theater waar bovendien weer een Earthcache ligt . De site is gesloten wegens restauratiewerken maar we konden wel een rondje lopen rond het terrein en ook de antwoorden konden gevonden worden . Na het theater , gaan we een kijkje nemen op de grote site met de arena en de mozaïeken . Het is nog vroeg in de morgen en het is nog heerlijk rustig op de site . We lopen tussen meer dan 2000 jaar geschiedenis met enkel het geluid van vogels en krekels op de achtergrond .

Tegen dat de eerste toeristenbussen aankomen , zijn wij klaar en gaan we weer verder naar onze volgende halte .

Onze laatste stop in Santiponce is het San Isidoro Del Campo klooster .

Na ons bezoek aan Italica nemen we een grote omweg terug naar Sevilla en pikken onderweg nog een reeksje caches mee . We stoppen aan een Santiago De Compostella Mijlpaal , begeven ons tussen de olijfboomgaarden en loggen onze eerste Spaanse boomcache . We cruisen heerlijk door het landschap en genieten van de vergezichten .

Net zoals El Torcal in Malaga , is dit een leuke afwisseling tussen al het citytrippen door . 's Avonds keren we voor de laatste keer terug naar ons hotel in Sevilla .

Donderdag 23 Juli : Vandaag verlaten we Sevilla en rijden naar de volgende stop op onze Roadtrip , Cordoba . Op weg naar Cordoba houden we halt bij de Middeleeuwse provinciestad Carmona . Doorheen de geschiedenis is Carmona , net zoals vele andere steden in Andalusië in handen geweest van verschillende volkeren . De Carthagen , Romeinen , Feniciërs , Arabieren en de Christenen hebben allemaal hun stempel achter gelaten in de stad . De oude binnenstad is gebouwd op een heuvel en wordt omringd door een stadsmuur die nog volledig in tact is . Ook de oude binnenstad zelf heeft haar authentieke karakter bewaard . Via één van de oude stadspoorten kom je in de stad met haar smalle straatjes , witte en okerkleurige huizen en vele pleintjes .

We komen Carmona binnen langs de Puerto de Sevilla en lopen een rondje door de oude binnenstad . Bij elke invalsweg of toegangspoort heb je een mooi zicht en een cache .

We verlaten de stad langs de Puerto de Cordoba en zetten onze route richting Cordoba verder .

De foto's van Italica en Carmona staan ook weer online .

"

22:37 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-15

Sevilla

De stad Sevilla is niet enkel de hoofdstad van de gelijknamige provincie , het is ook de hoofdstad van Andalusia en tevens de vierde grootste stad van Spanje . Sevilla is een echte grootstad en toch merk je daar in de binnenstad weinig van . De rijke geschiedenis van de stad maakt Sevilla tot één groot openluchtmuseum met ontelbaar veel bezienswaardigheden . Een absolute must tijdens onze Andalusian Roadtrip .

Vrijdag 17 Juli zijn we van de kust landinwaarts getrokken en hebben daarmee de aangename zeebries omgeruild voor het bloedhete Sevilla . De temperaturen gaan hier ’s middags vlotjes boven de veertig graden . En dan zeggen ze dat de Zomers in Thailand niet uit te houden zijn … Ik heb zelf niet veel last van de warmte maar je voelt de energie ’s middags gewoon wegsmelten en dus proberen we de hete middagzon te mijden . We snappen nu gelijk waarom je hier ’s middags geen kat op straat ziet lopen . Dat heeft natuurlijk wel het voordeel dat je ook geen last hebt van Muggles tijdens het cachen .

Zaterdag 18 en zondag 19 Juli zijn we twee dagen de stad in getrokken . We nemen de auto tot aan het dichtstbijzijnde metrostation waar we de auto gratis kwijt kunnen en nemen vandaar de metro naar het stadscentrum . Het bespaart ons niet alleen een hoop tijd , het is ook nog eens een pak goedkoper dan een parkeergarage . Uit de metro gekomen , lopen we recht op een Starbucks en dus beginnen we de dag met een heerlijk zomerse Frappo .

We hadden de stad in een paar verschillende zones ingedeeld zodat we systematisch en zonder te veel extra kilometers te moeten lopen toch de belangrijkste dingen zouden zien . Zaterdag zijn we begonnen in de historische binnenstad met het Alcazar , de imposante kathedraal en het moderne Plaza Mayor . Verder heeft Sevilla , net zoals zowat elke Andalusische stad , een Plaza de Toros en ontelbaar veel oude kerkjes . De kunstige klokkentorens en kleurrijke dakkoepels schieten overal in de stad boven de huizen uit . De winkelstraten zijn afgespannen met zeildoeken om de zon uit de straten te houden en dat helpt wel tegen de warmte . En in de winkels draait de airco dus dat maakt het tussendoor shoppen ook weer extra aangenaam . Zolang je niet te veel in de zon komt valt het nog te doen maar veel drinken is en blijft de boodschap .

 photo SEV21_zpsiiynxzub.jpg

Zondag , dag twee in Sevilla : Vandaag staat in het teken van de wereldtentoonstelling van Sevilla . In 1929 werd de wereldtentoonstelling deels in Barcelona en deels in Sevilla gehouden . Het gedeelte in Sevilla was gewijd aan de Spaans - Zuid Amerikaanse landen onder de naam Exposición Ibero-Americana . De tentoonstelling vond plaats in de buurt van het Maria Luisa park . Veel van de toenmalige paviljoenen , worden momenteel gebruikt als consulaat of museum . Het belangrijkste paviljoen en één van de absolute trekpleisters van Sevilla is het Plaza de Espana .

In 1992 deelt Sevilla wederom in het organiseren van de wereldtentoonstelling . Na de middag trekken we naar het Isla de Cartuja , de voormalige lokatie van Expo ’92 . Het is zondagmiddag en broeierig heet . Hier liepen ooit miljoenen bezoekers rond , waaronder ook mijn eigen Flupke , maar momenteel lijkt het wel een spookstad . In sommige van de gebouwen zijn bedrijven ondergebracht maar op zondag zie je hier dus geen kat . Tenzij je naar het pretpark , Isla Magica , gaat . Verder staat er op het eiland nog een prachtig middeleeuws klooster maar ook daar valt weinig leven te bespeuren .

Onze watervoorraad geraakt al snel op en omdat er hier niets te vinden is , zijn we genoodzaakt om terug richting stadscentrum te trekken .

Dinsdag 21 Juli , Nationale Feestdag in België : Na onze dag in Alcala De Guadaira , trekken we opnieuw naar Sevilla . We werken nog een paar wijken in het Oostelijke deel van de binnenstad af , gaan op zoek naar de Carrefour Express en keren terug naar het Expo ’92 gebied . Wat een verschil met afgelopen zondag , vandaag is het hier één grote bedrijvigheid .

De voorbije dagen in Sevilla hebben we natuurlijk ook weer heel wat smileys op de kaart gezet . In Thailand zijn we vertrouwd met de Jamie Zel containers , Sevilla en eigenlijk heel Andalusia , heeft zo haar eigen cachecontainers . De kleine bewaardoosjes van de vullingen voor vulpotloden zijn hier de meest voorkomende cacheboxen en ook de verstoptechnieken verschillen nooit erg veel . Verkeersborden zijn hier graag gezien . Geocaching in Sevilla , ging hem niet om de cache of de uitdaging maar elke cache lag wel in de buurt van één of andere bezienswaardigheid … En dat zijn er veel !

We sluiten het hoofdstuk Sevilla af met een avondje in de oude stad en Tapas . De foto’s van Sevilla staan ook weer online . We hebben ze opgesplitst in twee delen : Sevilla , Hot in the City en Sevilla 29-92 .

 photo SEV34_zpsyyvc5gic.jpg

20:15 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |