28-11-16

Eindhoven Is Fun

Afgelopen zondag is de Advent begonnen en daarmee is de aanloop naar de Eindejaarsperiode officieel begonnen . Met andere woorden : De drukke periode komt er weer aan . Maar eerst nog even genieten van een fijn uitje in het gezelschap van de familie Löke .

Onze laatste afspraak met Jeroen , Suzanne en kids dateert alweer van een hele tijd geleden . Ondertussen heeft Tycho een jaar in Amerika gezeten en dus wilden we zijn verhalen wel eens horen . En zo hadden we samen een dagje Eindhoven gepland voor een leuke stadswandeling aan de hand van de Multicache Sightseeing & shopping in Eindhoven .

We hadden ’s middags afgesproken bij de Starbucks in het treinstation van Eindhoven maar we waren al iets vroeger vertrokken en hebben alvast enkele smileys op de kaart gezet . Ik had een gratis parking gevonden aan de rand van de stad nabij de Technische Universiteit . Op het terrein van de TU/e lag tevens een mooi rondje dat ons van de auto tot aan het station bracht . De wandeling door de unief brengt ons langs tal van kunstwerken . We werken het reeksje vlotjes weg en komen mooi op tijd bij de Starbucks aan waar niet veel later Suzanne en Quinty komen aangewandeld , gevolgd door Jeroen . En Tycho ? Die was er niet bij . Maar we krijgen wel uitgebreid verslag bij een lekkere Starbucks en wordt er ook heel wat bijgepraat over ons Thailand verhaal .

Na de Starbucks beginnen we dan aan onze stadswandeling door Eindhoven . De Multi Sightseeing & Shopping in Eindhoven bestaat uit 22 waypoints verdeeld over zo’n 5,5 kilometer . Onderweg komen we heel wat interessante plekjes tegen en leren enkele leuke weetjes en pikken ook nog 3 extra caches mee . De eerste extra cache weet Suzanne al snel te vinden en nummer twee is voor Philippe . De derde extra cache is in tegenstelling tot de voorgaande een echte hoofdbreker . Na eerst 10 minuten te staan zoeken op de verkeerde plek , komt de buurvrouw ons even op de juiste weg helpen maar na nog eens 10 minuten hebben we nog steeds niets . En daar komt de buurvrouw weer en ze heeft wel zin in een spelletje “warm-koud” . We kunnen eigenlijk niet meer en wanneer we de cache dan uiteindelijk vinden zijn we echt wel onder de indruk van het prachtig exemplaar . Een favopuntje erbij ! Nu we ook deze gevonden hebben kunnen we weer verder met onze vragen .

Na alle 22 waypoints te hebben doorlopen , beginnen we aan de eindberekening en kunnen we op pad voor het laatste deeltje . Het eindpunt van de Multi ligt bij een taverne en dus maken we mooi gebrek van de gelegenheid om even op te warmen en wat te drinken . Terwijl er gelogd wordt , komt ook de vraag over avondeten aan bod en wordt er gezocht op het net wat de mogelijkheden zijn . We belanden in het Grand Café Centraal waar we onze voeten onder tafel schuiven voor een overheerlijk 3 gangen menu voor een ongelooflijke prijs . We vragen de ober nog even bevestiging en hij zei dat hij het zelf ook niet snapt maar het klopt dus wel . Tijdens het eten worden er nog wat vakantie verhalen uitgewisseld . Ze nemen wel erg de tijd en moeten vrij lang wachten op ons dessert maar het was het wachten waard . Met goed gevulde buikjes lopen we naar buiten de koude in en gaan terug richting station waar onze wegen terug scheiden . We lopen via de universiteit terug richting auto en beginnen aan de rit huiswaarts war dan de logjes weer verstuurd worden .

We hebben er een leuke middag opzitten met Jeroen , Suzanne en Quinty . Eindhoven is een hele leuke stad ! Vroeger in een heel ver verleden kwamen we hier wel vaker maar ik denk dat we in de toekomst nog wel eens zullen terug komen want er liggen nog wel enkele smileys te wachten .

De foto’s van ons dagje Eindhoven staan ook weer online . En laat December nu maar beginnen dan hebben we dat ook weer gehad !

"

22:06 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.