19-11-17

Brussel-China

Na de No Go in Juli , gaat het er nu toch echt van komen : In Januari ga ik naar Shanghai ! De voorbije weken ben ik twee maandagen heen en weer gereisd naar Brussel voor mijn visum voor China . De eerste keer om mijn aanvraag in te dienen en de tweede keer was dan om het Visum af te halen . Natuurlijk heb ik dit gecombineerd met een rondje Geocaching in onze hoofdstad .
Beide keren ben ik met de trein naar Brussel gereisd , afgestapt in Brussel-Zuid en dan vandaar de fiets op .

Dag van aanvraag : Op mijn lijstje stond een gevarieerd rondje van Tradi’s , eerder opgeloste Mysteries en enkele makkelijke Multi’s maar mijn hoofddoel was natuurlijk het indienen van mijn aanvraag . Omdat je je aanvraag enkel via afspraak kan indienen , moest ik zorgen dat ik op tijd was voor mijn aanvraag waardoor ik slechts enkele caches van mijn lijstje heb kunnen doen . Ik fiets van het treinstation langs de rand van Brussel naar het China Visa Application Centre . Ik wist niet dat Brussel zoveel berg op berg af was . Bij het visumbureau aangekomen , ben ik mooi op tijd voor mijn afspraak . Bij het onthaal worden mijn documenten een eerste keer gecontroleerd om te zien of alles juist is ingevuld . Maar bij het tonen van mijn pasfoto’s , worden deze afgekeurd . Ondanks dat het officieel goedgekeurde pasfoto’s zijn , voldoen ze niet aan de eisen van China . De achtergrond op de foto’s is lichtgrijs en het moet wit zijn . De man aan het onthaal toonde me de weg naar het dichtstbijzijnde metrostation waar zo’n foto automaat staat met de vereiste witte achtergrond . Ik heb 45 minuten om over en weer te fietsen en pasfoto’s te nemen . Indien ik niet op tijd terug ben , is mijn afspraak verlopen en moet ik een nieuwe afspraak maken .

Ja , die Chinezen … Maar goed , ik zet een sprintje in naar het metrostation , neem de foto’s en sta na 30 minuten terug aan de balie waar ik dan doorverwezen wordt om plaats te nemen in de wachtzaal . Wanneer het dan mijn beurt is , worden de documenten een tweede keer gecontroleerd , moet ik nog enkele extra vragen beantwoorden en wordt ik een tweede keer geconfronteerd met de Chinese “piep” . Wat gaat u in China doen ? Een korte citytrip naar Shanghai met bezoek aan Disneyland . Ik had maar niet gezegd dat ik ging Geocachen want dat had waarschijnlijk nooit goedgekomen . En waarom gaat uw echtgenoot niet mee ? Wat moet je daar nu op antwoorden … Ik zie dan maar dat hij niet van Disney houdt en daarop moest de dame achter het loket zo hard lachen dat het ineens allemaal wat gemoedelijker werd . uiteindelijk moest ik mijn antwoord op papier zetten en ondertekenen en bijvoegen aan mijn aanvraag .

T was een heel gedoe maar mijn aanvraag is ingediend en over vier werkdagen is mijn visum klaar .

Van China rijd ik met de fiets richting Brussel-Noord waar ik dan de trein terug neem naar huis .

Dag van ophaling : Het ophalen van het visum is zonder afspraak en dus had ik een mezelf een weg uitgestippeld door Brussel . Van cache naar cache fiets ik naar het China Visa Application Centre . Het afhalen van het visum gaat heel wat vlotter . Na het aftekenen van het ontvangstbewijs en 126,55 Euro te betalen , heb ik mijn visum voor China . Shanghai , here we come !

Nu dit afgehandeld is , heb ik de hele dag de tijd om te cachen . Op mijn lijst vandaag toch wel enkele bijzonderheden . Ik begin de dag met een Wherigo gevolgd door een Virtual bij Manneken Pis . Vervolgens volgen er een paar korte Multi’s en enkele eerder opgeloste Mysteries . Ik eindig wederom in de buurt van Brussel-Noord met nog een paar Tradi’s en een Earthcache . Zeven verschillende cachetypes op 1 dag , alweer iets voor de statistieken .

We komen zelden in Brussel maar eigenlijk is het best een mooie stad . Na mijn cacherondje in onze hoofdstad neem ik de trein terug en kan het echte aftellen naar Shanghai , China beginnen .

De foto’s van mijn cacheavontuur in Brussel staan ook weer online .

BXL10.jpg

06:38 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-17

Autumn Smiling

Herfst : Na de Winter het minst favoriete seizoen ten huize Phildie . Al heeft de Herfst ook wel mooie kanten en dan vooral als het zonnetje nog een beetje mee wil .

We zijn ondertussen een maand terug uit Thailand en naast ons bezoek aan Disneyland hebben we natuurlijk niet stil gezeten dus tijd voor nog eens een update .

Onder het motto van “Keep on smiling” zijn we na onze terugkeer uit het Land van de glimlach naar Waasmunster getrokken voor een nieuwe GeoArt , Go4Smileys . Dit rondje Mysteries in de vorm van een grote smiley had ik in Thailand opgelost . 26 Caches over een traject van zo’n 10 kilometer . Dit was de eerste echte beproeving na het herstel van mijn voet .

Deze GeoArt toverde niet alleen een grote gele smiley op de kaart , ook de caches zelf zorgden voor een flinke portie fun . In tegenstelling tot veel van dit soort reeksjes waren dit geen kokertjes achter een boom , het waren stuk voor stuk unieke caches met originele containers en verstoptechnieken . Ze gaven zich dan ook niet allemaal meteen gewonnen en hier en daar hebben we er echt wel voor moeten werken .

Aan het einde van het rondje werden we daarboven nog eens extra verwend bij de bonus .

Na ons weekendje Halloweencaching hadden we op zondag 29 Oktober een inhaalafspraakje met Team 100 Acre Wood . Doordat onze date van eind Augustus niet is kunnen doorgaan , werd het programma van toen verschoven naar vandaag . Centraal vandaag staan drie bijzondere caches : De oudste Tradi , de eerste Multi en de eerste Wherigo van Nederland .

Doordat van zaterdag op zondag het Winteruur weer is ingegaan , konden we een uurtje langer slapen voor de zelfde prijs maar eigenlijk betekent dat voor ons gewoon dat we om 04.00 wakker zijn in plaats van om 05.00 . Om 09.45 stonden we bij het 100 Acre Wood en niet veel later waren we onderweg naar First Dutch , de oudste cache van Nederland . Na een kort ritje komen we aan bij de Soester Duinen . De auto parkeren en met schop en prikstok gaan we richting nulpunt . Op Ground Zero aangekomen , lezen we er de omschrijving nog eens op na , bestuderen de locatie en beginnen te prikken . Deze vraagt nog om het echte werk van het ouderwetse schattenzoeken . De cache ligt op zo’n 20cm onder het zand . Na een paar steken hebben we “tok” en dan zet Kay de schop erin en halen we de schatkist boven . Loggen , een groepsfotootje en vervolgens steken we de cache terug onder de grond .

Terug bij de auto wordt de GPS ingesteld naar onze tweede bestemming van vandaag : Bunnik . We parkeren de auto bij de kerk en starten aan de Wherigo Bunnikse Dorpscache . Een mooie wandeling door Bunnik , met onderweg nog twee Tradi’s en heel wat weetjes , brengt ons tot bij de eindlocatie van de Wherigo . Nog een laatste opdracht ter plaatse en ook deze is binnen . Hoe meer Weerigo’s ik doe , hoe leuker ik ze begin te vinden .

Terug bij de auto houden we een korte lunchpauze en vervolgens wordt de GPS alweer ingesteld naar onze volgende bestemming . Er staat nog één specialeke op onze lijst namelijk de eerste Multi van Nederland . Double Dutch telt twee waypoints met geen al te moeilijke vragen dus was de eindlocatie snel uitgerekend . Met Ria en Phil op kop begeven we ons naar de coordinaten en daar aangekomen kijken de koplopers ons aan met bedenkelijke blik . 4 Meter hoog in een boom hangt een merkwaardig voorwerp maar is het de cache ? We kijken even naar de moeilijkheidsgraad en dit kan de cache niet zijn . Vervolgens kijk ik op de GPS en probeer dichter bij het nulpunt te komen . Een beetje verderop , met toch wel wat afwijking , vinden we dan de cachebox .

Met 3 historische caches in the pocket beginnen we aan de terugreis naar het 100 Acre Wood . Onderweg stoppen we nog bij een laatste cache die perfect in het thema past : Team 100 Acre Woods eerste cache . Na ook deze gelogd te hebben , keren we terug naar de Schaagjes waar we nog wat nagenieten van onze cachedag bij een spelletje . We eindigen de dag met Chinees aan huis .

Tot zo ver de maand Oktober . We beginnen November op Allerheiligen met een nog af te werken reeksje op Linkeroever en dan is het al weer bijna weekend .

Tijdens het weekend van 4 en 5 November werd voor het derde jaar op rij het GIFF , Geocaching International Film Festival , georganiseerd . De voorbije jaren zijn we telkens naar Brussel geweest voor het GIFF souvenir maar dit jaar zoeken we het dichter bij huis . Samen met Team 100 Acre Wood gaan we naar het GIFF Event bij ons in Merksem . We hadden tegen 11.00 bij ons afgesproken waar we beginnen met een kopje thee en een koffiekoek . Alvorens we naar het event gaan , zouden we nog een rondje cachen bij het fort van Merksem maar het weer wil niet mee en dus stellen we ons vertrek iedere keer uit . Tegen 13.00 ziet het er naar uit dat het wolkendek toch echt open trekt en besluiten we om op pad te gaan . We parkeren de auto bij de hondenschool waar het event doorgaat en stellen de GPS in naar nummer 1 van het rondje . Deze laat zich snel vinden , loggen en op naar de volgende . Maar daar aangekomen begint het alweer te druppelen en voor we het goed beseffen , staan we midden in een hagelbui . Dit gaat het em niet worden en na het loggen keren we in sneltempo terug richting eventlocatie .

Bij het GIFF Event aangekomen , discoveren we enkele TB’s waaronder een levensecht Manneken Pis en droppen er gelijk ook weer een paar af . Om 14.00 begint de voorstelling van de 16 geselecteerde filmpjes . Er zaten ook dit jaar weer enkele leuke filmpjes tussen en net zoals de voorgaande jaren komen de ideeën om zelf een filmpje te maken weer naar boven . En ook bij Ruud en Ria komen de ideeën tot leven dus wie weet gaat het er ooit toch van komen . Ik was er al eens aan begonnen maar alleen is dat niet te doen . Je moet echt met een paar zijn om er iets goeds van te maken . Na de voorstelling signeren we nog het logboek en “ontvoeren" Manneken Pis .

Zaterdag 11 November , Wapenstilstand . Ondanks dat ik vandaag niet moest werken en er een Mega event in Nederland was , besloten we om er een rustige dag van te maken . Er was een kleinschalig eventje in het Antwerpse en we besloten om daar heen te gaan om ons te ontdoen van Manneken Pis . Ik had hem gerust nog wat langer bijgehouden of zelfs mee naar Thailand genomen maar met zijn kaliber is dit niet het soort TB dat je zo maar even in je handbagage steekt . We beginnen ’s morgens met het reeksje Fort van Merksem . Dit zouden we normaal samen met Team 100 Acre Wood vorige week gelopen hebben maar door het slechte weer is dat er niet van gekomen . Vandaag was het weer niet veel beter maar het is tenminste droog . Een kleine wandeling brengt ons van cache naar cache rond het fort . Tegen 10.45 komen we terug bij de auto en rijden naar het event in Ekeren .

11-11 om 11.11 droppen we Manneken Pis op de trappen van Kasteel Den Bist te Ekeren , signeren het logboek en doen nog een klapke . Naar aanleiding van het event , kwam er ook een nieuw reeksje uit in het park . Omdat het merendeel van de aanwezige niet echt FTF jagers waren , ging het er gemoedelijk aan toe bij het uitdelen van de listing . Ik had niet de intentie om dit rondje vandaag te doen maar eentje moet toch kunnen . En dus waagde ik mijn kans voor een FTF . Niet veel later volgde er nog enkele andere bekende gezichten . Op het nulpunt staan we wat te kijken maar kunnen niets vinden . Vervolgens duik ik de bosjes in en met toch wel zo’n 10 meter afwijking vind ik de cache . Yes , FTF ! En terwijl ik mijn log verzilver komen ook de andere zoekende bij de cache aan .

Met mijn FTF in the pocket , keer ik terug naar het kasteel waar we afscheid nemen van de resterende aanwezigen . T was een kleinschalig eventje maar eigenlijk zijn dat vaak nog de leukste !

De verdere middag houden we een lazy afternoon . Logjes worden verstuurd , we kijken wat TV en de blog wordt bijgewerkt . De foto’s van de voorbije maand staan ook weer online .

Okt05.jpg

17:11 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |