28-02-17

Februari Geocaching Fun

Februari is voorbij gevlogen maar dat heb je nu eenmaal met zo'n korte maand . We hebben Herfst , Winter en Lente gekregen en dat terwijl we eigenlijk alleen maar naar de Zomer verlangen . Maar goed we hebben het weer niet voor het kiezen en dat ze hierboven af en toe wel van een verrassingeske houden , hebben ze afgelopen maand nog maar eens bewezen .

Zondag 12 Februari hadden we een afspraakje met de Schaagjes in de sneeuw . Terwijl er in Antwerpen van sneeuw niks te bespeuren was , lag er in Nieuwegein een flink pak van dat witte spul . We beginnen onze dag in het 100 Acre Wood met een brunch van koffiekoeken en warme croissantjes . Er valt weer heel wat bij te praten na de vakantie . We hebben het over onze tijd in Thailand , een nieuwe Geocaching app en blikken alvast vooruit naar de Zomer . Samen met de Zomerplanning komt automatisch het begrip Geocaching weer ter sprake en worden er opzoekingen gedaan naar mogelijke vondsten en maak ik een rekensommetje naar nummer 5000 maar dat zien we dan wel weer . Tussendoor wordt er in de tuin met sneeuwballen gegooid ... Do you wanne build a snowman ...

Na de middag gaan we de nieuwe GC app uitproberen en daarvoor trekken we naar Vianen . Onze wandeling door het Winterse landschap levert ons weer een paar smileys op en de app wordt integraal goedgekeurd .

Terug bij de Schaagjes thuis zetten we de gezelligheid verder met een spelletje en zien stilletjes aan de sneeuw wegsmelten . Tegen de avond gooien we de grote vraag in de groep : Wat gaan we eten ? Pitta , pizza , Grieks , frietjes , ... De meningen zijn verdeeld maar uiteindelijk kiezen we voor Chinees . Nog een kopje thee als afsluiter en dan is het alweer tijd om afscheid te nemen .

Ik heb een hekel aan Winter , sneeuw en alles wat er bij hoort maar we hebben echt een leuke dag gehad en de sneeuw leverde ook wel enkele leuke momentjes op . Maar toch wel blij dat het witte tapijt ondertussen weer weg is .

Na de Winterkou was het tijd voor wat warmte tijdens Valentijn ... Vandaag is rood ... We vieren niet alleen Valentijn op 14 Februari maar ook Utans verjaardag en daar horen natuurlijk bloemen bij .

Zondag 19 Februari moest er gewerkt worden . Maar maandag was ik vrij en trok ik met de jongens er op uit om een flink rondje te gaan cachen . Daarbij belandde ik in Halle bij Zoersel waar ik met de fiets door het landelijke landschap langs Halse wegen reed . We doen een flinke toer en halen een behoorlijke score .

Zondag 26 Februari stond er niks op de agenda en dus zijn we gewoon een ouderwets rondje gaan cachen . Na wat opzoekwerk kwam ik bij een mooi rondje in de Ossendrechtse polders . Ossendrecht ligt net over de grens tussen Antwerpen , de haven en Bergen-op-Zoom . We beginnen de dag met een Earthcache en rijden daarna door naar het centrum van Ossendrecht waar we de auto parkeren . Vanaf hier gaan we te voet voor het eerste deel van onze toer . We beginnen van het centrum naar de rand van het dorp en maken vervolgens een toertje rond Ossendrecht en komen zo langs de andere kant terug in het centrum . Onderweg passeren we 4 , jawel , voortuincaches . Voortuincaches , ze blijven een hatelijk iets maar we vinden het ondertussen al wel minder erg als vroeger . 3 Van de 4 brengen we op en vlotte manier tot een goed einde maar er is er eentje die we met veel plezier hebben laten liggen . Bij deze laatste waren de coordinaten niet duidelijk en er was ook geen verdere aanduiding over in welke tuin we moesten zijn . Geen GC logo of dergelijke en we werden voortdurend in het oog gehouden door een blonde trien van achter het raam . Nee , hier bedanken we voor en we gaan verder met de rest van Ossendrecht .

Tegen de middag komen we terug aan in het centrum en gaan naar de lokale Frietchinees voor de lunch . Na de lunch zetten we onze cachetoer verder in de polders rond Ossendrecht en komen onderweg enkele mooie vergezichten tegen . Tegen 16.00 zijn we terug aan ons beginpunt en keren terug huiswaarts . Thuis gekomen , worden de logjes verstuurd en terwijl ik bezig ben met loggen komen de meldingen met nieuw gepubliceerde caches rink aaneen binnen . 100 Nieuwe caches in de wijde omgeving van Halle-Zoersel , dat is weer nieuw materiaal voor mijn maandagen te vullen .

Maandag 27 Februari , Krokusvakantie en ik had afgesproken met Ninke en Stino om samen te gaan Geocachen . Het weer zat niet mee maar ze waren zo enthousiast dat we er voor de volle 100% voor gingen . Ik had een rondje geselecteerd van 24 door het bos en wat als een leuke boswandeling bedoelt was , veranderde al snel in slijkploeteren . We krijgen regelmatig een bui over ons heen mar geven niet op . Bij nummer 10 gekomen moeten we een beek over . Ninke ging wel zie ze . Over de beek of in de beek ? T was er over maar ze maakte wel een mooie slide bij het neerkomen . Net een varkentje dat in de modder aan het spelen is . Ach dat regent er wel weer af want ondertussen was het alleen maar harder aan het regenen . De caches worden afwisselend gevonden door Ninke en Stino en als het te lang duurt mag ik hem vinden . De hint lezen , cachepaadjes , … Ze beginnen het al door te krijgen . Al denken ze nog net iets te vaak dat er achter elke boom een cache schuilt .

Behoorlijk nat komen we bij de bonus aan en vandaar is het slechts een paar meter naar de auto en gelukkig maar want het wordt opeens zo donker . We zitten nog maar net in de auto of het valt er met bakken tegelijk uit . Inclusief hagelbollen . Net op tijd ! We besluiten om niet meer aan een volgend rondje te beginnen en wat een wijze beslissing was dat . Als drie half verzopen waterkiekens komen we terug thuis aan .

We hebben erg genoten van onze boswandeling en in de Paasvakantie zijn we terug op stap , hopelijk dan wel met beter weer .

Ondertussen staat de balans op 4503 ! Ruud en Ria , we zitten nog op schema hahahahah … Met nog 18 weken te gaan voor de zomervakantie , lijkt nummer 5000 best haalbaar . Al gaan we er dit keer niet voor liggen tellen , zoals in het verleden want dat bezorgde alleen maar stress ! Al zou het natuurlijk wel leuk zijn om weer iets speciaals te maken van die nummer 5000 . Maar goe zo ver zijn we nog lang niet . Eerst maar eens de Maartse buien zien te overwinnen .

De foto's van Februari staan ook weer online .

 photo Feb01_zpsmmsxmykd.jpg

07:33 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-17

Weekend In Lalaland

We zijn nu een weekje terug thuis van thuis en wonderbaarlijk genoeg hebben we dit keer veel minder last van heimwee en aanpassingsproblemen . Komt het omdat we het stilaan gewoon beginnen te worden of is het gewoon omdat we weten dat we spoedig terug zijn . In ieder geval hebben we afgelopen weekend weinig tijd gehad om er over na te denken want er was heel wat te doen in Antwerpen .

We beginnen zaterdagavond in Metropolis met Lalaland . Met 14 Oscarnominaties en al heel wat prijzen gewonnen , wordt Lalaland aangekondigd als DE film van het jaar en dat maakte ons wel heel benieuwd .

Lalaland , genre Musical , vertelt het verhaal van Mia en Sebastian , twee mensen met grote dromen . Mia werkt in een koffiebar in Hollywood en droomt er van om actrice te worden . Ondanks de ontelbare audities , lukt het haar niet om een rol te pakken te krijgen . Sebastian is een Jazzmuzikant en droomt van zijn eigen club . Het lot wil dat ze elkaar telkens weer tegen het lijf lopen en van het een komt het ander . Ze worden verliefd en proberen elkaar te stimuleren om hun droom waar te maken maar het nastreven van hun dromen drijft het koppel uit elkaar . Na een tijdssprong van 5 jaar zien we Mia als succesvolle Hollywood actrice en heeft Sebastian zijn Jazzclub …

La La Land is een modernere variant van de klassieke Hollywood musical en verwijst meerdere keren naar de oude films uit het genre . Het is een echte feel good movie en een ode aan alle dromers onder ons ! Maar we zijn echt niet omvergeblazen van deze zogenaamde film van het jaar .

Zondag zijn we naar Azië in Antwerpen geweest . Dit is de eerste keer dat dit foodfestival in Antwerpen georganiseerd wordt en dus wilden we daar een kijkje gaan nemen . We vertrekken te voet , gaan langs de werken aan de brug via Spoor Noord en het Eilandje naar de Waagnatie waar het event plaatsvindt .

Het foodfestival biedt een mix van allerlei Aziatische eetstandjes . Verder zijn er een paar standjes met info en non-food maar dit kan je totaal niet vergelijken met de Thaise Markt in Brugge of Stokkel die we vorig jaar bezocht hebben . Eigenlijk is het één grote teleurstelling en we houden het er dan ook al snel voor bekeken . ’s Middags gaan we in Antwerpen echt Aziatisch eten en loggen nog een paar recent uitgekomen caches .

Het derde punt op de agenda was de tentoonstelling The Art Of Banksy in de Stadsfeestzaal . Banksy is één van de oppergoden van de Street Art . Banksy is vooral bekend voor zijn combinatie van donkere humor met achterliggende politieke boodschappen en maatschappelijke thema’s . Ondanks dat Banksy wereldberoemd is , is zijn ware identiteit ongekend . Al sinds de vroege jaren 1990 houdt die anonimiteit de kunstwereld in haar greep .

We hebben enkele van zijn werken in het Londense straatbeeld mogen bewonderen . Deze tentoonstelling in Antwerpen wilde ik dan ook niet missen en dus ben ik maandag naar de expo gaan kijken .

Steve Lazarides bracht de werken van ’s werelds meest beroemde of beruchte straatkunstenaar samen in de tentoonstelling . Meer dan 80 kunstwerken worden er tentoongesteld waaronder enkele van Banksy’s meest gekende werken zoals het meisje met de hartjesballon en de rattencollectie .

Vorige week heeft een andere grote naam in de Street Art en mijn persoonlijke absolute nummer 1 , Invader , een nieuwe expo aangekondigd in Parijs en dus hebben wij alvast een weekendje Parijs gepland .

De foto's van afgelopen weekend staan ook weer online .

 photo AAA10_zpshxbzwbwn.jpg

19:36 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Film, StreetArt, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |