06-12-17

Bel-Gie-Jeuh !

Afgelopen zondag hebben we eindelijk de GeoArt “Dit is Belgisch” afgewerkt . Deze GeoArt in de vorm van het Atomium bestaat uit 80 mysteries en zoals de naam al doet vermoeden , hadden de puzzels allemaal betrekking op ons Belgiëlandje . De puzzels werden in Juli tijdens de Thaise regenbuien opgelost maar we waren er nog niet aan toe gekomen om deze te gaan loggen . Eerst was er het voorval met mijn voet en eens ik terug te been was , wilde het weer niet echt meer mee .

De voorbije maand ben ik twee opeenvolgende maandagen naar Scherpenheuvel getrokken om aan de reeks te beginnen .

Maandag 20 November : Scherpenheuvel ligt op een vijftig minuutjes rijden van Antwerpen . Ik parkeer de auto op de aangegeven coordinaten achter de Basiliek van Scherpenheuvel , haal de fiets uit de auto en maak alles klaar om aan mijn trip te beginnen . Het weer zit niet echt mee maar ik was voorzien met regenpak en alles erop en eraan dus we gaan er voor ! Mijn doel vandaag was om nummer 1 tot en met 34 te doen maar ik begin met een makkelijke maar zeer leuke Multi rond de Basiliek . Na een half uurtje heb ik de Multi afgewerkt en stel ik de GPS in naar “Dit is Belgisch #1” .

Goed voorbereid en vol goede moed begin ik aan de reeks maar al snel bleek dat dit geen makkie ging worden . De caches zijn niet bepaald pottekes achter een boom . Het traject gaat over landelijke wegen maar door het weer van de afgelopen tijd lijken vele van de wegen meer op een modderstroom dan een pad . En ondertussen regent het gewoon voort . Fietsen gaat moeizaam en ook het logboekje invullen en terug oprollen is geen sinecure met dit PIEPweer . Ondanks dat ik goed beschermd was tegen het vocht beginnen de gevolgen van het weer na een uurtje toch voelbaar te worden . Het regenpak is oké maar mijn schoenen houden het water niet langer meer tegen . Maar er is geen weg terug , de enige weg is vooruit !

Kort na de middag kom ik aan bij nummer 34 . Na het loggen stel ik de GPS in naar de parking . Bij de auto gekomen , pak mijn boeltje in en rij naar huis .

Maandag 27 November : Vandaag zou ik de overige caches van het reeksje doen . Ook vandaag zit het weer me niet mee , daarboven staat er een stevig windje en het is ook nog eens een pak kouder . Wederom parkeer ik bij de Basiliek en stel de GPS is naar “Dit is Belgisch #35” en vandaar ga ik weer verder . Als je 35 omdraait , kom je bij 53 en tot daar gaat alles goed . Maar onderweg naar nummer 54 merk ik dat er iets scheelt aan mijn remmen . Ik heb geen remmen meer maw dit is te gevaarlijk om verder te gaan . Ik bekijk mijn kaart en zoek een weg terug naar de auto . Daardoor skip ik hier en daar een deel en snij zo een stuk van de toer af . Een dik uur later nader ik , toch wel behoorlijk nat , de auto . Ik maak me klaar om terug te vertrekken en breng op weg naar huis gelijk mijn fiets binnen voor controle .

Afgelopen zondag zijn we een laatste keer naar Scherpenheuvel afgereisd om de overgebleven caches te gaan loggen . Dit keer niet met de fiets maar te voet . Ook vandaag is het weer van het zelfde liedje : Grijs , koud en regenachtig . Maar we zijn er op voorzien met regenjas en onze nieuwe laarzen . We hebben nog een kleine 20 caches te gaan . We parkeren de auto iets dichter bij het nog af te werken gedeelde en gaan op pad .

Onze eerste cache van vandaag brengt ons bij een groot Jezusbeeld met een prachtig uitzicht en vandaar gaan we verder door het landelijke landschap van het Hageland . Onze nieuwe laarsjes zijn geen overbodige luxe . Philippe voelt zich net een klein kind en kiest voor de route met de meeste plassen . Geen natte voeten vandaag en ook de regen valt uiteindelijk wel mee .

Na dat we de resterende caches gelogd hebben , komen we terug bij de auto en rijden dan terug naar Scherpenheuvel Centrum voor de lunch en de bonus .

Voor de bonus gaan we nog een laatste keer op stap . Eens ter plaatse was de bonus snel gevonden . Even de code van de sloten controleren en bingo . Deze Superbonus is ook werkelijk super ! Na dat we ons vlaggetje hebben geplant , sluiten we de cache terug af en gaan naar de auto en rijden huiswaarts .

Alweer een GeoArt tot een goed einde gebracht ! Dit is Belgisch verliep niet van een leien dakje maar het is dan toch gelukt . In tegenstelling tot vele reeksen van degelijke omvang , waren dit alles behalve pottekes achter een boom . Er is erg veel werk in gestoken en de Belgische driekleur is alom vertegenwoordigd .

Dit is Belgisch , een echte aanrader maar misschien toch wel meer iets voor een mooie lentedag . De foto’s staan ook weer online .

DIB00.jpg

20:15 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.