24-10-17

Halloweencaching

T is pompoenentijd en dat betekent dat het weer Halloweenseizoen is in Disneyland . We hadden al heel wat foto’s gezien op Facebook van de families Schagen en Löke . Maar afgelopen weekend zijn we zelf een kijkje gaan nemen .

Zaterdag avond na t werk zijn we doorgereden richting Disney . We hadden gekozen voor een nachtje Ibis in Saint-Thibault-des-Vignes . In dit voormalige Kyriad hotel hebben we in het verleden heel wat nachtjes doorgebracht . Tegen 22.30 komen we aan bij het hotel en niet veel later liggen we al in dromenland .

06.00 Zondagmorgen , iedereen wakker . Guillaume was veel te zenuwachtig om te slapen en wij zijn het zo gewoon om door de week vroeg op te staan dat we er in het weekend ook niet in slagen om wat langer te slapen dus staan we maar op . Douchen , aankleden en tegen 07.00 zitten we aan het ontbijt .

Terwijl het buiten licht begint te worden , checken we uit en beginnen aan onze rit naar Disneyland . De weg naar Disney gaat langs landelijke wegen en pittoreske dorpspleintjes met onderweg enkele caches . Zo doen we een ronde punten-Multi , enkele Tradi’s en een leuke Mysterie bij een melkerij .

Tegen 10.30 komen we aan in Disney . Even met de jaarpas zwaaien “welcome” en we staan binnen . We gaan recht naar Frontierland voor het Halloweengebeuren . Het is alweer enkele jaartjes geleden dat we tijdens Halloween in Disney waren . We waren dan ook blij verrast met de nieuwe decoraties . De grimmige pompoenen hebben plaats geruimd voor een ietwat vrolijker Zuid-Amerikaans getint gezelschap . We doen ons rondje in Frontierland en eindigen met Goofy’s Skeletoon Street Party . Deze miniparade is te kort voor woorden en daarmee is dan ook alles gezegd . Verder zijn er tal van fotolocaties maar Philippe zijn enthousiasme om met de characters op de foto te gaan is er met de jaren niet op veranderd en zelf sta ik ook niet echt te springen om meer dan een half uur aan te schuiven voor een foto met Jack Skellington of Mickey en Minnie .

Van Frontierland trekken we naar het kasteel waar we enkele TB’s op de foto zetten en lopen daarna door Main Street en zoeken onszelf een plekje voor Mickey’s Halloween Tricycle Gang . Een leuke bende driewielers aangevoerd door Mickey en Minnie . Al is het vooral de muziek van deze kleine optocht die het em doet .

It’s Halloween , Halloween ... Ik bedoel “Dit was Halloween”

Om 12.30 gaan we terug richting uitgang . Tot zover Halloween in Disneyland anno 2017 . De foto’s op Facebook hebben er niet om gelogen . Halloween is niet meer wat het geweest is ! Ondanks de nieuwe decoraties is de sfeer van vroeger jaren ver te zoeken . En waar zijn de leuke Halloweenshows gebleven ? Het is duidelijk dat alles weer moest wijken voor het 25 jarig bestaan .

Na afloop wilden we bij Five Guys gaan eten in Disney Village maar bij het binnenkomen werden we “aangevallen” en moesten we onze rugzak laten controleren . Daar had Phil al snel zijn buik van vol en dus draaien we ons om en gaan wel ergens anders wat eten . Daarvoor rijden we naar Val d’Europe waar we met zeer veel smaak genieten van een broodje Pulled Pork .

Na de lunch stellen we de GPS in naar Rentilly waar we nog een rondje gaan cachen op het Château de Rentilly . Een wandeling op dit prachtige domein levert ons nog enkele smileys op en aan het eind van de middag beginnen we dan aan de terugreis . Vergezeld van regenbogen rijden we huiswaarts waar we na een redelijk vlotte rit weer toekomen .

De foto’s van onze Halloweentrip staan ook weer online .

HLWN17.jpg

21:05 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.