17-08-17

The Lost Treasure Of Mary Hyde

Schip Ahoy piraatjes ! Naar jaarlijkse traditie heeft Geocaching Headquarters weer een reeks Zomersouvenirs bedacht . Gedurende vier weken , van 15 Juli tot 13 Augustus , vielen er weer 6 souvenirs te verdienen en natuurlijk gingen wij weer voor de volledige buit . Dit jaar staat de Zomer van GCHQ in het teken van Mary Hydes Lost Treasure . Mary Hyde , kapitein van de Golden Cache en haar bemanning hebben een schat verstopt . De kaart om de schat te vinden , bestaat uit 4 delen en het is aan jou om samen met je Geocaching vrienden de kaart volledig te krijgen .

Ons piratenavontuur begon op 15 Juli . Voor het eerste souvenir moest je een event bijwonen . Dat had ik op voorhand al geregeld met Sandra en Marc en zo hadden wij ons pirateneventje op het strand bij Naklua . Na het event ben ik samen met Sandra en Marc er op uit getrokken voor een dagje Geocaching in Sattahip .

Tijdens de week van 17 tot 23 Juli kon je dan het eerste stuk van de kaart bemachtigen . Hiervoor moest je samen met je crew 30 gouden munten verzamelen , waarvan je er zelf minstens 5 moet bijdragen . Deze kreeg je door het loggen van een cache of het bijwonen van een event . Met mijn cache trip naar Ban Phe en de 66 caches was mijn bijdrage ruimschoots voldoende en dus was het tweede souvenir verzilverd .

Week 2 , van 24 tot 30 Juli : Deze week werk je alleen , verzamel individueel 10 gouden munten om het tweede deel van de schatkaart te bemachtigen . Voor het oppikken of droppen van een Trackable krijg je extra punten . Ondertussen zijn we terug in België met een nieuwe lading TB’s dus dat kon geen probleem zijn . Aangezien ik nog een paar dagen thuis was ben ik er samen met Geo en Guillaume en een hoopje Trackables op uit getrokken . We doen een rondje Ekerse Putten en doen onderweg aan heel wat TB-traffic . We scoren weer flink wat gouden munten bij elkaar en voegen er nog een paar extra aan toe tijdens ons Disneyweekendje dus dat souvenir is ook weer binnen !

Van 31 juli tot 6 augustus 2017 moet je samen met je vriendenliga 35 gouden munten verzamelen om het derde stuk van de schatkaart te verdienen . Deze week verdien je meer als je een multi-cache vindt . Multicaches zijn ons ding niet maar we wilden er toch graag 1 loggen en daarvoor trokken we naar Vordenstein . Het is een fotozoektocht dus dat vinden we op zich nog wel leuk . Een rondje van ongeveer 5 kilometer door een mooi natuurpark worden er tien omdat we niet alle foto’s kunnen vinden . Na nog een extra rondje en een hulplijntje slagen we er dan uiteindelijk toch in om deze Multi tot een goed einde te brengen . T is nog maar eens gebleken … Multi’s , niet ons ding ! Maar goed , we hebben wel weer genoeg gescoord voor het volgende souvenir .

Week 4 , van 7 tot 13 Augustus : De laatste week alweer en deze week sta je er alleen voor . Voor het souvenir moet je individueel 25 gouden munten verzamelen . Verdien meer goud door een geocache te vinden met een hoge moeilijkheidsgraad of terreinwaarde . Maandag ben ik er gelijk op uit getrokken om onze buit te verzilveren . Daarvoor trok ik richting Brasschaat en Brecht waar ik een reeks eerder opgeloste Mysteries log . Door de moeilijkheidsgraad van sommige van de Mysteries kwam ik aan het einde van de dag op een score van boven de 200 gouden muntstukken en dus ook dit souvenir is weer in de pocket .

Nu we de vier delen van de schatkaart in ons bezit hebben , krijgen we ook het laatste souvenir maar het is nog niet gedaan . In het laatste souvenir zit nog een boodschap verborgen voor het vinden van Mary Hydes schat ! Ook deze weten we te vinden en als beloning volgt er volgende week nog een verrassing . We zijn benieuwd en houden onze mailbox in de gaten . Wordt vervolgd …

Het blijft toch altijd een leuke uitdaging die Zomersouvenirs van GCHQ ! De foto’s van onze schattenjacht staan ook weer online .

Mary Hyde00.jpg

19:33 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.