11-04-17

April , Fun & Smiles

Dit jaar geen April Fools maar daarom niet minder fun !

Zondag 2 April hadden we weer afspraak met Team 100 Acre Wood en dit keer op verplaatsing . We hadden afgesproken in Tilburg voor een rondje op de fiets . Terwijl de drukte in Antwerpen , naar aanleiding van de start van de Ronde van Vlaanderen toeneemt , rijden wij naar Tilburg waar we de auto parkeren aan de rand van de stad en met de fiets de stad intrekken naar ons meetingpunt . We hadden met Ruud , Ria en Kay afgesproken bij het station van Tilburg aan de OV fietsverhuur . Wanneer iedereen zijn stalen ros heeft en de GPS ingesteld is , vertrekken we voor het Rondje Ringbaan . Het rondje gaat volledig rond Tilburg , logisch ook met zo’n naam . We beginnen in het Oosten bij de Grote Eik en gaan vandaar met de klok mee naar de volgende . Maar na 3 caches , komen we tot de conclusie dat de caches eigenlijk allemaal aan de overkant van de weg liggen . En aangezien je blijkbaar niet langs de “verkeerde” kant van de weg mag fietsen , moeten we telkens oversteken en daar verliezen we iedere keer heel veel tijd mee . Dus besluiten we om rechtsomkeer te maken en met de richting mee , tegen de klok in , verder te gaan .

Van de Ringbaan Oost , komen we op de Ringbaan Noord . Het Noordelijke stuk gaat gedeeltelijk langs het kanaal , waar we een picknickpauze houden . Na de lunch zetten we koers naar het Draaiend Huis en beginnen aan het Westelijke deel van de Ringbaan . Het Westelijke deel omvat de moskee en verder hebben we een geluksmomentje . Bij het kruisen van de spoorweg , wijken we even uit voor een cache die wij eerder al eens gelogd hebben en zo kunnen Ruud en Ria deze ook loggen . Wat verderop wijken we een tweede keer af . Dit keer voor een cache die wij deze Zomer niet gevonden hebben . Wanneer we op de cachelocatie aankomen , komt er ook nog een ander cachekoppel aan . Zij hadden hier al vier keer gestaan en niet gevonden . De vrouw van het koppel wilde uit protest zelfs niet meer mee zoeken . Na zo'n tien minuten zoeken en nog steeds geen cache , herlees ik de hint nog een keer en begint er een belletje te rinkelen . Niet veel later heb ik de cache in handen en is iedereen happy en blij . Na het loggen , gaan we weer verder langs de Ringbaan voor het laatste stukje West .

Bij aanvang van het Zuidelijke deel van het rondje , passeren we het Willem II voetbalstadium . Ook hier hebben we eerder al een cache gelogd en dus helpen we Ruud en Ria even om de ballen van de koning te loggen . We gaan door langs de Ringbaan tot 17.00 en draaien dan af naar het stadscentrum voor het avondmaal . Kay wilde bij Happy Italy gaan eten en ook al stond er een flinke wachtrij buiten , het ging allemaal behoorlijk snel en al gauw zaten we aan tafel . Het eten volgde zeer snel en was bovendien heerlijk . Een echte aanrader !

Na onze happy hap bij de Italiaan , komt er een einde aan onze ronde van Tilburg en scheiden onze wegen . Team 100 Acre Wood gaat de OVfietsen inleveren en wij fietsen terug naar de auto .

Het was een vruchtbaar dagje met flink wat smileys waaronder ook weer een aantal Multi's en Mysteries .

Maandag 3 April : Het is Paasvakantie en ik had de kids beloofd om samen te gaan cachen . Ik had een rondje opgezocht dat wel leuk was om samen te doen en belande daardoor in Vlimmeren . Het rondje D'Aesten is een wandeling van zo'n 7 kilometer door bos en weilanden . Tijdens ons rondje pikken we niet alleen 15 caches op , we passeren ook nog een komkommerkweker waar we snackkomkommers uit een automaat halen . Wanneer we terug bij de auto komen , rijden we nog even terug naar de kweker voor een paar kilo's komkommers .

Op de terugweg pikken we nog enkele losse caches mee en we eindigen bij de kerk van Zoersel en het Kiekeboestandbeeld . We hebben een erg leuke dag gehad en in tegenstelling tot de Krokusvakantie zat dit keer het weer ook echt mee .

Afgelopen zaterdag vond de zevende editie van het Brugse Beer Mega Event plaats . Dit is de eerste keer dat de organisatie het hoofdevent op zaterdag laat doorgaan . Omdat ik zaterdags moet werken , konden wij er dit jaar jammer genoeg niet bij zijn . Dat was toch wel een zware domper en daarom hebben we besloten om ons zondag te verdiepen in den Trappist . Ik heb het niet over het recent ontdekte planetenstelsel natuurlijk . Trappist is een verzamelnaam van abdijbieren en onlangs is er een rondje caches uitgekomen rond de abdij van Westmalle waar ze Trappist brouwen . Het rondje Trappist bestaat uit 38 Mysteries dus genoeg grief om ons in te verdrinken .

Om 10.00 stonden we bij nummer 1 van het reeksje en waren klaar voor 10 kilometer door bos en veld rond de abdij . Tegen 12.00 zijn we al bij nummer 29 en besluiten om er nog een rondje bij te pakken . Na nummer 29 verlaten we het parcours van de Trappisten en steken door naar een aansluitend rondje van 6 Tradi’s en een Bonus . De caches laten zich vlot vinden en na de Bonus pikken we den Trappist terug op bij nummer 30 . Het is druk in Geocachingland en het laatste stuk van de reeks lopen we gezamenlijk met enkele andere cachers . Na dat we ook de Bonus van de Trappisten hebben gevonden , keren we terug naar de auto . Het is nog vroeg en dus pikken we op weg naar huis nog drie extra caches mee .

’s Avonds na dat al de logjes verstuurd zijn , maken we nog een wandelingetje naar de nieuwe fietsbrug ten einde de straat . Terug van ons wandelingetje , besluiten we om , in navolging van onze eerdere Langstkanaalreeks , een nieuwe cache te leggen bij de brug .

We zijn goed bezig ! Al zeg ik het zelf .

De foto’s van de afgelopen cache uitstapjes staan ook weer online .

 photo GCApril20_zps0rddswg3.jpg

06:56 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.