20-01-17

The Daily Life Part II

Sinds de Zomer van vorig jaar zien onze vakanties er net iets anders uit en soms vraag ik me af of je dit wel vakantie kan noemen . Begrijp me niet verkeerd , we genieten van elk moment maar het dagelijkse leven hier is echt geen doorsnee vakantie .

De eerste dagen zijn we weer druk in de weer geweest . Woensdag zei de microgolfoven “BOEM” . Een luide knal , gevolgd door een rookwolk waren zijn laatste daden alvorens hij het licht uit deed . Gelukkig is hij niet letterlijk ontploft of in brand gevlogen want dat had wel veel erger geweest . Het ding is meegekomen van de oude laundry en was eigenlijk toch al aan vervanging toe . Dus ben ik op de fiets gestapt en ben ik beginnen rondkijken voor een nieuwe magnetron . Mijn oog viel gelijk op een microgolfoven met Quartz grill van Sharp . Ik had nog even getwijfeld of ik geen combi zou kopen maar dat kost hier echt schandalig veel . Terwijl ik op onderzoek ben krijg ik telefoon van het thuisfront : Kijk gelijk eens wat een TV kost want die doet raar . Ook de TV is nog zo’n een oud ding en dus hebben we nu niet enkel een nieuwe microgolf maar ook gelijk een 50inch flatscreen . En dit allemaal met brommer en fiets . Je kan het laten thuis leveren hoor maar daar doen wij niet aan mee . Terwijl Philippe de TV installeert probeer ik de nieuwe microwave uit . Na de instructies te hebben gelezen ga ik gelijk aan de slag en nog geen half uur later komt er een home made bananen cake tevoorschijn . De kleur en structuur is anders dan in een gewone oven . Hij is veel lichter van kleur en sponsachtig maar over de smaak was iedereen het hier eens . Lekker !

Na al de commotie van deze morgen zitten we rustig te genieten van een stukje cake voor de TV , komt er ineens een vogel binnen gevlogen . Hij heeft waarschijnlijk de cake geroken . Utan heeft het beestje al snel te pakken . We steken hem voorlopig in een wasmand met een deksel , geven hem wat te eten en te drinken . Het is een blauw-witte parkiet , eigenlijk echt wel een mooi beestje en blauw is Utan en Philippe hun lievelingskleur . Een paar uurtjes later , begint onze blue bird zich al helemaal op zijn gemak te voelen maar en wasmand is toch geen plek voor een vogel . Donderdag ben ik dus weer op pad , dit keer op zoek naar een vogelkooi . Na drie dierenwinkels heb ik nog steeds geen kooi . De eerste had enkel visbakken en alles wat daar bij hoort , de tweede enkel honden en katten . De derde had wel kooien maar enkel voor hamsters . Nu kon dat op zich wel dienen maar al die attributen daar waren we niks mee . You not have same same for bird ? Oh , no hab mister , one moment ! Ze loopt weg en een paar minuten later komt ze terug met een kooi . Nu nog eten maar hoe leg je uit wat voor vogel het is en welk zaad je nodig hebt . Ze toont me de verschillende soorten zaden maar natuurlijk staat de tekst er enkel in het Thais op en staan er geen afbeeldingen bij . Nu is het mijn beurt for one moment . Ik meen mijn GSM , google even een parkiet en bingo . Terug thuis wordt het nieuwe verblijf van onze blauwe in orde gebracht en kan hij verhuizen . Hij gaat recht naar de etensbak en begint daarna aan de verkenning van zijn nieuwe verblijf . Maar alleen is maar alleen en dus zijn we een speelvriendje gaan halen . Nu ja , één ! We komen met drie speelkameraadjes thuis . Dus we hebben : Een blauw met witte , een donkerdere blauwe , een groene en een gele oftewel Blue , Sky , Lime en Lemon .

Verder waren nog een paar dingen die we wilden doen maar waar we eerder niet aan toe gekomen waren . We wilden beneden in het wasgedeelte meer werkruimte , en nu zeker met het restaurant erbij , dus werd er een tafel en een extra schab voorzien . Voor boven heb ik ook een extra schab in de berging voorzien en eindelijk slapen we muggen-vrij . Vliegenramen of dergelijke zijn hier vreemd genoeg moeilijk te vinden . Van die muskietennetten om over je bed hangen vind je hier overal maar dat was niet wat we willen . In de doe-het-zelver verkopen ze hier wel gaas en met en paar planken en vijzen knutsel ik zelf een vliegenraam in elkaar . Misschien dat er nog een laagje verf op moet maar ik ben zeer tevreden met het resultaat .

En terwijl ik klusser de klus speel , houdt Philippe zich bezig in de wasserij . Behalve vuile was , wassen we hier ook uw geld wit . Het is wonderbaarlijk hoe vaak we geld vinden in de zakken van broeken . Soms enkele muntjes maar ook wel eens briefjes . van de week vonden we nog een briefje van 50.000 Iraanse Rial . Klinkt alsof we kweetniwa hebben gevonden maar dat is net geen 1,5 Euro of ongeveer 55 THB .

We hebben de voorbije dagen veel minder zelf gekookt maar waarom zou je zelf koken als je een restaurant voor de deur hebt .

Na het harde werk van de voorbije dagen is het nu tijd voor een beetje ontspanning . Niet dat het dagelijkse leven hier niet ontspannend kan werken in vergelijking met Belgie maar er is een tijd van werken en een tijd voor ontspanning . Philippe en Utan vertrekken morgenochtend naar Phichit voor drie dagen , ik heb morgen een Geocache uitstapje . En zondag ga ik voor een paar dagen naar Bang Saen . En dan zijn we weer allemaal terug in Pattaya voor Philippe zijn verjaardag . Om deze dagen te overbruggen komt Pi zijn moeder helpen in de wasserij .

De foto's komen later nog . Maar nu gaan we eerst een paar dagen met vakantie .

 photo 1701-4965_zps9y3oekbn.jpg

17:12 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.