26-06-17

Asia In June

De voorbije 4 weken hebben we alvast een voorproefje gedaan van wat de Zomer gaat brengen en dan heb ik het niet over de tropische temperaturen . De voorbije 4 zondagen stonden in het teken van Azië en de Aziatische keuken .

Zondag 4 Juni met Pinksteren , zijn we naar Brugge geweest voor het Thailand in Brugge Festival . In tegenstelling tot vorig jaar staat de markt dit jaar niet op het Zand maar op het Stationsplein . Door de nieuwe locatie staan de kraampjes dichter op elkaar en lijkt het of het veel drukker is . Het is dan ook veel moeilijker dan vorige keer om tot bij de kraampjes te geraken maar de heerlijke geur trekt ons naar zich toe en we slager er toch in om hier en daar wat van het lekkers te proeven . Natuurlijk is er naast eten ook weer een ruim aanbod aan animatie waaronder traditionele dans en muziek .

Zondag 11 Juni trekken we naar het verre Almere voor Groetjes uit Thailand . Net zoals in Brugge zijn het vooral eetkraampjes en souvenirtjes met een centraal podium maar wat Groetjes uit Thailand zo speciaal maakt is de aanwezigheid van Boeddhistische monniken uit de nabij gelegen Van Hanh Pagode . Na ons rondje op de festivalweide gaan we een kijkje nemen bij de tempel . Helaas is er net een dienst bezig dus kunnen we niet naar binnen . Dan maar even binnengluren van aan de deur .

Groetjes uit Thailand is zonder meer de meest sfeervolle markt . Misschien komt het door de tropische temperaturen of de aanwezigheid van de monniken . Of gewoon door het feit dat het op een grasveldje plaats vond .

Zondag 18 Juni , de derde Aziatische markt op rij brengt ons naar Zelzate . Dit is de kleinste van de drie maar ook hier vind je weer het zelfde concept terug : Eetkraampjes , souvenirs , massage en een podium met entertainment . Voor het entertainment waren we duidelijk te vroeg en omdat de markt zo klein is waren we zeer snel rond en hadden eigenlijk geen zin om te blijven wachten .

Zondag 25 Juni zijn we als laat verjaardagscadeau met mijn ouders naar Bouvigne in Breda gaan eten . Bouvigne Paradijs is een Aziatisch buffet en grill restaurant zoals er 13 in een dozijn zijn maar deze steekt er qua keuze en kwaliteit toch wel met kop en schouders bovenuit !

Door onze 4 Aziatische zondagen vloog de maand Juni voorbij en zijn we al helemaal klaar voor onze Zomervakantie van 2017 . Nog 1 week te gaan en dan is het zo ver !

Natuurlijk hebben we onze 4 Aziatische zondagen gecombineerd met Geocaching . Dit verslag volgt later deze week . De foto’s van de Thaise markten staan ook weer online !

 photo ASIA0613_zpswsmzacmu.jpg

17:24 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.