02-10-17

Delayed

Na een jaar in de laundry zijn we nog maar eens moeten verhuizen . Derde keer , goeie keer zullen we maar denken . Ondanks dat we er echt wel onze thuis van gemaakt hadden , wisten we dat het maar een tijdelijke oplossing was . We hadden het pand voor een jaar en daarna konden we eventueel verlengen maar de eigenaar wilde liever verkopen . Het pand was eigenlijk ook gewoon veel te groot . Tijdens onze Zomervakantie zijn we samen met Utan naar een ander pand gaan zien : Een nieuwbouw , slechts twee huizen verder naar links met de 7-Eleven nog steeds recht over de deur . Het is een losstaand pand met twee verdiepen waarvan wij het gelijkvloers hebben . Het eerste verdieping is verhuurd aan een Thaise familie . De nieuwe laundry bestaat uit het winkelgedeelte / leefruimte met keuken , twee slaapkamers met elk een eigen badkamer en een appart washok voor de wasmachines . Vooraan hebben we een mooi terras om de was te drogen en waar we gezellig buiten kunnen zitten . De nieuwe huisbaas is super tevreden met een Falang als huurder en we weten nu ook zeker dat we dit pand voor een langdurige periode kunnen huren . Wanneer we in Juli waren gaan kijken , waren ze nog bezig aan de badkamers . Eind Augustus zou alles af moeten zijn en 1 September kregen we de sleutel . Samen met zijn zus en schoonbroer heeft Utan de hele verhuis geregeld en vandaag 1 maand later kunnen we eindelijk zelf eens te gaan kijken naar onze nieuwe stek .

Vrijdag 29 September : Na de avondspits zijn we naar het Van der Valk Brussels Airport gereden waar we wederom gebruik maken van de Park-Sleep-Fly formule . We genieten weer van een upgrade en volgen de gouden streep naar de executive floor . Op de kamer kijken we nog wat TV en controleren onze wekker nog eens alvorens we gaan slapen .

05.00 Zaterdag 30 September : Douchen , klaarmaken en om 05.30 zaten we op de shuttle naar de luchthaven waar we tien minuten later aankomen . Begrijpen wie begrijpen kan maar ondanks dat we thuis al ingecheckt waren , moesten we eerst langs de Qatar incheckbalie om onze thuis geprinte boardingpassen om te wisselen voor de standaard instapkaart . Vervolgens gaan we door de douane , gaan op zoek naar een snel ontbijtje en begeven ons naar de gate waar we wachten op onze boarding naar Doha . De boarding was voorzien voor 07.25 maar wegens "een probleem" , zitten we al snel met 30 minuten vertraging . Het boarden verloop erg chaotisch . Stilstaan gaat mijn voet niet goed af en ik besluit om gewoon terug te gaan zitten en te wachten tot er schot in de zaak komt . Eens in het vliegtuig , krijgen we de melding dat door het slechte weer in Doha , de luchthaven gesloten is en zo komt er nog een uur vertraging bij . Om 10.05 , met meer dan 1,5 uur vertraging , komt Qatar dan eindelijk van de grond en beginnen we aan het eerste deel van onze vlucht naar Bangkok . Met slechts een overstaptijd van 95 minuten in Doha , belooft het best spannend te worden ...

Qatar , Airline of the year 2017 ? We zijn benieuwd want met wat we tot nu toe ervaren hebben , scoren ze niet echt hoge punten . Oke , aan de vertraging kunnen zij ook niets doen maar voor onze eerste keer met Qatar was dit niet echt een goed begin .

De vlucht zelf verloopt vlekkeloos , de service aan boord is top ! Ze moeten echt niet onderdoen voor Thai .

Tegen 17.00 naderen we Doha Airport . Vanwege het drukke luchtverkeer krijgen we geen toelating om te landen waardoor we nog zo'n half uur rondjes blijven draaien boven Doha . Om 17.35 staan we eindelijk aan de grond . In het luchthaven gebouw aangekomen , worden we opgewacht door een host van Qatar met de mededeling dat alle passagiers met connecting flight naar Bangkok even opzij moeten wachten . Samen met 18 lotgenoten wachten we vol spanning af . We hopen dat we via een achterpoortje naar de gate voor Bangkok geloodst gaan worden maar niets is minder waar . Onze vlucht is vertrokken zonder ons . Onze tickets zijn al omgeboekt en we vertrekken met de volgende vlucht om 01.35 naar Bangkok maw we zitten 8 uur vast in Doha . Qatar heeft een hotel geregeld voor alle gestrande passagiers waar we kunnen relaxen en te eten krijgen . Na zo'n 10 minuutjes met een bus komen we bij het 5***** Oryx Rotana Doha hotel . We brengen eerst de wereld op de hoogte van onze situatie en verwittigen Utan , Sandra en Marc van de planwijziging en dat we , in plaats van om 04.30 , pas zondag namiddag zullen arriveren ...

Maar goed , we zijn hier nu dus kunnen we er maar beter het beste van maken . Na een verfrissende douche gaan we een hapje eten en terwijl we wachten op onze smoked Arabian chicken , open ik de Geocaching app . We wisten dat er vlak bij de luchthaven een cache ligt maar dat er eentje voor de deur van het hotel lag , dat was het leukste nieuws dat we de afgelopen uren al hebben gekregen . Na het eten gaan we even kijken of we de cache kunnen vinden en nemen tegen 21.30 de bus terug naar de luchthaven waar we onze tweede Doha cache loggen . Terug in het luchthavengebouw gaan we gelijk door de paspoortcontrole en verkennen vervolgens de taxfree van Doha Airport .

Om 00.00 begeven we ons naar de gate waar we wachten om te boarden en om 01.35 beginnen we aan onze vlucht naar Bangkok . Wederom is de service aan boord van prima kwaliteit . Eigenlijk valt Qatar best mee , we hebben gewoon pech gehad met de vertragingen .

12.30 Bangkoktijd , 8 uur later dan voorzien , staan we dan eindelijk op Suvarnabhumi Airport en vanaf hier kennen we de weg . Door de paspoortcontrole , via de internetwinkel naar de uitgang waar Utan ons stond op te wachten . Even nog een hapje gegeten en dan met de bus naar Pattaya . Om 16.30 komen we dan eindelijk aan bij de nieuwe laundry . Normaal gezien hadden we vandaag een CITO event at the beach met Sandra en Marc en Dave maar in de plaats daarvan begin ik aan mijn persoonlijke opruimactie in de wasserij .

Sawatdee Khab vanuit de nieuwe PD Laundry Thaiyim !

LDRY3.0.jpg

17:41 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.