30-01-17

Chinese New Year , Year Of The Rooster

Het doet pijn om te zeggen dat we weer terug in Belgie zijn maar we hebben onze tijd in Thailand in schoonheid afgesloten .

Zaterdag 28 Januari was het Chinees Nieuwjaar en luidde het jaar van de haan in . Dit is de tweede keer dat we dit in Thailand mogen meemaken . De eerste keer dateert alweer van 2012 , het jaar van de draak en toen werden er overal Lion-en Dragon dansen opgevoerd . Ik was blij om dit jaar weer van dit spektakel te mogen genieten .

Chinees Nieuwjaar is een feest van meerdere dagen dat eigenlijk al begint op de dag voor het nieuwe jaar . Vrijdag werden er overal firecrackers afgeschoten om de kwade geesten te verjagen . Nieuwjaarsdag begint met het offeren aan de goden en voor ons begon Chinees Nieuwjaar met een Geocaching eventje . Speciaal voor deze gelegenheid had ik een eventje georganiseerd met enkele Geocaching vrienden en waar kan je dat nu beter doen dan bij de Chinese Friendship Supermarket . Terwijl het event plaatsvond waren we getuige van de offerceremonie . Geen leeuwen of draken hier helaas maar deze had ik gisteren al mogen aanschouwen .

Na het event ga ik met Sandra en Marc nog even op stap maar dat verslag krijg je in het 5* Geocaching verslag .

Elk jaar met Chinees Nieuwjaar brengt Starbucks in Azië een speciale editie van hun Starbucksbeertjes uit . We zijn begonnen in 2012 met een draakje en hebben sindsdien elk jaar het nieuwe dierenteken gekocht . De draak , de slang , het paard , het schaap , de aap en nu dit jaar een haan .

Chinees Nieuwjaar vindt telkens plaats van de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender . Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 December . Daardoor heeft deze feestdag geen vaste datum . Het vindt telkens plaats ergens tussen 21 Januari en 20 Februari .

Helaas zijn de foto’s van het Chinees Nieuwjaar verloren gegaan door een technische onenigheid tussen mij en de laptop . We zijn momenteel nog bezig om deze te recupereren maar tot zolang moeten jullie het zonder foto’s stellen . Gelukkig had ik een paar foto’s op mijn GSM staan zodat ik toch nog iets had .

Happy Chinese New Year , Welcome to the Year of the Rooster !

 photo Pttya17-13_zpsaxnh13hs.jpg

19:46 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.