19-04-17

Hazenjacht , Pasen Aan Zee

Net zoals vorig jaar , viert Philippe Songkran in Thailand . Natuurlijk knaagt dat wel een beetje aan me om achter te moeten blijven maar er komt een dag dat ook ik Songkran in Thailand vier . Maar in de tussentijd blijf ik niet zielig thuis zitten !

Philippe is vertrokken op Paaszaterdag en dus was ik met Pasen alleen met de jongens . De afgelopen jaren hebben we Pasen meestal met de Schaagjes doorgebracht maar dit jaar had ik andere plannen . Ik zou twee dagen naar zee gaan maar dat was zonder rekening te houden met het feit dat ik Paaszondag moest werken . Wanneer ik zondag om 15.00 klaar ben met werken , beslis ik om alsnog richting Knokke te vertrekken waar ik om 16.00 aankom . Ik parkeer de auto buiten het centrum , haal de fiets uit de auto en begeef me naar de dienst toerisme . De stad Knokke-Heist en Geocaching hebben voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar geslagen voor de Hazenjacht .

Hazenjacht is een schattenzoektocht naar het idee van een Multicache waarbij je op 12 plaatsen een Paashaas vindt met elk een unieke code . Met de 12 codes kan je dan een chocolade Paashaas gaan ophalen in het Hazendorp op het Lichttorenplein . De Hazenjacht geeft mensen de kans om op een leuke en zeer laagdrempelige manier kennis te maken met Geocaching . Maar omdat ik zo laat arriveerde en de Hazenjacht om 17.00 eindigde , zou ik nooit de hele toer op tijd kunnen afwerken en dus geen chocolade Paashaas voor de jongens . Naast de Hazenjacht was er ook een GC eventje aangekoppeld en gelukkig was ik nog wel op tijd om het logboek te signeren .

Na het signeren van het logboek , loop ik even terug binnen bij de dienst toerisme en haal er mijn GeoTour paspoort af en stap vervolgens terug op de fiets en begin aan de Knokke-Heist GeoTour . De Knokke-Heist GeoTour is de eerste GeoTour in België en staat helemaal in het teken van puur genieten van de natuur en daagt bezoekers uit om de natuurgebieden en bezienswaardigheden in de buurt te leren kennen . Toerisme en Geocaching in Knokke gaan hand in hand ! Ik begin mijn GeoTour bij nummer 1 op het Lichttorenplein en ga verder in Westelijke richting door Knokke tot in Duinbergen en vervolgens via de dijk terug . Om 20.00 sta ik terug bij de auto en begin aan de terugrit .

Thuis worden de logjes verstuurd , eet ik nog een paaseitje en kom tot de constatatie dat ik ondanks de late start toch nog 20 smileys in Knokke heb bemachtigd .

Maandagmorgen , Tweede Paasdag : Vandaag ben ik wel vrij en na het ontbijt , zet ik terug koers richting kust voor dag twee aan zee . Vandaag staat volledig in het teken van het Zwin . Ik begin mijn dag bij de Belgisch-Nederlandse grens in het natuurgebied voor een Earthcache . Ter plaatse neem ik rustig de tijd om te genieten van dit stukje natuurpracht , heb een momentje met Nieuwegein en Pattaya en ga op zoek naar de antwoorden voor de Earthcache . Na mijn blitzbezoek aan het Nederlandse stukje Zwin , steek ik terug de grens over en ga de fiets op voor een toer door het Zwingebied . Ik begin aan Zuidgrens van het Zwin , passeer het bezoekerscentrum en ga vervolgens dwars door het natuurgebied tot aan de zee en eindig bij het reusachtige standbeeld ’t Keun . Dit is gelijk ook het eindpunt van mijn Pasen aan zee .

De Zwin reeks behoort ook tot de GeoTour en wanneer je alle codes hebt verzameld en de bonus gevonden , kan je bij de dienst toerisme een KH GeoBandje afhalen als herinnering aan een unieke ontdekkingstocht in een van de mooiste natuurgebieden van onze Belgische kust . Naast het GeoBandje , heeft Knokke Heist ook een eigen Geocoin . Ik mag dan wel geen chocolade Paashaas hebben gewonnen met de Hazenjacht maar dankzij de con gaan we toch niet met lege handen terug naar huis . De KHGT Geocoin is een mooi souvenir aan een mooie tweedaagse aan zee .

De twee dagen samen heb ik onze Belgische kust weer wat beter leren kennen weer tal van mooie plekjes ontdekt . De caches van de GeoTour zijn met grote zorg gemaakt en zijn zeer afwisselend . De reeks is een prachtig staaltje van wat Geocaching voor mij zo leuk maakt . Knokke-Heist is één van de groenste kuststeden en er liggen nog tientallen schatten te wachten . De foto’s van mijn Paasweekend staan ook weer online . En dan is het nu aftellen naar komend weekend !

"

22:06 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-17

April , Fun & Smiles

Dit jaar geen April Fools maar daarom niet minder fun !

Zondag 2 April hadden we weer afspraak met Team 100 Acre Wood en dit keer op verplaatsing . We hadden afgesproken in Tilburg voor een rondje op de fiets . Terwijl de drukte in Antwerpen , naar aanleiding van de start van de Ronde van Vlaanderen toeneemt , rijden wij naar Tilburg waar we de auto parkeren aan de rand van de stad en met de fiets de stad intrekken naar ons meetingpunt . We hadden met Ruud , Ria en Kay afgesproken bij het station van Tilburg aan de OV fietsverhuur . Wanneer iedereen zijn stalen ros heeft en de GPS ingesteld is , vertrekken we voor het Rondje Ringbaan . Het rondje gaat volledig rond Tilburg , logisch ook met zo’n naam . We beginnen in het Oosten bij de Grote Eik en gaan vandaar met de klok mee naar de volgende . Maar na 3 caches , komen we tot de conclusie dat de caches eigenlijk allemaal aan de overkant van de weg liggen . En aangezien je blijkbaar niet langs de “verkeerde” kant van de weg mag fietsen , moeten we telkens oversteken en daar verliezen we iedere keer heel veel tijd mee . Dus besluiten we om rechtsomkeer te maken en met de richting mee , tegen de klok in , verder te gaan .

Van de Ringbaan Oost , komen we op de Ringbaan Noord . Het Noordelijke stuk gaat gedeeltelijk langs het kanaal , waar we een picknickpauze houden . Na de lunch zetten we koers naar het Draaiend Huis en beginnen aan het Westelijke deel van de Ringbaan . Het Westelijke deel omvat de moskee en verder hebben we een geluksmomentje . Bij het kruisen van de spoorweg , wijken we even uit voor een cache die wij eerder al eens gelogd hebben en zo kunnen Ruud en Ria deze ook loggen . Wat verderop wijken we een tweede keer af . Dit keer voor een cache die wij deze Zomer niet gevonden hebben . Wanneer we op de cachelocatie aankomen , komt er ook nog een ander cachekoppel aan . Zij hadden hier al vier keer gestaan en niet gevonden . De vrouw van het koppel wilde uit protest zelfs niet meer mee zoeken . Na zo'n tien minuten zoeken en nog steeds geen cache , herlees ik de hint nog een keer en begint er een belletje te rinkelen . Niet veel later heb ik de cache in handen en is iedereen happy en blij . Na het loggen , gaan we weer verder langs de Ringbaan voor het laatste stukje West .

Bij aanvang van het Zuidelijke deel van het rondje , passeren we het Willem II voetbalstadium . Ook hier hebben we eerder al een cache gelogd en dus helpen we Ruud en Ria even om de ballen van de koning te loggen . We gaan door langs de Ringbaan tot 17.00 en draaien dan af naar het stadscentrum voor het avondmaal . Kay wilde bij Happy Italy gaan eten en ook al stond er een flinke wachtrij buiten , het ging allemaal behoorlijk snel en al gauw zaten we aan tafel . Het eten volgde zeer snel en was bovendien heerlijk . Een echte aanrader !

Na onze happy hap bij de Italiaan , komt er een einde aan onze ronde van Tilburg en scheiden onze wegen . Team 100 Acre Wood gaat de OVfietsen inleveren en wij fietsen terug naar de auto .

Het was een vruchtbaar dagje met flink wat smileys waaronder ook weer een aantal Multi's en Mysteries .

Maandag 3 April : Het is Paasvakantie en ik had de kids beloofd om samen te gaan cachen . Ik had een rondje opgezocht dat wel leuk was om samen te doen en belande daardoor in Vlimmeren . Het rondje D'Aesten is een wandeling van zo'n 7 kilometer door bos en weilanden . Tijdens ons rondje pikken we niet alleen 15 caches op , we passeren ook nog een komkommerkweker waar we snackkomkommers uit een automaat halen . Wanneer we terug bij de auto komen , rijden we nog even terug naar de kweker voor een paar kilo's komkommers .

Op de terugweg pikken we nog enkele losse caches mee en we eindigen bij de kerk van Zoersel en het Kiekeboestandbeeld . We hebben een erg leuke dag gehad en in tegenstelling tot de Krokusvakantie zat dit keer het weer ook echt mee .

Afgelopen zaterdag vond de zevende editie van het Brugse Beer Mega Event plaats . Dit is de eerste keer dat de organisatie het hoofdevent op zaterdag laat doorgaan . Omdat ik zaterdags moet werken , konden wij er dit jaar jammer genoeg niet bij zijn . Dat was toch wel een zware domper en daarom hebben we besloten om ons zondag te verdiepen in den Trappist . Ik heb het niet over het recent ontdekte planetenstelsel natuurlijk . Trappist is een verzamelnaam van abdijbieren en onlangs is er een rondje caches uitgekomen rond de abdij van Westmalle waar ze Trappist brouwen . Het rondje Trappist bestaat uit 38 Mysteries dus genoeg grief om ons in te verdrinken .

Om 10.00 stonden we bij nummer 1 van het reeksje en waren klaar voor 10 kilometer door bos en veld rond de abdij . Tegen 12.00 zijn we al bij nummer 29 en besluiten om er nog een rondje bij te pakken . Na nummer 29 verlaten we het parcours van de Trappisten en steken door naar een aansluitend rondje van 6 Tradi’s en een Bonus . De caches laten zich vlot vinden en na de Bonus pikken we den Trappist terug op bij nummer 30 . Het is druk in Geocachingland en het laatste stuk van de reeks lopen we gezamenlijk met enkele andere cachers . Na dat we ook de Bonus van de Trappisten hebben gevonden , keren we terug naar de auto . Het is nog vroeg en dus pikken we op weg naar huis nog drie extra caches mee .

’s Avonds na dat al de logjes verstuurd zijn , maken we nog een wandelingetje naar de nieuwe fietsbrug ten einde de straat . Terug van ons wandelingetje , besluiten we om , in navolging van onze eerdere Langstkanaalreeks , een nieuwe cache te leggen bij de brug .

We zijn goed bezig ! Al zeg ik het zelf .

De foto’s van de afgelopen cache uitstapjes staan ook weer online .

 photo GCApril20_zps0rddswg3.jpg

06:56 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |