07-02-17

Weekend In Lalaland

We zijn nu een weekje terug thuis van thuis en wonderbaarlijk genoeg hebben we dit keer veel minder last van heimwee en aanpassingsproblemen . Komt het omdat we het stilaan gewoon beginnen te worden of is het gewoon omdat we weten dat we spoedig terug zijn . In ieder geval hebben we afgelopen weekend weinig tijd gehad om er over na te denken want er was heel wat te doen in Antwerpen .

We beginnen zaterdagavond in Metropolis met Lalaland . Met 14 Oscarnominaties en al heel wat prijzen gewonnen , wordt Lalaland aangekondigd als DE film van het jaar en dat maakte ons wel heel benieuwd .

Lalaland , genre Musical , vertelt het verhaal van Mia en Sebastian , twee mensen met grote dromen . Mia werkt in een koffiebar in Hollywood en droomt er van om actrice te worden . Ondanks de ontelbare audities , lukt het haar niet om een rol te pakken te krijgen . Sebastian is een Jazzmuzikant en droomt van zijn eigen club . Het lot wil dat ze elkaar telkens weer tegen het lijf lopen en van het een komt het ander . Ze worden verliefd en proberen elkaar te stimuleren om hun droom waar te maken maar het nastreven van hun dromen drijft het koppel uit elkaar . Na een tijdssprong van 5 jaar zien we Mia als succesvolle Hollywood actrice en heeft Sebastian zijn Jazzclub …

La La Land is een modernere variant van de klassieke Hollywood musical en verwijst meerdere keren naar de oude films uit het genre . Het is een echte feel good movie en een ode aan alle dromers onder ons ! Maar we zijn echt niet omvergeblazen van deze zogenaamde film van het jaar .

Zondag zijn we naar Azië in Antwerpen geweest . Dit is de eerste keer dat dit foodfestival in Antwerpen georganiseerd wordt en dus wilden we daar een kijkje gaan nemen . We vertrekken te voet , gaan langs de werken aan de brug via Spoor Noord en het Eilandje naar de Waagnatie waar het event plaatsvindt .

Het foodfestival biedt een mix van allerlei Aziatische eetstandjes . Verder zijn er een paar standjes met info en non-food maar dit kan je totaal niet vergelijken met de Thaise Markt in Brugge of Stokkel die we vorig jaar bezocht hebben . Eigenlijk is het één grote teleurstelling en we houden het er dan ook al snel voor bekeken . ’s Middags gaan we in Antwerpen echt Aziatisch eten en loggen nog een paar recent uitgekomen caches .

Het derde punt op de agenda was de tentoonstelling The Art Of Banksy in de Stadsfeestzaal . Banksy is één van de oppergoden van de Street Art . Banksy is vooral bekend voor zijn combinatie van donkere humor met achterliggende politieke boodschappen en maatschappelijke thema’s . Ondanks dat Banksy wereldberoemd is , is zijn ware identiteit ongekend . Al sinds de vroege jaren 1990 houdt die anonimiteit de kunstwereld in haar greep .

We hebben enkele van zijn werken in het Londense straatbeeld mogen bewonderen . Deze tentoonstelling in Antwerpen wilde ik dan ook niet missen en dus ben ik maandag naar de expo gaan kijken .

Steve Lazarides bracht de werken van ’s werelds meest beroemde of beruchte straatkunstenaar samen in de tentoonstelling . Meer dan 80 kunstwerken worden er tentoongesteld waaronder enkele van Banksy’s meest gekende werken zoals het meisje met de hartjesballon en de rattencollectie .

Vorige week heeft een andere grote naam in de Street Art en mijn persoonlijke absolute nummer 1 , Invader , een nieuwe expo aangekondigd in Parijs en dus hebben wij alvast een weekendje Parijs gepland .

De foto's van afgelopen weekend staan ook weer online .

 photo AAA10_zpshxbzwbwn.jpg

19:36 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Film, StreetArt, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.