29-05-17

GC40 , Nummer 5000 !

We love Geocaching maar in het verleden heeft onze hobby ons ook al wel enkele stressmomentjes bezorgd zoals bij het vol krijgen van de 366 kalender en de D5/T5 caches . Ik heb al meermaals gezworen om me niet meer te laten vangen en toch doe ik het iedere keer weer . En nu ook weer voor onze volgende mijlpaal . Vanaf 1000 Founds krijg je pas bij elke volgende 1000 een nieuwe Mijlpaal , dat maakt het toch een beetje speciaal en dus vinden we dat daar ook een speciale cache bij hoort . Ook voor onze nummer 5000 hadden we dus een speciale cache geselecteerd maar eerst moeten we nog tot aan 4999 .

Sinds Philippe terug is uit Thailand zijn we begonnen met aftellen . Aftellen naar de Zomer en aftellen naar onze nummer 5000 . De voorbije weken hebben we onszelf richting onze vijfduizendste cache gewerkt .

Geocaching in Mei bracht ons vooral op groene plekjes . We startten op 1 Mei bij het Mastenbos te Kapellen waar we tussen de bunkers en het Antitankkanaal op zoek gaan naar enkele lang geleden opgeloste Mysteries . Vervolgens steken we de grens over naar Putte en ook daar kleuren we de kaart weer wat meer geel .

Zondag 7 Mei trekken we naar Vlaams Brabant waar we een bezoekje brengen aan De Dreef in Ternat , de thuislocatie van de TV-serie Thuis . Daarna rijden we naar het daarnaast gelegen Asse voor een rondje door het Pajottenland . Het reeksje Kruisborre brengt ons door het groene heuvelland langs landelijke wandelpaden en historische kapelletjes .

Zondag 14 mei was het Moederdag en moest er gewerkt worden maar maandag voorspelden ze heerlijk weer en dus ging ik met de jongens op pad . Met korte broek door Overbroek . De eerste korte broek van het jaar en daarmee gelijk ook de eerste brandnetels van het seizoen . We gaan voor een mooi rondje op de fiets tussen de weilanden . Het rondje Overbroek telt 42 caches maar met onze nummer 5000 in gedachten en deze 42 caches , komt onze deadline te snel in zicht en dus stop ik na nummer 20 . Maar dat neemt niet weg dat ik heerlijk heb genoten van mijn fietstochtje en de rest van het rondje houd ik in gedachten voor nadien .

Zondag 21 Mei : Een dagje GeoArt met Team 100 Acre Wood . Samen met Ruud , Ria en Kay gaan we een Olli op de kaart zetten . Deze GeoArt in de vorm van een olifant bestaat uit 45 Mysteries en dat is gelijk de reden waarom ik vorige week de reeks Overbroek niet volledig heb gedaan . We willen natuurlijk onze olifant volledig hebben . Een Olli op de kaart brengt ons naar een mooi natuurgebied in Maarsseveen nabij Utrecht . We beginnen om 10.30 bij nummer 1 van het eerste deel en lopen een rondje tot nummer 24 . Met deel 1 compleet , hebben we alvast het hoofd van de olifant . Na de lunch gaan we verder met het lijf van Olli om uiteindelijk bij het oog van de olifant te komen . 7 Uur na vertrek bij nummer 1 hebben we onze happy elephant compleet . Eindstand : 4979 !

Maandag ga ik opnieuw de fiets op om nog net iets dichter bij ons einddoel te geraken . Het rondje Zoerselhof brengt ons tot op 4995 . Met Hemelvaart gaan we nog enkele caches doen bij ons in de buurt en met 4998 smileys zijn we helemaal klaar voor aanstaande zondag .

Zondag 28 Mei , vandaag is het zo ver ! Het moment waar we een hele maand naar toe gewerkt hebben . Nummer 5000 ! Voor onze nieuwe mijlpaal hadden we wel heel bijzondere cache geselecteerd . GC40 is de oudste nog actieve cache van het Europese vaste land , de oudste van gans Europa ligt in Ierland . Naast zijn historische waarde heeft GC40 ook heel opvallend ronde coördinaten : N 50° 00.000 E 005° 00.000 en ligt op de grens tussen de provincies Namen en Luxemburg nabij Haut-Fays .

Zondagmorgen om 08.00 gaan we thuis de deur uit en zetten koers richting de Ardennen . Na 1.45 komen we in de buurt van onze bestemming . Alvorens we naar onze nummer 5000 rijden , stoppen we nog even bij een gedenksteen van WOII voor onze nummer 4999 . na deze formaliteit is het tijd voor het echte werk . Bij ons doel aangekomen , komen er een stel Duitsers uit de bosjes . GC40 is een waar bedevaartsoord voor Geocachers . De weg naar de cache is makkelijk en ook de cache is echt een oppikker maar hij heeft gewoon iets bijzonders . Nummer 5000 is een feit !

Nu we onze vijfduizendste gelogd hebben , kunnen we er weer volop tegenaan tot aan nummer 6000 . De verdere dag genieten we van de mooie omgeving en gaan voor een wandeling door Haut-Fays en combineren een drietal cachereeksjes . ’s Avonds hebben we alweer 5041 smileys op de teller en vandaag ben ik het reeksje Overbroek af gaan werken . Op naar de volgende mijlpaal …

De foto’s van afgelopen weken staan ook weer online . TFTC en Happy Caching !

 photo GC4000_zpsj0vgz3mq.jpg

17:18 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-17

25 Years Disneyland Paris

... Zoals ik met Pasen al zei : Philippe is alleen naar Thailand en ik ben thuis met de jongens . Vorig jaar was Guillaume mee naar Thailand maar de reden waarom hij dit jaar niet mee wou : WE ARE GOING TO DISNEYLAND ! Ons laatste Disneybezoek was Hong Kong Januari 2014 en de laatste keer Disneyland Parijs dateert van November 2013 . Guillaume is pas bij ons komen wonen in 2015 en dus wordt dit zijn eerste Disneytrip .

Zondag morgen waren we al vroeg wakker . Om 04.00 kon Guillaume niet meer slapen , hij was zo zenuwachtig dat hij er nerveus van werd . Of was het nu gewoon omdat het tijd was om op te staan ? Vlug even videochatten met Thailand om te laten weten dat ik wakker was en dan douchen , aankleden , ontbijt maken en om 05.00 zat ik op de fiets richting Antwerpen Centraal . Om 05.40 had ik een trein naar Brussel Zuid en vervolgens om 07.00 de TGV naar Marne La Vallée waar ik om 08.40 voet zet op magische grond . Oh boy , oh boy , oh boy !

Mijn Disneytrip van dit weekend heeft meerdere redenen : De eerste reden was een rondje caches , Circle GeoPark , dat langsheen de cirkelweg rond Disney ligt . Ik hoor je al denken "Je gaat toch niet naar Disney om te cachen ." maar ik dus wel ! De tweede reden waarom ik dit weekend had uitgekozen om naar Disney te gaan , was omdat de Schaagjes er ook waren dit weekend . Reden nummer 3 was natuurlijk het 25 jarig bestaan van ons teer beminde Disneyland Parijs . En de vierde , en waarschijnlijk meest doorslaggevende reden , was eigenlijk gewoon het feit dat ik deze Zomer naar Shanghai ga en een T-shirt van Disneyland Parijs wilde hebben om aan te doen ...

Maar goed , we beginnen bij nummer 1 !

Na dat ik mijn overtollige bagage in de kluisjes bij het station had achtergelaten , stel ik de GPS in en ga op pad voor deze reeks van 40 caches langsheen de ongeveer 10 kilometer omtrek metende magische cirkel . Om 09.00 sta ik bij mijn eerste cache , nummer 22 uit de reeks , aan de rotonde bij de selected hotels . Vandaar ga ik met de wijzers van de klok mee richting Val de l'Europe . De caches zijn afwisselend maar niet echt moeilijk verstopt en ik ga vlot vooruit . Tegen elven ben ik op de helft en aangezien de Schaagjes pas tegen 13.00 zouden arriveren , besluit ik om mijn tocht verder te zetten . Tegen 12.45 sta ik terug bij nummer 22 ! Van de 40 , heb ik er 30 gevonden . Voor de overige 10 had je een vishengel van 8 meter nodig om de cache uit de bomen te vissen . Na mijn rondje rond de magie is het tijd om de magie zelf op te gaan zoeken . Ik stuur een berichtje naar Ria dat ik nog even langs de Esso stop voor drinken en net op dat moment komt de Schagenmobiel voorbij gereden . Ze gingen ook langs de Esso om bij te tanken en dus spring ik mee in de wagen en rijden we samen naar de Disneyparking .

Guillaume zit vol spanning maar eerst moeten we nog even inkom regelen . Ik had thuis al gekeken hoe en wat en zou mezelf een nieuwe jaarpas aanschaffen . Ik koop een Magic Flex aan een vriendenprijsje en dan kunnen we naar binnen . Guillaume weet niet waar eerst kijken , de verwondering is groot . Via Main Street lopen we richting Central Plaza en terwijl Ria en de kids gaan zitten voor Mickey's Happy Anniversary Show , ga ik met Ruud mijn jaarpas verzilveren en daarna voegen we ons bij de rest en kijken samen naar de show .

De Happy Anniversary Show met Goofy als host is leuk entertainment . Het is opvallend hoeveel Characters er in de show zitten . Leuk muziekje ook .

Na de show lopen we een rondje door het park en gaan voor een Cowboy Cookout pecanpie als vieruurtje . Ondertussen voegt Aaron zich toe aan de groep en gaan we gezamenlijk aan boord van de Molly Brown . Het is heerlijk in het zonnetje en we genieten van onze cruise langsheen BTM . Wanneer we terug voet aan land zetten , gaan we een plekje uitzoeken in het zonnetje voor de parade . Terwijl we wachten , begin ik mijn logjes te versturen en dan is het zo ver : Tijd voor Disney Stars on Parade ! Guillaume zit op de eerste rij maar we zijn allemaal wel benieuwd naar de nieuwe parade . Hij kwam , passeerde en werd goedgekeurd ! Een volledig nieuwe parade met indrukwekkende wagens laten grote indruk achter op ons allen met als hoogtepunt de vuurspuwende draak . Jammer dat de parademuziek niet op CD verkrijgbaar is want het is echt een leuk nummer geworden .

Na de parade hebben we nog een afspraak met de vernieuwde Star Tours en komen de familie Incredibles tegen .

Na onze reis tussen de sterren , begin ik stilletjes sterretjes te zien . Ik was al van vier uur wakker en het voelde alsof ik een klop van Thors hamer had gekregen . Ook de zon begon haar sporen na te laten dus besloten we om wat te gaan eten en daarna even naar het hotel te gaan om in te checken . Voor het eten werd er gekozen voor Italiaans bij Vapiano in Disney Village . Het lijkt wel een nieuwe traditie met de Schaagjes dat we voor Italiaans gaan . Het heeft me heerlijk gesmaakt , mocht een beetje meer zijn maar gelukkig was Kay zijn pizza toch te groot .

Allemaal de buikjes vol gegeten , nemen we afscheid van Aaron , gaan via het station mijn overtollige bagage ophalen en rijden naar het B&B hotel . De incheck verloopt vlot , de weg naar de kamer iets minder . Wat een doolhof ! Uiteindelijk vind ik mijn kamer , krijg ik de deur niet open . Na ettelijke pogingen valt mijn euro dat ik bij de foute kamer sta . Ik stond voor kamer 2008 en moest bij 2108 zijn . Dus terug door het doolhof de andere kant uit en dit keer sta ik wel bij de juiste kamer en gaat de deur als op magische wijze open . Even uitblazen van mijn tocht door het labyrint , raam open voor wat frisse lucht , TV op voor de jongens en dan een verkwikkende speeddouche . Wanneer ik uit de douche kom , liggen Geo en Guillaume te slapen . Het was dan ook een vermoeiende dag en dus besluit ik ze maar te laten liggen . Tegen 21.00 verzamelen we in de hal beneden en gaan terug richting park voor de avondshow . Alles staat vol en we vinden niet echt een goed plekje dus zullen we het moeten doen met wat we hebben . Kinderen en selfiesticks gaan de hoogte in en we hadden al geen goed zicht . Daardoor besluit ik om dan ook geen moeite te doen om foto's te maken . Disney Illuminations is wel leuk maar ik had er geen wauw effect bij . Kwam dit door het slechte zicht of gewoon omdat er geen lijn in zat . Waar ik wel van onder de indruk was , waren de haarscherpe projecties . Het mooiste stukje voor mij was het fragmentje "How can a moment last forever" van Celine Dion uit de nieuwe Beauty and the Beast .

Na de grand finale is het toch wel echt de hoogste tijd om te gaan slapen . Terug op de kamer liggen Geo en Guillaume vredig te slapen en niet veel later begint ook mijn reis naar dromenland . Slaapwel en sweet dreams !

Maandagmorgen 04.30 : Pling pling ... Nee , ik had geen wekker gezet . Het was Philippe om het heugelijke nieuws mee te delen dat hij al online was ingecheckt voor zijn terugvlucht . Oh , leuk en dat kon niet wachten ? De afgelopen week is al wel vaker gebleken dat Philippe nog al gemakkelijk vergeet dat we in België 5 uur vroeger leven dan in Thailand . En dan krijg je als antwoord "Ga nog maar terug een beetje slapen" . Ja alsof dat zo simpel is , ik ben al zo'n slechte slaper . Ik doe wel een poging maar om 06.00 gaat toch echt het licht aan . Ik maak me een kopje thee en log de overgebleven caches van gisteren . En dan rond 07.00 terug pling pling . Dit keer is het Ruud om te zeggen dat hij ook al wakker is en vraagt of ik mee een paar caches ga scoren in de buurt achter het hotel . Snel onder de douche , aankleden en tegen 07.30 zijn we met twee op stap . Achter het hotel ligt een mooi meertje waarbij twee caches liggen en iets verderop ligt nog een derde . Als laatste lopen we nog even langs nummer 22 van gisteren zodat ook Team 100 Acre Wood ten minste één cache van het rondje heeft gelogd en dan terug naar het hotel waar de rest ondertussen ook paraat staat om te gaan ontbijten . Een proper verzorgd ontbijt bezorgt ons de nodige energie om dag twee in Disney te starten en die starten we in de Studios .

Omdat ik nog steeds het Rattatouille gedeelte niet gezien heb , stond dit bovenaan mijn lijstje . Rattenland is werkelijk een leuk gezellig pleintje en al helemaal met dit weer ! Place de Rémy schittert net zoals mijn jaarpas in de zon . Ik neem even een fotomomentje en daarna gaan we via de singleriders line naar binnen . Met minder dan 5 minuten aanschuiven , zitten we in de muis voor ons rattenavontuur . Ondanks dat ik Rattatouille nog niet eerder gedaan had , kwam de attractie me toch bekend voor . Het Mistic Manor in Hong Kong is technisch gezien de zelfde attractie . Na het verlaten van Place de Rémy begeven we ons naar het Animagique Theater . Ook de nieuwe Mickey and the Magician had ik nog niet eerder gezien en dit was het tweede punt op mijn lijstje in de Studios . Omdat ik het allemaal niet meer zo gevolgd heb de laatste jaren , had ik geen idee wat ik moest verwachten van de nieuwe show . Maar al snel werd duidelijk dat dit mijn cup of Disney tea was . Echt Disney entertainment van top kwaliteit met live zang . Na onze magische reis door de Disney classics gaan we door de winkeltjes naar de uitgang . En onderweg scoor ik gelijk mijn T-shirt voor Shanghai .

Terug in het Disneypark gaan we eten bij Hakuna Matata . Ik ga voor de heerlijke chicken Yassa en pineapple-cocos pie . De kwaliteit van het eten is er ook serieus op vooruit gegaan sinds ons laatste bezoek . Na de lunch is het showtime met eerst een Happy Anniversary Disneyland Paris en daarna aansluitend de Starlit Princess Waltz . De eerste show hadden we gisteren al eens gezien maar nu vanaf een beter plekje . De prinsessenshow is nogal flauw maar het is wel leuk om zoveel prinsessen samen te zien in één show en leen bijgestaan door hun prins . Als de royalties uitgewalst zijn , gaan we terug naar Adventureland en maak er eindelijk kennis met de alom geprezen Pineapple Float . Heerlijk lekker op een mooie dag als vandaag . Dit zouden ze in Thailand ook wel lusten en dus stuur ik even een fotootje door om Phil en Ut te laten watertanden . Al floatend op onze Pineapple gaan we richting BTM met Fastpass . Howdy folks , hold on to your head and glasses cause this is Guillaume riding the wildest ride of the wilderness ...

Na de vernieuwde BTM bekijken we even hoe laat het is . Omdat ik niet in alle haast naar de trein wil lopen , besluit ik om geen parade meer te zien . We lopen samen door de winkeltjes van Main Street en nemen vervolgens afscheid bij City Hall . De Schaagjes gaan een plekje uitzoeken om parade te kijken en ik trek naar Disney Village om daar nog wat door de winkeltjes te slenteren . Bij Rain Forest koop ik twee beren voor hun kleren en loop nog even bij New York Sandwich binnen voor een broodje voor onderweg . En dan is het tijd om naar het station te gaan en m'n bagage op te halen . Terwijl ik wacht tot de trein er is , heb ik nog even contact met Philippe die klaar is om te boarden .

Om 18.50 zit ik op de TGV en stuurt P een laatste berichtje vanuit het vliegtuig . Om 20.45 kom ik in Brussel aan waar ik om 20.50 een trein naar Antwerpen heb en daar dan weer de fiets op huiswaarts waar ik om 22.15 van mijn fiets stap . De jongens in bed steken , snel nog even uitpakken en dan kruip ik ook onder de wol . En daarmee zit mijn weekendje Disney er op .

Het was heerlijk om terug te zijn . Ik heb het hier toch wel gemist maar tegelijk merk ik wel dat de lange afwezigheid ook echt goed gedaan heeft . Na het 15-jarig bestaan vonden we dat Disneyland Parijs alleen maar achteruit gegaan is . Ze hebben nooit meer het niveau kunnen halen van Candleabration destijds en tot op de dag van vandaag blijf ik bij mijn mening . Ik moet wel zeggen dat ze terug op de goede weg zijn maar ze zijn er nog niet . Nu ik terug een jaarpas heb , gaan we dit jaar vast nog wel een keer terug maar nu is het eerst uitkijken naar Shanghai .

De foto’s van mijn Disneytrip staan ook weer online . Ik heb ze opgesplitst in 2 albums : Een eerste album met het Geocaching gedeelte en mijn terugkeer naar Disneyland . In het tweede album vind je alles terug van het 25 jarig bestaan .

 photo 25DLP20_zpspg4a5jat.jpg

09:20 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Disney, Geocaching | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |