29-05-17

GC40 , Nummer 5000 !

We love Geocaching maar in het verleden heeft onze hobby ons ook al wel enkele stressmomentjes bezorgd zoals bij het vol krijgen van de 366 kalender en de D5/T5 caches . Ik heb al meermaals gezworen om me niet meer te laten vangen en toch doe ik het iedere keer weer . En nu ook weer voor onze volgende mijlpaal . Vanaf 1000 Founds krijg je pas bij elke volgende 1000 een nieuwe Mijlpaal , dat maakt het toch een beetje speciaal en dus vinden we dat daar ook een speciale cache bij hoort . Ook voor onze nummer 5000 hadden we dus een speciale cache geselecteerd maar eerst moeten we nog tot aan 4999 .

Sinds Philippe terug is uit Thailand zijn we begonnen met aftellen . Aftellen naar de Zomer en aftellen naar onze nummer 5000 . De voorbije weken hebben we onszelf richting onze vijfduizendste cache gewerkt .

Geocaching in Mei bracht ons vooral op groene plekjes . We startten op 1 Mei bij het Mastenbos te Kapellen waar we tussen de bunkers en het Antitankkanaal op zoek gaan naar enkele lang geleden opgeloste Mysteries . Vervolgens steken we de grens over naar Putte en ook daar kleuren we de kaart weer wat meer geel .

Zondag 7 Mei trekken we naar Vlaams Brabant waar we een bezoekje brengen aan De Dreef in Ternat , de thuislocatie van de TV-serie Thuis . Daarna rijden we naar het daarnaast gelegen Asse voor een rondje door het Pajottenland . Het reeksje Kruisborre brengt ons door het groene heuvelland langs landelijke wandelpaden en historische kapelletjes .

Zondag 14 mei was het Moederdag en moest er gewerkt worden maar maandag voorspelden ze heerlijk weer en dus ging ik met de jongens op pad . Met korte broek door Overbroek . De eerste korte broek van het jaar en daarmee gelijk ook de eerste brandnetels van het seizoen . We gaan voor een mooi rondje op de fiets tussen de weilanden . Het rondje Overbroek telt 42 caches maar met onze nummer 5000 in gedachten en deze 42 caches , komt onze deadline te snel in zicht en dus stop ik na nummer 20 . Maar dat neemt niet weg dat ik heerlijk heb genoten van mijn fietstochtje en de rest van het rondje houd ik in gedachten voor nadien .

Zondag 21 Mei : Een dagje GeoArt met Team 100 Acre Wood . Samen met Ruud , Ria en Kay gaan we een Olli op de kaart zetten . Deze GeoArt in de vorm van een olifant bestaat uit 45 Mysteries en dat is gelijk de reden waarom ik vorige week de reeks Overbroek niet volledig heb gedaan . We willen natuurlijk onze olifant volledig hebben . Een Olli op de kaart brengt ons naar een mooi natuurgebied in Maarsseveen nabij Utrecht . We beginnen om 10.30 bij nummer 1 van het eerste deel en lopen een rondje tot nummer 24 . Met deel 1 compleet , hebben we alvast het hoofd van de olifant . Na de lunch gaan we verder met het lijf van Olli om uiteindelijk bij het oog van de olifant te komen . 7 Uur na vertrek bij nummer 1 hebben we onze happy elephant compleet . Eindstand : 4979 !

Maandag ga ik opnieuw de fiets op om nog net iets dichter bij ons einddoel te geraken . Het rondje Zoerselhof brengt ons tot op 4995 . Met Hemelvaart gaan we nog enkele caches doen bij ons in de buurt en met 4998 smileys zijn we helemaal klaar voor aanstaande zondag .

Zondag 28 Mei , vandaag is het zo ver ! Het moment waar we een hele maand naar toe gewerkt hebben . Nummer 5000 ! Voor onze nieuwe mijlpaal hadden we wel heel bijzondere cache geselecteerd . GC40 is de oudste nog actieve cache van het Europese vaste land , de oudste van gans Europa ligt in Ierland . Naast zijn historische waarde heeft GC40 ook heel opvallend ronde coördinaten : N 50° 00.000 E 005° 00.000 en ligt op de grens tussen de provincies Namen en Luxemburg nabij Haut-Fays .

Zondagmorgen om 08.00 gaan we thuis de deur uit en zetten koers richting de Ardennen . Na 1.45 komen we in de buurt van onze bestemming . Alvorens we naar onze nummer 5000 rijden , stoppen we nog even bij een gedenksteen van WOII voor onze nummer 4999 . na deze formaliteit is het tijd voor het echte werk . Bij ons doel aangekomen , komen er een stel Duitsers uit de bosjes . GC40 is een waar bedevaartsoord voor Geocachers . De weg naar de cache is makkelijk en ook de cache is echt een oppikker maar hij heeft gewoon iets bijzonders . Nummer 5000 is een feit !

Nu we onze vijfduizendste gelogd hebben , kunnen we er weer volop tegenaan tot aan nummer 6000 . De verdere dag genieten we van de mooie omgeving en gaan voor een wandeling door Haut-Fays en combineren een drietal cachereeksjes . ’s Avonds hebben we alweer 5041 smileys op de teller en vandaag ben ik het reeksje Overbroek af gaan werken . Op naar de volgende mijlpaal …

De foto’s van afgelopen weken staan ook weer online . TFTC en Happy Caching !

 photo GC4000_zpsj0vgz3mq.jpg

17:18 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.