19-04-17

Hazenjacht , Pasen Aan Zee

Net zoals vorig jaar , viert Philippe Songkran in Thailand . Natuurlijk knaagt dat wel een beetje aan me om achter te moeten blijven maar er komt een dag dat ook ik Songkran in Thailand vier . Maar in de tussentijd blijf ik niet zielig thuis zitten !

Philippe is vertrokken op Paaszaterdag en dus was ik met Pasen alleen met de jongens . De afgelopen jaren hebben we Pasen meestal met de Schaagjes doorgebracht maar dit jaar had ik andere plannen . Ik zou twee dagen naar zee gaan maar dat was zonder rekening te houden met het feit dat ik Paaszondag moest werken . Wanneer ik zondag om 15.00 klaar ben met werken , beslis ik om alsnog richting Knokke te vertrekken waar ik om 16.00 aankom . Ik parkeer de auto buiten het centrum , haal de fiets uit de auto en begeef me naar de dienst toerisme . De stad Knokke-Heist en Geocaching hebben voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar geslagen voor de Hazenjacht .

Hazenjacht is een schattenzoektocht naar het idee van een Multicache waarbij je op 12 plaatsen een Paashaas vindt met elk een unieke code . Met de 12 codes kan je dan een chocolade Paashaas gaan ophalen in het Hazendorp op het Lichttorenplein . De Hazenjacht geeft mensen de kans om op een leuke en zeer laagdrempelige manier kennis te maken met Geocaching . Maar omdat ik zo laat arriveerde en de Hazenjacht om 17.00 eindigde , zou ik nooit de hele toer op tijd kunnen afwerken en dus geen chocolade Paashaas voor de jongens . Naast de Hazenjacht was er ook een GC eventje aangekoppeld en gelukkig was ik nog wel op tijd om het logboek te signeren .

Na het signeren van het logboek , loop ik even terug binnen bij de dienst toerisme en haal er mijn GeoTour paspoort af en stap vervolgens terug op de fiets en begin aan de Knokke-Heist GeoTour . De Knokke-Heist GeoTour is de eerste GeoTour in België en staat helemaal in het teken van puur genieten van de natuur en daagt bezoekers uit om de natuurgebieden en bezienswaardigheden in de buurt te leren kennen . Toerisme en Geocaching in Knokke gaan hand in hand ! Ik begin mijn GeoTour bij nummer 1 op het Lichttorenplein en ga verder in Westelijke richting door Knokke tot in Duinbergen en vervolgens via de dijk terug . Om 20.00 sta ik terug bij de auto en begin aan de terugrit .

Thuis worden de logjes verstuurd , eet ik nog een paaseitje en kom tot de constatatie dat ik ondanks de late start toch nog 20 smileys in Knokke heb bemachtigd .

Maandagmorgen , Tweede Paasdag : Vandaag ben ik wel vrij en na het ontbijt , zet ik terug koers richting kust voor dag twee aan zee . Vandaag staat volledig in het teken van het Zwin . Ik begin mijn dag bij de Belgisch-Nederlandse grens in het natuurgebied voor een Earthcache . Ter plaatse neem ik rustig de tijd om te genieten van dit stukje natuurpracht , heb een momentje met Nieuwegein en Pattaya en ga op zoek naar de antwoorden voor de Earthcache . Na mijn blitzbezoek aan het Nederlandse stukje Zwin , steek ik terug de grens over en ga de fiets op voor een toer door het Zwingebied . Ik begin aan Zuidgrens van het Zwin , passeer het bezoekerscentrum en ga vervolgens dwars door het natuurgebied tot aan de zee en eindig bij het reusachtige standbeeld ’t Keun . Dit is gelijk ook het eindpunt van mijn Pasen aan zee .

De Zwin reeks behoort ook tot de GeoTour en wanneer je alle codes hebt verzameld en de bonus gevonden , kan je bij de dienst toerisme een KH GeoBandje afhalen als herinnering aan een unieke ontdekkingstocht in een van de mooiste natuurgebieden van onze Belgische kust . Naast het GeoBandje , heeft Knokke Heist ook een eigen Geocoin . Ik mag dan wel geen chocolade Paashaas hebben gewonnen met de Hazenjacht maar dankzij de con gaan we toch niet met lege handen terug naar huis . De KHGT Geocoin is een mooi souvenir aan een mooie tweedaagse aan zee .

De twee dagen samen heb ik onze Belgische kust weer wat beter leren kennen weer tal van mooie plekjes ontdekt . De caches van de GeoTour zijn met grote zorg gemaakt en zijn zeer afwisselend . De reeks is een prachtig staaltje van wat Geocaching voor mij zo leuk maakt . Knokke-Heist is één van de groenste kuststeden en er liggen nog tientallen schatten te wachten . De foto’s van mijn Paasweekend staan ook weer online . En dan is het nu aftellen naar komend weekend !

"

22:06 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.