30-03-17

Maart , Na De Buien

We zijn Maart begonnen met een zondvloed . Na drie dagen onophoudelijke regen in Parijs klaarde het op en werd de trend voor de rest van de maand gezet : Droog Lenteweer met regelmatig een blauwe hemel en een stralende zon .

De voorbije weekends zijn we er telkens op uit getrokken om te gaan cachen en daarvoor belandden we in Brecht , St Job , Gilze-Rijen en Halle .

Alles samen hebben we de afgelopen maand 154 smileys gescoord . Niet slecht al zeg ik het zelf ! Naast de rondjes met oppikkers hebben we ook enkele meer noemenswaardige caches gelogd . Zo logden we onder andere enkele merkwaardige TB-Hotels en signeerde ik het grootste logboek dat we al ooit gezien hebben . De rondjes oppikkers liepen langs landelijke wegen , waterlopen en pittoreske plekjes ...

Kortom we hebben de afgelopen maand weer maximaal genoten van onze hobby . En natuurlijk willen we jullie weer laten meegenieten en hebben we een fotoalbumpje klaar staan .

"

06:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-17

Hello , My Game Is ...

Hello , my game is Geocaching ! Maar dat weet iedereen wel ondertussen .

Zoals ik eerder in Februari al zei , heeft Invader een nieuwe expo in Parijs onder de naam "Hello , my game is" . Het is van 2011 geleden dat Invader zijn werk nog eens indoor tentoonstelde . De nieuwe expo vindt plaats is het Musée en Herbe en is vooral gericht op kinderen ...

Afgelopen weekend zijn we naar Parijs gegaan voor wat qualitytime . De komende dagen zijn een combinatie van enkele van onze grootste passies : Parijs , Street Art , de Aziatische keuken en Geocaching natuurlijk . Omdat ik de voorbije weken extra dagen gewerkt heb , had ik zaterdag een recup dag in de plaats gekregen en dus werd ons weekendje Parijs met een dag vervroegd . Vrijdagavond na t werk vertrekken we met de auto nog naar Parijs . Na slechts drie uurtjes rijden komen we aan bij ons hotel in St Denis . Dit is het zelfde hotel van vorig jaar tijdens het Schrikkelweekend en een prima uitvalsbasis voor een weekendje Parijs met de auto .

Zaterdagmorgen worden we rustig wakker . We hebben erg veel zin om Parijs in te trekken en besluiten om te ontbijten in de stad in plaats van in het hotel . Hello Paris , long time no see ! We beginnen onze dag in de buurt van St Lazar met een Frans ontbijtje en de eerste caches van het weekend . Onze eerste caches zijn twee Challenges uit de reeks Circumnavigation . Om deze te mogen loggen , moet je een "van cache tot cache" afstand behaald hebben van respectievelijk 1 tot 5 keer rond de aarde . We hadden de eerste drie van de reeks eerder al gelogd en dankzij al onze reizen naar Thailand voldoen we nu ook voor de laatste twee . We hebben momenteel een cache to cache distance van 216 136 km . We zijn over de helft naar de maan !

Van St Lazar nemen we de metro richting de Champs Elysées . Wanneer we bij de Arc de Triomphe uitstappen is het beginnen regenen en dat zou zo blijven voor de rest van de dag . Gelukkig waren we er op voorzien en gaan door met onze planning en zetten 4 nieuwe smileys op de kaart rond de Place de Charles de Gaulle Etoile . Vervolgens trekken we over de Champs richting Concorde en vandaar met de metro verder richting Les Halles . Na jaren van verbouwen is het vernieuwde shoppingcenter af dus wilden we een kijkje gaan nemen . Het nieuwe gebouw is werkelijk een doorn in het oog van de buurt maar we zitten droog en dat is ook al iets . Er ligt bovendien een cache maar wegens te veel Muggles konden we deze vandaag niet vinden . Ondertussen is het al voorbij lunchtijd en beginnen onze maagjes te knorren . Of was het nu Guillaume die knorde omdat hij de regen beu was . In het verleden waren we al een paar keer gaan eten bij een Aziatische traiteur in één van de zijstraatjes rond Les Halles maar om een of andere reden konden we het restaurant niet terug vinden en dus gingen we op zoek naar iets anders . We belanden in een gelijkaardig restaurant maar dan beter , in de Rue St Martin vlak bij Centre Pompidou .

We genieten van onze lunch en warmen helemaal op bij een kopje Chinese Jasmijnthee .

Na onze Asian lunch gaat de rainy afternoon in Parijs verder . We loggen nog een paar caches en bezoeken enkele van Invaders nieuwste werken in de Parijse straten . De gele smileys op de kaart en de kleurrijke mozaïeken vormen een mooi contrast tegen het grijze natte decor van Parijs . Tegen 16.30 houden we het voor bekeken en besluiten om terug richting hotel te trekken om op te drogen . Een warme douche en een kopje troost kunnen echt deugd doen na zo'n dag .

's Avonds wanneer het duister valt , klaart het even op en gaan we in de buurt van het hotel nog een kleinigheidje eten maar wanneer we daar terug buiten komen , is het alweer aan het regenen . Bon soir et bonne nuit !

Zondagmorgen staan we op met regen . Vandaag ontbijten we in het hotel en daarna trekken we richting Pont Alexandre III en het Louvre om de kaart weer wat meer geel te kleuren . Bij de brug loggen we onze tweede Earthcache van dit weekend en daarna trekken we naar de Tuileries in de regen . In de tuinen van het Louvre ligt een nieuw reeksje caches met een speciaal icoontje , ze maken deel uit van een Geotour . Van Muggles hebben we geen last , deze zijn namelijk te druk bezig met hun paraplu's in bedwang te houden . Van het Louvre gaan we naar het Palais Royal en 's middags gaan we terug lunchen bij het zelfde restaurant van gisteren .

Na de middag brengt een cache ons naar het huis van Serge Gainsbourg . Grappig want vorige week was er nog een reportage op de radio over dit bijzonder huis . Voor de mensen die hen niet kennen , wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen , Serge Gainsbourg is een van de grootste Franse zangers en rokkenjagers . Voor zijn dood in 1991 had hij in zijn testament gezet dat zijn huis moest blijven zoals hij het heeft achtergelaten . Met andere woorden binnen is er de afgelopen 26 jaar niets meer veranderd en is de tijd er blijven stil staan . De gevel is beschilderd met graffiti en aan het hek hangen bloemen van fans . Zonder de cache zouden we deze plek waarschijnlijk nooit ontdekt hebben ... Je t'aime , moi non plus !

Al cachend lopen we door de regen langs de Seine via het Île de la Cité en Île Saint Louis richting Saint Lazar waar we om 16.00 de metro naar het hotel nemen .

Terwijl we opdrogen , droogt het ook buiten op en tegen 17.00 begint Philippe aan zijn terugrit naar huis . Volgende maand gaat P weer voor 10 dagen naar Thailand waardoor hij beperkt is in zijn vrije dagen maar ik en de jongens blijven nog een nachtje langer in Parijs . Na P uitgewaaid te hebben , besluit ik om van het droge weer te profiteren en ga nog een beetje cachen . Net buiten Parijs , in Levallois ligt een reeks van meer dan 50 caches . Ik heb het reeksje al lang geleden ontdekt maar omdat we nu minder in Parijs komen , is het er nog niet van gekomen . Tegen 17.30 stap ik uit de metro in Levallois , stel de GPS in en begin aan een stukje speedcaching . Het zijn snelle oppikkers en dus loop ik vlot van de ene naar de andere . Het is een race tegen de klok want het begint al donker te worden . Tegen 18.30 valt de duisternis boven Levallois maar erger nog het begint alweer te regenen . Op dat uurtje heb ik toch 11 caches gevonden en de rest is voor later .

De verdere avond ga ik nog een kleinigheidje eten , heb contact met P die ondertussen goed thuis geraakt is en maak mijn planning op voor maandag .

Maandagmorgen ben ik al vroeg op . Buiten is het nog donker maar veel belangrijker : Het is droog ! Ik pak mijn spullen in , check uit en vertrek richting Vincennes voor het eerste punt op mijn programma voor vandaag . Iets na 08.00 kom ik aan bij het Chateau de Vincennes en vanaf hier begin ik aan mijn ochtendwandeling door het Bois de Vincennes . De reden voor mijn bezoek aan het Bois de Vincennes is simpel : Geocaching ! In het Bois de Vincennes ligt 1 van de 10 Partnership caches van Europa . Net zoals bij de Geotour , heeft ook deze een exclusief icoontje maar dit is nog exclusiever en dus moest en zou ik deze vinden . Onderweg pik ik nog enkele andere caches mee die op mijn weg liggen en na het bemachtigen van het Partnership icoon loop ik door tot in Fontenay-sous-Bois waar ik de RER A terug naar Parijs Centrum neem .

Wanneer ik in Châtelet uit de metro stap is het , jawel , weer begonnen met regenen . Het was al te lang droog gebleven . Het volgende punt en de feitelijke reden van deze Parijstrip is de Invader Expo . Na de voorbije dagen enkele van Invaders nieuwste werken in het Parijse straatbeeld gezien te hebben , was ik toch wel benieuwd naar de expo . Hello , My game is is een kleine expo en vooral op kinderen gericht . De eerste zaal staat volledig in het teken van de oude pixel games zoals Pac Man en Tetris . In zaal 2 hangt een megatrots wereldkaart met een volledig overzicht van de huidige invasie . In de derde zaal is het thema Rubikcube . Om de afbeelding in de Rubiks te zien , neem je best wat afstand of gebruik je je smartphone om de tekening te zien . Naast Malificent en Sherakhan uit Junglebook , is het pronkstuk in deze zaal toch wel de meer dan drie meter grote kubusmozaiek van Peter Pan's Lost Boys . In de laatste zaal krijg je een beeld van het werkatelier van de artiest en is er een grote magneetmuur waar de bezoeker zelf aan de slag kan . Natuurlijk gaat de exit through the giftshop waar ik het boek van de expo koop .

Na mijn bezoek aan Invader in het Musée en Herbe loop ik richting Les Halles waar ik met Aaron heb afgesproken . Terwijl ik wacht , loop ik nog eens langs de cache die we zaterdag niet vonden . Het Muggle niveau ligt veel lager dan zaterdag en blijkbaar hadden we ook niet goed gevoeld want ik had hem gelijk te stekken dit keer . Ik loop nog even langs de LegoStore en daarna ga ik binnen in het shoppingcenter wachten op Aaron . Wanneer we elkaar gevonden hebben , gaan we samen een hapje eten bij … De Chinees van de voorbij dagen . We hebben elkaar al veel te lang niet meer gezien en dus heel wat bij te praten . Het oorspronkelijke idee was om het rondje Geocaches in Levallois verder te zetten maar omdat het nog steeds aan het regenen is , houden we een extra uitgebreide lunchpauze . Wanneer het dan toch lijkt te stoppen met regenen , gaan we nog voor een paar dichterbij gelegen caches en eindigen alweer met regen in de Starbucks .

T was een leuke middag maar tegen 16.30 is het alweer tijd om afscheid te nemen . Op weg naar het station pik ik nog een laatste cache mee bij het Gare de l’Est en begeef me vervolgens richting Thalys . Er staat een heuse mensenmassa te wachten in het station . Blijkbaar moet je nu net zoals op de luchthaven door een volledige controle . Eens door de controle zet ik een versnelling hoger naar de trein om niet in de drukte te moeten wachten om in te stappen . Om 17.25 gaan de deuren dicht en zou de trein moeten vertrekken maar dan volgt een aankondiging : De trein heeft een vermoedelijke vertraging van 20 minuten . Het is wachten op meer informatie , gelieve te blijven zitten en de deuren niet te openen . De temperatuur in zo’n afgesloten trein loopt al snel op en er kan geen raam open . Na die twintig minuten volgt dan de extra informatie . Doordat een illegaal zich verstopt had op het dak van een Eurostar om zo the UK binnen te geraken , werd om veiligheidsredenen in heel het station de elektriciteit afgesloten zodat men de man van het dak kon halen . Daardoor lag dus alle treinverkeer stil en konden er geen treinen aankomen of vertrekken . Nadat de man was opgepakt door de politie , kon de elektriciteit in Gare du Nord terug opgestart worden . Na een dik uur in een bloedhete trein , is de stroomtoevoer terug hersteld en begint het verluchtigssysteem terug te werken . Een alle veiligheidscontroles zijn uitgevoerd , komt Gare du Nord terug in beweging en mogen de treinen een voor een het station verlaten en daarmee komt er een einde aan mijn Parijstripje .

Ondanks dat het eigenlijk drie dagen onophoudelijk geregend heeft , heb ik toch weer erg genoten van mijn bezoekje aan Parijs . We hebben weer een flink aantal smileys gescoord en de nieuwe GCapp Cachly werkt ook prima offline . Natuurlijk heeft het onstuimige Hersftweer onze trip beïnvloed maar Parijs in de regen heeft ook wel iets en tegelijkertijd leverde het ook wel grappige foto’s op . De foto’s staan opgesplitst in twee albums . het eerste deel “Hello , My Game Is” staat in het teken van de expo en Street Art . Het tweede deel “Paris , Sous la Pluie" omvat het Geocaching gedeelte met natuurlijk de beelden van Parijs in de regen . Beide albums staan ook weer online .

 photo Parisspace18_zps6obtcsd4.jpg

17:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs, StreetArt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |