02-04-18

Planetary Pursuit

Het jaar is 2650 . Je bent uitgenodigd voor de Geocaching Explorers Club om mee als een van de eerste Geocachers iedere planeet in ons zonnestelsel te bezoeken en onderweg souvenirs te verzamelen … Zo begon de nieuwsbrief van Geocaching Headquarters van eind Februari .

Tussen 19 Maart en 8 April vielen er weer 10 nieuwe souvenirs te verdienen . Eén voor elke van de negen planeten plus een tiende souvenir als bonus voor de officiële ruimteverkenner . Voor deze souvenirs moest je net zoals afgelopen Zomer voor de Mary Hyde Challenge punten verzamelen (5 voor planeet Aarde tot 500 voor Pluto) en dat doe je door caches te loggen , events bij te wonen of TB’s te droppen met een maximum van 15 punten per cache en 4 punten per gedropte TB of Coin . Maar een belangrijk detail : Dit keer speel je alleen ! De souvenirs worden uitgereikt naar gelang je individuele score en dus niet voor de totaalscore van je vriendenliga .

Maandag 19 Maart : Attention all astronauts ! This is Ground Control giving you green light for the lift off . All systems are go , you may proceed to launch ! Ons nieuw Geocaching avontuur is begonnen en om dat te vieren had ik maandagmorgen een eventje georganiseerd onder de naam : Planetary Pursuit , Ready for take off ! Onze bestemming : Pluto of beter gezegd de Plutostraat in Schoten . Mijn eventje vond plaats tussen 09.00 en 10.00 en ondanks de bittere koude was de opkomst veel groter dan verwacht . Onder de enthousiastelingen weer veel bekende gezichten uit de Antwerpse Geocaching Community maar ook van daar buiten . Sofie en Yannick , alias Rednax 2004 , waren helemaal naar Schoten afgereisd .

FTS01.jpg

FTS02.jpg

FTS03.jpgNa het event gaat onze ruimtereis verder en komen we aan op Mars of gewoon in de Marsstraat te Berchem voor mijn volgende cache . De verdere middag dwaal ik tussen de planeten en reis van cache naar cache . Naast enkele makkelijke oppikkers zitten er ook een paar pittige tussen . Het logboekje van een Nano terug opbergen met half bevroren vingers is geen lachertje maar de meest memorabele van vandaag liggen binnen in een bibliotheek . Mensen die mij echt kennen weten dat ik geen boekenlezer ben , een bibliotheek is voor mij dan ook een ware nachtmerrie . Toch doe ik twee bibs aan , alles voor een cache . De eerste in Deurne-Zuid waar ik aan de hand van een wegbeschrijving binnen de bib het logboek moet vinden . Een dik half uur loop ik tussen de boeken op zoek naar het juiste . Het is vijf voor twaalf en het angstzweet breekt mij uit . Om twaalf uur sluit de bib en ik zie door het bos de bomen niet meer . Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek . De bibliothecaris komt een handje helpen en zo kan ik nog net voor sluitingstijd het logboek signeren . Mijn tweede bib bezoek is bij de bib van Borsbeek . En ondanks dat ik hier net iets meer randinformatie had over waar ik moest zoeken , verliep mijn zoektocht ook hier niet bepaald vlotjes . Geef mij maar de jungles van Thailand , daar vind ik sneller mijn weg terug dan tussen al die boekenwurmen .

FTS04.jpg

FTS07.jpg

FTS08.jpg

FTS11.jpg

FTS06.jpg

FTS09.jpg

FTS10.jpgAan het eind van de middag hebben we 182 punten en 6 souvenirs gescoord . En daarmee zijn we tot op Saturnus beland .

FTS05.jpgZondag 25 Maart : Geocaching to Infinity and Beyond ! Vandaag gaan we voor de 500 punten ! We checken in bij de Cosmodrome te Genk Kattevennen voor het verderzetten van onze ruimtereis . Vandaag staat er een deel van de GeoArt Flight through Space op het programma . Deze prachtige GeoArt in de vorm van een ruimteracket moet ons naar Pluto brengen . De volledige reeks bestaat uit 100 Mysteries opgedeeld in 4 rondjes . Drie wandelrondjes van 6 , 4 en 3 kilometer en één fietsrondje van ongeveer 14 kilometer . We beginnen met het grootste wandelrondje met daarop aansluitend het rondje van 3 kilometer . Tussen de twee rondjes pikken we nog enkele caches van het fietsrondje op en we sluiten af bij een hele leuke bonus .

FTS12.jpg

FTS13.jpg

FTS14.jpg

FTS16.jpg

FTS17.jpgWe hadden nog 318 punten nodig om Pluto te bereiken . Met een score van 36 Mysteries hadden we meer dan voldoende en daarmee hebben we onze Official Space Explorer status behaald . Maar daarmee was natuurlijk onze GeoArt nog niet compleet . Dus …

Maandag na de ochtendspits en het optrekken van de mist vertrek ik terug naar de Limburg . Na een uurtje rijden kom ik aan bij het parkeercoördinaat , fiets uit de auto en we zijn vertrokken . Het fietsrondje telt zo’n vijftig caches en ondanks dat het vlotjes bolt , ben ik er toch wel een hele tijd mee zoet . De caches laten zich over het algemeen vlot vinden maar het logboekje uitrollen , signeren en terug opbergen , foto maken met de jongens en de GPS instellen naar de volgende , nemen heel wat tijd in beslag .

FTS15.jpg

FTS18.jpg

FTS19.jpgHet is na drieën wanneer ik terug bij de auto aankom . Even wat bijtanken en dan beginnen we aan het laatste stukje . Nog 14 caches en dan is onze FTS-GeoArt compleet . Het laatste rondje gaat door het bos rond het ziekenhuis . De caches van dit laatste stukje zijn opvallend beter verstopt . De zoektocht duurt dus iets langer dan verwacht . De cachebehuizingen van dit laatste deel zijn stuk voor stuk spaceshuttles .

Om 16.45 staan we opnieuw bij de auto en beginnen aan de reis huiswaarts . Thuis worden de laatste logjes verstuurd en daarmee kleurt onze space racket volledig geel .

FTS21.jpgMet 1705 punten en oplopend , het Official Space Explorer souvenir en nog tot 8 April te gaan voor het einde van de Planetary Pursuit Challenge staan we terug met beide voeten op aarde .

FTS20.jpg

We hebben erg genoten van onze ruimtereis , TFTC !

17:29 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar