12-12-16

Fantastic Lights & China Beasts

December is bijna op de helft en tussen alle drukte door hebben we ook nog wat anders gedaan dan gewerkt . Vorige week zijn we naar de Antwerpse Zoo geweest voor de nieuwe editie van China Light .

Na het overweldigend succes van China Light in 2014 is het lichtspektakel nu terug met een compleet nieuwe editie . Vanaf 3 december 2016 tot 15 januari 2017 toveren tientallen Chinese kunstenaars de ZOO van Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige ‘China Light ZOO’ . Behalve de enorme draak van 2014 nemen ze verder hun allernieuwste creaties mee . Feeërieke bloemen , fabelachtige dieren en de volledige Chinese Dierenriem staan dit jaar centraal .

Bij het binnen komen werden we als VIP’s ontvangen en kregen elk een enveloppe met consumptie bonnen . Deze hebben we gaandeweg ingeruild en daarmee hadden we eigenlijk onze inkom terug verdiend . Maar we zijn hier voor de lichtgevende beestjes dus beginnen we aan onze avondwandeling door de Zoo . Naast de nog steeds tot verbeelding sprekende draak waar we beide fan van zijn , waren we dit jaar erg onder de indruk van de nieuwe editie . De opstelling was veel mooier en gestructureerder dan vorige keer . En ook de nieuwe elementen zoals de Chinese horoscoop waren erg indrukwekkend .

Tussendoor warmen we ons aan één van de vuurkorven en pikken hier en daar een glimp op van de vernieuwde indeling van de dierentuin . We moeten duidelijk nog eens terug komen deze Zomer . Na zo’n 90 minuten staan we terug op het Astridplein en sluiten we de avond thuis af met wat warms .

Vorige week tijdens China Light en gisteren nog meer fabelachtige dieren in de cinema . Nu we niet langer UGC Unlimited zijn , hebben we gekozen voor de 100 Dagenkaart van Kinepolis . In afwachting tot de filmversie van Beauty and The Beast uitkomt , zijn we gisteren naar Fantastic Beasts and Where to Find Them gaan zien .

J.K. Rowling , alom bekend van de Harry Potter verhalen , is terug met een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld . De film speelt zich af in 1926 . Newt Scamander , een Britse tovenaar komt aan in New York waar hij gelijk alle aandacht naar zich trekt . Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden , loopt volledig uit de hand wanneer Newts koffer met fabeldieren in de handen komt van No-Maj Jacob (Een No-Maj is het Amerikaanse woord voor een Muggle) en er een aantal van Newt’s fabeldieren ontsnappen . De ontsnapte dieren zorgen voor grote commotie in zowel het No-Maj als het Magische New York . Achtervolgd door de NY politie en de Magische overheid , werken Newt en Jacob samen met de zusjes Tina en Queenie Goldstein om de ontsnapte dieren terug te vinden …

Deze 100% mijn ding-film met avontuur , magie en een vleugje humor past perfect thuis in het rijtje van de Harry Potterfilms . Het verhaal is weinig verrassend maar de cast is geweldig en zelfs Johnny Depp krijgt zijn One Minute of Fame . Kortom een echte topper voor een avondje film .

De foto’s van China Light staan ook weer online .

"

11:20 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.