22-04-16

Happy Songkran

Hier volgt het verhaal achter mijn laatste Thailand reis : Het begon allemaal op 24 Januari 2016 toen Dieter vroeg wat ik wilde voor mijn verjaardag . Het antwoord was toen “de laundry” …

Terwijl Dieter hier thuis de boel draaiende hield , ben ik een week naar Thailand getrokken om het één en ander te regelen . Ondanks de enorm positieve reacties op onze Thailand avonturen , krijg je toch vele vragen over het waarom . Zijn jullie dan echt zo ongelukkig in België of is Thailand echt het paradijs ? Nee ! Misschien in de reisbrochures of op TV maar het echte Thaise leven kent even goed ups en downs , zoals die er waarschijnlijk overal zijn . Thailand is zeker niet het Beloofde Land maar het is echter een totaal andere manier van leven , één die zoveel beter aansluit bij datgene wat wij zoeken . Het antwoord op de vraag “waarom” gaat veel verder .

Ik ben ondertussen 54 jaar en waar sta ik ergens met m’n leven ? Ben ik gelukkig ? Heb ik bereikt wat ik wil bereiken ? Ik kan misschien de zoveelste auto kopen of wat dan ook om aan iedereen te laten zien hoe goed IK het wel heb , maar dat soort geluk interesseerde me niet langer . Respect voor diegene die hun geluk hier wel in vinden maar voor mij gaf dit geen voldoening en zocht ik naar een diepere betekenis van geluk .

De liefde voor Thailand het ik meer dan 25 jaar geleden leren kennen maar toen ik Dieter leerde kennen heb ik dit een tijd lang aan de kant geschoven omdat hij niet klaar was voor zo’n verre reizen . Uiteindelijk heb ik hem toch kunnen overtuigen en was het ook bij hem liefde op het eerste gezicht . We gaan nu al meer dan 6 jaar elke Winter naar Thailand op vakantie . We leren steeds meer het echte Thaise leven kennen en dat is toch iets anders . Op vakantie gaan is leuk maar wij willen meer …

Door onze verschillende contacten daar , zijn we terecht gekomen bij een Thaise “laundry lady” die naar Amerika vertrekt . Tijdens de afgelopen wintervakantie zijn we een kijkje gaan nemen in haar laundry en de eerste indruk was meteen wooow ! Maar uiteraard zijn er massa’s struikelblokken en dan hebben we het niet over de taal . Laat ons beginnen met het Thaise visum . Voor mij als 50+ geen probleem om permanent in Thailand te verblijven maar voor Dieter zijn er problemen en is er op korte termijn geen oplossing . Tweede struikelblok was dat je als buitenlander geen eigen zaak kan opstarten zonder partnership met een Thaise vennoot . En daar komt Utan in het verhaal .

Utan is iemand die we reeds 4 jaar kennen en goed kunnen inschatten wat je van hem mag verwachten . Utan komt uit een moeilijke omgeving maar wil echt slagen in het leven . Hij was onmiddellijk wild enthousiast over het idee en de beslissing werd genomen ! Zonder hulp was dit voor hem onmogelijk . Het geeft een ongelooflijk goed gevoel om hem die kans te gunnen en samen dromen te realiseren . Ik krijg tranen van geluk in m’n ogen als ik zie met welke passie hij aan de slag gaat om “onze” laundry tot een succes te maken . En dat was het geluk waar ik naar op zoek was . Iemand anders een beter leven geven en hem gelukkig zien , daar draaide het allemaal om bij mij . Om het even op zijn Thais te zeggen “You happy , Me happy”.

En zo hebben we nu dus niet enkel een appartement maar ook een eigen zaak in Pattaya . De laundry is gelegen op de benedenverdieping van het zelfde complex als ons appartement . Heel makkelijk als je ’s avonds moe van t werk naar huis moet . Je moet enkel de trap op naar de eerste verdieping .

In Januari werden de eerste afspraken gemaakt en in Maart zou de afhandeling gebeuren . Door de aanslagen in Brussel is het iets anders gelopen en zo ben ik 13 April naar Thailand gevlogen om alles af te handelen . Dieter kon niet mee omwille van z’n werk en 2 tickets kopen voor een weekje was behoorlijk duur . Geluk bij een ongeluk kon ik nu meegenieten van hét feest in Thailand : Songkran .

Songkarn is het traditionele Thaise Nieuwjaar . Songkarn duurt meerdere dagen en in deze periode gaan de bewoners uit de grote steden terug naar hun geboorteplaats om er samen met hun familie het feest te beleven en de ouderen te eren . Met de handpalmen tegen elkaar gieten de jongeren geparfumeerd water over de handen van de ouderen . Met deze symbolische daad worden al de slechte gebeurtenissen van het voorbije jaar weggespoeld . De ouderen zegenen op hun beurt de jongere generatie en wensen hen een goede gezondheid , een lang leven en welvaart .

Het moderne Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd . Gedurende drie dagen mag iedereen elkaar nat gooien met water om elkaar een voorspoedig jaar te wensen . Langs de weg staan hele families met emmers water , tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te gooien of te spuiten . Zelfs de brandweer haalt het zwaar geschut boven voor deze gelegenheid . Niemand ontsnapt aan de grootste waterfeest van het land . In Pattaya komen tienduizenden mensen samen om Songkran te vieren en ik was er daar één van .

Ik ben heel blij met een echtgenoot als Dieter . Hij ziet hoe gelukkig ik ben en gunt me dat ook ten volle . Er komt een dag dat we samen van dat geluk zullen genieten in Thailand en in afwachting daarvan gaan we nu meermaals per jaar over en weer naar onze tweede thuis .

 photo Songkran_zpsdhltfejt.jpg

21:25 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, P Spot, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-01-16

Pattaya Birthday Thai Style

Pattaya Birthday Thai Style Onze tijd in Pattaya was kort maar zeer intens . We hebben onze dagen in Pattaya tussen de Thai doorgebracht . Daardoor hebben we een heel ander Pattaya leren kennen en is er een heel nieuwe wereld voor ons open gegaan .

Zaterdagmiddag zijn we terug gekomen van Koh Samet . Na dat we ons opgefrist hebben op het hotel , zijn we naar de Laundry geweest om onze kleren te wassen voor de tweede week . We brengen praktisch heel de middag daar door en doen onze eigen was . Tussendoor gaan we ook nog naar de Tukcom om het glas van mijn iPhone te laten maken . Een uurtje later kunnen we hem gaan ophalen en betalen de ronde som van 1000 Bath ! Omgerekend is dit slechts 26 euro en ik kreeg er nog een nieuw hoesje gratis bovenop .

's Avonds eten we de lekkerste Thaise gerechten van de straat . Daarvoor hebben we ons volledig door Utan laten leiden om zo ten volle van de lokale keuken te kunnen genieten . En om het nu voor eens en voor altijd duidelijk te stellen : Wij als Falang kunnen wel degelijk van het straat eten ! Je moet enkel zien wat je neemt . Let er altijd op dat het eten voor je neus bereid wordt . Als het eten op voorhand klaar gemaakt is dan is het niet aan te raden . Al de rest is in principe oke . Al moet je soms wel een beetje opletten met de spicyness . Zo hebben we weer heel wat nieuwe gerechten leren kennen . En ik weet nu al dat ik de échte Thaise keuken ga missen wanneer we terug in België zijn .

Verder lachen ons een kriek met de buurvrouw en de kokkin van het kraampje op de hoek . Eén voordeel hadden we , we zaten al op de grond dus op de grond liggen van t lachen was niet zo moeilijk . Naast alle fratsen en grollen hebben we ook nog een serieus gesprek en dat gaf ons stof tot nadenken .

Zondag 24 Januari : Happy birthday Flupke ! Net zoals alle voorgaande jaren , is Philippe door het tijdsverschil ook dit jaar weer extra lang jarig tijdens onze vakantie . Ik kijk al uit naar de dag dat ik mijn verjaardag eens in Thailand kan vieren . We hadden geen concrete plannen voor vandaag , enkel voor vanavond en toen ik vroeg wat hij graag wou voor z'n verjaardag dan zei hij : "De wasserij" . Zo gezegd , zo gedaan ! En dus hebben we de zondag grotendeels in de Laundryshop doorgebracht . Ik moet zeggen : Ik heb Philippe de laatste tijd zelden zo in zijn element gezien . Regelmatig wordt er de straat overgestoken naar de 7Eleven voor drinken en een ijsje dat komt zelf langs . Heerlijk vers kokosijs met geroosterde pinda's ... Heerlijk !

's Avonds zijn we samen met Utan , Thana en Funny Lady aka de buurvrouw naar een BBQ restaurant geweest . Barbecuen à volonté in een supergezellige sfeer . Niet in een van de typische toeristenrestaurants waar je het dubbele betaalt maar gewoon om de hoek . We eten ons buikje vol tot we niet meer kunnen en als dessert had ons Thais gezelschap voor een verrassing gezorgd . Ze hadden een taart besteld voor P zijn verjaardag , alleen waren ze de -pe vergeten en ja over de leeftijd op de taart gaan we het ni hebben hé . Van een surprise gesproken . Na de taart hebben we nog een stapje in het plaatselijke uitgaansleven gezet . Birthday party tot een stuk in de nacht en het is nog steeds P zijn verjaardag . Na middernacht gaat zijn verjaardag nog 6 uur door in België dus blijven de felicitaties nog wel even doorgaan . Ons feestvarken straalde vandaag en dat deed me toch wel iets om mijn ventje zo gelukkig te zien .

Happy Birthday , love you so much !

Maandag 25 Januari , The day after : Vandaag is onze laatste dag in Pattaya . Philippe heeft een beetje te veel gefeest gisteren en start de dag met wat vertraging . Vandaag trek ik er een paar uur alleen op uit en ga langs het TB-Hotel in de duikwinkel . Zoals elk jaar wordt hier de huidige voorraad Tb's en Coins gedropt en pikt ik een deel nieuwe reisgenoten op . Na de middag hoor ik even bij P hoe het daar gesteld is en ik verneem dat hij samen met Utan in de wasserij zit en dus trek ik ook die kant uit .

We hebben de afgelopen dagen naast eten en feesten ook nog een paar verhelderende gesprekken gehad en hebben we besloten om deze kans niet te laten schieten . Boven de Laundryshop komt op 1 Februari een appartement vrij en zoals ik Philippe de laatste dagen zo gelukkig gezien heb , zo heb ik hem thuis al lang niet meer gezien . Dus we doen het gewoon ! Samen met Utan en de huisbazin gaan we naar de plek kijken en na een overleg met Thana , gaan we terug en tekenen gelijk de huurovereenkomst . Het is de bedoeling dat Utan zijn kamer opzegt en boven de wasserij intrekt en de boel netjes houdt . En zo hebben wij onze eigen thuis als we in Pattaya zijn . Een definitief vertrek is nog niet voor direct maar dit was alvast een grootse stap in de richting . De volgende stap is de Laudryshop maar daar hoor je alles over als het zover is !

Voor ons laatste avondmaal in Pattaya , laten we ons weer volledig verrassen door de keuze van de chef en het was weer een heus festijn . Tegen 21.00 nemen we afscheid van Thana en Funny Lady en nemen de motorbike taxi naar het hotel waar ons nog een serieuze klus te wachten staat namelijk de bagage pakken . Morgenvroeg vroeg vertrekken we naar Phichit en dus moet de bagage vanavond klaar staan . Een grote uitdaging en na een half uur puzzelen en jongleren tussen de verschillende koffers , past alles erin en kunnen ze dicht . Nog even douchen en licht uit . Sweet Dreams , the future smiles at you !

De foto's van Philippe zijn verjaardag en onze tijd in Pattaya staan ook weer online . Groetjes vanuit Phichit en tot de volgende update .

 photo HBD17_zpsi7h6pxdj.jpg

03:08 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, P Spot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-15

Summer Extensions

De afgelopen vakantie in Andalusia hebben we naast genieten van de vakantie ook enkele zaken op een rijtje gezet en even rustig bijgepraat over wat hangende zaken . Sommige van die beslissingen waren klein , andere waren iets ingrijpender .

Enkele van onze beslissingen zijn al op Facebook bekend gemaakt zoals het feit dat Philippe na 3 jaar treinen terug heeft gekozen voor een firmawagen en dus opnieuw dagelijks met de auto naar Brussel pendelt . Leuk natuurlijk dat we nu een voordelige cachemobiel hebben in het weekend . Een ander , niet echt groot nieuws , is dat we komende wintervakantie (Dag op dag over exact 5 maanden) terug naar Thailand trekken . We gaan voor een heel andere aanpak die aanleunt bij onze plannen om vroeg of laat naar daar te emigreren maar dat is voor dan . Het minst ingrijpende van onze beslissingen is dat ik na 20 jaar Mobistar overgestapt ben naar een andere GSM provider en nu net als Philippe bij Proximus ben .

Maar misschien de meest onverwachte beslissing is tot nu toe voor iedereen nog geheim gehouden :

Ik heb een nieuwe auto gekocht !

Vorig jaar deze periode , ben ik begonnen met de fiets te gaan werken waardoor er na drie jaar pijn lijden een einde kwam aan mijn kniehistorie . Mijn auto komt enkel nog maar in het weekend eens buiten en nu Philippe terug een firmawagen heeft , zal dat nog minder zijn . En toch heb ik een nieuwe auto gekocht . Mensen die ons goed kennen , weten dat Philippe een Mercedes fan is . We hebben destijds twee Mercedessen gekocht en na inlevering van de C (Die te groot bleek voor ons tweetjes) , heeft Philippe altijd gezegd dat hij graag één Mercedes wou houden maar vanaf vandaag komt daar dus verandering in . A’tje is weg en …

Het verhaal begint zo’n drie jaar terug in de tijd . Philippe heeft ooit gezegd dat hij voor z’n vijftigste verjaardag een Fiatje 500 wou . Dat is er toen niet gekomen maar toen kwam Daisy in de familie . Toch is “Het 500’tje” altijd wel blijven hangen . Vandaar dat we deze zomer dus een Fiat 500 als huurauto wilden voor onze Andalusian Roadtrip . We waren beide helemaal weg van onze keuze al was er tot op de laatste dag nooit echt sprake om een nieuwe auto te kopen . Maar bij het terug inleveren van onze huurauto , kwamen we beide tot het besef dat we ons 500’tje gingen missen en hebben we de knoop doorgehakt . Inderdaad mijn nieuwe auto is een Fiat 500 Sport .

Terug in België , zijn we diezelfde dag nog naar de garage gegaan en hebben ons Fiatje 500 besteld . We wisten precies wat we wilden , namelijk een Witte Sport of gewoon een exacte kopie van onze Spaanse huurauto . En daarmee breek ik na 4 zwarte auto’s met de slogan “Once you go black , You never go back !” .

Vandaag heeft Philippe een halve dag verlof genomen en vanmiddag om 14.00 (Dat was dus de countdown eerder deze week) mochten we ons 500’tje gaan afhalen .

Sommige Zomerliefdes blijven !

 photo 500-1_zpsekjduws4.jpg

17:19 Gepost door Philippe en Dieter xxx in P Spot, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-14

Carrefour Scoort !

Philippe en z'n collega's hebben er maanden naartoe gewerkt en afgelopen zondag was het dan eindelijk zover : Het grote Carrefour Event in het Koning Boudewijnstadion .

Het event begon pas tegen 11.00 maar Philippe moest er al vroeger zijn en dus zijn we zondagmorgen al vrij vroeg de deur uit gegaan . Omstreeks 09.00 staan we aan het voetbalstadion , de thuishaven van onze Rode Duivels . Philippe gaat z'n collega's opzoeken om hier en daar nog wat voor te bereiden en ik trek er samen met Geobeer op uit om een paar caches te loggen in de buurt . Ons oog was gevallen op een rondje van 6 Tradi's rond het Atomium . We beginnen bij het Atomium zelf waar het nog vrij rustig is nu en we ongestoord kunnen zoeken . Het duurt niet lang voor we de box in handen hebben . We wisselen even een paar TB's uit en gaan weer verder op pad naar nummer twee .

We vervolgen onze weg via het Ossegempark en het Park van Laken , langs het het monument van Koning Leopold 1 , het Amerikaans Theater en zo terug naar het Koning Boudewijnstadion .

Wanneer ik terug bij het stadion ben , begint het volk al volop toe te stromen . Ik steek mijn fiets in de auto en wacht op mijn broer en kids om samen naar binnen te gaan . Voor we een kijkje gaan nemen in het stadion , gaan we ons eerst aanmelden als volunteers voor het bijstaan van de organisatie van het wereldrecord . In ruil daarvoor krijgen we een origineel Rode Duivelsshirt . Zo fier als een gieter met ons shirt trekken we naar het veld voor een foto en maken daarna een rondje langs de verschillende kraampjes . Er is van alles te doen en aan eten en drinken geen gebrek . Terwijl Ninke naar de Zumba gaat , gaat Stino balleke stamp doen tegen niemand minder dan Jean-Marie Pfaff . Nadien gaan we met z'n allen Segways uitproberen .

Omstreeks 14.30 trekken we naar het podium waar we uitleg krijgen over onze taak als volunteers en om 15.00 is het tijd voor de Vlaggenparade . Alle verschillende vestigingen alsook de verschillende afdelingen van de hoofdzetel hebben een eigen vlag gecreëerd en lopen een rondje met hun team langsheen het podium ... Inderdaad , het is een beetje zoals de openingsceremonie bij de Olympische Spelen . Daarna is het tijd voor het wereldrecord . Carrefour Belgium wil het wereldrecord "Hartjes maken met je handen" verbreken . Je kent dat wel hé , je vingers tegen elkaar zetten in de vorm van een hartje , dit is tevens het handelsmerk van onze Rode Duivel Dries Mertens .

Een volle tribune met meer dan 6000 man die allemaal tegelijk gedurende twee minuten hun hartje op houden . Wij als volunteers moesten er mee op toezien dat iedereen zijn hartje op hield . Ik stond onderaan de tribune en zo al die handhartjes In de lucht , dat was echt prachtig om zien . Gelukkig moest ik mijn handen niet op elkaar houden en kon zo een paar prachtige foto's nemen ... Carrefour , you did it ! Gefeliciteerd , een nieuw wereldrecord is gezet . Het exacte aantal wordt pas na een tweetal weken meegedeeld . Momenteel gaan we er van uit dat het er zo'n kleine 7000 zijn maar één ding weten we al zeker : Het record is verbroken .

Een andere Rode Duivel , namelijk Vincent Company , ambassadeur van SOS Kinderdorpen , kon helaas niet zelf aanwezig zijn maar had wel een videoboodschap gemaakt om te bedanken . Carrefour had namelijk geld ingezameld voor SOS Kinderdorpen en de cheque met het aanzienlijke bedrag werd vandaag overhandigd aan de afgevaardigden .

Na het hartjesrecord is het tijd voor een andere record : Aanschuiven voor een hamburger ! Om 16.00 is het tijd voor het optreden van Suarez . De groep is niet zo bekend in Vlaanderen maar ik ben wel van plan om ze beter te leren kennen . De sfeer is gezet maar het dak , figuurlijk dan , gaat er pas echt af met Natalia . Het is mij een raadsel waar ze de energie blijft halen om een volledig concert Aan 1 stuk te blijven doorgaan .

Na het concert van Natalia hebben we dankzij ons vrijwilligerswerk ook nog een Meet 'n Greet gewonnen met Natalia . We worden door de catacomben van het stadion geleid naar een zaaltje waar we Natialia ontmoeten . We kunnen even een praatje maken , gaan samen op de foto en er worden handtekeningen uitgedeeld .

Om 19.30 zetten we een punt achter ons dagje Heizel . Ik en mijn broer dik tevreden met onze Rode Duivels T-shirt en de foto met Natalia , onze Stino met zijne gehandtekende bal van Jean-Marie Pfaff en ons Ninke met haar foto en handtekening van haar Idool . Kortom het was een zeer geslaagde dag . Carrefour heeft dik gescoord vandaag !

De foto's van ons dagje Koning Boudewijnstadion staan ook weer online . Die van het cachen komen later nog .

"

21:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, P Spot, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-12

Oud Zot Of Oude Liefde ?

Weeral een hele tijd geleden dat ik nog eens een berichtje heb geplaatst , maar het motto “geen nieuws , goed nieuws” was zeker van toepassing .

Ik had altijd het idee om op m’n vijftigste een auto te kiezen “Just for fun”. Geen auto meer die me zakelijk van A naar B moet brengen maar een auto die me terug fun zou geven in het autorijden . Een gevoel dat ik al lang verloren was door jarenlang fileleed . Sinds Februari is er een einde gekomen aan de dagelijkse files dank zij mijn abonnement voor de trein en De Lijn . Voortaan rij ik relaxed naar het werk en oké die vertragingen af en toe die nemen we er met plezier bij .

Ik kon dus op zoek naar m’n funauto . Een Fiatje 500 was daarbij één van de mogelijkheden . Maar na heel wat googelen kwam ik heel vaak terug op dezelfde auto , namelijk een Miata MX5 . Hoe meer ik hierover las , hoe meer ik het plaatje al voor me zag … Terug een roadster , terug een sportwagen , terug een cabrio . Terug naar mijn eerste liefde ! Dan maar een testrit plannen en m’n eerste woorden waren “woooow , dit gevoel is heerlijk . Die wil ik” . Het is inderdaad een auto die je terug zin geeft in het autorijden . De filosofie van deze cabrio “Jinba Ittay” (de eenheid tussen auto en rijder) klopt voor 200% . Terecht wordt deze auto een zeldzaam juweel binnen de cabriowereld genoemd . De bestelbon werd heel snel getekend en we zijn weldra de superfiere bezitters van onze MX5 . Laat de rustige landweggetjes en verhoogde dijken in de avondzon maar komen …

M’n liefde voor Mercedes zal uiteraard altijd blijven maar Dieter z’n auto zal steeds een Mercedes blijven zodat er plaats is voor een Niet-Mercedes-funauto .

Gelukkig kunnen we vanaf nu beide auto’s ook in de garage plaatsen zodat we hopelijk nog jaren plezier kunnen hebben van onze investering .

Photobucket

20:57 Gepost door Philippe en Dieter xxx in P Spot | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-12

Kookstress

Het was al een tijdje afgesproken , maar vrijdag was het eindelijk zover . Met de 5 andere collega’s naar een kook-workshop in Brussel . Ik had voordien al de gekste dromen omdat ik geen flauw idee had wat er juist ging gebeuren . Ik zag me al aan dat fornuis staan met al die ogen op mij gericht en die me bemoedigend toejuichen van “ Philippe , je kan het als je maar wil”. Je moet namelijk weten dat ik eigenlijk nooit kook . Ik kan wel iets in de keuken maar veel verder dan spaghetti kom ik meestal niet .

Wat is Brussel toch een “kl..”stad …en da zegt iemand die d’r geboren is . Het is even zoeken maar uiteindelijk komen we aan in de kookstudio . Prachtig pand in een mooie gerenoveerde omgeving . Het was meteen wel duidelijk dat er vroeger een tegelwinkel moet gevestigd zijn want het pand is een kakofonie van tegels en kleuren .

Gelukkig was “de leraar” een jongen van rond de 30 . Beslist niet de aangenaamste maar toch liever dat dan een kookbomma . Laat ik eerlijk zijn : Buiten wat in een pot roeren en (voor de foto) de mixer vasthouden , doe je eigenlijk niets . Ik denk dus echt niet dat je kookkunst erop vooruitgaat maar het is gewoon superleuk om te doen en ik kan het zeker iedereen aanbevelen die een keertje met collega’s of zakenpartners iets leuk wil doen .

Op het menu stonden : Lamskoteletjes met risotto en boschampignons en als dessert een heerlijk (voor de anderen dan toch) chocoladedessert .

Voor diegene die interesse hebben : www.arhome.be (Let op wel enkel Franstalig) en voor diegene die enkel interesse hebben in de foto’s , die moeten gewoon even doorklikken naar ons fotoalbum .

Photobucket

22:14 Gepost door Philippe en Dieter xxx in P Spot | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-02-12

50 Jaar Phil

Zoals ieder jaar verjaart Philippe tijdens onze wintervakantie . Natuurlijk hebben we dat in Thailand al gevierd maar afgelopen weekend hebben we het nog eens over gedaan .

Zaterdagavond zijn we met een deel vrienden en familie bij Mie Katoen gaan eten . We hadden afgesproken in de lobby van het Holiday Inn Express hotel waar Sander en Danielle en Ruud en Ria een kamer hadden geboekt . Ook Yves en Joke en Aaron waren naar daar afgezakt om dan vandaar uit samen naar Mie Katoen te gaan . Na een warm onthaal door onze vriendjes en het overbrengen van de felicitaties werden er cadeautjes overhandigd … Moet er nog mosterd zijn ? Philippe zit al meer dan 3 maanden te zagen achter een Bose Soundlink met Bluetooth en het heeft me heel wat moeite gekost om hem er van te weerhouden het te kopen maar ja hij kon toch ook niet weten dat hij dat voor z’n verjaardag zou krijgen .

Tegen 20.00 rapen we alle mosterdpotten en onze moed bij elkaar om de koude te trotseren en trekken we te voet Antwerpen in . Via de met neonverlichte straten trekken we richting Mie Katoen maar eerst houden we nog een tussenstop bij Mallebabbe . Terwijl we daar lekker warm binnen zitten staat er buiten voor de deur een bevrozen megalul . Stijf van de kou vraagt Joke hem binnen . Hij ziet er niet alleen goed uit , hij heeft ook nog wat bij om op te zuigen … Hij verkoopt lollies ! Ondertussen hadden we toch wel flink goesting , ik bedoel honger , gekregen en na een paar fotootjes trekken we naar Mie Katoen . Waar niet veel later ook de rest van het feestcomité aankwam .

Mie Katoen is nog steeds één van Philippe z’n favoriete restaurantjes in Antwerpen . Het is er gezellig en er is steeds vlees in overvloed . Hete worst , stevige ballen , onschuldige lammetjes of toch liever een lekker kippetje … Er is voor ieder wat wils !

Tegen vijf voor twaalf , sluiten we onze avond bij Mie Katoen af en trekken de koude nacht van Antwerpen in . In colonne trekken we naar Den Engel op de Grote Markt . We waren al heel de avond fout bezig en hier wordt de trend gewoon verder gezet . Een café vol BV’s doet vreemde dingen met een mens …

Tegen 01.30 trekken we opnieuw de kou in richting hotel . De engeltjes gingen naar bed terwijl de bengeltjes nog een beetje in de lobby bleven hangen . Het is bijna 04.00 wanneer we in ons bed liggen maar het was wel een zeer geslaagde avond !

Zondagmorgen wordt de afterparty ingezet met het uittesten van Philippe ’s nieuwe aanwinst en een stevig ontbijtje .

We hebben er bijna elke vrije moment in December mee bezig geweest en op 24 Januari , Philippe z’n verjaardag , is onze eigen cacheroute dan eindelijk online gekomen . “Langstkanaal” bestaat uit 6 Geocaches , 5 Tradis en 1 Mysterie , gelegen langs het Albertkanaal .

Na een gezamenlijk ontbijt in het hotel met Aaron , Sander en Danielle en Ruud en Ria is het tijd om te cachen . Het is koud maar dat weerhoudt Team 100 Acre Wood en SanDaan er niet van om te Geocachen . Aaron denkt er het zijne van en lijkt wel te bevriezen maar hij heeft er ook wel zin in . Het zonnetje schijnt langs het kanaal en de eerste caches worden vlot gelogd . De strijd tussen Ruud en Sander is in volle gang en wanneer nummer 4 toch wel wat meer tijd in beslag neemt , beslissen we om hen gewoon te laten doen en blijven de rest gewoon aan de kant staan . Na toch wel enig zoekwerk op de foute plek , is het Ruud die hem bovenhaalt en wordt de GPS ingesteld op nummer 5 . Ook hier duurt het zoeken wat langer . Het is niet omdat we ze zelf gelegd hebben dat we ze cadeau geven hé ! Uiteindelijk komt de cache uit zijn schuilplaats en kan het puzzelwerk voor de Mysterie beginnen . Ria stelt de koers in naar de bonus en daar gaan we weer . Ruud en Sander zetten hun strijd verder en wij kijken toe van op een afstandje . Bij de bonus worden nog enkele TB’s getracked en krijgt Philippe nog een laatste cadeautje .

Verkleumd van de kou maar supercontent gaan we naar huis en nemen we afscheid van Sander en Danielle . Na terug op temperatuur gekomen te zijn , spelen we met Aaron , Ruud en Ria nog een gezelschapsspelletje en sluiten het feestweekend af met een wokje .

Ondanks dat het kraakte dat het vroor , was het een weekend vol warmte en gezelligheid . Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie bijdrage aan Philippe z’n 50e verjaardag . En voor de foto’s is er maar 1 adres dus snel doorklikken naar ons fotoalbum !

Photobucket

19:17 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, P Spot | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-03-11

Philippe Goes Carrefour Paris

Onder het motto dat Parijs blijkbaar toch niet naar mij komt , zet ik dan maar de stap om zelf naar Parijs te gaan . Voor m’n nieuwe functie als “Responsable Intern Communication Media” kon ik gisteren voor de eerste keer in een reeks naar de hoofdzetel in Parijs . Vroeger was het vrij relax omdat de hoofdzetel in het noorden van Parijs was gelegen , maar nu is de nieuwe hoofdzetel verhuisd naar Oost Parijs (Bilancourt) . Om een lang verhaal kort te maken , ik mocht om 4 uur opstaan om op tijd te zijn . Met de Thalys (joepie! 1ste klasse) en een aantal metrolijnen kwamen we dan eindelijk om 10u ter plaatse .

Ik heb maar één manier om de dag samen te vatten : Als er dan al een god zou bestaan , Please teleporteer mij naar Parijs . Het geeft zo’n “kick” om daar te zijn en daar te werken . Gelukkig zit er een stukje god in Parijs , want men vond m’n vraag wat de mogelijkheden zijn om daar te werken alvast niet “hilarisch” maar eerder “waar een wil is , is een weg” .

Ik ben natuurlijk realistisch , ik had m’n beste collega bij en “een keischattige IT-boy” die me de nodige bijstand moest geven bij mogelijke IT-problemen .

… Maar ondanks de leuke werkdag op de hoofdzetel van Carrefour in Parijs moet ik eerlijk bekennen dat Parijs zonder mijn Dieterke toch niet hetzelfde is . Dus Multiflora , wanneer mogen we het eerste filiaal in Parijs verwachten ?

IMG_2412.jpg

21:06 Gepost door Philippe en Dieter xxx in P Spot | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |