28-09-17

Licence To Cache

24 Augustus , wat begon als een doodgewone donderdagse werkdag eindigde in een hel . Ik mistrap mij tijdens het werk , val en sla mijn voet om . Nog geen minuut later begint mijn enkel te zwellen tot de grootte van een tennisbal . Naar de spoed en platen laten pakken . Het verdict : Een paar verrekkingen en een stukje afgeschilferd bot . Een week open gips met mijn poot omhoog . Een ware nachtmerrie voor deze kan-niet-stil-zitten .

Na een week open gips moest ik terug op controle en tot grote verbazing van de specialist was de zwelling nog steeds enorm . Geen vaste gips maar een brace en nog 10 dagen platte rust erbij . Ik probeerde de tijd voorbij te laten gaan met het oplossen van Mysteriecaches en heel wat uurtjes Netflix maar ook dat gaat al snel vervelen . Gelukkig heb ik het gezelschap van Geo en Guillaume en dat brengt mij op het idee om zelf t-shirts te maken voor de jongens .

Zondag 3 September is er een Geocaching eventje in Merksem waarbij er een dertigtal nieuwe caches zouden uitkomen en er was bovendien ook een Geocachingshop aanwezig . Dit event stond al lange tijd genoteerd maar door mijn accidentje viel dat natuurlijk helemaal in het water . Toch wilde ik eens een verandering van omgeving ! Ik was die zetel zo beu en wilde eens een beetje frisse buitenlucht . Dus zijn we op krukken even een kijkje gaan nemen op het event . We signeren het logboek , droppen enkele TB’s en nemen een kijkje bij de winkeltje . De 30 nieuwe caches zullen nog even moeten wachten want het is wel genoeg geweest voor vandaag . Dan maar terug naar huis en ikke terug op mijne zetel .

Maandag 4 September : De revalidatie kan beginnen . Drie keer per week kine . Anvankelijk zag ik mijn voet alleen maar verergeren . De zwelling breidde verder uit naar mijn tenen en ik zag alle kleuren van de regenboog maar dit bleek normaal te zijn . Dat is het gevolg van het stilliggen .

Zondag 10 September zijn we met de auto een stukje gaan rijden over de eilandjes van Zeeland . Een beetje frisse zeelucht , een mooie omgeving en hier en daar een cacheke om mijn gedachten te verzetten . We hadden enkele "parking voor de deur" caches geselecteerd zodat ik niets moest forceren . We beginnen bij de Moerdijkbrug voor onze eerste cache . Deze Virtual staat al sinds 2011 op ons lijstje . We passeren deze steeds over de autostrade maar vandaag hebben we eindelijk de weg naar het monument bij de brug gevonden . Van de Moerdijk rijden we via de meest ingewikkelde weg naar Hellevoetsluis voor onze volgende halte . Hier hebben we een klein reeksje van 6 Challenges . We hadden thuis al gecontroleerd of we voldeden aan alle opdrachten en dus was de grootste challenge het rondje tot een goed einde te brengen op mijn krukken .

Na ons bezoekje aan de Haringvlietdam rijden we weer een stukje verder , pikken nog een paar molencaches op en gaan zeehondjes spotten bij de Brouwersdam . Omstreeks 14.00 is het wel genoeg geweest voor mijn voet en beginnen we aan de terugweg .

Aan het eind van de dag hebben we een kleine 400 kilometer gereden , een half uur in de file gestaan en 16 smileys gelogd .

Tijdens onze eilandentocht kwamen we een reeks Mysteriecaches tegen over de molens op Goeree Overflakkee . Tussen mijn kinesistbezoekjes door heb ik me aan deze Mysteriereeks en nog enkele extra 1Waypoint Multi's gezet voor een volgende trip .

Maandag de elfde moest ik terug op controle . Het resultaat van de eerste week kine begint zichtbaar te worden en mijn voet begint terug vorm te krijgen . Ik had gehoopt om dinsdag terug te kunnen gaan werken maar in overleg met de verschillende partijen krijg ik er nog een week bij . En dat was niet echt naar mijn zin . Geo en Guillaume vinden het natuurlijk geweldig dat ik nog een week thuis zit . Maar goed , de extra week kwam mijn voet wel ten goede . Gelukkig ben ik ondertussen al wel mobieler en mag ik ook terug de fiets op . De beweging doet me goed en daardoor beginnen ook de blauwe plekken weg te trekken .

Zaterdag 16 September was er een Mega event in Belgie . Omdat ik onder normale omstandigheden 's zaterdags moet werken , had ik dit niet echt mee gevolgd maar door heel mijn voetverhaal konden we dus wel gaan . Na een rustige morgend thuis op de bank rijden we naar Aarschot voor het Geocoin Fest Europe Mega Event . Ter plaatse gaan we gelijk door naar de infobalie om ons te registreren en daarna gaan we een kijkje nemen bij de diverse standjes . We komen heel wat bekend volk tegen , gaan op de foto met Signal en vinden onze weg naar het logboek . We kijken ook nog even bij de Labcaches en na een uurtje houden we het voor gezien . Het event heeft absoluut niet de sfeer en gezelligheid van het Brugse Beer maar dit valt jammer genoeg dit jaar ook weer op een zaterdag dus dat gaat het niet worden .

Terug thuis van Aarschot , leg ik mij terug op de zetel en beginnen we aan een Walking Dead marathon .

Zondag 17 September zijn we naar Goeree Overflakkee gereden voor een eilandrondrit . Op het programma staan de molencaches , havendorpjes , oorlogs- en watersnoodmonumenten Multi's die ik eerder had opgelost . We beginnen bij Den Bommel voor een eerste reeksje opgeloste caches . We parkeren de auto bij de haven en gaan te voet het dorp in . Bij de kerk begint net de zondagsmis en dus wachten we even tot iedereen binnen is om vervolgens ongestoord te kunnen loggen . 5 Caches later komen we terug bij de auto en merken dat we al richting middaguur gaan . Tja , ik ben nog niet van de snelste en ik vloek meer op die krukken dan dat ze helpen . We zullen onze toer moeten inkorten want aan dit tempo gaan we niet ver geraken .

Onze volgende stop is bij Oude en Nieuwe Tonge . Beide dorpjes hebben een Molenmysterie en nog een paar losse Multi's . We loggen enkel de makkelijke terrein caches en rijden daarna weer verder naar onze volgende stop . We rijden door de polders en over dijken van cache naar cache . Onze laatste stop is bij Sluishaven waar we wederom een mooi zicht op het water hebben . We hebben hier nog 2 Multi's liggen en daarna zetten we de terugreis in .

Aan het einde van onze dag hebben we 15 caches gescoord . Niet bepaald een topscore maar we hebben wel weer erg genoten van de eilandjes . Met mijn voet ging het eigenlijk heel goed vandaag maar ik ben er wel moe van . Mijn conditie is enorm achteruit gegaan na meer dan 3 weken zetelliggen . Ik wist niet dat je van niks doen zo moe kon worden .

Dinsdag 19 September ben ik terug beginnen werken . De eerste dagen was het redelijk zwaar , vooral in combinatie met de kine maar ondertussen gaat het veel beter .

Door mijn voetverhaal is onze date met de Schaagjes van eind Augustus niet door kunnen gaan . Afgelopen zondag hadden we een korte meet 'n Greet met Ruud en Ria als afsluiter van hun 25 jarig huwelijksweekendje . Zondag tegen elven kwamen de toeristen uit Brugge aan in Antwerpen . We hebben heel wat bij te praten en dat doen we bij een kopje thee , vergezeld van een koffiekoek . Tegen 12.30 rijden we gezamelijk naar Rotterdam voor een Geocache eventje op de SSRotterdam . We hebben in het verleden een paar keer op dit voormalige cruiseschip gelogeerd en vandaar dat we dit eventje wilden bijwonen . Na een uurtje rijden komen we aan bij de kade . De parking is vergeven van de cachemobielen , t lijkt wel een Mega event . Bij de entree worden we verwelkomd door een host die ons naar het event begeleidt . We gaan ons aanmelden en signeren het logboek . Ondanks al het werk dat de organisator in het event had gestoken en de toch wel behoorlijk grote opkomst , was er eigenlijk weinig te zien en dus hielden we het al snel voor bekeken . Terug aan land gaan we nog even een cache loggen in de nabijheid van het schip , brengen een bezoekje aan Ketelbinkie en daarna is het alweer tijd om afscheid te nemen .

T was een kort bezoekje aan Rotterdam maar we komen spoedig nog eens terug want er liggen weer veel nieuwe caches sinds ons laatste bezoek . Onze volgende uitgebreide afspraak met Ruud en Ria is voor eind Oktober .

De foto's van de afgelopen weken staan ook weer online .

Morgen heb ik mijn laatste keer kine en daarmee zit het aftellen er ook op en is het tijd om naar onze nieuwe wasserij te gaan zien .

 

LTC09.jpg

20:49 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-17

I Love Lille

Afgelopen weekend zijn we nog eens naar Lille geweest . Lille is na Parijs onze tweede Favoriete Franse stad .

Zaterdagavond zijn we met de fietsen , in de auto weliswaar , naar Lille vertrokken waar we na een goed uurtje rijden bij ons hotel aankomen . We hebben gekozen voor het Eklo hotel bij Btwin Village . Het is onze eerste kennismaking met de Eklo keten en qua prijs-kwaliteit is dit echt een topper . Bovendien supervriendelijk personeel en een goed bed . Na het inchecken gaan we nog even wandelen en tegen tienen is het bedtijd .

Zondag morgen na een degelijke nachtrust gaan we kijken bij het ontbijt . De keuze is heel beperkt maar de koffie is lekker , de croissants en het stokbrood zijn vers dus wat moet een mens nog meer .

Na het ontbijt halen we de fietsen boven en gaan we op pad . Het is alweer een hele tijd geleden dat we nog eens in Lille zijn geweest en ondertussen zijn er weer heel wat nieuwe caches bijgekomen . Onder de nieuwe caches zit er ook een reeksje Wherigo’s waarbij je telkens een aantal bezienswaardigheden moet bezoeken . Alleen is het niet gekend welke . Voor de eerste moet je 8 locaties aandoen en dan telkens 8 erbij voor het volgende level . 5 Wherigo’s met in het totaal 40 locaties . We hadden op voorhand geen idee hoe ver we zouden geraken en dus zijn we gewoon op de fiets door Lille getrokken , en stopten bij elk mogelijk doel om de Wherigo te checken . Onderweg pikken we ook nog een deel Tradi’s op . We doorkruisen Lille op zoek naar de Wherigolocaties . Met de fiets gaat het vrij snel van links naar rechts en terug , al moeten we wel toegeven dat de oude binnenstad niet echt fietsvriendelijk is met al haar kasseiwegen .

Uiteindelijk weten we toch 2 van de 5 Wherigo’s te unlocken . En scoorden daarnaast nog een mooi aantal Tradi’s . Toch weer heel wat smileys erbij .

Naast onze Geocaching activiteiten , hebben we natuurlijk ook gewoon genoten van Lille . Lille is ook de thuisbasis van onze bevriende Clown . Onderweg zijn we ook weer enkele mooie werkjes tegengekomen .

Doordat we zo druk bezig waren met het zoeken naar de Wherigolocaties , zijn we af en toe vergeten om foto’s te nemen . De kleine selectie staat ook weer in ons fotoalbum .

 

LilleVelo11.jpg

07:50 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, La Douce France | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-17

The Lost Treasure Of Mary Hyde

Schip Ahoy piraatjes ! Naar jaarlijkse traditie heeft Geocaching Headquarters weer een reeks Zomersouvenirs bedacht . Gedurende vier weken , van 15 Juli tot 13 Augustus , vielen er weer 6 souvenirs te verdienen en natuurlijk gingen wij weer voor de volledige buit . Dit jaar staat de Zomer van GCHQ in het teken van Mary Hydes Lost Treasure . Mary Hyde , kapitein van de Golden Cache en haar bemanning hebben een schat verstopt . De kaart om de schat te vinden , bestaat uit 4 delen en het is aan jou om samen met je Geocaching vrienden de kaart volledig te krijgen .

Ons piratenavontuur begon op 15 Juli . Voor het eerste souvenir moest je een event bijwonen . Dat had ik op voorhand al geregeld met Sandra en Marc en zo hadden wij ons pirateneventje op het strand bij Naklua . Na het event ben ik samen met Sandra en Marc er op uit getrokken voor een dagje Geocaching in Sattahip .

Tijdens de week van 17 tot 23 Juli kon je dan het eerste stuk van de kaart bemachtigen . Hiervoor moest je samen met je crew 30 gouden munten verzamelen , waarvan je er zelf minstens 5 moet bijdragen . Deze kreeg je door het loggen van een cache of het bijwonen van een event . Met mijn cache trip naar Ban Phe en de 66 caches was mijn bijdrage ruimschoots voldoende en dus was het tweede souvenir verzilverd .

Week 2 , van 24 tot 30 Juli : Deze week werk je alleen , verzamel individueel 10 gouden munten om het tweede deel van de schatkaart te bemachtigen . Voor het oppikken of droppen van een Trackable krijg je extra punten . Ondertussen zijn we terug in België met een nieuwe lading TB’s dus dat kon geen probleem zijn . Aangezien ik nog een paar dagen thuis was ben ik er samen met Geo en Guillaume en een hoopje Trackables op uit getrokken . We doen een rondje Ekerse Putten en doen onderweg aan heel wat TB-traffic . We scoren weer flink wat gouden munten bij elkaar en voegen er nog een paar extra aan toe tijdens ons Disneyweekendje dus dat souvenir is ook weer binnen !

Van 31 juli tot 6 augustus 2017 moet je samen met je vriendenliga 35 gouden munten verzamelen om het derde stuk van de schatkaart te verdienen . Deze week verdien je meer als je een multi-cache vindt . Multicaches zijn ons ding niet maar we wilden er toch graag 1 loggen en daarvoor trokken we naar Vordenstein . Het is een fotozoektocht dus dat vinden we op zich nog wel leuk . Een rondje van ongeveer 5 kilometer door een mooi natuurpark worden er tien omdat we niet alle foto’s kunnen vinden . Na nog een extra rondje en een hulplijntje slagen we er dan uiteindelijk toch in om deze Multi tot een goed einde te brengen . T is nog maar eens gebleken … Multi’s , niet ons ding ! Maar goed , we hebben wel weer genoeg gescoord voor het volgende souvenir .

Week 4 , van 7 tot 13 Augustus : De laatste week alweer en deze week sta je er alleen voor . Voor het souvenir moet je individueel 25 gouden munten verzamelen . Verdien meer goud door een geocache te vinden met een hoge moeilijkheidsgraad of terreinwaarde . Maandag ben ik er gelijk op uit getrokken om onze buit te verzilveren . Daarvoor trok ik richting Brasschaat en Brecht waar ik een reeks eerder opgeloste Mysteries log . Door de moeilijkheidsgraad van sommige van de Mysteries kwam ik aan het einde van de dag op een score van boven de 200 gouden muntstukken en dus ook dit souvenir is weer in de pocket .

Nu we de vier delen van de schatkaart in ons bezit hebben , krijgen we ook het laatste souvenir maar het is nog niet gedaan . In het laatste souvenir zit nog een boodschap verborgen voor het vinden van Mary Hydes schat ! Ook deze weten we te vinden en als beloning volgt er volgende week nog een verrassing . We zijn benieuwd en houden onze mailbox in de gaten . Wordt vervolgd …

Het blijft toch altijd een leuke uitdaging die Zomersouvenirs van GCHQ ! De foto’s van onze schattenjacht staan ook weer online .

Mary Hyde00.jpg

19:33 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-07-17

Disney Summer

T is dan wel niet Shanghai Disneyland maar afgelopen weekend zijn we naar Disneyland Parijs geweest . Net zoals bij mij het geval was in April , is dit voor Philippe de eerste keer in 4 jaar dat hij terug in DLP komt .

Vrijdag avond , na dat de drukte op de Antwerpse Ring was afgenomen , zijn we richting Parijs vertrokken waar we na een vlotte rit om 21.30 aankomen bij het Ibis hotel St Denis . Even inchecken en daarna gaan we nog een kleinigheidje eten . Niet mijn favoriete keuze maar het werd een Quickske . Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet , is dat je bij een bestelzuil je bestelling moet ingeven en dan naar de toog gaan om je bestelling af te halen . Omdat we enkel cash bij ons hadden , vroegen we of we op de ouderwetse manier konden bestellen . Nee , enkel via de terminal ! Blijkbaar kan je bij afronding van je bestelling ingeven dat je cash wenst te betalen . Terwijl wij onze bestelling ingeven , gaat de kassierster gezellig verder met haar smartphone . Met ons ticket gaan we naar de balie waar we dan nog zo'n 10 minuten mogen staan wachten op onze burgers . Uiteindelijk is onze bestelling klaar en dat was het dan . Als ze iets meer met haar job bezig had geweest ipv haar telefoon dan had ze geweten dat wij nog niet betaald hadden . Bedankt voor de gratis burgers en een tien op tien voor prijs-kwaliteitsverhouding ! Nadien gaan we terug naar het hotel , surfen nog wat op de social media en gaan daarna slapen .

Zaterdag morgen zijn we op ons gebruikelijke uur wakker . Na het ontbijt rijden we van Ibis St Denis naar Ibis Val D'Europe waar we iets voor 09.00 aankomen . We droppen de auto op de parking en gaan te voet van Val D'Europe naar Disney . Onderweg pikken we 3 caches op en komen zo net na tienen aan bij de Studios . Rattatouille en Mickey and the Magician staan boven op het lijstje . Verder lopen we ons ouderwetse rondje door de Studios , komen Matthew tegen bij Cinemagique en kijken een stukje Star Wars gedoe .

's Middags gaan we eten bij Vapiano in de Village . Hoe het me de vorige keer was bevallen , zo hard was het vandaag tegengevallen . Na de lunch gaan we door de winkeltjes van de Village richting Disneyland .

Ook hier doen we het klassieke rondje doorheen de verschillende landen en belanden zo in Adventure Land bij de vernieuwde Pirates . De nieuwe toevoegingen zijn leuk en verder ziet alles er weer picobello uit . Iets later op de middag hebben we een korte ontmoeting met Aaron en kijken samen naar de prinsessenshow . In afwachting van de parade gaan we nog wat drinken en nemen alweer afscheid van Aaron . Eens de parade gepasseerd is , gaan we naar de uitgang , laten Disney achter ons en wandelen terug naar Val D'Europe waar we inchecken bij ons hotel .

Bij het hotel gekomen , kon de receptionist geen reservatie vinden op onze naam . Bleek dat we in het verkeerde hotel stonden en dat gebeurde hier wel vaker , zei de man . Naast Ibis Val D'Europe zit er een Ibis Budget . Beide hotels zitten in het zelfde gebouw , je moet het maar weten . Bij de juiste receptie lag onze kamersleutel al klaar en konden we al snel naar de kamer . Even wat opfrissen en vervolgens gingen we nog een paar caches scoren alvorens we gingen eten . Voor het avond eten was de keuze snel gemaakt en zoals steeds hebben we weer goed gegeten bij Hippo . Als afsluiter van de dag drinken we nog een kopje thee op het hotel en dan is het alweer bedjestijd .

Zondag : Na het uitchecken gaan we een broodje eten bij de Sandwicherie bij het RER station . Na het ontbijt rijden we naar Bussy-St-Georges waar een mooi reeksje caches ligt . Een van de caches brengt ons een toch wel heel bijzonder plekje namelijk de Fo Guang Shan Tempel . Deze Buddhistische tempel is de grootste Buddhistische tempel van Europa . We waren een beetje terughoudend om binnen te gaan maar een vriendelijke dame deed teken om binnen te komen en we kregen een korte rondleiding . Om 10.00 was er een dienst en als we wilden mochten we deze bijwonen maar daar bedankten we vriendelijk voor . Na ons respect te hebben getoond aan Buddha zetten we onze wandeling door Bussy voort . En zo is nog maar eens gebleken dat Geocaching je op plekjes brengt waar je anders niet eens van zou weten dat ze bestaan .

Tegen 11.00 komen we terug bij de auto en omdat we de grote verkeersdrukte voor wilden zijn , besluiten we om de terugreis in te zetten . Het verkeer rijdt nog vlot en zonder fileproblemen komen we weer terug thuis in Merksem . En daarmee zit de laatste vakantiedag er op .

Disney was wel weer leuk maar na een paar uurtjes hebben we het wel weer gezien . Omdat ik een jaarpas heb , gaan we met Halloween en Kerst nog wel eens terug maar eigenlijk hebben we veel meer genoten van de dorpjes rond Disney , het Geocachen en natuurlijk als absolute hoogtepunt ons bezoekje aan de Fo Guang Shan Tempel . De foto’s van Disney zijn niet de moeite en de andere komen later nog in een gezamenlijk album . En dan nu terug aan t werk !

Philmagic.jpg

08:36 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Disney, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-17

Ban Phe & The Blue Bike Trail

Na mijn Discover Thailand-Geocaching trip naar Rayong is het tijd voor mijn volgende ontdekkingsavontuur . Dit keer gaat de reis naar Ban Phe , een kustplaats op weg naar Koh Samed , eveneens in de provincie Rayong .

Maandag morgen om 08.00 werd ik opgehaald door de buurjongen en beginnen we aan de rit langs de ondertussen welgekende weg . Dank zij het vlotte verkeer en de goede driverskills , komen we na een goed uurtje aan in Tapong bij het beginpunt van het Blue Bycicle Trail .

Het Blue Bycicle Trail bestaat uit 65 caches over een traject van ongeveer 25 kilometer . Ik begin op het kruispunt waar ik afgezet ben bij nummer 1 en sla zo de straat naar het strand in voor de nummers 2 tot en met 4 . Tussen 4 en 5 ligt mijn hotel , het Sea Sand Sun Resort , en dus ga ik eerst inchecken . Ik had aangegeven dat ik al vroeg zou arriveren en aan de receptie kreeg ik het heuglijke nieuws dat mijn kamer al klaar was . Even de overtollige last afgooien en dan ga ik verder met nummer 5 . Nummer 6 brengt me bij het begin van Beach Road en vanaf hier gaat de route voor 11 kilometer langs de kustlijn . Het lijkt wel Belgisch Herfstweer , er staat een stevige wind en de zee is onstuimig . Op een enkele koe na valt er dan ook weinig volk te bespeuren op het strand . Mijn tocht gaat verder tot bij nummer 10 waar ik bij de pier kom . De inslaande golven leveren een mooi tafereel op en dus hou ik een klein fotomomentje . Het wordt al gauw een hele fotoshoot en het decor onder de pier is werkelijk prachtig dat ik de camera op zelfontspanner zet en zelf op de foto ga . Na mijn korte pauze bij de pier gaat het verder tot bij nummer 15 . Deze wijkt af van de voorgaande caches . Het is een grote box bij een Scandinavische boekenwinkel en er zit bovendien een TB in . De arme stakker zit hier al een paar maanden te wachten dus besluit ik om hem mee te nemen . Bij nummer 20 komen we bij de eerste en tevens enige 7eleven langs het hele traject . How do people survive here ? In Pattaya heb je zowat een 7eleven op elke hoek van de straat , het is dan ook onze favoriete buurtwinkel . Gelukkig zijn er langs het strand wel andere kleine minimarktjes om me te voorzien van het nodige drinken .

Tussen 22 en 23 heb ik in volgende tussenstop bij Haad Mae Ramphueng . Dit is het middelpunt van Beach Road , je hebt hier een mooi pleintje met palmbomen en zicht op de witte stranden . Deze plek is erg in trek bij de toeristen maar vandaag dus niet . De sterke wind op het strand doen het zand opwaaien en het lijkt wel of mijn benen gezandstraald worden . Op dit punt ligt trouwens een extra cache die niet van de Bike trail is . Vervolgens gaat de weg langs de kust verder tot aan nummer 34 en daar draait het trail landinwaarts . Bij nummer 38 kom ik aan een verlaten gebouw . Deze cache heeft een hogere moeilijkheidsgraad maar zelfs met de hint kan ik hem niet vinden . Na een twintigtal minuten zoeken en nog steeds niks , begin ik de logjes te lezen . Sandra en Marc konden deze niet vinden en dus stuur ik een berichtje naar de CO en de FTF in de hoop op een snel antwoord . Terwijl ik wacht in de schaduw maak ik van de gelegenheid gebruik om het zweet van mij af te vegen en wat extra zonnecrème aan te brengen . Aan de kust stond er een stevige maar verkoelende bries maar nu ik weg ben van de kust , is ook die wind weggevallen en dat voel je gelijk . Omdat ik een kwartier later nog geen antwoord heb gekregen , besluit ik om verder te gaan want het wordt ondertussen ook alleen maar later .

Bij nummer 43 slaat het trail links af voor het laatste stuk . Ondertussen zijn we al na de vijven , over een uur begint het donker te worden en ik moet ook nog terug naar het hotel geraken . En zo strand ik bij nummer 45 van de Blue Bike Trail . De laatste 20 zullen voor morgen zijn . Ik heb nu andere zorgen : Terug naar het hotel geraken en Guillaume maakt zich dan weer zorgen over het avondeten . Terwijl ik verder loop in de hoop een Bahtbus tegen te komen stopt er een grote pick-up . Een Thaise dame , zeer vloeiend Engelssprekend , en haar zoon waren op weg naar huis en vroegen of ze me een lift konden geven . Zo'n aanbod kon ik niet afslaan ! Onderweg kreeg ik te verstaan dat hier een enkele Batbus rijdt tijdens de schooluren . In het hoogseizoen rijden er wel meer maar het is laagseizoen nu en deze periode van het jaar is het hier bijna uitgestorven . Daarop volgde gelijk het aanbod of ik met hen mee wilde voor het avondeten maar daarvoor bedankte ik vriendelijk . Achteraf bezien misschien een domme beslissing want hoe vaak krijg je zo'n kans .

Tegen 18.30 word ik aan het hotel afgezet . Khob Khun Khab , 1000 maal dank ! Nu maar eerst gaan douchen en eigenlijk was dit de hoofdreden waarom ik het avondeten afsloeg . Ik voelde me zo vuil dat ik zo echt niet met die mensen aan tafel wilde gaan . Al het vuil van me afgespoeld , ga ik op zoek naar eten . Toen ik vanmorgen naar het hotel liep , passeerde ik een kippenkraam . Nu maar hopen dat ze nog open zijn . En ja hoor , een heerlijk gebraden kippetje met rijst . Guillaume helemaal gelukkig want we gaan niet verhongeren meer zelfs we nemen nog een ijsje achteraf . Na de maaltijd koop ik nog wat extra drinken voor op de kamer en daarmee loopt dag 1 op haar einde .

Dinsdag morgen , na een goede nachtrust , maak ik me klaar voor het ontbijt . Ik had ontbijt in het hotel en daar was ik heel blij mee . Zo hoefde ik me daar al geen zorgen over te maken . Bij het ontbijt aangekomen , was ik helemaal alleen . De receptioniste zei : All for you , you eat everything ! Hahaha ... Me joking you ! Maar het kwam er wel op neer . Er stond een volledig ontbijtbuffet klaar voor mij alleen . Na het ontbijt pak ik mijn spullen en check uit . Om 08.30 ga ik op pad . Klaar voor dag 2 met een goed gevulde maag , een pak zwaardere rugzak en nog 21 caches te gaan .

Ik had gisteren avond nog een berichtje gekregen ivm de niet gevonden nummer 38 dus wilde ik die nog een keer gaan proberen . In de hoop een Bahtbus te vinden die me een eind zou kunnen meevoeren , ga ik op pad . Niet veel later passeert er een bus en dus spring ik aan boord . De bus gaat echter maar tot halverwege en dus moet ik alsnog de andere helft te voet doen . Maar goed , met de extra verkregen info en slechts 1 doel voor ogen , ga ik er volledig voor . Terug bij het verlaten gebouw gekomen , duurt het nu slechts enkele minuten alvorens ik de cache in handen heb . Hoe heb ik hier gisteren zo over kunnen zien ? Ik log trouwens nog een STF ook dus dat maakte het nog net iets meer de moeite om terug tot hier te komen . Terwijl ik een berichtje stuur naar Sandra en Marc met het heuglijke nieuws , stopt er een auto of hij me kan helpen . Nou , dit sla ik niet af natuurlijk en zo bespaar ik mezelf weer heel wat kostbare tijd en energie . Bij de nummer 43 van gisteren scheiden onze wegen . De man moet rechts af richting Koh Samed pier en dus vervolg ik mijn weg linksaf te voet verder en pik de draad op bij nummer 46 . De volgende 10 caches gaan vlot en alvorens ik verder ga langs de route , houd ik een kleine tussenstop bij een tempelschool . Lachende gezichten en een constant weerklinken van het woord Falang maken duidelijk dat het over mij gaat .

Na mijn korte tussenstop zet ik het Blue Bike Trail verder . Met minder dan 10 caches te gaan komt het einde in zicht maar mijn oog valt vooral op de dreigende onweerswolken die voor mij opduiken . Bij nummer 57 begint het te druppen en van de drup in de regen kom ik bij 58 . Net op tijd om te schuilen want de hemelsluizen gaan helemaal open en het water valt met bakken uit de lucht . Net zoals het onweer gekomen is zo verdwijn het ook weer en 10 minuten later ben ik weer op pad . Het is nog niet helemaal over maar ik ben voorzien en trek mijn SOS Rain poncho aan want schuilen zat er niet meer in . Gelukkig waren dit de laatste stuiptrekkingen van de bui en niet veel later kan de poncho weer uit . Bij nummer 64 beland ik op een veemarkt tussen de koeien om te eindigen bij nummer 65 op Tapong Fruitmarket .

Yes , I did it ! 66 Caches en al bijna evenveel kilometer gelopen . Ondanks dat de trail er volgens de omschrijving maar 25 kilometer is , ben ik er weer in geslaagd om een paar kilometertjes extra te doen . Maar goed , ik ben op Tapong Fruitmarket waar ik gelokt word door de zoete geur van al dat tropische fruit . Heelder bussen met Aziatische toeristen komen hier naar toe om fruit te kopen . Naast de klassiekers zoals pomelo , ananas en meloen , zijn het vooral de durian , mangostone en rambutan die hier rijkelijk aanwezig zijn . Na mijn bezoek aan de markt ga ik nog een kijkje nemen bij de in de buurt gelegen tempel en begin vervolgens aan mijn volgende uitdaging : Terug thuis geraken .

Omdat ik geen idee had van waar en hoe laat ik zou eindigen , had ik geen transport geregeld om terug naar huis te gaan . Ik zou dit zelf ter plaatse zien . Ik loop tot aan Sukhumvit en niet veel later stopt de eerste Bahtbus al . Wat zalig om terug in de bewoonde wereld te zijn ... Even de route checken en hup we zijn vertrokken . Om 14.30 zit ik op een Bahtbus richting Rayong stad waar ik overstap op een volgende Bahtbus tot aan het Rayong North busstation . Vandaar gaat het met een minivan naar Pattaya . Om 17.30 stap ik uit bij de Big C in Pattaya South en dan is het nog maar een klein stukje lopen tot thuis . Oke , ik heb er langer over gedaan om thuis te geraken dan met een taxi en onder het motto "Time is money" geldt dit ook in de andere richting . In plaats van 1300Baht voor de taxi , heeft de terugreis me slechts 135Baht gekost . Mooi meegenomen toch !

Terug in de laundry , bestel ik een noodlesoup van de buurvrouw en ga dan eerst douchen . Volgens Ut en Philippe stink ik naar t zweet . Echt ? Hoe zou dat nu komen . Ik voel me inderdaad wel een beetje plakkerig . Na mijn verfrissende douche en de opkikkererende noodlesoup begin ik aan mijn logjes van mijn Blue Bycicle Geocaching trip . Ik ben niet alleen weer een unieke ervaring rijker , ons aantal smileys in het land of smiles is weer gestegen en bovendien is daarmee ook gelijk het tweede GC Zomersouvenir verzilverd .

Ondanks dat Ban Phe een echte toeristische bestemming is met uitgestrekte witte stranden , is het tijdens het laagseizoen maar een dooie boel . Ik had het idee dat ik de hoofdattractie was : Een Falang met twee teddyberen en een fototoestel . Dat bracht natuurlijk veel vriendelijke en lachende gezichten met zich mee . Hartelijke mensen die je verwelkomen in hun land . Dit soort Discover Thailand-Geocaching trips mag je van mij in de toekomst nog meer verwachten . De foto's van deze trip kan je alvast terugvinden in ons fotoalbum .

Sawatdee Khab and Thank you for smiling !

 

BPH11.jpg

14:18 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-17

Rayong

 

Woensdagavond 23.30 , een uur voor dat mijn vliegtuig naar Shanghai zou vetrekken , kom ik aan in de laundry . We recupereren wat we nog kunnen en ik zoek gelijk een alternatief voor de periode dat Philippe in Phuket zit . Mee op luilekkerstrand vakantie met Phil en Ut was geen optie , ik wilde spanning en avontuur . Om 00.30 zijn we ready for take off en gaan naar boven . Slaapwel !

Donderdag 6 Juli om 09.00 kwam de zoon van de buurvrouw ons oppikken om Phil en Ut naar U-Tapao Airport te brengen . De luchthaven ligt op slechts 40 kilometer ten Zuiden van Pattaya maar je doet er wel bijna een uur over . Bij de luchthaven nemen we kort afscheid en vandaar gaat het verder naar Rayong City . Rayong is de hoofdstad van de gelijknamige provincie ten Zuid-Oosten van Pattaya . De streek staat al langer op mijn planning en er ligt nog een zee van caches om te scoren . Na nog eens 50 minuten rijden , komen we om 11.15 aan bij mijn hotel voor de komende dagen . Hello Sir , Welcome to the Madina Rayong . Your room is ready , Sir …

Mensen die mij kennen weten dat ik een planner ben . Je zou het ook als controlefreak kunnen omschrijven maar dat is er misschien net over . Ik hou van schema's en een plan met een duidelijk overzicht . Omdat de beslissing om naar Rayong te gaan niet voorzien was , was ik niet voorbereid en zo had ik eigenlijk geen idee van wat , waar en hoe dus begin ik , voor ik op stap ga , met wat opzoekwerk zodat ik toch een beetje een idee heb . Tegen 14.00 ga ik met een door het hotel uitgeprint plannetje op stap en begin met een reeks caches langs Sukhumvit om de bittere nasmaak van Shanghai door te spoelen . De trail bestaat uit 21 caches en is zo'n 6 kilometer lang . Het zijn geen noemenswaardige caches maar dat is meestal zo met een trail . Vaak is het enige doel van trails puntjes scoren en niet te veel moeten nadenken . En dat was precies wat ik nodig had . Ik begin bij nummer 20 , ga zo naar nummer 1 en verlaat vervolgens Sukhumvit om nog een paar extra caches mee te pikken . Terug op de grote baan neem ik de Bathbus tot aan nummer 21 en ga daarna richting hotel . Alles samen heb ik 32 caches gelogd en zo'n 25 kilometer gelopen . Een verdienstelijke eerste dag !

Vrijdag was ik op mijn gebruikelijke uur wakker . Of het nu België of Thailand is , tussen 04.00 en 05.00 ben ik wakker . Mijn biologische klok staat jammer genoeg te goed geprogrammeerd . Maar goed , ik doe rustig aan . Tegen de zevenen ga ik ontbijten en daarna gaan we op pad . Vandaag staat de tweede powertrail op het programma : Een reeks van meer dan 50 stuks , grotendeels langs de kustweg . Onder het motto "Alle water stroomt naar de zee ." besluit ik om te voet de rivier , die achter het hotel stroomt , te volgen tot aan de kust . Op mijn tocht langs de rivier passeer ik tal van prachtige taferelen en de hele tijd spookt het liedje "Follow Rivers" door mijn hoofd . Hoe dichter ik bij de zee kom , hoe sterker de vislucht wordt . Naast de vele visserijen en Seafoodrestaurants , kom je hier ook enkele Fishsauce fabriekjes tegen . Heelder velden met vis liggen hier te drogen in de zon en verspreiden een ongelooflijke geur .

Door de vele fotostops onderweg , doe ik dubbel zo lang over het traject maar het is dan ook echt wel de moeite waard . Tegen 10.00 kom ik dan aan bij de monding van de rivier en ga naar de vuurtoren voor de eerste cache van vandaag . De komende uren volg ik Beach Road en ga van cache naar cache . Net zoals bij de andere powertrail stellen de caches niet veel voor en buiten een enkele caches na is het uitzicht ook telkens het zelfde . Onderweg neem ik geregeld een pauze momentje om wat te eten of te drinken . Na een dag stappen , kom ik tegen 17.00 terug aan bij het hotel waar ik , na een verfrissende douche , begin met de logjes te versturen . Ons aantal gevonden caches in Thailand heeft alweer een flinke boost gekregen .

Tijdens het loggen ben ik in slaap gevallen en werd tegen 20.00 terug wakker . Ik had geen zin meer om nog achter eten te gaan en heb dan maar in het hotel gegeten . Na het avondeten vervolledig ik mijn logjes en kruip ik er maar eens vroeg in .

Zaterdag was ik zoals gewoonlijk op tijd wakker . Douchen , aankleden , spullen klaar pakken en om 07.30 ben ik op pad . Vandaag is een gevarieerde dag met een beetje van alles . Mijn eerste bestemming is de mangroven . Gisteren tijdens mijn Beach Road trail was ik hier al in de buurt gepasseerd maar toen liep ik langs de verkeerde kant van het water . Tegen 09.00 kom ik aan bij het beginpad door de mangroven . Ik voel me precies op Expeditie Robinson . De wandeling door de mangroven zijn een unieke belevenis met aan het eind nog een mooi extraatje . Op het eindpunt torent een hoge uitkijkpost boven de mangrovebossen uit . De beklimming is wel een serieuze inspanning maar het uitzicht is elke druppel zweet meer dan waard .

Mijn tweede punt vandaag is de Floating Market van Rayong . Ik vond de markt van Pattaya al maar niks en vooral een fake opgezette toeristische attractie maar deze is nog 10 keer erger . Het is niet eens een floating market en er drijft ook helemaal niks !

Na deze grootse teleurstelling trek ik naar de oude stad . Old town situeert zich rond Yom Jinda Road . Hier vind je nog echt authentieke houten huizen terug . Het lijkt bijna alsof je door een filmdecor stapt . In de huizen zijn gezellige koffiebars en restaurantjes ondergebracht , andere zijn opengesteld als musea . De mensen leven hier nog echt op authentieke wijze . Een bezoekje aan Old Town mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je in de buurt bent . ’s Avonds is er een gezellige markt en eten vind je hier overal . Mijn avondmaal bestaat vandaag dan ook uit lekkernijen van op de markt .

Alweer een geslaagde dag in Rayong !

Zondag , vandaag is het Khao Phansa ook wel de Boeddhistische Lente genoemd . Khao Phansa is de dag na Asahna Bucha . Dit is het begin van een drie maand durende periode waarin monniken zich terugtrekken in hun tempels om te onderrichten in de verlichting van Buddha . Tijdens deze periode doen ook veel jongeren hun intreden voor hun drie maanden retraite . Het is tevens ook het begin van de Boeddhistische vastenperiode . Deze feestdag gaat gepaard met het branden van kaarsen . Er wordt geld ingezameld in de tempels en de kaarsen worden ter plaatse gegoten . Mensen komen tijdens deze periode massaal naar de tempel om er hun kaarsje bij te dragen .

Ik heb nog een hele voormiddag voor Phil en Ut terug komen van hun luilekker vakantie . Na het ontbijt pak ik mijn spullen in zodat ik nog heel de voormiddag op stap kan . Vandaag heb ik 3 tempels op mijn programma staan . Mijn eerste tempel is Wat Pra Padu met zijn unieke 11 meter lange Reclyning Buddha . Het unieke aan dit beeld is dat Buddha op zijn linkerzij ligt in plaats van op zijn rechter . Na mijn bezoek aan de Recyning Buddha ga ik net zoals alle andere bezoekers een kaarsje branden voor mijn Buddha .
Voor de leken onder de lezers een extra woordje uitleg : Naast de main Buddha , heeft elke tempel een ruimte met 8 extra Buddha beelden . Elke dag van de week heeft zijn eigen beeld . 8 Beelden , 7 dagen ? Inderdaad ! Woensdag wordt in twee gesplitst . Er is een Buddha voor daytime en één voor nighttime . Ut had ons dit alles al eens uitgelegd en ondertussen was ik er ook al achter dat ik op een woensdag om 12.30 geboren was en dus wist ik voor welke Buddha ik mijn kaarsje moest branden . PS Ik heb afgelopen Januari hier een cache geplaatst met betrekking tot dit onderwerp vandaar dat ik zo op de hoogte ben . Op welke dag ben jij geboren en welke Buddha hoort bij jou ?

Van Wat Pra Padu steek ik Sukhumvit over en kom ik bij de King Taksin Shrine . Deze tempel gewijd aan koning Taksin uit de Ayuthaya periode is erg in trek . Koning Taksin was een groot figuur in de geschiedenis van Siam . Hij wordt dan ook niet voor niks Taksin de Grote genoemd . Het grappige was dat ik een koppel dat ik eerder in Pra Padu tegen kwam ook hier weer tegen kom . Ik had ze eerder bij de Reclyning Buddha op de foto gezet en ze vroegen of ik nog eens zo vriendelijk wilde zijn . In ruil hebben ze er dan ook wel eentje van mij genomen .

Na mijn fotomomentje keer ik terug naar het hotel , ga snel nog even douchen en dan is het tijd om uit te checken . Uitchecken betekent meestal ook dat je ergens anders incheckt . Ik verlaat het Madina Rayong en ga naar het Caza V1 waar ik alvast incheck voor een laatste nacht in Rayong . In afwachting tot Phil en Utan ook arriveren , ga ik naar mijn derde tempel voor vandaag . Wat Khodtimtaram ligt achter de hoek bij het nieuwe hotel en is de oudste tempel van Rayong , gebouwd in 1464 . Net zoals in de eerste tempel van vandaag , breng ik ook hier mijn respect uit aan Buddha . Ook dit bezoekje is toch wel speciaal in vergelijking met de eerder bezochte Wats in Pattaya .

Ondertussen zijn de luilekkerlanders geland en stuur ik een berichtje naar P om te horen hoever ze zijn en of ik wacht met eten . Ze zijn onderweg met een gekke chauffeur die tegen de richting in over de pechstrook rijdt om aan het drukke verkeer te ontsnappen maar 45 minuten later zijn ze er nog steeds niet . De chauffeur mag dan nog zo zijn best doen , als hij de weg niet kent kan het nog lang duren . Aan de hand van de Geocaching app stuurt Phil me constant updates over waar ze zitten en ik merk dat de chauffeur hopeloos verkeerd rijdt . Uiteindelijk loods ik hun , via de door P aangegeven caches door Rayong tot bij het hotel . Reunited gaan we even de bagage naar de kamer brengen en gaan daarna samen een hapje eten . ’s Avonds is het volleybal op TV en dus blijven we rustig op de kamer .

Maandag morgen om 09.00 staat ons transport naar huis klaar bij het hotel . Het is Lady Taxi die ons komt halen en dat is altijd fun ! Op de weg naar huis stoppen we nog bij een fruitmarkt . Hier verkoopt men Durian , Mangostone , Rambutan en Logan uit eigen boomgaard . Voor 50 Bath PP kan je hier een ritje maken met de tractor door de boomgaarden en natuurlijk kopen we aan het einde van de rit een hoop vers fruit om mee naar huis te nemen . Geladen met 15 kilo fruit voor een naar Belgische normen belachelijk prijsje rijden we verder huiswaarts waar we tegen 14.00 aankomen , Home Sweet Home !

Mijn dagen in Rayong waren goed gevuld . Aan spanning en avontuur was geen gebrek en ik heb weer heel wat nieuwe dingen bijgeleerd . Het is opvallend hoe het leven hier verschilt van het leven in Pattaya . Op die 5 dagen hier ben ik 4 Europeanen tegengekomen en één daarvan was Philippe . Als buitenlander word je hier nog echt als een Falang aanzien . Wanneer ik van de week op een dorpeltje zat wat te drinken en een berichtje naar P aan het sturen was , stopte er gelijk een auto om te vragen of ik hulp nodig had . Ook de kinderen op mijn tocht langs de rivier zwaaiden naar me en liepen achter mij aan . Met die kids had ik geen problemen maar met een groepje starthonden had ik een minder leuke ervaring . Je komt hier wel vaker starthonden tegen . Meestal draaien ze niet eens hun kop om of blaffen hoogstens eens vanop een afstandje maar dit keer kwamen ze achter mij aan . Ik draaide me al snel om en begon in mijn handen te klappen maar er was er eentje die niet afgaf . Meer zelfs , hij ging voor een lekker stukje Falang . Gelukkig dat hij in mijn schoen zat en niet in mijn been want dan had het een heel ander verhaal kunnen worden . Ik moet wel zeggen dat ik sinds dit voorval toch wel heel anders reageer als ik en hond zie of hoor . Hoe snel zo’n voorval in een mens zijn kop gaat spelen .

Ook al leven we in Pattaya tussen de lokale bevolking , het zijn twee totaal verschillende werelden . De provincie Rayong heeft nog veel meer te bieden dus we komen vast nog wel eens terug . De foto’s van de voorbije dagen staan ook weer online . Door het grote aantal foto’s was het moeilijk om een selectie te maken en dus heb ik ze opgedeeld in drie albums : Rayong City , Following Rivers en KhaoPhansa .

 

RYG13_zps51ukf11z.jpg

04:45 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-17

Shanghai : Cancelled !

Donderdag 6 Juli , 11.15 : Hello Sir , Welcome to the Madina Rayong . Het is dan wel niet Shanghai maar we gaan er het beste van maken ! De vakantie is nog maar net begonnen maar het waren al een paar zeer bewogen dagen ...

Maandag avond , 18.30 , 24h before take off : Na dat de rust in mij was wedergekeerd zijn we helemaal klaar om te vertrekken . 90 Minuten voordien hadden we bericht gekregen van Booking-punt-com dat mijn hotel in Shanghai gesloten was . Paniek ! En de stress slaat toe maar ik kreeg er gelukkig ook een alternatief bij . Een vier sterren deluxe hotel in dezelfde buurt als mijn oorspronkelijke hotel . Ik moest het bekijken en zo snel mogelijk iets laten weten . Ziet er goed uit , alleen een heel klein beetje veel boven mijn budget . Maar in het bericht staat dat Booking het prijsverschil op zich neemt maar daar wou ik toch wel 200% zeker van zijn en dus bel ik met de klantenservice . En inderdaad , na 10 minuten in hold gehangen te hebben , is alles geregeld . De bevestiging van de nieuwe boeking is binnen en ik kan eindelijk kalmeren .

Terug helemaal Zen , beginnen we aan onze reis naar Schiphol waar we de nacht doorbrengen in het Holiday Inn Express . Na een vlotte rit komen we aan in Hoofddorp bij ons hotel . Na de check-in gaan we nog een avondwandelingetje maken en genieten van de zonsondergang boven Schiphol .

Dinsdag 4 Juli : Aangezien we pas om 18.30 opstijgen , hebben we nog een zee van tijd en wat is er nu leuker dan die tijd op te vullen met een paar caches rond Schiphol waaronder ook een Letterbox en een Mysterie met de namen Travelling around the world en Ready for boarding . Na ons rondje , met alweer een verdienstelijke score , stellen we de GPS in naar de Quickparking en vandaar nemen we dan de shuttlebus naar de luchthaven .

Op Schiphol Airport gaan we rustig een hapje eten , lopen door de winkeltjes en genieten nog van een Starbuckske voor we naar de douanecontrole doorgaan . Ook dit keer reizen we met enkel handbagage en na de problemen van vorige keer waren we nu goed voorbereid , althans dat dachten we . We hadden alle electronica en vloeistoffen netjes uitgesorteerd zodat we deze apart konden laten zien bij de scanning maar dat was duidelijk nog niet voldoende want onze beide handbagages werden er uit gepikt . Bleek dat bij Philippe de autosleutels en bij mij een zakje met Thais muntgeld de boosdoeners waren . Wanneer we dat ook weer achter de rug hebben , kunnen we in alle rust naar onze gate ... Frankfurt , here we come !

Om 18.00 begint de boarding en een half uurtje later komt onze Lufthansa in beweging . Na een uurtje vliegen komen we aan op Frankfurt Airport en terwijl we naar de gate getaxied worden , zien we onze Thai Air al staan . Had ik al gezegd dat er een Virtuele cache op Frankfurt Airport ligt ? RWY42 : Terminal 1 , Gate A42 . We waren aangekomen op A1 en hadden een connecting flight op B44 dus dat was even gas geven om tot bij de cache te komen maar we did it ! Vervolgens door de paspoortcontrole en dan door naar onze volgende vlucht waar we gelijk kunnen boarden voor onze vlucht naar Bangkok .

Na een zorgeloze vlucht landen we woensdag om 12.30 plaatselijke tijd op Bangkok Suvarnabhumi Airport . Zoals steeds gaan we na de douane eerst onze Thaise SIM activeren en daarna scheiden onze wegen . Terwijl ik met Geo en Guillaume spanning en avontuur ga opzoeken in Shanghai , gaat Philippe 4 dagen genieten van luilekkerstrand in Phuket .

Omdat ik een nachtvlucht naar Shanghai heb , had ik een hotel geboekt op nog geen vijf minuten van de luchthaven zodat ik niet heel de dag op de luchthaven moest blijven wachten . In het hotel aangekomen , regel ik gelijk mijn transport terug voor vanavond en daarna ga ik naar mijn kamer , trek mijn zwembroek aan en neem een verfrissende duik in het zwembad . Na een uurtje bij het zwembad ga ik op ontdekking in de buurt en ga vliegtuigen spotten . Ik eindig in het luxueuze Utthayan Kohlanta restaurant waar ik geniet van de heerlijke Thaise keuken met panoramisch zicht . Tegen 19.00 ben ik terug bij het hotel , ga nog even rusten en maak me tegen 20.00 klaar om dan om 20.30 terug naar de luchthaven te gaan voor de vederzetting van mijn reis .

Het is slechts 10 minuutjes aanschuiven aan de check-in balie . Wanneer ik aan de beurt ben en de hostess naar mijn papieren en mijn Visa voor China vraagt , leg ik haar uit dat ik slechts 5 dagen blijf en dan het land terug uit ga en dat je dan volgens de 144h Visa-Vrij regel geen visum nodig hebt . Ze zoekt het nog even op om zeker te zijn en inderdaad ze heeft gelijk . Ik heb blijkbaar iets over het oog gezien . Omdat ik na mijn verblijf in Shanghai terug naar Thailand vlieg , heb ik wél een visum nodig en aangezien je een visum voor China niet ter plaatse kan regelen kon ik dus niet vertrekken . Het komt er op neer dat het land langs waar je China binnenkomt en het land waar je na je bezoek aan China heen gaat niet hetzelfde mag zijn om aan de Visa-Vrij regel te voldoen . En omdat ik in Bangkok niet in Transit ben gebleven , voldoe ik dus niet aan die regel ! Eerst dat gedoe met het failliete hotel en nu dit , Shanghai is me niet gegund . Bye Bye Shanghai , Pattaya , Here I come …

Ondertussen is het bijna 22.00 woensdagavond en de laatste bus naar Pattaya is net vertrokken en dus pak ik een taxi huiswaarts . Iets na elven kom ik aan bij de laundry en doe ik mijn hele verhaal nog eens opnieuw aan Philippe . Een dure grap maar we proberen nog zo veel mogelijk te recupereren . Het geld van het vliegticket en Disney zijn we kwijt maar bij de hotels kunnen we de schade beperken . Achteraf gezien had ik ook van Shanghai naar Hong Kong kunnen vliegen en dan van daar terug naar Thailand maar dat kreeg ik echt allemaal niet meer geregeld voor mijn vlucht naar Shanghai zou vertrekken om nog maar te zwijgen van het prijskaartje .

Bij deze is het laatste woord over Shanghai gezegd , voorlopig althans , en dan ga ik nu genieten van mijn vakantie ! Beginnende met 5 dagen Rayong en heel veel Geocaching om alles door te spoelen .

De foto’s van de voorbije dagen , waaronder vooral plane spotting en luchthavens , staan ook weer online .

 photo BKKIMG_00-1_zpsa9q6izk7.jpg

17:52 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-17

June's Geocaching

Zoals eerder al gezegd hebben we onze Aziatische zondagen gecombineerd met Geocaching .

Alvorens we naar het Thailand in Brugge festival gingen , hebben we een rondje van het Brugse Beer VII gelopen . We parkeerden de auto in Sint Michiels en gingen vandaar te voet op pad . De caches van het reeksje werden aangevuld met een Wherigo en enkele losse caches waaronder ook weer eens een voortuincache . We hebben nog niet zo veel Wherigo’s gelopen maar het blijft toch wel een leuke input . Eigenlijk is het vergelijkbaar met een Multicache maar dan in een virtuele wereld . In tegenstelling tot vele Multi’s konden we de Wherigo zonder probleem tot een goed einde brengen . De voortuincache leverde dan weer veel meer weerstand . Ondanks dat het een Tradi was , moesten we meerdere handelingen uitvoeren om tot bij het logboek te geraken . Zo moesten we een slot open krijgen aan de hand van een op te zoeken code . Eens dat uitgevoerd was , kwamen we bij stap twee waar we een hulpmiddel kregen om de cache te openen maar wat met het hulpmiddel en waar is de cache ? Na een berichtje naar de legger volgde er al snel een verlossend antwoord en konden we eindelijk onze naam bijschrijven in het logboek . Het is echt een leuke cache maar je staat wel te kijk bij een voortuincache in zo’n woonwijk .

Na het Thailand in Brugge festival pikken we ook nog een paar caches mee in de directe omgeving van het station . Ondanks het hoge aantal Muggles werden deze allen vlotjes gevonden .

Zondag 11 Juni : Happy birthday to Pooh ! Ria is jarig en we hadden vandaag afgesproken om dat samen te vieren . We zochten een reeksje caches in de buurt van Almere en kwamen uit bij het Gooi en Eemmeer . Een mooi rondje langs het water zorgden voor weer enkele smileys op de kaart en onze gezichtjes . We lunchten samen bij het meer en daarna gingen wij naar de Thaise markt en reed Team 100 Acre Wood naar het Veiligheidsmuseum .

Vlak bij het Groetjes uit Thailand terrein lagen ook nog twee caches dus pikten we deze na afloop ook nog mee en na dat Kay rond was in het museum , gingen we samen Ria haar verjaardag vieren bij de Beren in Houten . Toeval of niet maar er lag daar ook nog een cache op de parking . Het was weer een supergeslaagd uitje !

In Zelzate waren we in 2015 al eens gaan cachen dus daar viel niet veel meer te rapen . Maar er waren 3 nieuwe caches met betrekking tot “De Hel van Zelzate” of gewoon de Zelzatebrug . Twee van de drie werden vlot gevonden maar de derde was echt een helse cache en daar moesten we helaas een Not Found loggen .

Van Zelzate gaan we al cachend via Oude Polder en Zuiddorpe naar Axel . Bij het rondje Oude Polder moeten we helaas ook een Not Found loggen en er gaan er nog volgen …

In Axel wagen we ons nog eens aan een Multi . De Multi Speelbos is opgesteld op kinderniveau dus moeten we deze toch wel tot een goed einde kunnen brengen . Bovendien was er ook een bonus aan verbonden dus dat waren 2 smileys voor de prijs van 1 en de brandnetels kregen we er gratis bij . Wegens onvoorziene omstandigheden moesten we onze cachedag in Axel vroeger beëindigen maar dat gaf mij de reden om maandag terug te gaan voor de rest .

Ze voorspelden tropische temperaturen van meer dan 30°C . Ideaal weertje dus . Ondanks dat ik geen reptiel ben , al kan ik wel soms een serpent zijn hahahah , kom ik pas echt tot leven bij deze warmte .

Terug in Axel parkeer ik de auto in de buurt van de watertoren . Er ligt een cache bovenin de watertoren en we hebben hier al meermaals voor een gesloten deur gestaan . De toren is enkel van woensdag tot zaterdag open maar tot mijn grote verbazing zie ik dat de deur open staat . Ik doe mijn verhaal aan de opzichter en krijg toestemming om de toren te betreden op voorwaarde dat ik geen hoogtevrees heb . Nee hoor , natuurlijk niet ! Na groen licht van de bewaking , begin ik aan mijn beklimming van de 60 meter hoge toren . Eens boven snap ik wel wat de man bedoelde met hoogtevrees , het zijn smalle en redelijk kramakkelige tappetjes naar boven maar met slechts 1 doel voor ogen had ik daar in het naar boven gaan geen erg in . terug op de begane grond , bedank ik de opzichter en ga verder op pad door Axel .

Gisteren hadden we al 2 Not Founds gelogd en zoals ik al zei waren dat niet de laatste . De 3 volgende caches op mijn weg maken een totaal van 5 Not Founds . Meer dan 1,5 uur heb ik staan zoeken voor drie caches en geen van hen liet zich vinden . Frustratie alom en ik begon stilaan mijn kookpunt te bereiken . Genoeg tijd verdaan , ander en beter . Mijn volgende cache moest en zou ik vinden ! Een zee van brandnetels versperren de weg naar de cache . Oververhit en gevuld met adrenaline ga ik als een speer door de netels recht op mijn doel af . Op Ground Zero aangekomen , kom ik bij een bunker waar de cache verstopt zit . Na wat klim- en klauterwerk bemachtig ik de cache en is de euforie zoveel groter dan het effect van de netels . Ik neem hier rustig de tijd om even te bekomen en merk dat er ook een andere weg is , één zonder netels .

Ondanks de meerdere Not Founds was dit toch weer een geslaagde dag .

Zondag 25 Juni , de laatste zondag in het rijtje , zijn we er samen met mijn ouders op uitgetrokken . We werden ’s avonds in Breda verwacht dus had ik even gekeken wat er op onze weg naar Breda lag en zo kwamen we in Hoogstraten terecht . We combineren het rondje Hoogstraten en zijn Rooikes met enkele lossen caches . We sturen Eric voorop met de GPS en fier dat hij is . De caches zijn allemaal anders en dat zorgt bij elke cache weer twee enthousiaste ouders . Ze vinden het niet alleen leuk , ze zijn ook goed in het zoeken . Onderweg komen we op enkele leuke plekjes in Hoogstraten waaronder talrijke kapelletjes en een wind-en watermolen . Wegens tijdgebrek hebben we de bonus van het rondje niet meer kunnen vinden maar dan komen we nog wel eens terug .

Naast de 4 zondagen en mijn maandag in Axel , zijn we ’s avonds nog meermaals een fietstochtje gaan maken en daarbij werd ook telkens nog een cache gescoord . Juni bracht ons weer op heel wat leuke plekjes en zorgde voor veel afwisseling in Geocacheland .

Ondertussen zijn we Juli . gisteren zijn we de Zomerperiode gestart met een Geocaching eventje naar aanleiding van Geocaching around the world . Voor de 150ste verjaardag van Canada was Signal te gast in Canada en daarvoor werd er weer een souvenir uitgereikt . En natuurlijk gingen we voor het souvenir . Dit was gelijk het eerste Zomersouvenir en de komende weken zullen er nog meer volgen …

Ik had ergens eens gezegd dat ik na onze 5000e cache niet meer elke cache zou fotograferen en dat heb ik de voorbije maand dan ook gedaan maar … Oorspronkelijk was het idee achter deze beslissing dat we zo minder tijd verliezen maar eigenlijk voelt het niet goed en ook Geo en Guillaume vinden het nu eenmaal fijn om op de foto te gaan . In het bijhorende fotoalbum dus weinig Geo en Guillaume maar vanaf nu zijn ze er weer terug bij , en hoe ! De jongens zijn helemaal klaar voor de grote reis en hebben alvast hun nieuwe kleertjes aan .

De foto’s van June’s Geocaching staan ook weer online !

Morgen beginnen we aan onze Zomervakantie dus hou Phildie’s Blog in de gaten en natuurlijk zijn we ook via Facebook weer te volgen .

 photo GC0605_zpsht1xqwra.jpg

18:07 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende