02-07-17

June's Geocaching

Zoals eerder al gezegd hebben we onze Aziatische zondagen gecombineerd met Geocaching .

Alvorens we naar het Thailand in Brugge festival gingen , hebben we een rondje van het Brugse Beer VII gelopen . We parkeerden de auto in Sint Michiels en gingen vandaar te voet op pad . De caches van het reeksje werden aangevuld met een Wherigo en enkele losse caches waaronder ook weer eens een voortuincache . We hebben nog niet zo veel Wherigo’s gelopen maar het blijft toch wel een leuke input . Eigenlijk is het vergelijkbaar met een Multicache maar dan in een virtuele wereld . In tegenstelling tot vele Multi’s konden we de Wherigo zonder probleem tot een goed einde brengen . De voortuincache leverde dan weer veel meer weerstand . Ondanks dat het een Tradi was , moesten we meerdere handelingen uitvoeren om tot bij het logboek te geraken . Zo moesten we een slot open krijgen aan de hand van een op te zoeken code . Eens dat uitgevoerd was , kwamen we bij stap twee waar we een hulpmiddel kregen om de cache te openen maar wat met het hulpmiddel en waar is de cache ? Na een berichtje naar de legger volgde er al snel een verlossend antwoord en konden we eindelijk onze naam bijschrijven in het logboek . Het is echt een leuke cache maar je staat wel te kijk bij een voortuincache in zo’n woonwijk .

Na het Thailand in Brugge festival pikken we ook nog een paar caches mee in de directe omgeving van het station . Ondanks het hoge aantal Muggles werden deze allen vlotjes gevonden .

Zondag 11 Juni : Happy birthday to Pooh ! Ria is jarig en we hadden vandaag afgesproken om dat samen te vieren . We zochten een reeksje caches in de buurt van Almere en kwamen uit bij het Gooi en Eemmeer . Een mooi rondje langs het water zorgden voor weer enkele smileys op de kaart en onze gezichtjes . We lunchten samen bij het meer en daarna gingen wij naar de Thaise markt en reed Team 100 Acre Wood naar het Veiligheidsmuseum .

Vlak bij het Groetjes uit Thailand terrein lagen ook nog twee caches dus pikten we deze na afloop ook nog mee en na dat Kay rond was in het museum , gingen we samen Ria haar verjaardag vieren bij de Beren in Houten . Toeval of niet maar er lag daar ook nog een cache op de parking . Het was weer een supergeslaagd uitje !

In Zelzate waren we in 2015 al eens gaan cachen dus daar viel niet veel meer te rapen . Maar er waren 3 nieuwe caches met betrekking tot “De Hel van Zelzate” of gewoon de Zelzatebrug . Twee van de drie werden vlot gevonden maar de derde was echt een helse cache en daar moesten we helaas een Not Found loggen .

Van Zelzate gaan we al cachend via Oude Polder en Zuiddorpe naar Axel . Bij het rondje Oude Polder moeten we helaas ook een Not Found loggen en er gaan er nog volgen …

In Axel wagen we ons nog eens aan een Multi . De Multi Speelbos is opgesteld op kinderniveau dus moeten we deze toch wel tot een goed einde kunnen brengen . Bovendien was er ook een bonus aan verbonden dus dat waren 2 smileys voor de prijs van 1 en de brandnetels kregen we er gratis bij . Wegens onvoorziene omstandigheden moesten we onze cachedag in Axel vroeger beëindigen maar dat gaf mij de reden om maandag terug te gaan voor de rest .

Ze voorspelden tropische temperaturen van meer dan 30°C . Ideaal weertje dus . Ondanks dat ik geen reptiel ben , al kan ik wel soms een serpent zijn hahahah , kom ik pas echt tot leven bij deze warmte .

Terug in Axel parkeer ik de auto in de buurt van de watertoren . Er ligt een cache bovenin de watertoren en we hebben hier al meermaals voor een gesloten deur gestaan . De toren is enkel van woensdag tot zaterdag open maar tot mijn grote verbazing zie ik dat de deur open staat . Ik doe mijn verhaal aan de opzichter en krijg toestemming om de toren te betreden op voorwaarde dat ik geen hoogtevrees heb . Nee hoor , natuurlijk niet ! Na groen licht van de bewaking , begin ik aan mijn beklimming van de 60 meter hoge toren . Eens boven snap ik wel wat de man bedoelde met hoogtevrees , het zijn smalle en redelijk kramakkelige tappetjes naar boven maar met slechts 1 doel voor ogen had ik daar in het naar boven gaan geen erg in . terug op de begane grond , bedank ik de opzichter en ga verder op pad door Axel .

Gisteren hadden we al 2 Not Founds gelogd en zoals ik al zei waren dat niet de laatste . De 3 volgende caches op mijn weg maken een totaal van 5 Not Founds . Meer dan 1,5 uur heb ik staan zoeken voor drie caches en geen van hen liet zich vinden . Frustratie alom en ik begon stilaan mijn kookpunt te bereiken . Genoeg tijd verdaan , ander en beter . Mijn volgende cache moest en zou ik vinden ! Een zee van brandnetels versperren de weg naar de cache . Oververhit en gevuld met adrenaline ga ik als een speer door de netels recht op mijn doel af . Op Ground Zero aangekomen , kom ik bij een bunker waar de cache verstopt zit . Na wat klim- en klauterwerk bemachtig ik de cache en is de euforie zoveel groter dan het effect van de netels . Ik neem hier rustig de tijd om even te bekomen en merk dat er ook een andere weg is , één zonder netels .

Ondanks de meerdere Not Founds was dit toch weer een geslaagde dag .

Zondag 25 Juni , de laatste zondag in het rijtje , zijn we er samen met mijn ouders op uitgetrokken . We werden ’s avonds in Breda verwacht dus had ik even gekeken wat er op onze weg naar Breda lag en zo kwamen we in Hoogstraten terecht . We combineren het rondje Hoogstraten en zijn Rooikes met enkele lossen caches . We sturen Eric voorop met de GPS en fier dat hij is . De caches zijn allemaal anders en dat zorgt bij elke cache weer twee enthousiaste ouders . Ze vinden het niet alleen leuk , ze zijn ook goed in het zoeken . Onderweg komen we op enkele leuke plekjes in Hoogstraten waaronder talrijke kapelletjes en een wind-en watermolen . Wegens tijdgebrek hebben we de bonus van het rondje niet meer kunnen vinden maar dan komen we nog wel eens terug .

Naast de 4 zondagen en mijn maandag in Axel , zijn we ’s avonds nog meermaals een fietstochtje gaan maken en daarbij werd ook telkens nog een cache gescoord . Juni bracht ons weer op heel wat leuke plekjes en zorgde voor veel afwisseling in Geocacheland .

Ondertussen zijn we Juli . gisteren zijn we de Zomerperiode gestart met een Geocaching eventje naar aanleiding van Geocaching around the world . Voor de 150ste verjaardag van Canada was Signal te gast in Canada en daarvoor werd er weer een souvenir uitgereikt . En natuurlijk gingen we voor het souvenir . Dit was gelijk het eerste Zomersouvenir en de komende weken zullen er nog meer volgen …

Ik had ergens eens gezegd dat ik na onze 5000e cache niet meer elke cache zou fotograferen en dat heb ik de voorbije maand dan ook gedaan maar … Oorspronkelijk was het idee achter deze beslissing dat we zo minder tijd verliezen maar eigenlijk voelt het niet goed en ook Geo en Guillaume vinden het nu eenmaal fijn om op de foto te gaan . In het bijhorende fotoalbum dus weinig Geo en Guillaume maar vanaf nu zijn ze er weer terug bij , en hoe ! De jongens zijn helemaal klaar voor de grote reis en hebben alvast hun nieuwe kleertjes aan .

De foto’s van June’s Geocaching staan ook weer online !

Morgen beginnen we aan onze Zomervakantie dus hou Phildie’s Blog in de gaten en natuurlijk zijn we ook via Facebook weer te volgen .

 photo GC0605_zpsht1xqwra.jpg

18:07 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.