24-01-18

Shanghai Disneyland

Ik wil ik jullie op voorhand waarschuwen dat het onmogelijk is om niet te gaan vergelijken met de andere Disneyparken .

The thing that started it all ... De hoofdreden van mijn citytrip Shanghai was natuurlijk het nieuwe Shanghai Disney Resort dat in Juni 2016 zijn poorten opende .

Vrijdag 19 Januari : Ik had om 06.00 de wekker gezet maar eigenlijk was dat niet nodig want we waren toch al wakker . Can’t keep calm , we ‘re going to Disney ! Onderweg naar de metro pikken we nog een ontbijtje mee en dan met Lijn 11 naar Disney . De pret begint al op de metro , illegale handelaars proberen Mickey oren en andere nep-Disney te verkopen .

SHDisney001.jpg

SHDisney002.jpgIets voor achten sta ik aan de ingang en ik ben hier niet alleen ... Zoveel Chinezen ! Om 08.00 gaan de poorten open en niet veel later sta ik binnen . Welcome , we wish you a magical day at Shanghai Disneyland !

SHDisney003.jpg

SHDisney004.jpgNatuurlijk was de planningmeester in mij al weer op voorhand bezig geweest . Ik had een lijst opgesteld met moet-ik-zeker-doen , wil-ik-graag-doen en we-zien-wel attracties . Maar beginnen doen we bij het begin en dat is op Mickey’s Avenue , de Shanghai versie van Mainstreet zeg maar . Er staat zo goed als niemand bij de fotolocaties dus wagen we onze kans bij Mickey en Minnie . De muizen zijn wild enthousiast bij het zien van Geo en Guillaume . Na ook Donald en Daisy , Goofy en Pluto te hebben begroet , loop ik richting Gardens of Imagination . Oh boy , het kan niet op , nog een fotolocatie met Mickey . De andere attracties hier zijn , Dumbo en de Fantasia Carrousel , en er is een heel Marvel Universe maar ik heb niks met al die zogezegde world savers toestanden en dat laat is ik dus aan mij voorbijgaan .

SHDisney005.jpg

SHDisney006.jpg

SHDisney007.jpg

SHDisney008.jpgNa mijn wandeling door de tuinen der verbeelding kom ik bij het Enchanted Storybook Castle en Fantasyland . Het kasteel is het grootste van al de Disneyparken . Uiterlijk heeft het veel weg van dat van Parijs maar ze hadden toch beter iets aan de kleur gedaan . Door de smog komt het kasteel nogal grauw over . Naast de Royal Banquet Hall en 2 winkeltjes heb je in het kasteel ook een attractie zitten . Via een prachtige trap gewijd aan alle Disney-prinsessen kom je op de bovenverdieping . Once upon a time is een sneeuwwitje walk-through die ik even in versneld tempo doorloop . Onder het kasteel heb je nog een tweede attractie zitten , de Crystal Grotto . Deze heb ik helaas niet gedaan en dat vond ik achteraf wel een beetje spijtig . Voor de volgende keer !

SHDisney009.jpg

SHDisney010.jpg

SHDisney011.jpgAanvankelijk had ik het Alice in Wonderland labyrint niet op mijn lijst staan maar bij het voorbij lopen was ik gelijk verkocht ! De attractie is gebaseerd op de Tim Burton versie en dat maakt van deze attractie iets totaal unieks . We overleven de grillen van Hartenkoningin en eindigen op Mad Hatters Tea Party . Na het happy unbirthday feestje wandelen we tegen we klok in verder door Fantasyland .

SHDisney012.jpg

SHDisney013.jpgSneeuwwitje hebben we al gehad in het kasteel , nu is het tijd voor de Seven Dwarfs Mine Train , een op hol geslagen mijntrein , de lokale BTM zeg maar . De wachtrij is lang maar via single riders valt het nog goed mee . Hold on to your dwarfs and glasses , cause this here is the wildest ride in Fantasyland . Altijd fun zo’n ritje ...

SHDisney014.jpgNext stop : Het 100 Acre Wood voor Merlijn zijn verjaardag maar het is me net iets te druk op zijn verjaardagsfeestje en dus maak ik mijn wensen maar over via een berichtje . Dan maar door naar Arendelle voor Frozen Sing-Along . Ik heb de show nooit gezien in Parijs dus kan niet vergelijken maar eigenlijk doet dat er niet toe wanneer Anna en Elsa mij zelfs in het Chinees kippenvel kunnen doen krijgen . ‘s Middags eet ik bij Tangled Tree Tavern en net zoals in Hong Kong is het eten hier zoveel beter dan in de andere Disneys . Of komt het misschien doordat ik nu eenmaal graag Aziatisch eet . De verscheidenheid is zoveel groter . Peter Pan laat ik voor wat het is en zo komt onze Fantasyland tour op zijn einde .

SHDisney015.jpg

SHDisney017.jpg

SHDisney016.jpgOnderweg van Fantasyland naar Tomorrowland passeer ik Toystoryland dat in April van dit jaar open gaat . Alvast een reden om terug te komen . Maar ik ben dus op weg naar Tomorrowland en ik moet eerlijk zeggen dat dit werkelijk een wauwfactor heeft . De futuristische looks in combinatie met de smognevel die er hangt geven dit deel van het park echts iets buitenaards . Van attracties is er natuurlijk de topattractie Tron , die ik trouwens 3 keer gedaan heb . De eerste keer via single riders line , de tweede keer met een fastpass en de derde keer opnieuw single riders . Deze attractie moet je echt gedaan hebben . En als je de kans hebt om op de eerste rij te zitten dat maakt het helemaal af .

SHDisney018.jpg

SHDisney019.jpg

SHDisney020.jpg

SHDisney021.jpg

SHDisney022.jpgVerder heb je Orbitron maar dat noemen ze hier Jet Packs , Buzz Lightyear , Stitch Encounter en Star Wars Launch Bay . In tegenstelling tot de Marveltoestanden , ga ik hier wel een kijkje nemen . Eigenlijk is het een combi fotolocatie-museum . Ik ga met Darth Vader , R2D2 en die gouden smartpants op de foto . Nog meer Characterfotos !

SHDisney023.jpgWanneer ik rond ben in Tomorrowland is paradetijd . Mickey’s Storybook Express is een vrolijke optocht met een aanstekelijk muziekje . Mickey and friends in de Dumbotrein op kop , gevolgd door Toy Story , Tangled , Nemo , Frozen en als afsluiter , en hier zou Philippe helemaal weg van zijn geweest , Mulan . Ik heb nog gezocht en gevraagd naar een cd van de parade maar deze hebben ze helaas niet .

SHDisney024.jpg

SHDisney025.jpg

SHDisney026.jpg

SHDisney027.jpg

SHDisney028.jpg

SHDisney029.jpgNa Mickey’s Storybook Parade zetten we de wind in de zeilen en varen naar Treasure Cove . Ayai captain ! Nog een van Shanghais pareltjes : Pirates . Eerst was er de attractie waar ze een film van gemaakt hebben , en na het zoveelste vervolg op de film is er dan nu Pirates of the Caribbean , Battle of The Sunken Treasure . De combinatie van de decors met gigantische beeldschermen voeren je mee in de actie . Het is werkelijk fenomenaal gedaan en ik snap niet hoe ze het zo reëel kunnen maken dat je werkelijk het gevoel hebt dat je naar de bodem van de zee zinkt . Nog een rondje ? De Captain Jack’s stunt show heb ik overgeslagen omdat de tijden mij niet goed uitkwamen . Dus gaan we door naar Adventure Isle .

SHDisney030.jpg

SHDisney032.jpg

SHDisney031.jpgEr is werkelijk van alles te beleven op Adventure Isle maar toch was mijn bezoek van redelijk korte duur . Als eerste komen we bij Tarzan , Call of The Jungle . Showtime in 5 minutes . Eigenlijk zou ik deze overslaan maar als we dan toch niet hoeven te wachten , willen we die wel even meepakken . Deze show is een combinatie van wat wij bij ons als de Tarzanshow kennen met de oude Mulanshow . Blijft toch ook wel mooi ! De muziek en de personages uit Tarzan gecombineerde met Chinese acrobatie .

SHDisney033.jpgVerder hebben we Soarin en deze had ik wel heel graag gedaan maar de fastpassen hiervoor waren vanmorgen al in een mum van tijd uitverkocht . Geen single riders hier en ik ging echt geen 3 uur staan aanschuiven . Ach , we hebben hem al in Anaheim en Orlando gedaan en dus verschuiven we hem naar volgende keer . In Amerika heb je Expedition Everest die hoog boven het park uitsteekt , in Shanghai hebben ze ook zo’n indrukwekkende berg namelijk Camp Discovery . Gigantische watervallen en avontuurlijke routes met al even indrukwekkende wachttijden . Maar er is ook de Vista Trail en zo kan je toch nog genieten van het avontuur zonder te moeten aanschuiven . En ook de laatste attractie in Adventure Isle laat ik aan mij voorbij gaan . Roaring Rapids , een wildwater rafting avontuur onder de noemer “You will get wet , You might get soaked” was nu niet direct waar ik op zat te wachten . Misschien een volgende keer als het 30 graden is of zo maar bij deze temperaturen zeg ik nee dank u .

SHDisney034.jpgEn zo zijn we rond . Terwijl de avond valt en in afwachting van de avondshow , ga ik nog een hapje eten , en breng en bezoekje aan Disneytown . Disneytown , Disneyvillage , Downtown Disney , ... het komt allemaal op het zelfde neer : Talrijke restaurants en winkels in een mooi kader .

SHDisney035.jpg

SHDisney036.jpgOm 20.00 zoek ik mij een mooi plekje uit voor het avondspektakel dat om 20.30 begint . Ignite the Dream , Nighttime Spectacular of Magic and Light . Door de smog tonights show will be without fireworks . Maar dat neemt niet weg dat het een mooie afsluiter blijft .

SHDisney038.jpg

SHDisney039.jpg

SHDisney040.jpgNa de show stroom ik mee met de massa richting uitgang en neem de metro terug naar het hotel .

SHDisney037.jpgDisneyland Shanghai is het jongste park van de familie en opende in Juni 2016 . Het is niet enkel het jongste maar ook het meest unieke park met de nieuwste elementen zoals de Tim Burton editie van Alice , Tron en Pirates . Naast de klassieke Disney elementen vind je ook Chinese invloeden terug wat het natuurlijk alleen maar mooier maakt . Het is een ruim park met veel open plekken wat het ondanks de mensenmassa toch een rustigere sfeer geeft . Ik heb niet alle attracties kunnen doen en niet alle shows gezien maar ik heb een ongelooflijke dag gehad . En we komen in de toekomst zeker nog terug .

En dan rest ons nu enkel Tokyo nog !

00:57 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Disney | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.