14-05-18

Back To Nature , In De Stille Kempen

Door de drukte op het werk heeft deze blogupdate een beetje vertraging opgelopen maar hier is hij dan !

In de stille kempen ,
Tussen bos en wei
Waar verborgen schatten
Liggen te wachten op mij …

Zondag 22 April ben ik naar de Ekerse Putten getrokken voor het Back to the Nature CITO event . Samen met vele bekende gezichten uit de Antwerpse Geocaching Community houden we grote kuis in en rond De Bospolder .

06-0501.jpg

06-0502.jpgNa het CITO trek ik er samen met enkele bevriende cachers op uit voor een avontuurlijk middagje . Net zoals voor vele cachers , zijn ook voor mij boomcaches een echt hekelpunt . Ik beschik niet over het materiaal noch de techniek om klimcaches tot een goed einde te brengen dus was ik erg enthousiast toen de organisator van het CITO vroeg of ik zin had om mee te gaan . Met z’n vieren trekken we er op uit . Koen had het klimmateriaal bij , Kathleen zorgde voor de catering , Erwin hielp waar nodig en ik zorgde voor het fotomateriaal .

06-0503.jpgBoom 1 : 20 Meter hoog de boom in met enkele lastige zijtakken . Maar het voordeel was dat we de cache in het vizier hadden . Sommige schieten het touw met een katapult of boog het de boom in maar Koen werkt met een zandzakje aan een dun touw waarna dan het grote materiaal de boom wordt in gehesen . Na 3 pogingen hadden we het touw op de juiste plek en na het verankeren van de touwen , begint Koen aan de klim omhoog . Het lijkt wel kinderspel en in een mum van tijd zit hij boven . Loggen en terug naar beneden .

06-0504.jpgBoom 2 : Deze is net iets minder hoog maar we kunnen de cache niet direct lokaliseren . We bestuderen de foto’s van enkele eerdere logs en vergelijken de bomen . Met mijn zoomlens speur ik de bomen af en kan uiteindelijk de cache lokaliseren . Opnieuw werpt Koen de touwen de boom in , verankert het materiaal en dan is het aan mij . Ik heb geen probleem om de boom in te gaan . Ik had in Thailand met Sandra en Marc ook al eens geklommen maar dat was met een totaal andere techniek . Na een kleine instructieles , begin ik aan de klim naar boven . Het gaat behoorlijk vlot en na enige tijd kom ik bij de cache . Hebbes ! Ik zet me eerst even comfortabel op een tak voor ik tot loggen over ga . Na alle namen in het logboek geschreven te hebben en nog een selfie begin ik aan de afdaling . Mijn gezelschap kon niet geloven dat dit mijn eerste keer was . Ik deed het blijkbaar erg goed . Het klimmen op zich is eigenlijk niet zo moeilijk eens je weet hoe het moet . De moeilijkheid zit hem in het touw in de boom krijgen en het bevestigen .

06-0505.jpg

06-0506.jpgBoom 3 : Deze was een makkie ! De boom heeft enkele relatief lage vertakkingen . Terwijl Erwin een vouwladder uit de koffer haalt , roepen we nog “Laat maar !” maar hij hoort ons niet . Ik geef Koen een zetje zodat hij bij de onderste takken kan en nog voor Erwin terug is , is de klus al geklaard .

Na onze drie boomcaches , doen we nog een gezamenlijke cache en daarna scheiden onze wegen . Ik heb erg genoten van mijn avontuurlijk middagje en dat smaakte zeker naar meer !

06-0507.jpgOnder het motto “Terug naar de natuur” hebben we de afgelopen weken enkele natuurgebieden bezocht in de Noorderkempen . We wandelen door de Markvallei in het natuurgebied De Aschputten , fietsen tussen windmolens en weilanden , ontdekken domein De Elsakker en De Blauwbossen .

06-0508.jpg

06-0509.jpg

06-0510.jpg

06-0511.jpg

06-0514.jpg

06-0515.jpg

06-0516.jpg

06-0517.jpg

06-0518.jpg

 

Daarmee hebben we weer enkele mooie plekjes ontdekt en weer heel wat smileys op de kaart gezet .

Zondag 6 Mei : We sluiten onze “Kempentoer” af in de Brabantse Kempen . We hadden afgesproken met Ruud , Ria en Kay (Team 100 Acre Wood) en Sofie , Yannick , Xander en Milo (Rednax 2004) voor een dagje gezelligheid en fun tijdens het Kempen Event . Doordat we alle drie uit een verschillende windrichting kwamen , hadden we afgesproken op de eventlocatie : Kaasboerderij De Ruurhoeve .

06-0520.jpgIets na negenen kwamen we aan in Hoogeloon en volgen de pijltjes naar de parking . Nu ja , parking ? Een weiland waar het gras 30cm hoog staat dat dienst moest doen als parking . Bij het betreden van het erf laten we ons registreren en om 09.30 volgt een woordje uitleg . Speciaal voor het event zijn er een tachtigtal nieuwe caches uitgekomen . Deze liggen verspreidt in de wijde omgeving en er is voor ieder wat wils . Van leuke kinderrondjes tot technisch ingenieuze cachebehuizingen en avontuurlijke terreincaches . Om 10.00 worden de listingboekjes uitgedeeld en kunnen de GPSen opgeladen worden . Omstreeks 10.30 zijn we vertrekkensklaar en kunnen we op pad .

06-0521.jpg

06-0522.jpg

06-0523.jpgWe beginnen met een rondje van 7 rond de boerderij . Al snel bleek dat dit geen oppikkertjes waren . Er zaten enkele vernuftige creaties tussen waarbij we toch wel een tijdje bezig waren . Onderweg leren we nog iets bij over slotjes openen en gaan op zoek naar een naald in een hooiberg of beter gezegd een cache in 30cm hoog gras .

06-0524.jpgTerug op de Ruurhoeve , houden we een lunchmomentje en kijken in de listing wat we nog kunnen doen . Terwijl Philippe zijn oog had laten vallen op een puur Ruurhoeve hamburger , beslissen we om het reeksje Sprookjesbos Friends te doen . Afgaand op de naam , de moeilijkheidsgraad en terreinwaarde leek ons dit wel iets voor Kay , Milo en Xander maar achteraf gezien bleek het sprookjesbos meer een horrorbos te zijn met heel wat obstakels en echte killermuggen . Het reeksje bestaat uit 11 mooi uitgewerkte caches . Om bij het logboek te komen moesten we telkens een code vinden om het slotje te openen . Met de les van deze middag in gedachten begin ik aan de slotjes te draaien terwijl de rest probeert om de code te ontcijferen . In de meeste gevallen was ik sneller met prutsen dan dat de anderen konden rekenen .

06-0525.jpg

06-0526.jpgNa het sprookjesbos hebben we nog 1 laatste puntje op onze planning : 2 Waadcaches . Ik had mezelf voor mijn verjaardag een waadpak gekocht en dat moest natuurlijk ingewijd worden . Net zoals de klimcaches waren waadcaches in het verleden een hekelpunt maar daar is nu een einde aan gekomen . We rijden met z’n allen naar de eerste cache , parkeren de auto’s in de berm en kijken eerst even waar we moeten zijn . De cache hangt onder een brug over de Groote Beerze . Waadpak aan en hup daar ga ik . Onder het toeziend oog van de rest waad ik mezelf naar de cache . Bij de cache gekomen , even de pen opzoeken en loggen maar . Nog even genieten van dit euforisch momentje en dan terug naar de kant . Terug aan wal rolt het water zo van het pak af en rijden we naar de tweede waadcache .

Bij nummer twee aangekomen zijn we niet de enige . Er staan heel wat mensen aan de kant te supporteren voor een dame in het water maar ze raakt blijkbaar niet aan de overkant . Ik ga te water en ik zou niet Dieter heten moest ik niet recht naar de cache gaan . Terwijl de dame terug uit het water gehesen wordt , log ik voor alle aanwezigen en daarmee is ook deze een feit .

06-0528.jpg

06-0529.jpg

06-0530.jpgNu waadcaches niet langer een hindernis hoeven te zijn , krijgt Geocaching weer een totaal nieuwe dimensie . Next , een boot ? Of toch een cursus boomklimmen …

Terug bij de auto’s , is het weer tijd om afscheid te nemen en rijden we huiswaarts . T was een erg gezellige dag en we komen zeker nog eens terug voor de rest van de Kempen Event caches .

TFTC (Thanks For The Cache) !

06-0513.jpg

06-0527.jpg

21:42 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar