18-03-18

6000

Augustus 2011 : Tijdens een uitje met de familie Schagen , alias Team 100 Acre Wood , maakten we kennis met Geocaching . Wat onschuldig begon als een leuke manier om buiten te komen , groeide al snel uit tot een competitieve sport waarbij statistieken , souvenirs en mijlpalen een belangrijke rol zijn gaan spelen .

De laatste jaren hebben we echt al veel leuke avonturen beleefd dankzij Geocaching . Terwijl Geocaching voor Philippe niet meer dan een leuke bezigheid is , ben ik redelijk fanatiek geworden . Tegelijkertijd bezorgd Geocaching mij een zekere vorm van rust en ontspanning waarin ik me kan uitleven . Ik trek er ook steeds meer alleen op uit met de jongens . ’s Maandags gooi ik regelmatig de fiets in de auto en doe dan een leuk rondje . Hierdoor kwam onze score de laatste maanden in een stroomversnelling en kwam nummer 6000 verbazend snel dichtbij .

6-01.jpg

6-02.jpg

6-03.jpg

6-04.jpg

6-05.jpg

6-06.jpg

6-07.jpg

6-08.jpg

6-09.jpgTijdens één van mijn laatste maandagse uitstapjes pikte ik een TB op met als doel Sint Niklaas . Het is altijd leuk om een TB met zijn missie te helpen of op zijn eindbestemming te krijgen en dus werd er een tripje naar Sint Niklaas voorbereid . Ik begon mijn dag in Temse met een reeksje opgeloste Mysteries tussen de velden , gevolgd door een reeksje Tradi’s met bonus .

Tegen de middag kom ik terug bij de auto , berg de fiets terug op en stel de GPS in naar Sint Niklaas . Volgens het spreekwoord leiden alle wegen naar Rome (Nog 105 dagen) maar volgens mij moet het toch eerder “Alle wegen leiden naar Sint Niklaas zijn .

6-10.jpgIn Sint Niklaas aangekomen , parkeer ik de auto aan de rand van de stad en ga opnieuw de fiets op . Naast een foto uitstapje met de TB op de Grote Markt , log ik nog enkele caches en sluit mijn dagtrip af bij het TBhotel waar de TB heen wilde .

6-11.jpg

6-12.jpg

6-13.jpg

6-14.jpg

6-15.jpgNa het versturen van de logjes , kwamen we tot de conclusie dat we nog slechts op 15 caches van onze volgende mijlpaal verwijderd waren en dan komt de freak in mij weer naar boven . Omdat de weersvoorspellingen niet bepaald gunstig waren heb ik een rondje uitgezocht dat makkelijk met de auto te doen was . En zo kwamen we op een reeksje van 14 caches plus een bonus zodat we eindigen op het mooie ronde cijfer van 6000 . Het reeksje Wereldwonderen brengt ons net over de Begisch-Nederlands grens in Völckerdorp , een gehuchtje in de provincie Zeeland .

We rijden van cache naar cache en trotseren de gure Noorderwind . Natuurlijk zitten we warm in de auto maar bij elke stop moet er uitgestapt worden en dat is geen makkie als de deur in je gezicht terug toewaait . Ook het logboekje ontrollen , naam schrijven en terug oprollen loopt niet altijd van zelf . Maar de volhouder wint en aan het einde van onze toer hebben we de 14 Tradi’s gevonden en kunnen we op zoek naar de bonus , Ik ben een wereldwonder .

6-16.jpg

6-17.jpg

6-18.jpg

6-19.jpgYes , We did it ! Nummer 6000 is binnen ! Ondanks de kou nemen we de tijd voor een fotomomentje en daarna rijden we terug huiswaarts .

6-20.jpg

Onderweg stoppen we nog even in Putte bij de AH . Thuis komen we terug op temperatuur bij een kopje thee met heerlijke Hollandse Grootmoeders appeltaart .


Met deze nieuwe mijlpaal hopen we dat er nu eindelijk een einde komt aan de Winter en zijn we helemaal klaar om morgen aan een nieuw Geocaching avontuur te beginnen .

19:05 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |