24-10-17

Halloweencaching

T is pompoenentijd en dat betekent dat het weer Halloweenseizoen is in Disneyland . We hadden al heel wat foto’s gezien op Facebook van de families Schagen en Löke . Maar afgelopen weekend zijn we zelf een kijkje gaan nemen .

Zaterdag avond na t werk zijn we doorgereden richting Disney . We hadden gekozen voor een nachtje Ibis in Saint-Thibault-des-Vignes . In dit voormalige Kyriad hotel hebben we in het verleden heel wat nachtjes doorgebracht . Tegen 22.30 komen we aan bij het hotel en niet veel later liggen we al in dromenland .

06.00 Zondagmorgen , iedereen wakker . Guillaume was veel te zenuwachtig om te slapen en wij zijn het zo gewoon om door de week vroeg op te staan dat we er in het weekend ook niet in slagen om wat langer te slapen dus staan we maar op . Douchen , aankleden en tegen 07.00 zitten we aan het ontbijt .

Terwijl het buiten licht begint te worden , checken we uit en beginnen aan onze rit naar Disneyland . De weg naar Disney gaat langs landelijke wegen en pittoreske dorpspleintjes met onderweg enkele caches . Zo doen we een ronde punten-Multi , enkele Tradi’s en een leuke Mysterie bij een melkerij .

Tegen 10.30 komen we aan in Disney . Even met de jaarpas zwaaien “welcome” en we staan binnen . We gaan recht naar Frontierland voor het Halloweengebeuren . Het is alweer enkele jaartjes geleden dat we tijdens Halloween in Disney waren . We waren dan ook blij verrast met de nieuwe decoraties . De grimmige pompoenen hebben plaats geruimd voor een ietwat vrolijker Zuid-Amerikaans getint gezelschap . We doen ons rondje in Frontierland en eindigen met Goofy’s Skeletoon Street Party . Deze miniparade is te kort voor woorden en daarmee is dan ook alles gezegd . Verder zijn er tal van fotolocaties maar Philippe zijn enthousiasme om met de characters op de foto te gaan is er met de jaren niet op veranderd en zelf sta ik ook niet echt te springen om meer dan een half uur aan te schuiven voor een foto met Jack Skellington of Mickey en Minnie .

Van Frontierland trekken we naar het kasteel waar we enkele TB’s op de foto zetten en lopen daarna door Main Street en zoeken onszelf een plekje voor Mickey’s Halloween Tricycle Gang . Een leuke bende driewielers aangevoerd door Mickey en Minnie . Al is het vooral de muziek van deze kleine optocht die het em doet .

It’s Halloween , Halloween ... Ik bedoel “Dit was Halloween”

Om 12.30 gaan we terug richting uitgang . Tot zover Halloween in Disneyland anno 2017 . De foto’s op Facebook hebben er niet om gelogen . Halloween is niet meer wat het geweest is ! Ondanks de nieuwe decoraties is de sfeer van vroeger jaren ver te zoeken . En waar zijn de leuke Halloweenshows gebleven ? Het is duidelijk dat alles weer moest wijken voor het 25 jarig bestaan .

Na afloop wilden we bij Five Guys gaan eten in Disney Village maar bij het binnenkomen werden we “aangevallen” en moesten we onze rugzak laten controleren . Daar had Phil al snel zijn buik van vol en dus draaien we ons om en gaan wel ergens anders wat eten . Daarvoor rijden we naar Val d’Europe waar we met zeer veel smaak genieten van een broodje Pulled Pork .

Na de lunch stellen we de GPS in naar Rentilly waar we nog een rondje gaan cachen op het Château de Rentilly . Een wandeling op dit prachtige domein levert ons nog enkele smileys op en aan het eind van de middag beginnen we dan aan de terugreis . Vergezeld van regenbogen rijden we huiswaarts waar we na een redelijk vlotte rit weer toekomen .

De foto’s van onze Halloweentrip staan ook weer online .

HLWN17.jpg

21:05 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-17

PD Laundry Thaiyim 3.0

Ondertussen zijn we weeral terug in België . Onze tijd in Thailand was weer veel te kort maar dat zal het altijd zijn . De afgelopen periode hebben we vooral bezig geweest met de nieuwe laundry in orde te brengen en bij deze kunnen we jullie dan ook melden dat we heel tevreden zijn met onze nieuwe thuis . Welkom bij PD Laundry Thaiyim 3.0 !

We zijn begonnen met de originele wasserij op de hoek van de S&P Mansion die we in Januari 2016 hebben overgenomen . Doordat het volledige gebouw verkocht werd en de nieuwe eigenaar grote renovatiewerken ging uitvoeren , moest iedereen in de Mansion verhuizen . Momenteel zijn de renovatie werken nog steeds bezig maar het begint al wel aardig vorm te krijgen .

Juli 2016 hebben we onze intrek genomen in het gebouw aan de overkant van de straat waar we net iets meer dan een jaar hebben gezeten .

En dan sinds 1 September 2017 zit de laundry in het nieuwe pand . Op 14 maanden tijd heeft Utan de volledige inboedel van de wasserij 2x verhuisd . Gelukkig had hij daarbij de hulp van buren en familie . We hadden graag geholpen met de verhuis maar er was nog genoeg werk over voor ons om te doen . We hadden tegen Utan gezegd dat hij gewoon moest zorgen dat de zaak terug kon draaien en dat hij de overige spullen gewoon allemaal in 1 kamer moest droppen . De rest zullen we dan achteraf wel zien .

Zondag 1 Oktober 16.30 , met flinke vertraging arriveren we dan eindelijk bij de laundry . Terwijl Utan de shop opent , doe ik met Philippe een rondje door de zaak en gaan aan de slag . Eigenlijk is het gewoon een kwestie van een tafel en en kast verzetten en bepaalde zaken een vaste plaats geven . Een uur later ziet het er al helemaal anders uit . Zoals steeds gaan we de eerste avond uit eten en Utan nam ons mee naar een nieuw Seafood restaurant een eindje verder in de straat . Na het eten keren we terug naar de laundry , kijken nog wat TV en wanneer ik begin te knikkebollen voor het scherm , is het tijd om te gaan slapen .

Maandag ochtend na het ontbijt gaan we gezamelijk inkopen doen . We gaan kijken voor een nieuwe sofa en een rek voor de dekbedden . De oude zetel en dekbeddenrek zijn niet mee verhuisd omdat deze totaal versleten waren . Na de middag worden de nieuwe spullen geleverd en ga ik nog wat verder met klussen . Een nieuwe laundry betekent dat er ook weer nieuwe klusjes zijn en ook onze cache "The Laundry Box" moest nog in orde gebracht worden . Nu waren er twee mogelijkheden : De huidige archiveren en een nieuwe indienen of verhuizen en aanpassen . Ik heb gekozen voor het laatste en na de aanpassing van de coordinaten is de cache nu terug te vinden op exact 31,8 meter van zijn vorige locatie .

Tegen 's avonds ziet alles er tip top uit en koken we voor de eerste keer in onze nieuwe keuken .

Dinsdag : Nu binnen alles in orde is , gaan we naar de tempel voor onze dankbaarheid te tonen en ons respect te getuigen aan Buddha . Daarvoor gaan we naar de Sawang Boriboon Tempel in Naklua . Waarom naar een tempel gaan in Naklua zou je denken maar deze tempel behoort tot de Sawang Boriboon Foundation . De Foundation is een Thai-Chinese Buddhistische non-profit humanitaire organisatie . Ze voeden de armen en voorzien in gratis onderwijs voor zij die geen schoolgeld kunnen betalen . Daarom gaat Utan naar deze tempel om zijn steentje aan de gemeenschap bij te dragen . Utan heeft ons al vaker meegenomen naar deze tempel dus we beginnen het proces al een beetje te kennen . Wierookstokjes , lampenolie en kaarsen maken deel uit van het ritueel . Na ons bezoek aan de tempel passeren we nog even langs de markt en rijden daarna terug naar Pattaya waar we de verdere dag doorbrengen in de laundry . 's Avonds eten we home made Sukiyaki . Voor diegene die Sukiyaki niet kennen , dit is een Japans eenpansgerecht waarbij groenten en vlees worden gekook in een bouillon . Echt makkelijk en echt lekker !

