28-09-17

Licence To Cache

24 Augustus , wat begon als een doodgewone donderdagse werkdag eindigde in een hel . Ik mistrap mij tijdens het werk , val en sla mijn voet om . Nog geen minuut later begint mijn enkel te zwellen tot de grootte van een tennisbal . Naar de spoed en platen laten pakken . Het verdict : Een paar verrekkingen en een stukje afgeschilferd bot . Een week open gips met mijn poot omhoog . Een ware nachtmerrie voor deze kan-niet-stil-zitten .

Na een week open gips moest ik terug op controle en tot grote verbazing van de specialist was de zwelling nog steeds enorm . Geen vaste gips maar een brace en nog 10 dagen platte rust erbij . Ik probeerde de tijd voorbij te laten gaan met het oplossen van Mysteriecaches en heel wat uurtjes Netflix maar ook dat gaat al snel vervelen . Gelukkig heb ik het gezelschap van Geo en Guillaume en dat brengt mij op het idee om zelf t-shirts te maken voor de jongens .

Zondag 3 September is er een Geocaching eventje in Merksem waarbij er een dertigtal nieuwe caches zouden uitkomen en er was bovendien ook een Geocachingshop aanwezig . Dit event stond al lange tijd genoteerd maar door mijn accidentje viel dat natuurlijk helemaal in het water . Toch wilde ik eens een verandering van omgeving ! Ik was die zetel zo beu en wilde eens een beetje frisse buitenlucht . Dus zijn we op krukken even een kijkje gaan nemen op het event . We signeren het logboek , droppen enkele TB’s en nemen een kijkje bij de winkeltje . De 30 nieuwe caches zullen nog even moeten wachten want het is wel genoeg geweest voor vandaag . Dan maar terug naar huis en ikke terug op mijne zetel .

Maandag 4 September : De revalidatie kan beginnen . Drie keer per week kine . Anvankelijk zag ik mijn voet alleen maar verergeren . De zwelling breidde verder uit naar mijn tenen en ik zag alle kleuren van de regenboog maar dit bleek normaal te zijn . Dat is het gevolg van het stilliggen .

Zondag 10 September zijn we met de auto een stukje gaan rijden over de eilandjes van Zeeland . Een beetje frisse zeelucht , een mooie omgeving en hier en daar een cacheke om mijn gedachten te verzetten . We hadden enkele "parking voor de deur" caches geselecteerd zodat ik niets moest forceren . We beginnen bij de Moerdijkbrug voor onze eerste cache . Deze Virtual staat al sinds 2011 op ons lijstje . We passeren deze steeds over de autostrade maar vandaag hebben we eindelijk de weg naar het monument bij de brug gevonden . Van de Moerdijk rijden we via de meest ingewikkelde weg naar Hellevoetsluis voor onze volgende halte . Hier hebben we een klein reeksje van 6 Challenges . We hadden thuis al gecontroleerd of we voldeden aan alle opdrachten en dus was de grootste challenge het rondje tot een goed einde te brengen op mijn krukken .

Na ons bezoekje aan de Haringvlietdam rijden we weer een stukje verder , pikken nog een paar molencaches op en gaan zeehondjes spotten bij de Brouwersdam . Omstreeks 14.00 is het wel genoeg geweest voor mijn voet en beginnen we aan de terugweg .

Aan het eind van de dag hebben we een kleine 400 kilometer gereden , een half uur in de file gestaan en 16 smileys gelogd .

Tijdens onze eilandentocht kwamen we een reeks Mysteriecaches tegen over de molens op Goeree Overflakkee . Tussen mijn kinesistbezoekjes door heb ik me aan deze Mysteriereeks en nog enkele extra 1Waypoint Multi's gezet voor een volgende trip .

Maandag de elfde moest ik terug op controle . Het resultaat van de eerste week kine begint zichtbaar te worden en mijn voet begint terug vorm te krijgen . Ik had gehoopt om dinsdag terug te kunnen gaan werken maar in overleg met de verschillende partijen krijg ik er nog een week bij . En dat was niet echt naar mijn zin . Geo en Guillaume vinden het natuurlijk geweldig dat ik nog een week thuis zit . Maar goed , de extra week kwam mijn voet wel ten goede . Gelukkig ben ik ondertussen al wel mobieler en mag ik ook terug de fiets op . De beweging doet me goed en daardoor beginnen ook de blauwe plekken weg te trekken .

Zaterdag 16 September was er een Mega event in Belgie . Omdat ik onder normale omstandigheden 's zaterdags moet werken , had ik dit niet echt mee gevolgd maar door heel mijn voetverhaal konden we dus wel gaan . Na een rustige morgend thuis op de bank rijden we naar Aarschot voor het Geocoin Fest Europe Mega Event . Ter plaatse gaan we gelijk door naar de infobalie om ons te registreren en daarna gaan we een kijkje nemen bij de diverse standjes . We komen heel wat bekend volk tegen , gaan op de foto met Signal en vinden onze weg naar het logboek . We kijken ook nog even bij de Labcaches en na een uurtje houden we het voor gezien . Het event heeft absoluut niet de sfeer en gezelligheid van het Brugse Beer maar dit valt jammer genoeg dit jaar ook weer op een zaterdag dus dat gaat het niet worden .

Terug thuis van Aarschot , leg ik mij terug op de zetel en beginnen we aan een Walking Dead marathon .

Zondag 17 September zijn we naar Goeree Overflakkee gereden voor een eilandrondrit . Op het programma staan de molencaches , havendorpjes , oorlogs- en watersnoodmonumenten Multi's die ik eerder had opgelost . We beginnen bij Den Bommel voor een eerste reeksje opgeloste caches . We parkeren de auto bij de haven en gaan te voet het dorp in . Bij de kerk begint net de zondagsmis en dus wachten we even tot iedereen binnen is om vervolgens ongestoord te kunnen loggen . 5 Caches later komen we terug bij de auto en merken dat we al richting middaguur gaan . Tja , ik ben nog niet van de snelste en ik vloek meer op die krukken dan dat ze helpen . We zullen onze toer moeten inkorten want aan dit tempo gaan we niet ver geraken .

Onze volgende stop is bij Oude en Nieuwe Tonge . Beide dorpjes hebben een Molenmysterie en nog een paar losse Multi's . We loggen enkel de makkelijke terrein caches en rijden daarna weer verder naar onze volgende stop . We rijden door de polders en over dijken van cache naar cache . Onze laatste stop is bij Sluishaven waar we wederom een mooi zicht op het water hebben . We hebben hier nog 2 Multi's liggen en daarna zetten we de terugreis in .

Aan het einde van onze dag hebben we 15 caches gescoord . Niet bepaald een topscore maar we hebben wel weer erg genoten van de eilandjes . Met mijn voet ging het eigenlijk heel goed vandaag maar ik ben er wel moe van . Mijn conditie is enorm achteruit gegaan na meer dan 3 weken zetelliggen . Ik wist niet dat je van niks doen zo moe kon worden .

Dinsdag 19 September ben ik terug beginnen werken . De eerste dagen was het redelijk zwaar , vooral in combinatie met de kine maar ondertussen gaat het veel beter .

Door mijn voetverhaal is onze date met de Schaagjes van eind Augustus niet door kunnen gaan . Afgelopen zondag hadden we een korte meet 'n Greet met Ruud en Ria als afsluiter van hun 25 jarig huwelijksweekendje . Zondag tegen elven kwamen de toeristen uit Brugge aan in Antwerpen . We hebben heel wat bij te praten en dat doen we bij een kopje thee , vergezeld van een koffiekoek . Tegen 12.30 rijden we gezamelijk naar Rotterdam voor een Geocache eventje op de SSRotterdam . We hebben in het verleden een paar keer op dit voormalige cruiseschip gelogeerd en vandaar dat we dit eventje wilden bijwonen . Na een uurtje rijden komen we aan bij de kade . De parking is vergeven van de cachemobielen , t lijkt wel een Mega event . Bij de entree worden we verwelkomd door een host die ons naar het event begeleidt . We gaan ons aanmelden en signeren het logboek . Ondanks al het werk dat de organisator in het event had gestoken en de toch wel behoorlijk grote opkomst , was er eigenlijk weinig te zien en dus hielden we het al snel voor bekeken . Terug aan land gaan we nog even een cache loggen in de nabijheid van het schip , brengen een bezoekje aan Ketelbinkie en daarna is het alweer tijd om afscheid te nemen .

T was een kort bezoekje aan Rotterdam maar we komen spoedig nog eens terug want er liggen weer veel nieuwe caches sinds ons laatste bezoek . Onze volgende uitgebreide afspraak met Ruud en Ria is voor eind Oktober .

De foto's van de afgelopen weken staan ook weer online .

Morgen heb ik mijn laatste keer kine en daarmee zit het aftellen er ook op en is het tijd om naar onze nieuwe wasserij te gaan zien .

 

LTC09.jpg

20:49 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |