11-01-18

Happy 2018

Eerst en vooral de beste wensen aan al onze lezers ! En dan is hier het eerste blogje met de nieuwe look .

Samen met Utan en de buren hebben we afgeteld naar het nieuwe jaar . We kijken mee naar het vuurwerk en zes uur later knalt ook hier in Antwerpen het vuurwerk de lucht in … Happy 2561 , Gelukkig 2018 !

Maandag 1 Januari starten we met een ochtendwandeling naar Antwerpen Stad . Er zijn een paar nieuwe caches uitgekomen in de reeks Zot van A . Deze nieuwe GeoArt in spe neemt ons mee door de Antwerpse binnenstad en daarmee hebben we gelijk ons eerste Geocaching souvenir van 2018 binnen .

A1801.jpg

A1802.jpg

A1803.jpgMet Tweede Kerstdag kreeg ik een berichtje binnen van Ruud : “Hij is er weer !” . Aanvankelijk had ik geen idee waar het over ging maar al snel bleek dat er een nieuwe cache was uitgekomen in de reeks Logologie . Een Mysteriecache waarbij je 48 logo’s moet herkennen om tot de eindcoordinaten te komen . Met gezamenlijke krachten en dankzij de douchegel die bij ons in de badkamer staat , konden we alle 48 logo’s identificeren en daarmee hadden we gelijk een doel voor ons eerste afspraakje met Ruud en Ria van afgelopen weekend .

Zondag 7 Januari zijn we samen met Team 100 Acre Wood en Monkey-Team richting Amersfoort getrokken voor middagje Geocaching . Naast Logologie 2018 werden er ook nog enkele andere Mysteries opgelost en zo kwamen we weer aan een mooi uitgestippeld rondje .

We hadden tegen elven afgesproken maar aangezien we nog wat te vroeg waren , gingen we alvast even een cache loggen . Deze bracht ons bij het grootste monument van Nederland : Het Belgenmonument . Dit monument werd opgericht naar aanleiding van de Eerste Wereld Oorlog en wat is er nu mooier dan onze landgenoten te eren met een smiley .

A1804.jpg

A1805.jpgNa ons bezoek aan het Belgenmonument begeven we ons naar de afgesproken plaats waar we wachten op de rest van ons gezelschap . Na de beste wensen te hebben overgebracht , gaan we op pad voor een eerste reeksje smileys . T is koud maar de zon schijnt en het gezelschap houdt ons warm . T is een gezellige boel in Klein Zwitserland met een fietspomp , een kei , veel gezwam en niet te vergeten Logologie 2018 natuurlijk .

A1806.jpg

A1807.jpg

A1808.jpg

A1809.jpgTerug bij de auto houden we een kleine kofferbak pick-nick en rijden daarna richting Amersfoort centrum voor de volgende reeks caches .

Ook hier hebben we een kei op ons programma en gaan ons even opwarmen in het spelletjeswalhalla . We eindigen met een Virtual over de geschiedenis van RD-coordinaten .

A1810.jpg

A1811.jpg

A1812.jpgWe eindigen onze cache uitje bij Logologie 2017 en daarna rijden we richting 100 Acre Wood voor een kopje warms en een gezelschapspelletje . Ongelooflijk hoeveel plezier een mens kan hebben met een spelletje dobbelen . En wanneer de vraag “Wat eten we vanavond ?” valt , gooien we opnieuw met de dobbelstenen . Rood voor pizza , geel voor Chinees en blauw voor frituur … En de winnaar is geel dus is het Chinees geworden !

Na het eten is het alweer tijd om huiswaarts te rijden en daarmee zit onze eerste date met de Schaagjes van 2018 er op . Het was een meer dan geslaagde dag met lots of fun and laughter en een mooie score met 5 verschillende cachetypes .

Zoals je al wel gemerkt hebt , staan de foto’s nu tussen de tekst en dus sluiten we onze blogberichten niet langer af met de historische woorden “De foto’s staan ook weer in ons fotoalbum .” Het is nog een beetje zoeken naar een mooie afsluiter maar voorlopig moeten jullie het hier maar mee doen .

Tot blogs !

06:41 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooie pakjes hebben de beertjes aan !

Gepost door: maria polfliet | 11-01-18

De commentaren zijn gesloten.