17-01-17

Going Home , TB's With A Mission

96 Dagen na onze bittersweet bye bye's in Oktober zijn we terug thuis in Pattaya .

We hadden dit keer voor KLM gekozen met vertrek op zondag en zouden vanuit Antwerpen met de Thalys naar Schiphol reizen . Omdat we pas in de namiddag de trein moesten hebben , hadden we een Geocache eventje georganiseerd in het Centraal Station van Antwerpen . Tot zover het plan . De werkelijkheid ziet er heel anders uit ...

Een week voor vertrek merken we dat er iets niet klopt met de Thalystickets die KLM voor ons geregeld had . De trein zou meer dan twee uur doen over een traject van 54 minuten . Wegens werkzaamheden aan het spoor tijdens het weekend van ons vertrek , rijdt de IC tussen Antwerpen en Amsterdam slechts tot in Roosendaal en worden alle Thalystreinen omgeleid . Moest onze trein vertraging oplopen door de werken dan zou het wel heel spannend kunnen worden om op tijd in Schiphol te geraken met het risico dat we dus ons vliegtuig missen . Dat zagen we niet zitten en dus bellen we met KLM om te vragen of ze ons op een eerdere trein kunnen zetten . Dit ging helaas niet zonder dat er 150 Euro per persoon werd aangerekend wegens een wijziging in de boeking . 300 Euro betalen voor een fout van een ander dat zagen we niet zitten en dus vroegen we wat we moesten doen als de trein vertraging zou hebben en we onze vlucht zouden missen . Oh , geen probleem meneer , dan boeken wij u gelijk om naar een volgende vlucht ... Geen probleem ? Ik dacht het niet , dat is wel degelijk een probleem . Nu zou je denken dan gaan we gewoon op eigen houtje naar Schiphol maar zo simpel is het niet . Maximaal 1 uur voor vertrek moesten we ons melden bij de balie van Thalys om onze tickets op te halen . Dit doen ze om te voorkomen dat je dus een reis zou boeken vanuit Antwerpen wat in sommige gevallen goedkoper is dan een rechtstreekse boeking . Omdat KLM niet wilde meewerken hadden we zelf voor een plan B gezorgd . We verzetten ons event naar zaterdag , gaan zondag de tickets afhalen en moest de trein niet komen opdagen dan zouden we met de auto naar onze vriendjes in Nieuwegein rijden en dan zouden Ruud en Ria ons naar de luchthaven brengen . Tot zover plan B .

Na een week stressen , breekt tijdens de nacht van donderdag op vrijdag de hel los . Een hevige storm , gepaard met Winterse buien , trekt vanuit Frankrijk over de lage landen . Het noodweer heeft in Frankrijk voor heel wat schade gezorgd waardoor er geen Thalystreinen rijden vanuit Frankrijk en alle overige hogesnelheidstreinen rijden met aanzienlijke vertragingen . En dus bellen we nog maar eens met de helpdesk van KLM . En daar gingen ze weer hoor : Ja meneer , daar moeten we wel 150 Euro PP voor aanrekenen . Ik moet nu wel toegeven dat die kost van 150 Euro + 15 euro administratiekosten duidelijk vermeld staat in de kleine lettertjes maar dit is toch gewoon overmacht . Nee meneer , sorry dat gaat helaas niet . Uiteindelijk na een paar keer over en weer bellen , krijgen we iemand anders aan de lijn en dit keer hebben we iemand met net dat beetje meer verstand aan de lijn . De persoon in kwestie ging kijken wat ze kon doen en na contact opgenomen te hebben met Thalys , belde ze terug om ons te melden dat onze tickets waren omgeboekt , we binnen het kwartier de nieuwe tickets in onze mailbox mochten verwachten en dat het ons niks zou kosten . Hehe , t is gelukt ! Over naar plan C ...

Zaterdag houden we gewoon ons Geocache event zoals afgesproken en zondagmorgen brengen mijn ouders ons naar Schiphol met een tussenstop in Nieuwegein . De opkomst voor het "Going Home , TB's with a Mission" event is behoorlijk . De afstand Antwerpen-Thailand bedraagt zo'n slordige 9000 kilometer en dat tikt telkens flink door op de teller van de TB's die met ons mee reizen dus had ik een oproepje geplaatst op de eventpagina voor mensen in het bezit van TB's zijn die richting Azië willen of kilometers willen maken . De eerste aanwezige had al gelijk twee Travel Bugs bij en vroeg of ik ze wilde meenemen , niet veel later krijg ik er nog 4 overhandigd en aan het einde van het event zitten we met een hele zak racers . Allen nemen ze deel aan de 2017 TB-Race . Zelf nemen we niet deel aan die race maar we vinden het wel leuk om ze mee op missie te nemen . Let the race begin !

Zondag morgen waren we al vroeg wakker , de stress zat er toch nog een beetje in . Om 09.30 staan mijn ouders voor de deur en rijden we met verse pistolets en koffiekoeken naar Nieuwegein waar we in alle rust genieten van een gezellige brunch . De stress valt gelijk van ons af en er is zelfs nog tijd over voor een Geocache momentje . Samen met Ruud en Eric ga ik nog een smiley scoren en daarna zetten we onze reis naar Schiphol verder . Ruud en Ria , zoals steed weer bedankt voor de warme ontvangst ! Van het 100 Acre Wood gaat het verder naar de luchthaven waar we tegen 13.30 aankomen .

Doordat we ook dit keer weer enkel met handbagage reizen , kunnen we gelijk door naar de paspoortcontrole en de douane . Zonder bagage reizen heeft zeker zijn voordelen maar elk voordeel heeft zo zijn nadeel . Zowel mijn als Philippe zijn handbagage worden van de band gehaald voor een uitgebreide inspectie . Er zitten enkele niet te definiëren voorwerpen in . De dame in kwestie verzoekt vriendelijk of ik mijn bagage wil open maken en terwijl ze op de monitor kijkt , legt ze me uit wat ze zoekt . Een camera , batterijen en een hoop ondefinieerbaar metaal . De GPS en batterijen kan je volgende keer beter gewoon apart houden net zoals laptops en dergelijke , zei ze , dat maakt ons werk makkelijker en bezorgt u minder last . En dat ondefinieerbaar metaal ? Dat was de zak met TB's .

Alles terug opgeborgen , kunnen we verder en begeven we ons richting Gate F7 . Onderweg stoppen we nog in de winkeltjes , gaan een kleinigheidje eten en hebben nog even contact met Thailand in verband met het uur van ophaling op de luchthaven . De middag is voorbij gevlogen en tegen 17.00 begint de boarding en een half uurtje later komt onze blauwe vogel in beweging . En we zijn weer vertrokken . Na al de stress van de voorbije week zijn we eindelijk onderweg !

De vlucht verloopt vlot , het eten aan boord smaakte prima en na een filmpje doen we onze oogjes even dicht . Dankzij nieuwe pilletjes speel ook ik enkele uurtjes kwijt en heb ik voor het eerst het gevoel dat ik daadwerkelijk geslapen heb .

Maandagmorgen 10.00 landen we op Bangkok Suvarnabhumi Airport . Langs de paspoortcontrole voor ons VISA , langs AIS voor ons Thais telefoonnummer te herladen en dan naar de uitgang waar Utan en de buurvrouw ons opwachten om ons naar huis te brengen . De rit naar huis verloopt moeizaam , wegwerkzaamheden en een ongeval sturen het hele verkeer in het honderd . Met een fikse vertraging komen we dan eindelijk aan bij de laundry waar we de spullen boven droppen en ons even opfrissen . Wat voelt het goed om weer thuis te zijn .

Sinds Oktober is er veel veranderd in de laundry . We hebben bovenburen gekregen en een restaurant voor de deur . Deze Zomer zijn we naar het intreden van Pi , Utan zijn neef , geweest . Ondertussen zijn zijn 3 maanden in het klooster voorbij en gaat het leven weer verder . Utan had aan ons gevraagd of we het zouden zien zitten dat hij boven komt wonen . In Thailand zijn er twee zaken waar je niet zonder kan : Wasserijen en restaurants . En zo komt het dus dat we in de dag de was buiten zetten en tegen de avond maken de droogrekken plaats voor een paar tafeltjes en stoelen . En wat we al gezien hebben , ziet er allemaal om ter lekkerst uit .

's Middags helpen we wat in de shop en 's avonds hebben we onze eerste Geocache afspraak . Sebastián is dit jaar in de zelfde periode als wij in Pattaya en hij had weer een Meet and Eat eventje georganiseerd . Een van de voorgaande edities was trouwens ons eerste event in Thailand . Utan is al vaker met Geocaching in contact gekomen en wanneer we hem vertelde waar we gingen eten was hij gelijk heel enthousiast om mee te gaan . Het event vindt namelijk plaats in het beste BBQ buffet restaurant van Pattaya , daar waar we in Oktober ook geweest zijn . Bij aankomst heel wat bekende gezichten en ook Utan herkent de meeste aanwezigen . Ze zijn allemaal bij hem langs geweest om onze Laundrybox te komen loggen . Het is een gezellige avond met heel wat Geochat , TB's en lekker eten natuurlijk . Tijdens het eten worden er ook enkele locale caches besproken en worden de plannen gemaakt voor ons 5* avontuur . Met al dat gebabbel vliegt de avond voorbij en na onze lange reis , willen we nu eigenlijk toch wel naar ons bedje . Terug thuis vallen de oogjes al snel dicht .

Good night !

Dinsdagmorgen waren we tegen den achten wakker . Even douchen en naar beneden , wasmachine opzetten en de deur openen . Na t ontbijt trek ik mijn klusuniform aan geef het appartement een poetsbeurt , verzorg de planten en pruts nog wat aan mijn fiets . Na de middag rijden we met z’n drieën even naar de Big C voor een paar boodschappen . Onze ogen waren groter dan we dragen konden maar mits een beetje organisatie kregen we alles mee . Ut op de bromfiets met 3 zakken tussen zijn benen , Phil achterop met een wasrek in zijn armen en mijn bagagerek van de fiets goed volgestapeld . Jammer dat we daar geen foto van hebben .

De foto's van het Going Home event , de heenreis en onze eerste dag in Pattaya staan ook weer online .

 photo 1701-03_zpsukpcti8h.jpg

17:24 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.