Woensdag : Vandaag pak ik de buiten aan . Alle planten zijn mee verhuisd maar ze hadden wel een beurt nodig . Heel de voormiddag zit ik tussen het groen . Stuk voor stuk krijgen de plantjes de nodige aandacht en het resultaat mag er zijn . Het terras is niet enkel om de was te drogen , het is er nu ook gezellig om te zitten .

Naast de bestaande potten die mee verhuisd zijn , stonden er twee legen waterschalen die niet gebruikt werden . Utan had er graag waterplanten in gehad maar dan krijg je last van muggen . No problem , we put fish inside , fish eat musquito ! Terwijl ik op zoek ga naar de waterlelies , vullen Phil en Utan de schalen . Wanneer ik terug ben zit er niet alleen water in de schalen maar zwemmen er ook al visjes in . Enkel nog de planten erin zetten en klaar .

Nu het terras zo mooi is wilde ik er graag nog een laatste element aan toevoegen . Ik heb altijd gezegd dat ik graag Orchideeën wou en dus ben ik gaan kijken bij het tuincentrum hier in de buurt . Ik kwam terug thuis met 1 Dendrobium maar dat was een beetje miniem en dus zijn we met z'n drietjes terug gereden . Met drie is kiezen veel moeilijker en omdat we het niet overeen kwamen welke kleur , hebben we dan maar gelijk alle kleuren gekocht .

Donderdag 5 Oktober : Vandaag is het Wan Oak Phansa . In Juli heb ik Khao Phansa , het begin van de Buddhistische Lente , bijgewoond in Rayong . Vandaag komt er een einde aan deze drie maand durende periode van vasten en meditatie . En daarmee komt er ook een einde aan het reisverbod voor de monniken . Wan Oak Phansa geeft traditioneel ook het einde van het regenseizoen aan . Wan oak Phansa is een Buddhistische feestdag en net zoals voor elke Buddhistische feestdag geld er vandaag een alcoholverbod .

's Avonds trekken we naar Pattaya City en gaan bij de Beer Garden eten . Ook in de restaurants wordt er geen alcohol geserveerd en bars zijn gesloten . Dat maakt van Walking Street , de uitgaansbuurt van Pattaya , een bijna uitgestorven straat .

Vrijdag 6 Oktober : Vandaag zijn we samen naar Big Buddha Hill getrokken . Een bezoekje aan Wat Phra Yai staat steevast op mijn lijstje . Vorige keer was al speciaal met mijn ontmoeting met de slang maar dit bezoek is nog veel memorabeler .

De dag na Wan Oak Phansa is het begin van de Kathina periode . Op deze dag gaan de mensen traditioneel naar de tempel voor het gebed en om een donatie te doen . Dit gaat gepaard met een alms giving ceremonie “Tak Bat Thevo” . Tijdens deze ceremonie worden de giften , bestaande uit eten , verzorgingsproducten en geld aan de monniken overhandigd . Ook wij hadden pakketjes samengesteld om uit te delen . Hierin zaten onder andere noodles , melk , tandpasta en zeep .

Na het overhandigen van onze giften maken we onze ronde met kaarsjes en wierook en branden een speciaal kaarsje voor onze persoonlijke Buddha , diegene die overeen komt met onze geboortedag . Voor mij en Philippe is dat woensdag (daytime) en voor Utan is dat zondag . In ruil voor een kleine gift kan je bij een monnik een polsbandje of Sai Sin laten ombinden . Het is een ceremonieel touwtje dat een soort zegening inhoudt . Er bestaan verschillende kleuren , witte voor speciale gelegenheden en feestdagen zoals vandaag dus en daarbuiten heeft elke monnik binnen een tempel zijn eigen kleur . Een Thai draagt de Sai Sin doorgaans drie dagen en verbrandt het daarna voor een Buddha-altaar . Als Falang zijnde wil je de Sai Sin natuurlijk zo lang mogelijk houden en dat kan .

Na ons bezoek aan Big Buddha Hill keren we terug naar de laundry om de shop te openen .

's Avonds hebben we een Geocache eventje ter ere van de nieuwe laundry . En dat is eigenlijk ook het enige Geocache moment voor dit keer . Maar het was ook niet de bedoeling dat dit een Geocaching vakantie zou worden en eentje is genoeg om toch weer de extra kilometers op de teller te krijgen .

Na al een drukke week achter de rug te hebben , genieten we zaterdag en zondag van het gewone leven in The Village .

Zondagavond omstreeks 20.30 is het helaas alweer tijd om aan weggaan te denken . Altijd een pijnlijk moment ! We nemen net zoals we gekomen zijn de airportbus en rond 23.00 komen we aan bij Suvarnabhumi waar we om 02.05 de vlucht naar Doha hebben . Van Doha naar Brussel , zonder problemen tot we op Zaventem landen . Er blijkt iets mis te zijn met de besturing van de arm van de gatepoort waardoor we niet konden uitstappen . Je kan zeggen dat de luchtvaartmaatschappij er niets aan kan doen maar het toeval was voor ons toch wel net iets te groot . Qatar nummer 1 van de wereld ? Voor ons hebben ze er gelegen ! Na een dik half uur ging de deur eindelijk open en konden we er uit . En dan via VanderValk naar Antwerpen .

Tegen 15.00 staan we dan terug in Merksem en kan het aftellen weer beginnen ...

Ldry3.019.jpg

19:51 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-17

Delayed

Na een jaar in de laundry zijn we nog maar eens moeten verhuizen . Derde keer , goeie keer zullen we maar denken . Ondanks dat we er echt wel onze thuis van gemaakt hadden , wisten we dat het maar een tijdelijke oplossing was . We hadden het pand voor een jaar en daarna konden we eventueel verlengen maar de eigenaar wilde liever verkopen . Het pand was eigenlijk ook gewoon veel te groot . Tijdens onze Zomervakantie zijn we samen met Utan naar een ander pand gaan zien : Een nieuwbouw , slechts twee huizen verder naar links met de 7-Eleven nog steeds recht over de deur . Het is een losstaand pand met twee verdiepen waarvan wij het gelijkvloers hebben . Het eerste verdieping is verhuurd aan een Thaise familie . De nieuwe laundry bestaat uit het winkelgedeelte / leefruimte met keuken , twee slaapkamers met elk een eigen badkamer en een appart washok voor de wasmachines . Vooraan hebben we een mooi terras om de was te drogen en waar we gezellig buiten kunnen zitten . De nieuwe huisbaas is super tevreden met een Falang als huurder en we weten nu ook zeker dat we dit pand voor een langdurige periode kunnen huren . Wanneer we in Juli waren gaan kijken , waren ze nog bezig aan de badkamers . Eind Augustus zou alles af moeten zijn en 1 September kregen we de sleutel . Samen met zijn zus en schoonbroer heeft Utan de hele verhuis geregeld en vandaag 1 maand later kunnen we eindelijk zelf eens te gaan kijken naar onze nieuwe stek .

Vrijdag 29 September : Na de avondspits zijn we naar het Van der Valk Brussels Airport gereden waar we wederom gebruik maken van de Park-Sleep-Fly formule . We genieten weer van een upgrade en volgen de gouden streep naar de executive floor . Op de kamer kijken we nog wat TV en controleren onze wekker nog eens alvorens we gaan slapen .

05.00 Zaterdag 30 September : Douchen , klaarmaken en om 05.30 zaten we op de shuttle naar de luchthaven waar we tien minuten later aankomen . Begrijpen wie begrijpen kan maar ondanks dat we thuis al ingecheckt waren , moesten we eerst langs de Qatar incheckbalie om onze thuis geprinte boardingpassen om te wisselen voor de standaard instapkaart . Vervolgens gaan we door de douane , gaan op zoek naar een snel ontbijtje en begeven ons naar de gate waar we wachten op onze boarding naar Doha . De boarding was voorzien voor 07.25 maar wegens "een probleem" , zitten we al snel met 30 minuten vertraging . Het boarden verloop erg chaotisch . Stilstaan gaat mijn voet niet goed af en ik besluit om gewoon terug te gaan zitten en te wachten tot er schot in de zaak komt . Eens in het vliegtuig , krijgen we de melding dat door het slechte weer in Doha , de luchthaven gesloten is en zo komt er nog een uur vertraging bij . Om 10.05 , met meer dan 1,5 uur vertraging , komt Qatar dan eindelijk van de grond en beginnen we aan het eerste deel van onze vlucht naar Bangkok . Met slechts een overstaptijd van 95 minuten in Doha , belooft het best spannend te worden ...

Qatar , Airline of the year 2017 ? We zijn benieuwd want met wat we tot nu toe ervaren hebben , scoren ze niet echt hoge punten . Oke , aan de vertraging kunnen zij ook niets doen maar voor onze eerste keer met Qatar was dit niet echt een goed begin .

De vlucht zelf verloopt vlekkeloos , de service aan boord is top ! Ze moeten echt niet onderdoen voor Thai .

Tegen 17.00 naderen we Doha Airport . Vanwege het drukke luchtverkeer krijgen we geen toelating om te landen waardoor we nog zo'n half uur rondjes blijven draaien boven Doha . Om 17.35 staan we eindelijk aan de grond . In het luchthaven gebouw aangekomen , worden we opgewacht door een host van Qatar met de mededeling dat alle passagiers met connecting flight naar Bangkok even opzij moeten wachten . Samen met 18 lotgenoten wachten we vol spanning af . We hopen dat we via een achterpoortje naar de gate voor Bangkok geloodst gaan worden maar niets is minder waar . Onze vlucht is vertrokken zonder ons . Onze tickets zijn al omgeboekt en we vertrekken met de volgende vlucht om 01.35 naar Bangkok maw we zitten 8 uur vast in Doha . Qatar heeft een hotel geregeld voor alle gestrande passagiers waar we kunnen relaxen en te eten krijgen . Na zo'n 10 minuutjes met een bus komen we bij het 5***** Oryx Rotana Doha hotel . We brengen eerst de wereld op de hoogte van onze situatie en verwittigen Utan , Sandra en Marc van de planwijziging en dat we , in plaats van om 04.30 , pas zondag namiddag zullen arriveren ...

Maar goed , we zijn hier nu dus kunnen we er maar beter het beste van maken . Na een verfrissende douche gaan we een hapje eten en terwijl we wachten op onze smoked Arabian chicken , open ik de Geocaching app . We wisten dat er vlak bij de luchthaven een cache ligt maar dat er eentje voor de deur van het hotel lag , dat was het leukste nieuws dat we de afgelopen uren al hebben gekregen . Na het eten gaan we even kijken of we de cache kunnen vinden en nemen tegen 21.30 de bus terug naar de luchthaven waar we onze tweede Doha cache loggen . Terug in het luchthavengebouw gaan we gelijk door de paspoortcontrole en verkennen vervolgens de taxfree van Doha Airport .

Om 00.00 begeven we ons naar de gate waar we wachten om te boarden en om 01.35 beginnen we aan onze vlucht naar Bangkok . Wederom is de service aan boord van prima kwaliteit . Eigenlijk valt Qatar best mee , we hebben gewoon pech gehad met de vertragingen .

12.30 Bangkoktijd , 8 uur later dan voorzien , staan we dan eindelijk op Suvarnabhumi Airport en vanaf hier kennen we de weg . Door de paspoortcontrole , via de internetwinkel naar de uitgang waar Utan ons stond op te wachten . Even nog een hapje gegeten en dan met de bus naar Pattaya . Om 16.30 komen we dan eindelijk aan bij de nieuwe laundry . Normaal gezien hadden we vandaag een CITO event at the beach met Sandra en Marc en Dave maar in de plaats daarvan begin ik aan mijn persoonlijke opruimactie in de wasserij .

Sawatdee Khab vanuit de nieuwe PD Laundry Thaiyim !

LDRY3.0.jpg

17:41 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |