28-02-18

Frozen February

Na de heerlijke Thaise temperaturen is het altijd weer schrikken om terug in België te zijn maar dit jaar voelde Februari toch wel heel koud aan . Gelukkig kregen we overdag regelmatig de zon te zien .

Ondanks de kou zijn we er de voorbije weekends telkens op uit getrokken om enkele smileys op de kaart te zetten .

Begin Februari zette ik samen met Team 100 Acre Wood een dolfijn op de kaart .

Tijdens het tweede weekend , tevens het begin van de Krokusvakantie , ben ik samen met Ninke op pad geweest . Ik had een rondje met de fiets uitgestippeld in Zoersel . Zondag morgen na t ontbijt gooi ik de fiets in de auto en rij naar mijn broer waar Ninke al vertrekkensklaar stond . GPS instellen en we zijn vertrokken .

Onze eerste cache ligt op slechts enkele meters van ons vertrekpunt . Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Ninke : Pepe , ik heb een cache gevonden bij ons voor de deur , moet ik uwe naam erin schrijven ? Ik had al op de kaart gekeken maar kon de cache niet vinden . Vandaag zijn we deze samen gaan loggen en nu blijkt het om de eindlocatie van een Multi te zijn . Dat hebben we goed voor elkaar ! Onze eerste cache is binnen en we hebben er niet echt veel moeite voor moeten doen .

Na de eerste smiley zetten we koers richting Zoersel dorp waar we beginnen aan “ONZENTOER” , een rondje van 22 + Bonus . Onderweg pikken we ook nog enkele losse caches mee . Het rondje bestaat uit stuk voor stuk unieke caches waar heel veel knutselwerk aan te pas is gekomen . Geen snelle oppikkertjes hier , de meeste vroegen echt wel een extra inspanning om tot bij het logboek te komen . Vogelhuisjes , een deurbel , cijfersloten en sloten met heel veel sleutels , katrollen , ballonnen blazen en nog andere ingenieuze cacheboxen zorgden voor een dag dolle pret met een meer dan mooie score .

FF01.jpg

FF02.jpg

FF03.jpg

FF04.jpg

FF05.jpg

FF06.jpgAan het eind van de dag hebben we zo’n 25 kilometer afgelegd en zijn we weer 30 smileys rijker . Voor de Geocachers onder de lezers : ONZENTOER in Zoersel , een aanrader ! Zondag 18 Februari : Na 4 weken komt er ook voor Philippe een einde aan het mooie weer . Philippe had zijn thuiskomst waarschijnlijk anders gezien maar Geo en Guillaume dachten daar anders over ! Er is niks beters na 12 uur in een vliegtuig zitten dan even de beentjes strekken en een rondje te gaan cachen . Daarvoor zijn we naar het natuurgebied Bospolder in de Antwerpse haven getrokken . Enkele bevriende cachers hebben tijdens onze tijd in Thailand een nieuw rondje gelegd . We kennen het gebied maar al te goed . In het verleden hebben we hier al vaker komen cachen maar nooit eerder hebben we het geluk gehad om de Galloway runderen tegen te komen . Vandaag hadden we meer chance . De superschattige kalveren lijken meer op een uit de kluiten gewassen knuffelbeer dan op een koe . Ze zien er niet alleen lief uit , ze zijn ook vrij tam en hadden wel zin om even op de foto te gaan . Na het succes bij de Galloways hadden we iets minder succes bij de caches . Het leek wel of mijn hersenen bevroren waren en ik niet meer kon nadenken . We hebben meermaal de hulp van de CO moeten inroepen .

FF07.jpg

FF08.jpg

FF09.jpg

FF10.jpg

FF11.jpgUiteindelijk zijn we er dan toch in geslaagd om de bonus tot een goed einde te brengen .

Ook op maandag ben ik er weer op uit getrokken . Ik had een rondje samengesteld in de driehoek Kontich , Hove , Lint . Ik parkeerde de auto bij de kerk van Hove en vandaar gingen we dan weer de fiets op . Het treinstation is mijn eerste halte . Tijdens mijn rondje flirt ik regelmatig met de spoorlijn en ontdek tal van groene plekjes .

FF12.jpg

FF13.jpgFebruari mag dan wel een koude maand geweest zijn , we hebben veel warme momenten beleefd en weer heel wat smileys op de kaart gezet . Hopelijk stijgen de temperaturen in Maart en krijgen we de Lente te zien .

FF14.jpg

20:50 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.