07-02-18

Dollie De Dolfijn

Vorig jaar hebben we samen met Team 100 Acre Wood nog een olifant op de kaart gezet . Afgelopen weekend hebben we een nieuwe GeoArt gedaan en hebben een dolfijn op de kaart gezet .

Dollie01.jpgZondag morgen : Fiets in de auto , de Fiat voltanken en langs de bakker voor koffiekoeken . Tegen 10.00 komen we aan in Nieuwegein waar we rechtstreeks kunnen aanschuiven aan de ontbijttafel . Na het ontbijt maken we ons klaar om aan Dollie te beginnen . Kay z’n fiets in de auto proppen . De fiets wordt steeds groter en de auto groeit niet mee helaas . Maar het past nog net en dus kunnen we op pad . We zijn nog maar goed vertrokken of we maken een ommekeer . Zijn we wat vergeten ? Na deze valse start komen we tegen 11.30 aan bij het Hollandsche Rading station waar we de auto parkeren . Terwijl ik mijn fiets uitvouw , gaan Ruud en Ria een OV-fiets ophalen . Is iedereen klaar om de kou te trotseren ? Daar gaan we !

Dollie02.jpg

Dollie03.jpg

Dollie04.jpgDe reeks bestaat uit 57 Mysteries en is zo’n 17 kilometer lang . We beginnen bij nummer 23 en gaan met wind mee tot aan nummer 57 . Het traject gaat over landelijke wegen . De caches zijn makkelijk en weinig origineel . Onderweg zijn er maar 3 caches waar een dolfijntje terug te vinden is . Na nummer 57 gaan we verder met de rest maar nu hebben we wel wind tegen . We trappen tegen de wind in en dat maakt het koude gevoel gelijk een stuk erger .

Dollie05.jpg

Dollie06.jpg

Dollie07.jpgNummer 2 tot en met 6 zorgen gelukkig voor wat afwisseling . Deze 5 caches zijn hengelcaches . Voor de niet-cachers : Hengelcaches zijn caches die in de bomen hangen en zoals de naam het zegt , moet je de caches met een hengel uit de boom vissen . We waren voorzien met bamboestokken van 2,40m en met twee van zulke aan elkaar gemaakt , lukte het ons om de caches uit de boom te krijgen . Van dit soort mochten er gerust wat meer zijn .

Dollie08.jpg

Dollie09.jpg

Dollie10.jpgNa nummer 6 hervallen we terug in de traditionele kokertjes . 4 Uur na ons vertrek , met wind tegen en een hagelbui over ons heen , komen we bij nummer 22 aan . Na nummer 22 stoppen we nog bij een TBhotel waar we enkele TB’s wisselen en dan gaan we terug richting parking . De OV-fietsen worden terug ingeleverd , de mijne wordt weer opgevouwen en die van Kay gaat net iets vlotter in de auto nu .

Dollie11.jpgTerug in het 100 Acre Wood warmen we weer helemaal op en begin ik de logjes te versturen . Drie kwartier en heel wat kopjes thee later zijn alle logjes verstuurd en is onze Dollie een feit .

Dollie12.jpg’s Avonds eten we heerlijke pasta en wordt er nog wat gekeuveld . En tegen 20.00 zet ik de terugreis in .

Het was een dolfijn dagje Geocaching . We hebben ons prima gered , ook zonder Philippe . Alweer een GeoArt die we van ons lijstje kunnen strepen . Ik heb er nog 3 opgeloste klaarliggen en ondertussen komen er steeds meer nieuwe GeoArts uit .

06:44 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.