13-03-17

Hello , My Game Is ...

Hello , my game is Geocaching ! Maar dat weet iedereen wel ondertussen .

Zoals ik eerder in Februari al zei , heeft Invader een nieuwe expo in Parijs onder de naam "Hello , my game is" . Het is van 2011 geleden dat Invader zijn werk nog eens indoor tentoonstelde . De nieuwe expo vindt plaats is het Musée en Herbe en is vooral gericht op kinderen ...

Afgelopen weekend zijn we naar Parijs gegaan voor wat qualitytime . De komende dagen zijn een combinatie van enkele van onze grootste passies : Parijs , Street Art , de Aziatische keuken en Geocaching natuurlijk . Omdat ik de voorbije weken extra dagen gewerkt heb , had ik zaterdag een recup dag in de plaats gekregen en dus werd ons weekendje Parijs met een dag vervroegd . Vrijdagavond na t werk vertrekken we met de auto nog naar Parijs . Na slechts drie uurtjes rijden komen we aan bij ons hotel in St Denis . Dit is het zelfde hotel van vorig jaar tijdens het Schrikkelweekend en een prima uitvalsbasis voor een weekendje Parijs met de auto .

Zaterdagmorgen worden we rustig wakker . We hebben erg veel zin om Parijs in te trekken en besluiten om te ontbijten in de stad in plaats van in het hotel . Hello Paris , long time no see ! We beginnen onze dag in de buurt van St Lazar met een Frans ontbijtje en de eerste caches van het weekend . Onze eerste caches zijn twee Challenges uit de reeks Circumnavigation . Om deze te mogen loggen , moet je een "van cache tot cache" afstand behaald hebben van respectievelijk 1 tot 5 keer rond de aarde . We hadden de eerste drie van de reeks eerder al gelogd en dankzij al onze reizen naar Thailand voldoen we nu ook voor de laatste twee . We hebben momenteel een cache to cache distance van 216 136 km . We zijn over de helft naar de maan !

Van St Lazar nemen we de metro richting de Champs Elysées . Wanneer we bij de Arc de Triomphe uitstappen is het beginnen regenen en dat zou zo blijven voor de rest van de dag . Gelukkig waren we er op voorzien en gaan door met onze planning en zetten 4 nieuwe smileys op de kaart rond de Place de Charles de Gaulle Etoile . Vervolgens trekken we over de Champs richting Concorde en vandaar met de metro verder richting Les Halles . Na jaren van verbouwen is het vernieuwde shoppingcenter af dus wilden we een kijkje gaan nemen . Het nieuwe gebouw is werkelijk een doorn in het oog van de buurt maar we zitten droog en dat is ook al iets . Er ligt bovendien een cache maar wegens te veel Muggles konden we deze vandaag niet vinden . Ondertussen is het al voorbij lunchtijd en beginnen onze maagjes te knorren . Of was het nu Guillaume die knorde omdat hij de regen beu was . In het verleden waren we al een paar keer gaan eten bij een Aziatische traiteur in één van de zijstraatjes rond Les Halles maar om een of andere reden konden we het restaurant niet terug vinden en dus gingen we op zoek naar iets anders . We belanden in een gelijkaardig restaurant maar dan beter , in de Rue St Martin vlak bij Centre Pompidou .

We genieten van onze lunch en warmen helemaal op bij een kopje Chinese Jasmijnthee .

Na onze Asian lunch gaat de rainy afternoon in Parijs verder . We loggen nog een paar caches en bezoeken enkele van Invaders nieuwste werken in de Parijse straten . De gele smileys op de kaart en de kleurrijke mozaïeken vormen een mooi contrast tegen het grijze natte decor van Parijs . Tegen 16.30 houden we het voor bekeken en besluiten om terug richting hotel te trekken om op te drogen . Een warme douche en een kopje troost kunnen echt deugd doen na zo'n dag .

's Avonds wanneer het duister valt , klaart het even op en gaan we in de buurt van het hotel nog een kleinigheidje eten maar wanneer we daar terug buiten komen , is het alweer aan het regenen . Bon soir et bonne nuit !

Zondagmorgen staan we op met regen . Vandaag ontbijten we in het hotel en daarna trekken we richting Pont Alexandre III en het Louvre om de kaart weer wat meer geel te kleuren . Bij de brug loggen we onze tweede Earthcache van dit weekend en daarna trekken we naar de Tuileries in de regen . In de tuinen van het Louvre ligt een nieuw reeksje caches met een speciaal icoontje , ze maken deel uit van een Geotour . Van Muggles hebben we geen last , deze zijn namelijk te druk bezig met hun paraplu's in bedwang te houden . Van het Louvre gaan we naar het Palais Royal en 's middags gaan we terug lunchen bij het zelfde restaurant van gisteren .

Na de middag brengt een cache ons naar het huis van Serge Gainsbourg . Grappig want vorige week was er nog een reportage op de radio over dit bijzonder huis . Voor de mensen die hen niet kennen , wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen , Serge Gainsbourg is een van de grootste Franse zangers en rokkenjagers . Voor zijn dood in 1991 had hij in zijn testament gezet dat zijn huis moest blijven zoals hij het heeft achtergelaten . Met andere woorden binnen is er de afgelopen 26 jaar niets meer veranderd en is de tijd er blijven stil staan . De gevel is beschilderd met graffiti en aan het hek hangen bloemen van fans . Zonder de cache zouden we deze plek waarschijnlijk nooit ontdekt hebben ... Je t'aime , moi non plus !

Al cachend lopen we door de regen langs de Seine via het Île de la Cité en Île Saint Louis richting Saint Lazar waar we om 16.00 de metro naar het hotel nemen .

Terwijl we opdrogen , droogt het ook buiten op en tegen 17.00 begint Philippe aan zijn terugrit naar huis . Volgende maand gaat P weer voor 10 dagen naar Thailand waardoor hij beperkt is in zijn vrije dagen maar ik en de jongens blijven nog een nachtje langer in Parijs . Na P uitgewaaid te hebben , besluit ik om van het droge weer te profiteren en ga nog een beetje cachen . Net buiten Parijs , in Levallois ligt een reeks van meer dan 50 caches . Ik heb het reeksje al lang geleden ontdekt maar omdat we nu minder in Parijs komen , is het er nog niet van gekomen . Tegen 17.30 stap ik uit de metro in Levallois , stel de GPS in en begin aan een stukje speedcaching . Het zijn snelle oppikkers en dus loop ik vlot van de ene naar de andere . Het is een race tegen de klok want het begint al donker te worden . Tegen 18.30 valt de duisternis boven Levallois maar erger nog het begint alweer te regenen . Op dat uurtje heb ik toch 11 caches gevonden en de rest is voor later .

De verdere avond ga ik nog een kleinigheidje eten , heb contact met P die ondertussen goed thuis geraakt is en maak mijn planning op voor maandag .

Maandagmorgen ben ik al vroeg op . Buiten is het nog donker maar veel belangrijker : Het is droog ! Ik pak mijn spullen in , check uit en vertrek richting Vincennes voor het eerste punt op mijn programma voor vandaag . Iets na 08.00 kom ik aan bij het Chateau de Vincennes en vanaf hier begin ik aan mijn ochtendwandeling door het Bois de Vincennes . De reden voor mijn bezoek aan het Bois de Vincennes is simpel : Geocaching ! In het Bois de Vincennes ligt 1 van de 10 Partnership caches van Europa . Net zoals bij de Geotour , heeft ook deze een exclusief icoontje maar dit is nog exclusiever en dus moest en zou ik deze vinden . Onderweg pik ik nog enkele andere caches mee die op mijn weg liggen en na het bemachtigen van het Partnership icoon loop ik door tot in Fontenay-sous-Bois waar ik de RER A terug naar Parijs Centrum neem .

Wanneer ik in Châtelet uit de metro stap is het , jawel , weer begonnen met regenen . Het was al te lang droog gebleven . Het volgende punt en de feitelijke reden van deze Parijstrip is de Invader Expo . Na de voorbije dagen enkele van Invaders nieuwste werken in het Parijse straatbeeld gezien te hebben , was ik toch wel benieuwd naar de expo . Hello , My game is is een kleine expo en vooral op kinderen gericht . De eerste zaal staat volledig in het teken van de oude pixel games zoals Pac Man en Tetris . In zaal 2 hangt een megatrots wereldkaart met een volledig overzicht van de huidige invasie . In de derde zaal is het thema Rubikcube . Om de afbeelding in de Rubiks te zien , neem je best wat afstand of gebruik je je smartphone om de tekening te zien . Naast Malificent en Sherakhan uit Junglebook , is het pronkstuk in deze zaal toch wel de meer dan drie meter grote kubusmozaiek van Peter Pan's Lost Boys . In de laatste zaal krijg je een beeld van het werkatelier van de artiest en is er een grote magneetmuur waar de bezoeker zelf aan de slag kan . Natuurlijk gaat de exit through the giftshop waar ik het boek van de expo koop .

Na mijn bezoek aan Invader in het Musée en Herbe loop ik richting Les Halles waar ik met Aaron heb afgesproken . Terwijl ik wacht , loop ik nog eens langs de cache die we zaterdag niet vonden . Het Muggle niveau ligt veel lager dan zaterdag en blijkbaar hadden we ook niet goed gevoeld want ik had hem gelijk te stekken dit keer . Ik loop nog even langs de LegoStore en daarna ga ik binnen in het shoppingcenter wachten op Aaron . Wanneer we elkaar gevonden hebben , gaan we samen een hapje eten bij … De Chinees van de voorbij dagen . We hebben elkaar al veel te lang niet meer gezien en dus heel wat bij te praten . Het oorspronkelijke idee was om het rondje Geocaches in Levallois verder te zetten maar omdat het nog steeds aan het regenen is , houden we een extra uitgebreide lunchpauze . Wanneer het dan toch lijkt te stoppen met regenen , gaan we nog voor een paar dichterbij gelegen caches en eindigen alweer met regen in de Starbucks .

T was een leuke middag maar tegen 16.30 is het alweer tijd om afscheid te nemen . Op weg naar het station pik ik nog een laatste cache mee bij het Gare de l’Est en begeef me vervolgens richting Thalys . Er staat een heuse mensenmassa te wachten in het station . Blijkbaar moet je nu net zoals op de luchthaven door een volledige controle . Eens door de controle zet ik een versnelling hoger naar de trein om niet in de drukte te moeten wachten om in te stappen . Om 17.25 gaan de deuren dicht en zou de trein moeten vertrekken maar dan volgt een aankondiging : De trein heeft een vermoedelijke vertraging van 20 minuten . Het is wachten op meer informatie , gelieve te blijven zitten en de deuren niet te openen . De temperatuur in zo’n afgesloten trein loopt al snel op en er kan geen raam open . Na die twintig minuten volgt dan de extra informatie . Doordat een illegaal zich verstopt had op het dak van een Eurostar om zo the UK binnen te geraken , werd om veiligheidsredenen in heel het station de elektriciteit afgesloten zodat men de man van het dak kon halen . Daardoor lag dus alle treinverkeer stil en konden er geen treinen aankomen of vertrekken . Nadat de man was opgepakt door de politie , kon de elektriciteit in Gare du Nord terug opgestart worden . Na een dik uur in een bloedhete trein , is de stroomtoevoer terug hersteld en begint het verluchtigssysteem terug te werken . Een alle veiligheidscontroles zijn uitgevoerd , komt Gare du Nord terug in beweging en mogen de treinen een voor een het station verlaten en daarmee komt er een einde aan mijn Parijstripje .

Ondanks dat het eigenlijk drie dagen onophoudelijk geregend heeft , heb ik toch weer erg genoten van mijn bezoekje aan Parijs . We hebben weer een flink aantal smileys gescoord en de nieuwe GCapp Cachly werkt ook prima offline . Natuurlijk heeft het onstuimige Hersftweer onze trip beïnvloed maar Parijs in de regen heeft ook wel iets en tegelijkertijd leverde het ook wel grappige foto’s op . De foto’s staan opgesplitst in twee albums . het eerste deel “Hello , My Game Is” staat in het teken van de expo en Street Art . Het tweede deel “Paris , Sous la Pluie" omvat het Geocaching gedeelte met natuurlijk de beelden van Parijs in de regen . Beide albums staan ook weer online .

 photo Parisspace18_zps6obtcsd4.jpg

17:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs, StreetArt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-16

Leapweekend In Paris

2016 is een Schrikkeljaar en dus telt Februari dit jaar 29 dagen . Geocaching zou Geocaching niet zijn , moesten ze van deze gelegenheid geen gebruik maken om weer met een nieuw souvenir af te komen . Twee nieuwe souvenirs zelfs ! Het eerste kon je verdienen door tijdens het weekend van 27 tot 29 Februari een cache te loggen , het tweede krijg je alleen maar als je op de negenentwintigste een event bij woont . Natuurlijk gingen we ook nu weer voor beide souvenirs en hadden we besloten om er een weekendje aan te koppelen . En zo hebben we dus het Leapweekend in Parijs doorgebracht .

Zondagmorgen zijn we voor het eerst in een hele lange tijd weer eens met de auto naar Parijs gereden . Na een supervlotte rit naderen we rond 10.30 onze bestemming . We hadden gekozen voor het Ibis Hotel Stade de France Ouest vanwege de gustige ligging en de gratis parking . Het hotel ligt vlak bij het Stade de France op slechts een paar minuten wandelen van het metro station Porte de Paris . We waren nog te vroeg om in te checken en dus gingen we even een rondje doen rond het stadion en scoren meteen onze eerste cache voor vandaag en daarmee tevens ook het eerste souvenir . Na ons rondje rond het voetbalstadion , keren we terug naar het hotel waar we nu wel konden inchecken . We brengen de bagage naar de kamer en maken ons klaar om naar Parijs te vetrekken .

Metrolijn 13 loopt van Noord naar Zuid en brengt ons naar het hart van Parijs waar we afstappen op de Champs Elysees bij het Grand en Petit Palais . We steken de Seine over via de Pont Alexandre en komen zo bij Les Invalides . Er lagen twee Wherigo's op het Esplanade des Invalides en hoewel beide niet de moeilijkste waren hebben we geen een van hen tot een goed einde kunnen brengen . Er was net iets meer voorbereiding voor nodig maar we onthouden ze wel voor een volgende keer . Geen Wherigo dus schakelen we maar terug over op Tradi's en dat brengt ons bij het grafmonument van Napoleon . De cache geeft zich gelukkig sneller gewonnen dan Napoleon destijds . Na ons bezoek aan de Franse keizer gaan we in Oostelijke richting en komen bij de Pagode . Deze voormalige cinemazaal is onder gebracht in een Chinees paviljoen met prachtige tuin en bijhorende cache . Once more brengt Geocaching ons op nieuwe plekjes en ook de volgende cache is er zo eentje . We zetten onze koers verder in Oostelijke richting en komen bij een klein ingesloten parkje . In eerste instantie kunnen we de cache niet vinden maar na een tweede blik op de GPS merken we dat de cache in het parkje ligt en niet aan de rand . Na enkele minuten hebben we hem dan te pakken en behalen tot onze grote verbazing brons met een Third To Find . Nog iets verder naar het Oosten komen we aan in de buurt Saint André des Arts waar we een koffiepauze houden .

Na ons Starbuckske slagen we af in Noordelijke richting , steken de Seine terug over en komen aan bij het Hotel de Ville . In de tuin van het stadhuis ligt een cache maar bij al onze vorige bezoekjes was de tuin gesloten . Vandaag hadden we meer geluk en na een wandelingetje tussen de magnifieke Magnolia's kunnen we ook deze van ons lijstje schrappen . Next stop : Beaubourg en het Centre Pompidou met weer twee smileys erbij . Onze volgende is er eentje voor Team 100 Acre Wood , House of the Alchemist . We hebben in het verleden hier al eens een cache gelogd maar zoals wel op meer plaatsen verdwijnen er caches en komen er andere in de plaats en dus staan we vandaag opnieuw bij het huis van Nicolas Flamel . Ook de volgende caches brengen ons naar enkele bijzondere huizen , meer bepaald Art Nouveau huizen .

Waneer de avond valt , gaan we op zoek naar één van onze favoriete restaurants namelijk de Aziatische traiteur . Heerlijke Aziatische gerechten tegen een schappelijke prijs . Na alweer lekker gegeten te hebben , nemen we nog een dessertje mee voor op de kamer en nemen vanaf Gare Saint Lazare de metro terug richting hotel waar we de caches van vandaag loggen bij een heerlijk kopje thee vergezeld van ons dessertje . Moe maar meer dan voldaan van deze prachtige zonovergoten dag , vallen rond 21.00 de oogjes dicht . Bonne nuit !

Maandag 29 Februari , Happy Leapday ! We waren behoorlijk vroeg wakker maar we lagen er dan ook al vroeg in . Om 08.00 begeven we ons naar het ontbijt en een uurtje later zijn we klaar om op pad te gaan voor het tweede Leapday souvenir . Wederom nemen we de metro naar het centrum van Parijs en trekken naar het Parc Monceau waar we om 10.00 ons eerste Leapday event van vandaag bijwonen . We schrijven onze naam in het logboek en loggen ook gelijk via de app en daarmee is het tweede souvenir ook binnen . Na het event lopen we van cache naar cache richting Louvre waar we de Seine oversteken . Via de Rue de Seine gaan we naar Saint Sulpice , de kerk uit de Da Vinci Code , en zetten daarna koers naar de Jardin de Luxembourg voor het tweede event van de dag . Net zoals het event deze morgen , is de opkomst behoorlijk groot . Het is dan ook aanschuiven om je naam in het logboek te zetten . Na het event genieten we nog even van de zon in dit heerlijke park alvorens we gaan lunchen . Voor de lunch hebben we opnieuw voor de Aziatische keuken gekozen en het heeft ons weer heerlijk gesmaakt .

Na het middagmaal steken we de Seine terug over en gaan in Noord Oostelijke richting naar het Wintercircus . Onderweg pikken we nog twee caches op die we in het verleden niet gevonden hebben . Beide caches lieten zich vandaag zonder enig probleem vinden . We scoren weer goed vandaag ! Maar ja , we moeten ook weer vier jaar wachten voor we nog eens op 29 Februari op pad kunnen . Van het Cirque d'Hiver gaan we terug in NW richting en eindigen tegen vieruurtjestijd op het Place de Clichy . We nestelen ons heerlijk in het zonnetje op een bankje met ons vieruurtje en bellen even met Thailand . Tegen 17.00 nemen we de metro terug richting Saint Denis en beginnen aan de terugreis . We draaien de hoek om bij het hotel en zitten al op de A1 richting Lille . Eindelijk hebben we gevonden wat we al lang zochten : Een hotel op een boogscheut van Parijs waar je zonder probleem met de auto heen kan . De terugreis verloopt vlot en tegen 20.30 zijn we weer thuis .

Leapweekend in Parijs was een waar succes . We hebben genoten van elke extra minuut die dit Schrikkelweekend ons bood . Naast de talrijke caches en de twee nieuwe souvenirs , hebben we ook nog een nieuwe generatie Invaders gespot . Deze staan samen met de rest van de foto's ook weer in ons fotoalbum .

"

22:16 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs, StreetArt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-15

I Love Paris !

10 Jaar geleden eindigde onze huwelijksreis in Parijs . Sindsdien keren we meermaals per jaar terug naar onze geliefde stad . De laatste jaren hebben we er zelfs een traditie van gemaakt om tijdens het laatste weekend van Augustus of het eerste van September naar Parijs te gaan om er de Zomer af te sluiten . En dit jaar was het wel een beetje een speciale afsluiter .

Afgelopen weekend hebben we traditioneel onze Zomer afgesloten in Parijs . Bovendien was er zondag een eventje bij de Eiffeltoren en daardoor konden we onze Roadtrip in schoonheid afsluiten .

Zondag morgen waren we al om 05.00 uit de veren en een uurtje later liepen we door een hevige stortbui naar de tram . Terwijl we opdrogen in de trein naar Brussel breekt ook de zon door en om 10 uur staan we in een zonovergoten Parijs . Net zoals de laatste keren verblijven we weer in het Paris-Liege hotel met zicht op Gare du Nord . Het is zalig zomerweer en we besluiten om te voet op pad te gaan . We doorlopen 10 jaar aan herinneringen en pikken natuurlijk her en der enkele caches mee .

We beginnen met enkele Tradi's en pikken vervolgens het signaal op van de Wherigo "I Love Paris" . Even een kleine opfrisser : Een Wherigo is een virtueel spel in de reeële wereld . Voor de I Love Paris moesten we verschillende toeristische bezienswaardigheden aandoen en daardoor kreeg je dan informatie om de eindcache te bereiken . Er was echter één detail weggelaten , je wist op voorhand niet welke toeristische trekpleisters er op de lijst stonden . Tijdens het verdere verloop van de dag pikken we verschillende signalen op maar laten ons niet leiden door de Wherigo .

's Middags gaan we even naar de Mac voor een snelle hap en wandelen daarna langs de Seine richting Eiffeltoren voor het event . Bij de Eiffeltoren aangekomen , is het gelijk duidelijk waar we moeten zijn . We worden vriendelijk begroet en krijgen gelijk het logboek overhandigd . En zo hebben we dan eindelijk het Roadtrip Hero souvenir binnen . Ook Geo en Guillaume krijgen de nodige aandacht . Sinds ons laatste bezoek aan Parijs was er weer een nieuwe cache in de buurt van de Eiffeltoren bijgekomen en zo gingen we met een heel groepje op zoek naar de cache . We waren met minstens tien de bosjes ingedoken op zoek naar de schat maar konden niets vinden tot plots iemand aan de overkant van het pad de verlossende woorden " Je l' ai trouvé !" riep .

Na het gezamenlijk loggen van de cache , nemen we afscheid van onze medecachers en gaan verder onze eigen weg . Natuurlijk checken we nog even de Wherigo bij de Eiffeltoren alvorens we verder gaan . We wandelen via Trocadéro richting Arc de Triomphe , de Champs Elysées af tot aan de Place de La Concorde en dan verder naar LesTuileries voor een nieuwe Parijse Earthcache .

Sinds onze Andalusian Roadtrip ben ik behoorlijk gefascineerd geraakt door Earthcaches en deze was weer een hele leuke om te doen . Op de coordinaten troffen we zes kunstwerken aan van handen op een blok Graniet . De vragen hadden allemaal betrekking tot de Granietsoorten en de verschillende eigenschappen . Na het vinden van de antwoorden gaan we nog even handjes schudden en wandelen daarna verder door de tuinen richting Louvre .

Van het Louvre steken we de Seine over en pikken nog enkele snelle caches mee om zo op het Ile de La Cité te eindigen voor een tweede Earthcache . Deze is gewijd aan de Notre Dame maar t was geen makkelijke opgave ! Misschien één leuk weetje : De stenen die gebruikt zijn voor het bouwen van de Notre Dame dateren uit de zelfde tijd als diegene van de pyramide van Cheops in Caïro .

Na alle antwoorden voor de Earthcache te hebben bij elkaar gesprokkeld , komen we stilaan aan het einde van de middag . Ondertussen hebben we ook de nodige check-in's voor de Wherigo bij elkaar en kunnen we op zoek naar de eindlokatie . Nu we ook deze tot een goed einde hebben gebracht , trekken we richting hotel om ons even op te frissen en even te rusten .

's Avonds gaan we voor de Aziatische keuken en maken nog een kleine avondwandeling . Tegen 21.00 ploffen we onszelf op het bed en vertikken het om nog één stap te zetten . Doordat het een stralende Zomerdag was , hebben we de hele dag alles te voet gedaan . Het gevolg was dat we aan het eind van de dag zo'n 35 kilometer in de benen hadden en dat bij temperaturen van om en bij de 30 graden , dat was toch wel genoeg voor vandaag . We waren ook al van om 05.00 op en hebben geen van beide 22.00 gehaald .

Maandagmorgen , klaar voor een nieuwe dag en ook vandaag is de zon weer van de partij . Mijn liefde voor Street Art vindt haar oorsprong in Parijs . Door de jaren heen hebben we heel wat grote en minder grote namen leren kennen . Vandaag beginnen we dan ook met een bezoek aan enkele van de meest recente werken van onder andere Gregos en Le Cyklop . Gregos heeft een paar grote werken hangen in Gare du Nord en voor de nieuwste van Le Cyklop trekken we naar Montmartre . De nieuwe reeks is gebaseerd op beroemde schilderijen zoals Van Gogh , Picasso en de Mona Lisa . Naast de Cykloopjes pikken we ook nog een cache mee en dalen daarna terug af van Montmartre en zetten koers richting centrum .

Na de middag trekken we naar het vergeten arrondissement waar we in China Town op zoek gaan naar enkele typische productjes . Van het dertiende arrondissement gaan we naar het vijfde en de immer gezellige Rue Mouffetard . Onderweg loggen we ook weer een paar caches en komen op weer een paar nieuwe plekjes .

Omstreeks 17.00 beginnen we aan onze tocht in Noordelijke richting , gaan nog een hapje eten en pikken om 18.30 de bagage op in het hotel en begeven ons naar het station . Ook vandaag hebben we weer alles à pied gedaan . Met net geen 30 kilometer op onze teller stappen we op de trein huiswaarts .

I Love Paris ! Ja , nog elke dag . Het blijft toch steeds een gevoel van thuiskomen hebben en wat hebben we weer genoten ! Natuurlijk willen we jullie laten meegenieten van de foto's van onze zomerafsluiter . Deze staan dan ook weer te pronken in ons fotoalbum .

"

07:54 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs, StreetArt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-15

Parijs Langs De Arago Meridiaan Anno 2015

In Maart 2009 liepen we dwars door Parijs via de Noord-Zuidas langs de Arago Meridiaan .
http://phildie.skynetblogs.be/archive/2009/03/17/parijs-langs-de-arago-meridiaan.html
Ondertussen zijn we zes jaar verder en is dit nog steeds het meest populaire item op onze Blog .

Met de volledige routebeschrijving van 2009 , zijn we afgelopen weekend terug naar Parijs getrokken om deze wandeling door Parijs nog eens opnieuw te doen . We beginnen wederom in het Zuiden bij het Cité Universitaire en gaan zo Noordwaarts dwars door Parijs . In tegenstelling tot in 2009 hebben we nu naast de routebeschrijving en de kaart ook een GPS bij die ons de weg wijst .

Zondag morgen om 11.00 staan we op het Cité Universitaire de Paris aan het Cambodja Paviljoen bij de eerste medaillon . Eigenlijk is dit de tweede want nummer 1 ligt er al van voor 2009 niet meer . Van Cambodja gaan we Noordwaarts door het Cité Universitaire naar het Parc Montsouris . Onze eerste stop in het park is bij de Mure du Sud , gevolgd door een kleine cachepauze en daarna weer verder door het park van medaille naar medaille tot aan de Noordelijke uitgang . Vanaf het park lopen we een heel stuk medailleloos tot we aan het Place Ile de Seine komen . Naast en reeks koperen gedenktekens staat hier eveneens de sokkel waarop ooit standbeeld van Francois Arago stond .

De Meridiaan loopt van het Ile de Seine door het Observatoire de Paris maar zowel de tuin als het Observatoire zelf zijn gesloten wegens verbouwingswerken . Jammer maar we proberen ons te troosten met een cache in de buurt maar ook dat draait op niks uit . Gelukkig hebben we een beetje verder meer geluk met zowel een cache als een paar medailles ...

We zitten terug op track en zijn ondertussen bij de Jardin de Luxembourg aangekomen . In de Zomer is de tuin prachtig aangeplant en is het hier een drukke bedoeling maar momenteel is daar nog niets van te merken . En eigenlijk vinden we dat helemaal niet zo erg want dat maakt het voor ons makkelijker om te zoeken naar de nieuwe cache hier . We verlaten Luxembourg via de senaat en volgen de Noordlijn richting Seine .

De Seine overgestoken , komen we aan bij het Louvre . Het is hier dat Tom Hanks in De Da Vinci Code kennis maakt met the Rose Line en de medailles . Via de Passage Richelieu verlaten we het Louvre , steken de Place Colette over en komen bij het Palais Royal . Ondertussen zijn we bij nummer 100 aangekomen .

Aan de andere kant van het Palais Royal buiten gekomen , houden we een kleine pauze , gaan een hapje eten en scoren een paar caches . Na onze onderbreking beginnen we aan het laatste stuk van de Meridiaan . Dit is het zwaarste en en tevens saaiste stuk van de tocht .

Het laatste stuk van de Meridiaan van Parijs gaat door Montmartre en dat betekend dus klimmen . Montmartre is natuurlijk niet saai maar wel wat medaillons betreft . Op 1 na zijn alle medaillons hier verdwenen .

We eindigen onze zoektocht omstreeks 17.30 aan de Noordrand van de stad . Vandaag de dag liggen er nog maar 45 medailles op de openbare weg . Hier en daar is nog wel het gat zichtbaar waar de medaille heeft gelegen maar dit zijn er ook steeds minder . Door wegenwerken en vernieuwd asfalt zijn er de laatste jaren flink wat medailles verdwenen . Als het zo door gaat schiet er binnen kort niets meer over van dit monument .

Eigenlijk moeten we die in het Observatoir en het Louvre ook nog eens een keertje gaan opzoeken . Maar dat zal voor een andere keer zijn .

’s Avonds trekken we naar het Ile de la Cité waar we onszelf te goed doen aan een romantisch avondzonnetje en een koppel smileys gevolgd door een lekker etentje . Met meer dan 30 kilometer in onze voeten , waren we toch wel een beetje blij dat we 's avonds op het hotel aankwamen en onszelf op het bed konden neerploffen . Het duurde niet lang voor we beiden in slaap vielen .

Maandag morgen , Paris s'eveille ! Na het achterhaalde misterie van de Arago medailles en de Meridiaan van gisteren staan er vandaag nog een paar andere misteries op het programma .

Sinds onze eerste kennismaking met Geocaching in Parijs was er een bepaalde Mysterie waar ik maar niet van los kon komen . Ik kreeg het ellendige ding maar niet opgelost . Iedere keer opnieuw waagde ik een poging maar te vergeefs . Een dikke week geleden heb ik de puzzel nog maar eens boven gehaald maar dit keer had ik de hulp ingeroepen van onze bevriende cachers . Daarnaast had ik mijn probleem ook nog aan cachend Vlaanderen en Nederland voorgelegd op Facebook . Samen zijn we tot de oplossing gekomen en deze moest er vandaag dus echt wel aan ! Na het ontbijt was dat dan ook het eerste op ons programma . In tegenstelling tot de puzzel was de cache eigenlijk een makkelijke vondst . Nu we de Polyglotte tot een goed einde hebben gebracht , gaan we langs de Seine nog een paar smileys omzetten .

Tegen de middag trekken we richting Le Marais voor een kort shopmomentje . Ondanks dat de zon vandaag heerlijk schijnt komen we weer buiten met een goed gevulde tas SuperDroge kleren . Na de lunch is het tijd voor het vervolg op Le Polyglotte met Le Polyglotte 2 . Nog zo'n hersenkraker maar na dat we wisten wat we met de eerste moesten doen , ging deze een pak vlotter .

Dat hebben we toch weer mooi voor elkaar ! Na de middag volgen er nog een paar toeristische momentjes voor onze Thaise vriendjes en scoren we de Bougainville Challenge waarvoor je van cache naar cache minstens 3 keer de afstand rond de aarde moet hebben afgelegd . Na onze laatste vakantie naar Thailand voldoen we ruimschoots aan deze vereiste . Het volgende level ligt op 4 keer maar daarvoor moeten we nog even wachten .

Alvorens we 's avonds de trein terug huiswaarts nemen , gaan we nog een hapje eten en daarmee zit ons weekendje Parijs er weer op . Zelfs na 15 jaar blijft Parijs nog steeds onze droomstad . We zouden graag terug wat vaker gaan maar er is nog zoveel anders en we hebben gewoon tijd te kort .

Tot aan onze volgend Parijsweekendje moeten we het stellen met de herinneringen aan alweer een meer dan geslaagde trip . De foto's van de Meridiaan staan ook weer online .

Een update van de route van de Meridiaan van Parijs is eveneens verkrijgbaar op aanvraag ."

07:00 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-14

Cache The Christmas Spirit

November loopt weer op zijn einde en dus zijn we traditiegetrouw naar Parijs geweest voor ons laatste weekendje weg van dit jaar . Op het programma staat naast Geocaching en Kerst ook weer heel wat gezelligheid .

Zondag 23 November : Na een onrustige nacht zijn we al heel vroeg wakker . Om 05.00 staat Philippe al in de badkamer en ondertussen maak ik het ontbijt klaar . Ook al hebben we eigenlijk nog alle tijd van de wereld toch gaan we iets na de zessen al de deur uit . Op naar Brussel Zuid en dan met de Thalys naar Parijs .

In Parijs aangekomen gaan we zoals steeds eerst naar het hotel de bagage droppen . Daarvoor moeten we dit keer gewoon het straat oversteken . Zo nu dat ook gebeurd is , kunnen we op pad .

Vanaf het hotel zakken we al cachend af naar het centrum en komen zo bij het Hotel de Ville waar we afspraak hebben met Aaron . De verdere middag gaan we samen op pad door Parijs en banen onszelf een weg van smiley naar smiley tot we bij de Champs aankomen . Alweer een flinke score ! We hebben een beetje van alles gelogd vandaag : Naast Tradi’s , Multi’s en Mysteries , hebben we ook weer een Challengecache en een Webcamcache voltooid .

Ondertussen is het 16.00 , tijd voor een aperitiefje . Gin-Tonic is de laatste tijd erg hip en t smaakt eigenlijk wel lekker ook . Zo dat kunnen we ook weer bij op ons lijstje zetten … We genieten met mate en na t aperitiefke trekken we richting de Kerstmarkt op de Champs maar daar komen we al gauw van terug . Het is er onmenselijk druk en dus besluiten we eerst te gaan eten en hopen dat het dan daarna wat rustiger is .

Tijdens de maaltijd wordt er verder bijgepraat , we hebben heel wat in te halen . Na het dessert en de rekening wagen we een nieuwe poging op de Kerstmarkt . Het is er ondertussen al wel iets rustiger maar het is nog steeds over de koppen lopen .

Aan het einde van de Kerstmarkt gekomen , gaan we via de Place de la Concorde en La Madeleine naar Printemps en Lafayette . De etalages van Printemps zijn dit jaar onder handen genomen door Burburry . Lafayette ging de monstertoer op . Na het windowshoppen komen we aan het einde van ons eerste dagje Parijs . We nemen afscheid van Aaron en trekken naar ons hotel waar we nog even de caches loggen en daarna al snel in slaap vallen .

We hebben erg genoten van ons dagje met Aaron . Het is op een dag als vandaag dat we eigenlijk pas weten wat we aan Disney missen .

Maandagmorgen gaan we voor een rustig ontbijtje en kijken even naar het nieuws in verband met de Belgische stakingen . We gaan ons er voorlopig nog niet te veel druk om maken en beginnen aan ons goed gevuld programma van dag twee . We beginnen met een bezoekje aan het laatste nieuwe werk van Gregos in het achttiende , gevolgde door een nieuwe Challengecache . Dit is de tweede in de reeks waarbij je een bepaalde afstand van cache naar cache moet hebben afgelegd . Voor de eerste moest je minstens één maal de afstand van een omwenteling van de aarde of 40 000 km hebben afgelegd . Voor de tweede twee keer en zo voort . Momenteel hebben we iets meer dan 102 000 km afgelegd . Nog een half toertje of 1 vakantie naar Thailand voor nummer drie .

Tegen de middag steken we door naar de Champs Elysées waar we dit keer in alle rust over de Kerstmarkt gaan . Daarna springen we nog even een paar winkels binnen en buiten met telkens wat extra bagage . Bij de Arc de Triomphe nemen we de metro richting Passy waar we ons cacherondje verder zetten . We pikken een losse Mysterie mee en werken daarna het Legorondje verder af . Onze cachemiddag eindigt bij de Eiffeltoren .

We hebben hier al meerdere keren gestaan maar telkens was het Mugglegehalte te hoog . Het zijn op zich al geen gemakkelijke oppikkertjes en dat wordt alleen maar moeilijker met een bende pottekijkers . Vandaag was het relatief kalm en dus hebben we eindelijk het volledige Champs de Mars omgezet in smileys . Al moesten we daar wel 5 meter hoog de boom in en even langs de supermarkt voor wat extra's . We eindigen daarmee op 2450 . Nog 50 caches voor het einde van het jaar ? Wie weet ...

Wanneer de avond stilletjes valt boven Parijs gaat de straatverlichting weer aan . Wat zou Kerst zijn zonder al die lichtjes ? Wel misschien dat we dat dit jaar gaan weten aangezien ze in België zo lelijk doen over een mogelijk stroomtekort .

Tegen 18.00 beginnen we aan onze terugkeer naar het hotel om de bagage op te pikken en steken daarna de straat over naar het station . Onze Thalys staat gewoon op schema en om 18.55 rijden we het station uit . Wanneer we op Belgische bodem rijden , raadplegen we de laatste stand van zaken . Er rijd geen enkele trein richting Antwerpen dus moeten we creatief zijn . Bij aankomst in Brussel Zuid raadplegen we de schermen en besluiten we een trein naar Zaventem Luchthaven te nemen . Vanaf Zaventem nemen we de shuttlebus die ons naar Antwerpen centrum brengt . Daarmee hebben we gelijk weer wat bij geleerd . In Antwerpen rijden er door de stakingen ook geen trams en dus nemen we een taxi naar huis .

Het had allemaal veel erger kunnen zijn en eigenlijk zijn we op een heel redelijk uur thuis . Om niet te zeggen dat we bijna sneller waren dan anders .

En daarmee zit ons laatste weekendje weg van dit jaar er op . De Kerstsfeer was misschien nog niet echt aanwezig maar dat komt ook wel door de temperatuur . Een Kerstmarktje doen bij 15°C roept niet bepaald Kerstsferen op . Verder hebben we weer erg genoten van Parijs en was het een blij weerzien met Aaron , alleen jammer dat we geen foto hebben gemaakt van ons drietjes . De rest van de foto's staat wel online .

"

22:03 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-14

Parijs , Puur Genieten !

Het begint stilaan een traditie te worden dat we het laatste weekend van Augustus of respectievelijk het eerste van September naar Parijs gaan .

Zondag morgen liep de wekker al vroeg af , we moesten om 06.15 de tram hebben naar Antwerpen Centraal vanwaar we dan per spoor naar Brussel Zuid rijden . In Brussel hebben we nog een beetje reserve en dus lopen we nog even langs de stationscache waar we een nieuwe TB oppikken en een andere weer droppen . Om 08.37 stappen we dan op de Thalys met bestemming Paris Nord waar we om 10.00 het station binnen rijden .

Bonjour Paris , tu m'as manqué !

We kopen onze Mobiliskaartjes voor de komende twee dagen en gaan daarna naar het hotel de bagage droppen . Dit keer verbleven we in het Residence de Bruxelles hotel aan de voet van Montmartre . We konden al gelijk op de kamer dus even snel opgefrist en laat ons weekendje genieten maar beginnen .

Bestaat er een groter genot dan je favoriete hobby uitoefenen in je favoriete stad ? We laden de GPS en stellen koers in naar het oude Egypte . Niet ver van ons hotel ligt het Luxour waaraan een Mysterie is gewijd . We bewonderen de prachtige mozaïeken en tellen de antwoorden bij elkaar .

Na onze korte reis naar Egypte staan we al snel terug in Parijs voor onze volgende reeks smileys . Er ligt een nieuwe reeks caches rond Parijs en daar hebben we een deel van meegepikt . We starten aan de Porte de la Chapelle en gaan zo tegen de wijzers van de klok in tot aan Clichy . We stappen flink wat af maar kunnen bij elke cache even rusten daar deze telkens onder een bankje gevestigd zijn . Daar is natuurlijk ook wel een nadeel aan verbonden : Wanneer er iemand op het bankje zit , zijn we genoodzaakt om al onze trukken boven te halen om de cache toch maar te pakken te krijgen . Tenzij er natuurlijk iemand op het bankje zit met de cache in zijn handen ... Een Parijse medecacher is ook met het trail bezig maar het logboekje zit vast en dus brengen we hulpmiddelen aan . We loggen de cache samen , maken een kort praatje en gaan vervolgens elks onze eigen weg . Onze compagnon gaat verder met de fiets aan de trail en wij verlaten de trail richting centrum waar we nog een paar extra caches oppikken .

Tegen 18.00 staken we onze cache activiteiten om te gaan eten . Wat ook weer een genot was .

Na het avondmaal brengen we de rest van de avond door op Montmartre , waar we genieten van de avondzon boven Parijs . Omstreeks 21.00 dalen we af van de Butte en keren terug naar het hotel waar we nagenieten in het gezelschap van een kopje groene koffie en de vangst van de dag loggen .

We hebben weer een flinke score gehaald vandaag . Van al dat genieten hebben we wel vaak gekregen en dus is het tijd om te genieten van ons bedje .

Maandag morgen hadden we geen wekker gezet maar dat was ook helemaal niet nodig . Om 08.00 zijn we beide wakker en maken ons klaar voor een nieuwe dag puur genieten . We beginnen de dag met een kort stukje van de trail en slaan vervolgens af richting Eiffeltoren . Onderweg brengen we nog een bezoekje aan het kerkhof van Passy waar we enkele TB's achterlaten en gaan vervolgens door naar de Eiffeltoren waar we de overige TB's op de foto zetten . Er liggen nog een aantal caches op de Champs de Mars bij de Eiffeltoren waarvan we er ook nog eentje loggen . Wegens te hoog Mugglegehalte besluiten we om de rest voor een volgende keer te houden . We gaan bij de Eiffeltoren om de hoek Subway eten en nemen daarna de metro richting Belleville .

In Belleville hebben we nog een opgeloste mysterie te loggen en pikken weer een paar caches van de trail mee . Van de overige caches in de buurt zijn er twee gewijd aan Edith Piaf . De eerste bracht ons op een voor ons totaal onbekend pleintje . De tweede die wisten we maar al te goed liggen , ik weet niet hoe vaak we dit huis al voorbij gelopen zijn en nu blijkt er ook een cache te liggen .

Na onze vangst in Belleville , trekken we naar de eilandjes waar we nog een TB droppen in "The Heart of Paris" . We hebben "Back to Paris" opgepikt in Thailand en bij deze is zijn missie voltooid . Van Ile de la Cité gaan we richting Les Halles waar we nog wat gaan eten alvorens we ons richting station begeven . Om 18.55 rijdt de Thalys het station uit en komt ons weekendje tot een einde .

Het is geleden van Maart dat we voor het laatst in de City of Love waren . Na er bijna een half jaar niet meer geweest te zijn , groeide het verlangen om terug te keren naar Parijs en dat maakte deze trip tot een puur genot . De foto's van afgelopen weekendje staan ook weer online .

 photo Paris06_zps603d4bf0.jpg

07:10 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-03-14

Parijs , Gewoon Genieten

Een weekendje Parijs , daar kijken we altijd naar uit . Dit keer stond er niets speciaals op het programma , we gaan gewoon een weekendje genieten van ons geliefde Parijs !

Na aankomst in Parijs gaan we eerst even de bagage droppen in het hotel . Dit keer verblijven we in het Holiday Inn Gare de l'Est . We hebben hier al eens eerder gelogeerd voor mijn verjaardag en hebben toen erg genoten van ons verblijf hier .

Nu we ons ontdaan hebben van alle overbodige bagage , trekken we de stad in richting Saint-Lazare waar we gaan genieten van de allerlekkerste fastfoodhamburgers ter wereld bij de Burger King . Dit is het eerste BK restaurant in Parijs en een echt succes . Je moet er in de wachtrij om binnen te kunnen ...

Na de lunch halen we de GPS boven voor een paar caches . Zoals steeds genieten we weer van tal van nieuwe en mooie plekjes . Zo lopen we langs een wel heel bijzondere Mc Donalds , komen door enkele mooie parkjes en wanen ons even in China bij La Pagode . De middag vliegt voorbij en tegen de vijven keren we terug naar het hotel waar we even genieten van een kopje thee en ons klaarmaken voor de avond .

's Avonds genieten we van een heerlijk diner en maken daarna nog een avondwandelingetje langs "The Heart of Paris" om een paar TB's te wisselen .

Terug op de kamer gaat het genot gewoon voort met thee , een warm schuimbad en Eurosong . Welterusten !

Bonjour , goeie morgen ... Wat heb ik goed geslapen ! We beginnen de dag met een compleet ontbijt en gaan daarna opnieuw de stad in voor een nieuwe dag puur genieten .

We trekken richting Eiffeltoren voor een paar leuke foto's en loggen eindelijk de cache Geotube . Tijdens ons eerste Geocache weekendje Parijs in 2011 konden we deze niet vinden en daarna hebben we nooit meer de moeite gedaan om hem alsnog te loggen . Maar vandaag verliep alles zoals het hoort , geen Muggles in de buurt en de cache vlot gevonden .

's Middags proberen we een nieuw Aziatisch restaurant uit en bij deze is het over de hele lijn goedgekeurd . Een blijvertje dus !

De namiddag begint iets minder . We worden overdonderd door een fikse regenbui en dus besluiten we om dit ongenoegen om te zetten in genot en trekken de Parijse shoppingcentra in . En natuurlijk wordt er ook weer gekocht .

Om 16.00 is het tijd voor een vieruurtje en dat doen we met een heerlijk citroen-meringe taartje . Zo heerlijk , jammer dat je dat bij ons niet kan vinden .

Ondertussen is het weer droog en begeven we ons terug de straat op .

Om 19.25 hebben we onze trein terug naar huis maar tot die tijd genieten we nog van onze tijd in Parijs .

Parijs is en blijft een geweldige stad . We hebben dan ook erg genoten van ons weekendje . De foto's van afgelopen tripje staan ook weer online .

 photo PRS16-03_zps0cbaddc4.jpg

08:00 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-11-13

Paris , Avant Noël

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om tijdens het laatste weekend van November de Kerstsfeer te gaan opsnuiven in Parijs . Dit jaar viel dat weekend net wat vroeger dan anders waardoor er nog niet zo heel veel festiviteiten waren in de Lichtstad maar we hebben toch weer een mooi gevuld programma weten samen te stellen .

Zondag morgen brengt de Thalys ons naar Paris Nord waar we weer voor het strategisch gelegen Timhotel Gare du Nord gekozen hadden . Na de bagage gedropt te hebben , gaan we op pad .

We beginnen ons weekendje Parijs waar we de zomervakantie geëindigd zijn : Bij een Multicache in het historische hart van het vijfde arrondissement . Deze Zomer waren we vastgelopen op een Ierse schrijver wiens huis aan renovatie toe was waardoor zijn naam niet vindbaar was . Ondertussen heeft Google de oplossing gebracht en dus konden we deze vandaag eindelijk van de kaart vegen . Naast de Multi , loggen we nog drie andere historisch gelinkte caches in het vijfde .

Via St Germain komen we in het zevende waar we bij Le Bon Marché etalages gaan kijken en nog een paar caches meepikken .

Ondertussen is de middag al flink gevorderd en voor we aan ons avondprogramma beginnen , gaan we eerst even terug naar het hotel inchecken .

Een half uurtje later gaan we terug op pad en trekken richting Champs-Elysées . We doen hier een paar winkels en lopen daarna richting Kerstmarkt .

De Kerstmarkt op de Champs is ieder jaar weer een moment van over de koppen lopen en gezelligheid . Tussen de meer dan 180 chalets staan er ieder jaar kraampjes met leuke gadgets , en ook dit jaar zit er weer wat leuks tussen namelijk een ecologische kaars . Daarnaast staan er ook de jaarlijks terugkerende kraampjes met sjaals en mutsen , houten fruitmanden , zeep uit de Provence en het traditionele eindejaarssnoepgoed . Guimauve , negerzoenen en makarons in alle geuren , kleuren en smaken , we kunnen er gewoon niet aan weerstaan . Ook het avondeten nuttigen we op de Kerstmarkt . Heerlijke tartiflette en merguez en als toetje nog een portie chi chi of gewoon churos .

Van de Champs trekken we via de Place de Vendôme terug richting hotel waar we nog een kopje thee drinken met wat lekkers van op de Kerstmarkt en gaan daarna slapen .

Maandag morgen hadden we de wekker op negen uur gezet . Wat heb ik weer heerlijk geslapen ...Ria , die tabletjes van de Kruidvat zijn echte wonderpillen ! Na een lekker doucheke en een ontbijtje zijn we weer klaar voor dag twee van ons weekendje Kerst in Parijs .

We beginnen de dag met een cacheke , dit keer van het type Challenge en trekken daarna naar "Les Grands Magazins " . La Fayette , Printemps en BHV zetten ieder jaar tijdens de eindejaarsperiode hun etalages in de kijker . Jaarlijks trekken de etalages van deze warenhuizen massa's mensen aan . De etalages van La Fayette stonden dit jaar volledig in het thema van de sprookjeswereld . Daarvoor werkten ze samen met de crateurs van de , in Februari 2014 uitkomende film , La Belle et La Bête . Ook binnen onder de centrale dakkoepel pronkt weer een sprookjesachtige boom . Printemps neemt jaarlijks een groot merk aan om hun etalages te voorzien van de mooiste taferelen en dit jaar is het niet de duivel maar Prada zelf die de taak op zich nam . BHV zette zijn etalages dan weer in het teken van de grote chefs .

Na ons rondje windowshopping is het alweer lunchtijd en daarna trekken we richting St André des Arts waar we door de kleine straatjes kuieren . Het is heerlijk om te zien hoe de stad zich stilaan klaarmaakt voor de eindejaarsfeesten .

Ook al beginnen de meeste festiviteiten pas in de loop van December toch heeft Parijs iets magisch deze tijd van het jaar . Natuurlijk willen we dat gevoel graag met jullie delen maar jullie zullen het met de foto’s moeten doen . Deze staan weer te pronken in ons fotoalbum .

 photo 24_1120_zps25c0daa8.jpg

20:38 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Parijs | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende