24-01-18

Shanghai Disneyland

Ik wil ik jullie op voorhand waarschuwen dat het onmogelijk is om niet te gaan vergelijken met de andere Disneyparken .

The thing that started it all ... De hoofdreden van mijn citytrip Shanghai was natuurlijk het nieuwe Shanghai Disney Resort dat in Juni 2016 zijn poorten opende .

Vrijdag 19 Januari : Ik had om 06.00 de wekker gezet maar eigenlijk was dat niet nodig want we waren toch al wakker . Can’t keep calm , we ‘re going to Disney ! Onderweg naar de metro pikken we nog een ontbijtje mee en dan met Lijn 11 naar Disney . De pret begint al op de metro , illegale handelaars proberen Mickey oren en andere nep-Disney te verkopen .

SHDisney001.jpg

SHDisney002.jpgIets voor achten sta ik aan de ingang en ik ben hier niet alleen ... Zoveel Chinezen ! Om 08.00 gaan de poorten open en niet veel later sta ik binnen . Welcome , we wish you a magical day at Shanghai Disneyland !

SHDisney003.jpg

SHDisney004.jpgNatuurlijk was de planningmeester in mij al weer op voorhand bezig geweest . Ik had een lijst opgesteld met moet-ik-zeker-doen , wil-ik-graag-doen en we-zien-wel attracties . Maar beginnen doen we bij het begin en dat is op Mickey’s Avenue , de Shanghai versie van Mainstreet zeg maar . Er staat zo goed als niemand bij de fotolocaties dus wagen we onze kans bij Mickey en Minnie . De muizen zijn wild enthousiast bij het zien van Geo en Guillaume . Na ook Donald en Daisy , Goofy en Pluto te hebben begroet , loop ik richting Gardens of Imagination . Oh boy , het kan niet op , nog een fotolocatie met Mickey . De andere attracties hier zijn , Dumbo en de Fantasia Carrousel , en er is een heel Marvel Universe maar ik heb niks met al die zogezegde world savers toestanden en dat laat is ik dus aan mij voorbijgaan .

SHDisney005.jpg

SHDisney006.jpg

SHDisney007.jpg

SHDisney008.jpgNa mijn wandeling door de tuinen der verbeelding kom ik bij het Enchanted Storybook Castle en Fantasyland . Het kasteel is het grootste van al de Disneyparken . Uiterlijk heeft het veel weg van dat van Parijs maar ze hadden toch beter iets aan de kleur gedaan . Door de smog komt het kasteel nogal grauw over . Naast de Royal Banquet Hall en 2 winkeltjes heb je in het kasteel ook een attractie zitten . Via een prachtige trap gewijd aan alle Disney-prinsessen kom je op de bovenverdieping . Once upon a time is een sneeuwwitje walk-through die ik even in versneld tempo doorloop . Onder het kasteel heb je nog een tweede attractie zitten , de Crystal Grotto . Deze heb ik helaas niet gedaan en dat vond ik achteraf wel een beetje spijtig . Voor de volgende keer !

SHDisney009.jpg

SHDisney010.jpg

SHDisney011.jpgAanvankelijk had ik het Alice in Wonderland labyrint niet op mijn lijst staan maar bij het voorbij lopen was ik gelijk verkocht ! De attractie is gebaseerd op de Tim Burton versie en dat maakt van deze attractie iets totaal unieks . We overleven de grillen van Hartenkoningin en eindigen op Mad Hatters Tea Party . Na het happy unbirthday feestje wandelen we tegen we klok in verder door Fantasyland .

SHDisney012.jpg

SHDisney013.jpgSneeuwwitje hebben we al gehad in het kasteel , nu is het tijd voor de Seven Dwarfs Mine Train , een op hol geslagen mijntrein , de lokale BTM zeg maar . De wachtrij is lang maar via single riders valt het nog goed mee . Hold on to your dwarfs and glasses , cause this here is the wildest ride in Fantasyland . Altijd fun zo’n ritje ...

SHDisney014.jpgNext stop : Het 100 Acre Wood voor Merlijn zijn verjaardag maar het is me net iets te druk op zijn verjaardagsfeestje en dus maak ik mijn wensen maar over via een berichtje . Dan maar door naar Arendelle voor Frozen Sing-Along . Ik heb de show nooit gezien in Parijs dus kan niet vergelijken maar eigenlijk doet dat er niet toe wanneer Anna en Elsa mij zelfs in het Chinees kippenvel kunnen doen krijgen . ‘s Middags eet ik bij Tangled Tree Tavern en net zoals in Hong Kong is het eten hier zoveel beter dan in de andere Disneys . Of komt het misschien doordat ik nu eenmaal graag Aziatisch eet . De verscheidenheid is zoveel groter . Peter Pan laat ik voor wat het is en zo komt onze Fantasyland tour op zijn einde .

SHDisney015.jpg

SHDisney017.jpg

SHDisney016.jpgOnderweg van Fantasyland naar Tomorrowland passeer ik Toystoryland dat in April van dit jaar open gaat . Alvast een reden om terug te komen . Maar ik ben dus op weg naar Tomorrowland en ik moet eerlijk zeggen dat dit werkelijk een wauwfactor heeft . De futuristische looks in combinatie met de smognevel die er hangt geven dit deel van het park echts iets buitenaards . Van attracties is er natuurlijk de topattractie Tron , die ik trouwens 3 keer gedaan heb . De eerste keer via single riders line , de tweede keer met een fastpass en de derde keer opnieuw single riders . Deze attractie moet je echt gedaan hebben . En als je de kans hebt om op de eerste rij te zitten dat maakt het helemaal af .

SHDisney018.jpg

SHDisney019.jpg

SHDisney020.jpg

SHDisney021.jpg

SHDisney022.jpgVerder heb je Orbitron maar dat noemen ze hier Jet Packs , Buzz Lightyear , Stitch Encounter en Star Wars Launch Bay . In tegenstelling tot de Marveltoestanden , ga ik hier wel een kijkje nemen . Eigenlijk is het een combi fotolocatie-museum . Ik ga met Darth Vader , R2D2 en die gouden smartpants op de foto . Nog meer Characterfotos !

SHDisney023.jpgWanneer ik rond ben in Tomorrowland is paradetijd . Mickey’s Storybook Express is een vrolijke optocht met een aanstekelijk muziekje . Mickey and friends in de Dumbotrein op kop , gevolgd door Toy Story , Tangled , Nemo , Frozen en als afsluiter , en hier zou Philippe helemaal weg van zijn geweest , Mulan . Ik heb nog gezocht en gevraagd naar een cd van de parade maar deze hebben ze helaas niet .

SHDisney024.jpg

SHDisney025.jpg

SHDisney026.jpg

SHDisney027.jpg

SHDisney028.jpg

SHDisney029.jpgNa Mickey’s Storybook Parade zetten we de wind in de zeilen en varen naar Treasure Cove . Ayai captain ! Nog een van Shanghais pareltjes : Pirates . Eerst was er de attractie waar ze een film van gemaakt hebben , en na het zoveelste vervolg op de film is er dan nu Pirates of the Caribbean , Battle of The Sunken Treasure . De combinatie van de decors met gigantische beeldschermen voeren je mee in de actie . Het is werkelijk fenomenaal gedaan en ik snap niet hoe ze het zo reëel kunnen maken dat je werkelijk het gevoel hebt dat je naar de bodem van de zee zinkt . Nog een rondje ? De Captain Jack’s stunt show heb ik overgeslagen omdat de tijden mij niet goed uitkwamen . Dus gaan we door naar Adventure Isle .

SHDisney030.jpg

SHDisney032.jpg

SHDisney031.jpgEr is werkelijk van alles te beleven op Adventure Isle maar toch was mijn bezoek van redelijk korte duur . Als eerste komen we bij Tarzan , Call of The Jungle . Showtime in 5 minutes . Eigenlijk zou ik deze overslaan maar als we dan toch niet hoeven te wachten , willen we die wel even meepakken . Deze show is een combinatie van wat wij bij ons als de Tarzanshow kennen met de oude Mulanshow . Blijft toch ook wel mooi ! De muziek en de personages uit Tarzan gecombineerde met Chinese acrobatie .

SHDisney033.jpgVerder hebben we Soarin en deze had ik wel heel graag gedaan maar de fastpassen hiervoor waren vanmorgen al in een mum van tijd uitverkocht . Geen single riders hier en ik ging echt geen 3 uur staan aanschuiven . Ach , we hebben hem al in Anaheim en Orlando gedaan en dus verschuiven we hem naar volgende keer . In Amerika heb je Expedition Everest die hoog boven het park uitsteekt , in Shanghai hebben ze ook zo’n indrukwekkende berg namelijk Camp Discovery . Gigantische watervallen en avontuurlijke routes met al even indrukwekkende wachttijden . Maar er is ook de Vista Trail en zo kan je toch nog genieten van het avontuur zonder te moeten aanschuiven . En ook de laatste attractie in Adventure Isle laat ik aan mij voorbij gaan . Roaring Rapids , een wildwater rafting avontuur onder de noemer “You will get wet , You might get soaked” was nu niet direct waar ik op zat te wachten . Misschien een volgende keer als het 30 graden is of zo maar bij deze temperaturen zeg ik nee dank u .

SHDisney034.jpgEn zo zijn we rond . Terwijl de avond valt en in afwachting van de avondshow , ga ik nog een hapje eten , en breng en bezoekje aan Disneytown . Disneytown , Disneyvillage , Downtown Disney , ... het komt allemaal op het zelfde neer : Talrijke restaurants en winkels in een mooi kader .

SHDisney035.jpg

SHDisney036.jpgOm 20.00 zoek ik mij een mooi plekje uit voor het avondspektakel dat om 20.30 begint . Ignite the Dream , Nighttime Spectacular of Magic and Light . Door de smog tonights show will be without fireworks . Maar dat neemt niet weg dat het een mooie afsluiter blijft .

SHDisney038.jpg

SHDisney039.jpg

SHDisney040.jpgNa de show stroom ik mee met de massa richting uitgang en neem de metro terug naar het hotel .

SHDisney037.jpgDisneyland Shanghai is het jongste park van de familie en opende in Juni 2016 . Het is niet enkel het jongste maar ook het meest unieke park met de nieuwste elementen zoals de Tim Burton editie van Alice , Tron en Pirates . Naast de klassieke Disney elementen vind je ook Chinese invloeden terug wat het natuurlijk alleen maar mooier maakt . Het is een ruim park met veel open plekken wat het ondanks de mensenmassa toch een rustigere sfeer geeft . Ik heb niet alle attracties kunnen doen en niet alle shows gezien maar ik heb een ongelooflijke dag gehad . En we komen in de toekomst zeker nog terug .

En dan rest ons nu enkel Tokyo nog !

00:57 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Disney | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-17

Halloweencaching

T is pompoenentijd en dat betekent dat het weer Halloweenseizoen is in Disneyland . We hadden al heel wat foto’s gezien op Facebook van de families Schagen en Löke . Maar afgelopen weekend zijn we zelf een kijkje gaan nemen .

Zaterdag avond na t werk zijn we doorgereden richting Disney . We hadden gekozen voor een nachtje Ibis in Saint-Thibault-des-Vignes . In dit voormalige Kyriad hotel hebben we in het verleden heel wat nachtjes doorgebracht . Tegen 22.30 komen we aan bij het hotel en niet veel later liggen we al in dromenland .

06.00 Zondagmorgen , iedereen wakker . Guillaume was veel te zenuwachtig om te slapen en wij zijn het zo gewoon om door de week vroeg op te staan dat we er in het weekend ook niet in slagen om wat langer te slapen dus staan we maar op . Douchen , aankleden en tegen 07.00 zitten we aan het ontbijt .

Terwijl het buiten licht begint te worden , checken we uit en beginnen aan onze rit naar Disneyland . De weg naar Disney gaat langs landelijke wegen en pittoreske dorpspleintjes met onderweg enkele caches . Zo doen we een ronde punten-Multi , enkele Tradi’s en een leuke Mysterie bij een melkerij .

Tegen 10.30 komen we aan in Disney . Even met de jaarpas zwaaien “welcome” en we staan binnen . We gaan recht naar Frontierland voor het Halloweengebeuren . Het is alweer enkele jaartjes geleden dat we tijdens Halloween in Disney waren . We waren dan ook blij verrast met de nieuwe decoraties . De grimmige pompoenen hebben plaats geruimd voor een ietwat vrolijker Zuid-Amerikaans getint gezelschap . We doen ons rondje in Frontierland en eindigen met Goofy’s Skeletoon Street Party . Deze miniparade is te kort voor woorden en daarmee is dan ook alles gezegd . Verder zijn er tal van fotolocaties maar Philippe zijn enthousiasme om met de characters op de foto te gaan is er met de jaren niet op veranderd en zelf sta ik ook niet echt te springen om meer dan een half uur aan te schuiven voor een foto met Jack Skellington of Mickey en Minnie .

Van Frontierland trekken we naar het kasteel waar we enkele TB’s op de foto zetten en lopen daarna door Main Street en zoeken onszelf een plekje voor Mickey’s Halloween Tricycle Gang . Een leuke bende driewielers aangevoerd door Mickey en Minnie . Al is het vooral de muziek van deze kleine optocht die het em doet .

It’s Halloween , Halloween ... Ik bedoel “Dit was Halloween”

Om 12.30 gaan we terug richting uitgang . Tot zover Halloween in Disneyland anno 2017 . De foto’s op Facebook hebben er niet om gelogen . Halloween is niet meer wat het geweest is ! Ondanks de nieuwe decoraties is de sfeer van vroeger jaren ver te zoeken . En waar zijn de leuke Halloweenshows gebleven ? Het is duidelijk dat alles weer moest wijken voor het 25 jarig bestaan .

Na afloop wilden we bij Five Guys gaan eten in Disney Village maar bij het binnenkomen werden we “aangevallen” en moesten we onze rugzak laten controleren . Daar had Phil al snel zijn buik van vol en dus draaien we ons om en gaan wel ergens anders wat eten . Daarvoor rijden we naar Val d’Europe waar we met zeer veel smaak genieten van een broodje Pulled Pork .

Na de lunch stellen we de GPS in naar Rentilly waar we nog een rondje gaan cachen op het Château de Rentilly . Een wandeling op dit prachtige domein levert ons nog enkele smileys op en aan het eind van de middag beginnen we dan aan de terugreis . Vergezeld van regenbogen rijden we huiswaarts waar we na een redelijk vlotte rit weer toekomen .

De foto’s van onze Halloweentrip staan ook weer online .

HLWN17.jpg

21:05 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-07-17

Disney Summer

T is dan wel niet Shanghai Disneyland maar afgelopen weekend zijn we naar Disneyland Parijs geweest . Net zoals bij mij het geval was in April , is dit voor Philippe de eerste keer in 4 jaar dat hij terug in DLP komt .

Vrijdag avond , na dat de drukte op de Antwerpse Ring was afgenomen , zijn we richting Parijs vertrokken waar we na een vlotte rit om 21.30 aankomen bij het Ibis hotel St Denis . Even inchecken en daarna gaan we nog een kleinigheidje eten . Niet mijn favoriete keuze maar het werd een Quickske . Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet , is dat je bij een bestelzuil je bestelling moet ingeven en dan naar de toog gaan om je bestelling af te halen . Omdat we enkel cash bij ons hadden , vroegen we of we op de ouderwetse manier konden bestellen . Nee , enkel via de terminal ! Blijkbaar kan je bij afronding van je bestelling ingeven dat je cash wenst te betalen . Terwijl wij onze bestelling ingeven , gaat de kassierster gezellig verder met haar smartphone . Met ons ticket gaan we naar de balie waar we dan nog zo'n 10 minuten mogen staan wachten op onze burgers . Uiteindelijk is onze bestelling klaar en dat was het dan . Als ze iets meer met haar job bezig had geweest ipv haar telefoon dan had ze geweten dat wij nog niet betaald hadden . Bedankt voor de gratis burgers en een tien op tien voor prijs-kwaliteitsverhouding ! Nadien gaan we terug naar het hotel , surfen nog wat op de social media en gaan daarna slapen .

Zaterdag morgen zijn we op ons gebruikelijke uur wakker . Na het ontbijt rijden we van Ibis St Denis naar Ibis Val D'Europe waar we iets voor 09.00 aankomen . We droppen de auto op de parking en gaan te voet van Val D'Europe naar Disney . Onderweg pikken we 3 caches op en komen zo net na tienen aan bij de Studios . Rattatouille en Mickey and the Magician staan boven op het lijstje . Verder lopen we ons ouderwetse rondje door de Studios , komen Matthew tegen bij Cinemagique en kijken een stukje Star Wars gedoe .

's Middags gaan we eten bij Vapiano in de Village . Hoe het me de vorige keer was bevallen , zo hard was het vandaag tegengevallen . Na de lunch gaan we door de winkeltjes van de Village richting Disneyland .

Ook hier doen we het klassieke rondje doorheen de verschillende landen en belanden zo in Adventure Land bij de vernieuwde Pirates . De nieuwe toevoegingen zijn leuk en verder ziet alles er weer picobello uit . Iets later op de middag hebben we een korte ontmoeting met Aaron en kijken samen naar de prinsessenshow . In afwachting van de parade gaan we nog wat drinken en nemen alweer afscheid van Aaron . Eens de parade gepasseerd is , gaan we naar de uitgang , laten Disney achter ons en wandelen terug naar Val D'Europe waar we inchecken bij ons hotel .

Bij het hotel gekomen , kon de receptionist geen reservatie vinden op onze naam . Bleek dat we in het verkeerde hotel stonden en dat gebeurde hier wel vaker , zei de man . Naast Ibis Val D'Europe zit er een Ibis Budget . Beide hotels zitten in het zelfde gebouw , je moet het maar weten . Bij de juiste receptie lag onze kamersleutel al klaar en konden we al snel naar de kamer . Even wat opfrissen en vervolgens gingen we nog een paar caches scoren alvorens we gingen eten . Voor het avond eten was de keuze snel gemaakt en zoals steeds hebben we weer goed gegeten bij Hippo . Als afsluiter van de dag drinken we nog een kopje thee op het hotel en dan is het alweer bedjestijd .

Zondag : Na het uitchecken gaan we een broodje eten bij de Sandwicherie bij het RER station . Na het ontbijt rijden we naar Bussy-St-Georges waar een mooi reeksje caches ligt . Een van de caches brengt ons een toch wel heel bijzonder plekje namelijk de Fo Guang Shan Tempel . Deze Buddhistische tempel is de grootste Buddhistische tempel van Europa . We waren een beetje terughoudend om binnen te gaan maar een vriendelijke dame deed teken om binnen te komen en we kregen een korte rondleiding . Om 10.00 was er een dienst en als we wilden mochten we deze bijwonen maar daar bedankten we vriendelijk voor . Na ons respect te hebben getoond aan Buddha zetten we onze wandeling door Bussy voort . En zo is nog maar eens gebleken dat Geocaching je op plekjes brengt waar je anders niet eens van zou weten dat ze bestaan .

Tegen 11.00 komen we terug bij de auto en omdat we de grote verkeersdrukte voor wilden zijn , besluiten we om de terugreis in te zetten . Het verkeer rijdt nog vlot en zonder fileproblemen komen we weer terug thuis in Merksem . En daarmee zit de laatste vakantiedag er op .

Disney was wel weer leuk maar na een paar uurtjes hebben we het wel weer gezien . Omdat ik een jaarpas heb , gaan we met Halloween en Kerst nog wel eens terug maar eigenlijk hebben we veel meer genoten van de dorpjes rond Disney , het Geocachen en natuurlijk als absolute hoogtepunt ons bezoekje aan de Fo Guang Shan Tempel . De foto’s van Disney zijn niet de moeite en de andere komen later nog in een gezamenlijk album . En dan nu terug aan t werk !

Philmagic.jpg

08:36 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Disney, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-17

25 Years Disneyland Paris

... Zoals ik met Pasen al zei : Philippe is alleen naar Thailand en ik ben thuis met de jongens . Vorig jaar was Guillaume mee naar Thailand maar de reden waarom hij dit jaar niet mee wou : WE ARE GOING TO DISNEYLAND ! Ons laatste Disneybezoek was Hong Kong Januari 2014 en de laatste keer Disneyland Parijs dateert van November 2013 . Guillaume is pas bij ons komen wonen in 2015 en dus wordt dit zijn eerste Disneytrip .

Zondag morgen waren we al vroeg wakker . Om 04.00 kon Guillaume niet meer slapen , hij was zo zenuwachtig dat hij er nerveus van werd . Of was het nu gewoon omdat het tijd was om op te staan ? Vlug even videochatten met Thailand om te laten weten dat ik wakker was en dan douchen , aankleden , ontbijt maken en om 05.00 zat ik op de fiets richting Antwerpen Centraal . Om 05.40 had ik een trein naar Brussel Zuid en vervolgens om 07.00 de TGV naar Marne La Vallée waar ik om 08.40 voet zet op magische grond . Oh boy , oh boy , oh boy !

Mijn Disneytrip van dit weekend heeft meerdere redenen : De eerste reden was een rondje caches , Circle GeoPark , dat langsheen de cirkelweg rond Disney ligt . Ik hoor je al denken "Je gaat toch niet naar Disney om te cachen ." maar ik dus wel ! De tweede reden waarom ik dit weekend had uitgekozen om naar Disney te gaan , was omdat de Schaagjes er ook waren dit weekend . Reden nummer 3 was natuurlijk het 25 jarig bestaan van ons teer beminde Disneyland Parijs . En de vierde , en waarschijnlijk meest doorslaggevende reden , was eigenlijk gewoon het feit dat ik deze Zomer naar Shanghai ga en een T-shirt van Disneyland Parijs wilde hebben om aan te doen ...

Maar goed , we beginnen bij nummer 1 !

Na dat ik mijn overtollige bagage in de kluisjes bij het station had achtergelaten , stel ik de GPS in en ga op pad voor deze reeks van 40 caches langsheen de ongeveer 10 kilometer omtrek metende magische cirkel . Om 09.00 sta ik bij mijn eerste cache , nummer 22 uit de reeks , aan de rotonde bij de selected hotels . Vandaar ga ik met de wijzers van de klok mee richting Val de l'Europe . De caches zijn afwisselend maar niet echt moeilijk verstopt en ik ga vlot vooruit . Tegen elven ben ik op de helft en aangezien de Schaagjes pas tegen 13.00 zouden arriveren , besluit ik om mijn tocht verder te zetten . Tegen 12.45 sta ik terug bij nummer 22 ! Van de 40 , heb ik er 30 gevonden . Voor de overige 10 had je een vishengel van 8 meter nodig om de cache uit de bomen te vissen . Na mijn rondje rond de magie is het tijd om de magie zelf op te gaan zoeken . Ik stuur een berichtje naar Ria dat ik nog even langs de Esso stop voor drinken en net op dat moment komt de Schagenmobiel voorbij gereden . Ze gingen ook langs de Esso om bij te tanken en dus spring ik mee in de wagen en rijden we samen naar de Disneyparking .

Guillaume zit vol spanning maar eerst moeten we nog even inkom regelen . Ik had thuis al gekeken hoe en wat en zou mezelf een nieuwe jaarpas aanschaffen . Ik koop een Magic Flex aan een vriendenprijsje en dan kunnen we naar binnen . Guillaume weet niet waar eerst kijken , de verwondering is groot . Via Main Street lopen we richting Central Plaza en terwijl Ria en de kids gaan zitten voor Mickey's Happy Anniversary Show , ga ik met Ruud mijn jaarpas verzilveren en daarna voegen we ons bij de rest en kijken samen naar de show .

De Happy Anniversary Show met Goofy als host is leuk entertainment . Het is opvallend hoeveel Characters er in de show zitten . Leuk muziekje ook .

Na de show lopen we een rondje door het park en gaan voor een Cowboy Cookout pecanpie als vieruurtje . Ondertussen voegt Aaron zich toe aan de groep en gaan we gezamenlijk aan boord van de Molly Brown . Het is heerlijk in het zonnetje en we genieten van onze cruise langsheen BTM . Wanneer we terug voet aan land zetten , gaan we een plekje uitzoeken in het zonnetje voor de parade . Terwijl we wachten , begin ik mijn logjes te versturen en dan is het zo ver : Tijd voor Disney Stars on Parade ! Guillaume zit op de eerste rij maar we zijn allemaal wel benieuwd naar de nieuwe parade . Hij kwam , passeerde en werd goedgekeurd ! Een volledig nieuwe parade met indrukwekkende wagens laten grote indruk achter op ons allen met als hoogtepunt de vuurspuwende draak . Jammer dat de parademuziek niet op CD verkrijgbaar is want het is echt een leuk nummer geworden .

Na de parade hebben we nog een afspraak met de vernieuwde Star Tours en komen de familie Incredibles tegen .

Na onze reis tussen de sterren , begin ik stilletjes sterretjes te zien . Ik was al van vier uur wakker en het voelde alsof ik een klop van Thors hamer had gekregen . Ook de zon begon haar sporen na te laten dus besloten we om wat te gaan eten en daarna even naar het hotel te gaan om in te checken . Voor het eten werd er gekozen voor Italiaans bij Vapiano in Disney Village . Het lijkt wel een nieuwe traditie met de Schaagjes dat we voor Italiaans gaan . Het heeft me heerlijk gesmaakt , mocht een beetje meer zijn maar gelukkig was Kay zijn pizza toch te groot .

Allemaal de buikjes vol gegeten , nemen we afscheid van Aaron , gaan via het station mijn overtollige bagage ophalen en rijden naar het B&B hotel . De incheck verloopt vlot , de weg naar de kamer iets minder . Wat een doolhof ! Uiteindelijk vind ik mijn kamer , krijg ik de deur niet open . Na ettelijke pogingen valt mijn euro dat ik bij de foute kamer sta . Ik stond voor kamer 2008 en moest bij 2108 zijn . Dus terug door het doolhof de andere kant uit en dit keer sta ik wel bij de juiste kamer en gaat de deur als op magische wijze open . Even uitblazen van mijn tocht door het labyrint , raam open voor wat frisse lucht , TV op voor de jongens en dan een verkwikkende speeddouche . Wanneer ik uit de douche kom , liggen Geo en Guillaume te slapen . Het was dan ook een vermoeiende dag en dus besluit ik ze maar te laten liggen . Tegen 21.00 verzamelen we in de hal beneden en gaan terug richting park voor de avondshow . Alles staat vol en we vinden niet echt een goed plekje dus zullen we het moeten doen met wat we hebben . Kinderen en selfiesticks gaan de hoogte in en we hadden al geen goed zicht . Daardoor besluit ik om dan ook geen moeite te doen om foto's te maken . Disney Illuminations is wel leuk maar ik had er geen wauw effect bij . Kwam dit door het slechte zicht of gewoon omdat er geen lijn in zat . Waar ik wel van onder de indruk was , waren de haarscherpe projecties . Het mooiste stukje voor mij was het fragmentje "How can a moment last forever" van Celine Dion uit de nieuwe Beauty and the Beast .

Na de grand finale is het toch wel echt de hoogste tijd om te gaan slapen . Terug op de kamer liggen Geo en Guillaume vredig te slapen en niet veel later begint ook mijn reis naar dromenland . Slaapwel en sweet dreams !

Maandagmorgen 04.30 : Pling pling ... Nee , ik had geen wekker gezet . Het was Philippe om het heugelijke nieuws mee te delen dat hij al online was ingecheckt voor zijn terugvlucht . Oh , leuk en dat kon niet wachten ? De afgelopen week is al wel vaker gebleken dat Philippe nog al gemakkelijk vergeet dat we in België 5 uur vroeger leven dan in Thailand . En dan krijg je als antwoord "Ga nog maar terug een beetje slapen" . Ja alsof dat zo simpel is , ik ben al zo'n slechte slaper . Ik doe wel een poging maar om 06.00 gaat toch echt het licht aan . Ik maak me een kopje thee en log de overgebleven caches van gisteren . En dan rond 07.00 terug pling pling . Dit keer is het Ruud om te zeggen dat hij ook al wakker is en vraagt of ik mee een paar caches ga scoren in de buurt achter het hotel . Snel onder de douche , aankleden en tegen 07.30 zijn we met twee op stap . Achter het hotel ligt een mooi meertje waarbij twee caches liggen en iets verderop ligt nog een derde . Als laatste lopen we nog even langs nummer 22 van gisteren zodat ook Team 100 Acre Wood ten minste één cache van het rondje heeft gelogd en dan terug naar het hotel waar de rest ondertussen ook paraat staat om te gaan ontbijten . Een proper verzorgd ontbijt bezorgt ons de nodige energie om dag twee in Disney te starten en die starten we in de Studios .

Omdat ik nog steeds het Rattatouille gedeelte niet gezien heb , stond dit bovenaan mijn lijstje . Rattenland is werkelijk een leuk gezellig pleintje en al helemaal met dit weer ! Place de Rémy schittert net zoals mijn jaarpas in de zon . Ik neem even een fotomomentje en daarna gaan we via de singleriders line naar binnen . Met minder dan 5 minuten aanschuiven , zitten we in de muis voor ons rattenavontuur . Ondanks dat ik Rattatouille nog niet eerder gedaan had , kwam de attractie me toch bekend voor . Het Mistic Manor in Hong Kong is technisch gezien de zelfde attractie . Na het verlaten van Place de Rémy begeven we ons naar het Animagique Theater . Ook de nieuwe Mickey and the Magician had ik nog niet eerder gezien en dit was het tweede punt op mijn lijstje in de Studios . Omdat ik het allemaal niet meer zo gevolgd heb de laatste jaren , had ik geen idee wat ik moest verwachten van de nieuwe show . Maar al snel werd duidelijk dat dit mijn cup of Disney tea was . Echt Disney entertainment van top kwaliteit met live zang . Na onze magische reis door de Disney classics gaan we door de winkeltjes naar de uitgang . En onderweg scoor ik gelijk mijn T-shirt voor Shanghai .

Terug in het Disneypark gaan we eten bij Hakuna Matata . Ik ga voor de heerlijke chicken Yassa en pineapple-cocos pie . De kwaliteit van het eten is er ook serieus op vooruit gegaan sinds ons laatste bezoek . Na de lunch is het showtime met eerst een Happy Anniversary Disneyland Paris en daarna aansluitend de Starlit Princess Waltz . De eerste show hadden we gisteren al eens gezien maar nu vanaf een beter plekje . De prinsessenshow is nogal flauw maar het is wel leuk om zoveel prinsessen samen te zien in één show en leen bijgestaan door hun prins . Als de royalties uitgewalst zijn , gaan we terug naar Adventureland en maak er eindelijk kennis met de alom geprezen Pineapple Float . Heerlijk lekker op een mooie dag als vandaag . Dit zouden ze in Thailand ook wel lusten en dus stuur ik even een fotootje door om Phil en Ut te laten watertanden . Al floatend op onze Pineapple gaan we richting BTM met Fastpass . Howdy folks , hold on to your head and glasses cause this is Guillaume riding the wildest ride of the wilderness ...

Na de vernieuwde BTM bekijken we even hoe laat het is . Omdat ik niet in alle haast naar de trein wil lopen , besluit ik om geen parade meer te zien . We lopen samen door de winkeltjes van Main Street en nemen vervolgens afscheid bij City Hall . De Schaagjes gaan een plekje uitzoeken om parade te kijken en ik trek naar Disney Village om daar nog wat door de winkeltjes te slenteren . Bij Rain Forest koop ik twee beren voor hun kleren en loop nog even bij New York Sandwich binnen voor een broodje voor onderweg . En dan is het tijd om naar het station te gaan en m'n bagage op te halen . Terwijl ik wacht tot de trein er is , heb ik nog even contact met Philippe die klaar is om te boarden .

Om 18.50 zit ik op de TGV en stuurt P een laatste berichtje vanuit het vliegtuig . Om 20.45 kom ik in Brussel aan waar ik om 20.50 een trein naar Antwerpen heb en daar dan weer de fiets op huiswaarts waar ik om 22.15 van mijn fiets stap . De jongens in bed steken , snel nog even uitpakken en dan kruip ik ook onder de wol . En daarmee zit mijn weekendje Disney er op .

Het was heerlijk om terug te zijn . Ik heb het hier toch wel gemist maar tegelijk merk ik wel dat de lange afwezigheid ook echt goed gedaan heeft . Na het 15-jarig bestaan vonden we dat Disneyland Parijs alleen maar achteruit gegaan is . Ze hebben nooit meer het niveau kunnen halen van Candleabration destijds en tot op de dag van vandaag blijf ik bij mijn mening . Ik moet wel zeggen dat ze terug op de goede weg zijn maar ze zijn er nog niet . Nu ik terug een jaarpas heb , gaan we dit jaar vast nog wel een keer terug maar nu is het eerst uitkijken naar Shanghai .

De foto’s van mijn Disneytrip staan ook weer online . Ik heb ze opgesplitst in 2 albums : Een eerste album met het Geocaching gedeelte en mijn terugkeer naar Disneyland . In het tweede album vind je alles terug van het 25 jarig bestaan .

 photo 25DLP20_zpspg4a5jat.jpg

09:20 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-01-14

Disneyland Hong Kong

In 2000 zijn we voor het eerst naar Disneyland Parijs geweest . Ondertussen hebben we DLRP al meer dan 100 keer bezocht en ook al gaan we de laatste jaren wat minder , de magie van Disney draag je mee voor het leven .

In de Zomer van 2009 hebben we zowel Anaheim als Walt Disney World bezocht en twee jaar later , Juli 2011 , gingen we aan boord van het Disneycruiseschip The Magic . We hebben altijd gezegd dat Tokyo de volgende zou zijn maar het is anders uitgedraaid en vandaag gaan we naar Disneyland Hong Kong .

Disneyland HK ligt op slechts een halfuurtje van het centrum van Hong Kong en is makkelijk te bereiken met de MTR . Afstappen doe je op Sunny Bay en daar stap je aan boord van de Disney Express . Welcome to Disneyland Hong Kong !

Voor we de magical world of Disney betreden , gaan we nog snel onze cache van de dag loggen . Splashes , de naam zegt het al , ligt nabij de prachtige fontein aan de ingang van het park .

Nu dat gebeurd is en we onze inkomtickets hebben , zijn we helemaal klaar voor een dagje magie . We lopen onder het station door , door de Main Street richting ... Euh , waar is het kasteel ? Wat 'n kleintje , tja die Chineesjes zijn ook ni groot he . We lopen de kasteelpoort en komen zo in Fantasyland . De eerste attractie van de dag : Winnie The Pooh . We bouncen met Tijgertje vrolijk door het 100 Acre Wood . Na Pooh and Friends too zetten we onze reis door Fantasyland verder . We nemen een offride foto bij de theekopjes en schuiven aan tafel bij Clopin's Festival of Foods , wat 'n feest ! Na de lunch trekken we naar Fantasy Gardens waar we met Mickey en Minnie op de foto gaan . Small World was jammer genoeg gesloten voor onderhoud .

Het volgende land dat we aandoen is Tomorrowland . Wat een contrast met Parijs ! Orbitron heeft hier werkelijk eenn prachtige look , Space Mountain daarentegen . De wachtrij voor Buzz is slechts 10 minuten , ik kan me dat niet meer herinneren en dus gaan we Zurg een beetje lastig vallen ... Ooooh !

De volgende attractie op ons programma is de Jungle River Cruise en daarvoor moeten we naar Adventureland . Ik weet nog dat ik dit de meest melige attractie van heel Disney vond in Amerika maar Philippe wilde deze zo graag doen dus daar gaan we . Echt waar , hilarisch . We liggen gewoon in een deuk . Het flauwe moppenverhaal van de CM is gelijkaardig aan de Amerikaanse variant , op de uitspwaak na maar de reactie van onze Aziatische medepassagiers ... Echt lachen ! Ik vraag me af hoe die dan zouden reageren bij een Tram Tour ... Ik denk dat ze dan gewoon over boord springen . Terug van onze Jungle Cwuise nemen we het raft naar Tarzan's Treehouse . We hebben deze gedaan in Amerika en ik er eigenlijk maar een ding op te zeggen : Van de Robinson Tree maken we brandhout en we brengen Jane en Tarzan naar Parijs .

Na onze jungle avonturen komen we terecht in Grizzly Gulch , een gezellig mijndorpje ... Hold on to your head and glasses cause this is the wildest ride in the West . Nee dit is niet BTM , dit is veel toffer ! De trein raast bijna geluidloos over de sporen , zo zachtjes en als grote verrassing gaat hij ook nog eens een stuk achterwaarts . Wanneer we klaar zijn in Grizzly Town is het tijd voor de parade .

Iedereen gaat braaf op de grond zitten . Geen gedrum of gedoe , iedereen blijft rustig op z'n plaatsje zitten en tja ... Als er dan toch eentje recht gaat staan, kan je d'r makkelijk over zien . Flights of Fantasy wordt aangevoerd door Dumbo the Flying Elephant gevolgd door Mickey en Minnie en al hun vriendjes . Prachtige wagens met serieuze hoogte vergezeld van een heleboel dansers en meeslepende muziek . Kortweg een parade zoals een Disneyparade hoort te zijn . Blijkbaar werken de paradestops hier ook nog steeds , de kindjes dansen vrolijk mee en keren na de floatstop netjes terug naar hun plekje . Na afloop zijn we gelijk de winkeltjes ingelopen op zoek naar muziek maar helaas Disneyland Hong Kong verkoopt geen parkcd's .

Na de parade hernemen we onze ontdekkingsreis langsheen de verschillende landen en zijn aangekomen in Toy Story Land . We worden hartelijk verwelkomt door Mister "I have a snake in my boot" . De attracties hier zijn identiek aan die van Parijs , verder is er Jessie's Snack Roundup en Andy's Toy Box store . We wilden graag nog even met Rex op de foto maar die was in een hevige discusie verwikkeld met een jojo .

En dan rest er ons nog 1 themagebied namelijk Mystic Point . Mystic Point is nog maar net open en eigenlijk waren we daar wel heel benieuwd naar . We wandelen door de Garden of Wonders en gaan op bezoek bij Lord Henry Mystic en zijn aapje Albert in Mystic Manor , waar wij van dachten dat het een variant op Phantom Manor was . Maar , niets is minder waar . Mystic Manor is een hoogstaande electro-magnetische darkride door de kunstcollectie en antiquiteiten van Lord Henri . We zijn zo onder de indruk van deze attractie dat we hem zelfs meerdere keren doen .

Nu we alle landen doorlopen hebben , keren we terug naar de Main Street om een rondje te treinen aan boord van de Hong Kong Disneyland Railroad en daarna gaan we een kijkje nemen in de winkeltjes . Zoveel leuke dingen maar wat doe je er allemaal mee he ...

Ondertussen valt de duisternis over the Magic Kingdom en na een hapje gegeten te hebben , maken we nog een volledig rondje door het park en nemen hier en daar een paar mooie avondfoto's . Toy Story Land in het donker is echt supergezellig en de planeten van Orbitron fonkelen als sterren bij heldere hemel .

Tegen 19.30 trekken we naar het kasteel waar we een plekje uitzoeken voor het vuurwerk . Net zoals bij de parade gaat iedereen er gewoon bij zitten . Ladies and gentlemen , Disneyland Hong Kong is proud to present "Disney in The Stars" . Het vuurwerk is misschien niet het meest spectaculaire maar dat komt misschien ook wel een beetje door het gebrek aan een "echt" kasteel .

Na het vuurwerk begeven we ons met de mensenmassa mee naar de uitgang . Als die ook allemaal de trein naar Hong Kong moeten hebben , amai dan ... Met alle Chinezen maar niet met de deze . We besluiten om de trein naar de andere richting te nemen en op het eerstvolgende station terug over te stappen richting Hong Kong en dat was een wijze beslissing .

Terug in Central gaan we nog een kleinigheidje eten en trekken daarna richting hotel .

Disneyland Hong Kong is een relatief klein park . Ondanks dat het relatief druk was , hebben nooit langer dan 20 minuten moeten aanschuiven . Wat we ook zo heerlijk vonden was het gebrek aan lastige kinderen of Spanjaarden en het geduw en getrek . Komt het door de opvoeding of zit het in de genen ? DLHK heeft het zelfs op haar parkplattegrond staan "Netjes aanschuiven en een rijtje vormen !" . Ze kunnen er in Parijs nog wat van leren maar wij hebben wel het mooiste kasteel !

We hebben erg genoten van ons bezoek aan Disneyland HK en komen zeker nog terug . Misschien wel nog voor de andere Disneyparken .

De foto's van Hong Kong staan ondertussen online . Ze zijn opgedeeld in twee albums . Voor de foto's van Disneyland HK is het nog even geduld hebben .

 photo DHK_zps0e7bb4a1.jpg

17:07 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Disney | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-13

Christmas Wishes

Net zoals de afgelopen jaren zijn we ook dit jaar weer tijdens het voorlaatste weekend van November naar Disneyland afgereisd om er het Kerstseizoen mee te maken .

Zondag morgen rond den achten rijden we thuis de autostrade op richting magie . Onderweg stoppen we nog om een cache mee te pikken en komen omstreeks 12.00 aan bij het Parks en Suites Hotel . Vorig jaar waren we hier voor het eerst en dat was ons toen echt wel goed bevallen dat we terug kozen voor dit prestigieuze vier sterren hotel . Inchecken kan pas vanaf 15.00 dus zetten we de auto op de parking en nemen de shuttle bus van het hotel naar Disney .

Als eerste doen we een vluchtig rondje door de Studios , nemen een kijkje in de winkels en gaan even bij Mickey langs . Op hier en daar een klein detail na , is het Kerstgevoel ver te zoeken in de Studios en na een hapje gegeten te hebben in Backlot Café maken we de oversteek naar Disneyland .

Al bij het betreden van het park komt de Kerstsfeer je tegemoed . We lopen onder het Main Street station door en daar staat hij dan : De spik splinternieuwe Disney Christmastree en wat is hij mooi !

Van Town Square lopen we door de Main Street richting Winnie the Pooh en ook de 100 Acre Woodtree heeft een make over gekregen . Van Poohbear gaan we verder langs de paraderoute richting Small World vanwaar we de Christmas Cavalcade kijken .

Sinds vorig jaar is de Kerstparade een losstaande parade en niet langer een achtervoegsel van . La Cavalcade de Noël breidt elk jaar een beetje uit en begint steeds meer een volwaardige parade te worden . Ook dit jaar waren er weer een paar nieuwe elementen toegevoegd . Zo leidt Goofy de tinnen soldaatjes , hebben Mickey en Minnie een nieuwe wagen en heeft de Kerstman het gezelschap gekregen van de rebelse neefjes Duck . Verder zijn er de Chipmuks en Clarisse , bijgestaan door gingerbread cookies en natuurlijk zijn ook weer de immervrolijke Kerstelfjes aanwezig . De Cavalcade is een echt succesnummer en de klassieke Kerstmedley maakt het geheel helemaal compleet .

Na de Kerstparade lopen we door Fantasyland richting het dorp van de Kerstman . Een paar jaar geleden hadden we drie uur in de wachtrij gestaan om bij Santa op de schoot te mogen en toen hebben we gezworen dat nooit meer te doen . We zijn dan ook maar gewoon even gaan kijken . De wachttijd bij de Kerstman bedroeg zo'n 1.15 en daar hadden we echt geen zin in . Wel troffen we Goofy aan in het Kerstdorp en die wilde wel even op de foto . Van Le village de Père Noël gaan we door naar Sandy Claws . Voor het eerst is Jack Skellington van de partij tijdens het Kerstseizoen . Jack in zijn rode Kerstpakje alias Sandy Claws , dat wilden we voor geen geld van de wereld missen . Jack neemt rustig de tijd en we slagen erin om een uitgebreide fotosessie met hem te houden . Bye bye Santa , Hello Sandy Claws !

Alvorens we onszelf een plekje gaan uitzoeken om de parade te kijken gaan we eerst even lekker een kopje warms drinken . Bij het vallen van de avond gaat de parade uit en kijken we met vol spanning uit naar de nieuwe wagen van Frozen . Deze parade is echt zo mooi bij avondlicht en ook het nieuwe stuk is best mooi gedaan ...

Het lijkt wel of ze in Disney zijn wakker geworden ! Zoveel leuke nieuwe elementen , ze zijn echt goed bezig maar ... Een van de meest magische momenten tijdens het Kerstseizoen is toch wel het aansteken van de Kerstboom en daaropvolgend het kippenvelmoment bij het kasteel . De oude Christmastree Lightning Ceremonie heeft plaats gemaakt voor Disney's Magical Christmas Wishes . Zoals ieder jaar gaan we goed op tijd klaar staan om een goed plekje te hebben . Maar hallo , wordt het niet meer afgespannen hier ? Ik snap er niks van en dan zomaar uit het niets begint de muziek van Christmas Wishes . De nieuwe Treelightning ceremonie is zonder showtje , zonder characters , gewoon zonder iets . Ook het samenspel met het kasteel is niet meer en dat gaf toch wel dat magische aan het hele gebeuren .

Na alle leuke dingen van vandaag was dit toch wel een dikke tegenvaller . Het licht op het kasteel wordt pas iets voor Dreams aangestoken maar we hadden echt geen zin om weer tot 22.00 te moeten blijven hangen . Maar goed , de nieuwe Kerstboom straalt op Town Square en daar nemen we dan maar genoegen mee en dus beginnen we aan eten te denken . Daarvoor lopen we bij City Hall binnen waar Joost ons verder helpt .

We weten niet precies meer wanneer en met wie maar we zijn ooit eens zalig lekker gaan eten bij Park Side Diner in Hotel New York en dat was nu net waar we vandaag nog eens zin in hadden . Het was nog vrij rustig in het restaurant en de keuze was enorm . Na 2 x voorgrecht , soep en 3 x hoofdgerecht , wisten we nog net genoeg plek over te houden voor het dessert . Te veel dessertjes om uit te kiezen en allemaal om te lekkerst . Gedaan met buffetten in Santa Fe , in t vervolg gaan we naar New York ! Niet alleen de kwaliteit van het eten is er beter , je zit er ook net wat rustiger door dat het restaurant wat kleiner is .

Met een goed gevulde maag sluiten we de avond af in Disney Village waar we alsnog de Kersman op de foto nemen en zetten het daarna op een loopje richting bus . Niet echt een slimme beslissing met een volle maag maar we halen onze bus en rijden terug richting hotel .

Op het hotel gekomen , verloopt de check in supervlot en we krijgen er nog een upgrade boven op . De verdere avond genieten we op de kamer en kijken terug op een fijne dag .

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo lang geslapen heb . Maandag morgen om 09.00 worden we wakker , drinken rustig een kopje thee en maken ons daarna klaar voor een nieuwe dag .

Alvorens we richting Disney gaan , loggen we nog 2 caches op loopafstand van het hotel .

Vandaag gaan we niet met de shuttle bus maar rijden met de auto naar de grote parking bij Disney waar we ook nog een cache hebben liggen . Via een kleine omweg door het station , gaan we naar het park waar we Aaron tegen komen . We maken een kort praatje en trekken vervolgens Main Street in . Om 12.15 zien we nog een laatste keer de Christmas Cavalcade en verlaten daarna de magische wereld van Disney .

De verdere middag brengen we door in Val d' Europe , waar we door La Vallée lopen en een paar boodschappen doen bij de Auchan .

Omstreeks 15.00 zetten we de terugreis in en zijn net voor de avondspits Lille voorbij en komen om 18.30 bijna filevrij thuis aan .

Kerst in Disney is werkelijk het mooiste seizoen van allemaal . Er hangt echt een magische sfeer deze tijd van het jaar . We beginnen zo stilaan onze zin in Disney een beetje terug te krijgen . Ons volgende Disneytripje staat dan ook al genoteerd … Maar dan wel naar Hong Kong ! Volgend weekend gaan we nog meer magische Kerstsferen opsnuiven in ons geliefde Parijs . De foto's van ons weekendje Disney staan ook weer online .

We wish you already a Merry Christmas , May The Magic be with you !

 photo 18_1100_zps8c79fc21.jpg

20:44 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-10-13

Hay Day-Loween

Oktober is nog steeds Halloweenseizoen in Disneyland en net zoals de voorbije jaren hebben we ook dit jaar weer onze Halloweentrip gecombineerd met de Herfstvakantie van de Schaagjes .

Zondag morgen gaan we rond 07.30 de deur uit en zetten koers richting Frankrijk . We stoppen langs de E17 om er even snel een cache mee te pikken en rijden daarna weer verder . Ook op de tolweg maken we nog een korte stop om even wat te drinken en een korte Multi te doen . Nu ja kort ... Het waren maar twee waypoints maar ze lagen wel zo'n 12 km uit elkaar . Er was nog een derde "cache voor onderweg" maar toen we daar de parking opreden stonden er drie politiecombi's en dus besloten we om rustig door te rijden en deze voor een volgende keer te laten .

Met de ingelaste cachepauze komen we tegen het middaguur aan bij Disney . We verblijven in het Kyriadhotel en dus parkeren we de auto gelijk bij het hotel , gaan alvast even inchecken en begeven ons daarna naar het park . Omdat de maagjes toch al wel beginnen te knagen , gaan we eerst een hapje eten bij Kolonel Hati .

Met nieuwe energie trekken we naar de Main Street voor de spinternieuwe Halloween parade of moet ik zeggen de harvest parade ... Ik had al foto's en filmpjes zien voorbij komen op Facebook en was blij dat we weer eens wat nieuws te zien krijgen . Het is echt een vrolijke parade geworden : Nieuwe wagens , nieuwe kostuums en een superleuk muziekje . Alleen weinig Halloween ... Mickey's Halloween Celebration wordt dan door ons ook omgedoopt tot de Hay Day Parade .

Na de parade trekken we naar City Hall waar we de familie Schagen zouden opwachten . Op weg naar het stadhuis komen we Aaron tegen en niet veel later duiken ook Ria en Kay op . Merlijn , die zat ergens op een bankje bij Joost , Jolanda en Marjolein en Ruud die had iets met een kluisje ... Tja sommige dingen gaan ons nog lang blijven achtervolgen .

Wanneer we uiteindelijk allemaal compleet zijn , gaan we een bezoekje brengen aan Zwarte Piet in It's a small world . Het kan wel eens de laatste keer zijn hé ... Met die gekke Hollanders weet je maar nooit ! Vervolgens lopen we een beetje verloren door het park om dan tegen paradetijd richting Bella Note te trekken waar we Bart en Dries zouden treffen . Ook Julien voegt zich bij het gezelschap en na de parade komen ook Matthew en Jouri nog even hallo zeggen .

Van Fantasyland gaan we richting kasteel voor de “Halloween Fountainshow” en zetten daarna koers naar Frontierland . Op weg naar Jack Skellington worden we verrast door een plotse bui boven Frontierland . Mooi , dat maakt de wachtrij gelijk wat korter . Zoals wel vaker was Jack zijn Sally weer kwijt maar daardoor had ie meer tijd voor ons .

's Avonds gaan we bij Videopolis eten waar we net op tijd binnen waren voor de volgende bui . Wanneer we terug buiten komen , is het alweer gedaan met regenen maar we zien het echt niet zitten om tot 22.00 in het park te blijven rondhangen voor Dreams . We houden nog een fotomomentje bij het kasteel , gaan naar het vernieuwde tapijt in de lift bij Phantom Manor kijken en sluiten de dag af met een rondje Small World .

Op de terugweg naar het hotel lopen we nog even door de winkeltjes van de Village en wandelen daarna via Santa Fe verder door naar het hotel . Op de kamer zetten we nog een lekker kopje thee en genieten van een warm badje .

Maandag morgen hadden we met Team 100 Acre Wood afgesproken bij het RER station waar nog steeds die ene ongevonden cache ligt . Ook al hebben we al vaker gelijkaardige caches gevonden , ik weet niet of we deze zonder hulp zouden hebben gevonden . Na tientallen pogingen kunnen we deze eindelijk loggen en daarmee is ook deze groene plek van de kaart .

Onderweg naar het park loop ik nog even het station binnen voor een broodje en daarna gaan we gezellig samen mifiproblemen ontrafelen bij Salon Mickey . We proberen zowat al het mogelijke maar we komen er niet uit . Achteraf bleek het probleem bij Orange te liggen .

In het park gekomen zien we dat er zo goed als geen wachtrij staat bij Duffy . Daar moeten we van profiteren en dus houden we een uitgebreid fotomoment met halloween Duffy ... Trick or Treat ! Who wants some sweet ?

Op naar nog meer snoep bij Minnie's Costume Atelier . Minnie moet dringend gaan oogsten dus zijn we te laat om nog met haar op de foto te gaan maar ze wilde nog wel een minuutje vrij maken om even te poseren voor de camera . Vervolgens gaan ook wij , net zoals Minnie ons klaar maken voor de Hay Day Parade .

Na de parade hebben we nog een half uurtje alvorens we bij Buzz verwacht worden en dus zetten we ons even op een bankje in het zonnetje . Ondertussen beginnen er al weer een paar honger te krijgen en dus gaan we na Buzz naar Hakuna Matata voor de lunch en kijken daarna nog een laatste keer parade .

Rond 14.00 nemen we afscheid van ons gezelschap en trekken richting Val d'Europe voor een klein shopmomentje en beginnen daarna aan onze terugreis .

Onderweg stoppen we nog voor een korte cachepauze en komen om 19.00 thuis aan .

Wat we vooral onthouden van Halloween 2013 is de nieuwe parade . We zijn heel blij dat Disney weer eens met wat nieuws op de proppen komt en hopen dat dit naar volgend jaar alleen maar meer wordt . Er is niet veel voor Halloween maar het gene wat er is , is wel leuk !

Terwijl de Schaagjes nog verder genieten van hun Herfstvakantie in Disney , kijken wij alvast uit naar het Kerstseizoen . De foto's van ons Hay Day-Loween weekendje staan ook weer online .

 photo 20_1020_zps7effecae.jpg

22:13 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-10-13

Planes

Disney heeft er een nieuwe held bij . Dusty is het hoofdpersonage uit de nieuwste Disney Pixar film “Planes” . The sky is the limit in de wereld van Cars waar Planes de baas zijn in het luchtruim .

Dusty is een sproeivliegtuigje dat er van droomt om een racevliegtuig te worden . Zijn grootste wens is meedoen aan de World Cup . Maar Dusty is niet gemaakt om te racen en heeft daarboven ook nog eens hoogtevrees . Toch laat hij zich hierdoor niet stoppen om deel te nemen aan de selectieronde . Met wat hulp van zijn vrienden weet hij zich te kwalificeren en mag hij deelnemen aan de grootste race rond de wereld …

“Planes” is een leuke spin-off van het succesnummer Cars . Naast enkele nevenpersonages uit Cars is ook de gelijkenis bij de hoofdpersonages zeer sterk . De held van het verhaal wordt bijgestaan door de “een beetje simpele”vriend , de slimme vriendin en de wijze leermeester .

Ondanks het gebrek aan originaliteit is het best een leuke film geworden . Het is allemaal heel voorspelbaar en we hebben een beetje een déjà vu gevoel toch is deze “Planes” amusement van Disneyniveau .

 photo Disney-Planes-2013-1920x1200-WallpapersHuntcom-_zpsa1f118db.jpg

07:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende