22-11-16

Storm In De Efteling

Afgelopen zondag stond er weer een TNT - Post NL familiedag gepland . We zijn in het verleden al meermaals met Ruud en Ria naar zo’n familiedag geweest . Dit keer was het in de Efteling te doen en zijn we samen een dagje gaan uitwaaien in Kaatsheuvel .

Zondagmorgen zijn we al vroeg wakker . De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds : Regen , koud en rukwinden tot 100 kilometer per uur . We hadden om 11.00 afgesproken aan de ingang van de Efteling . We rijden goed op tijd door en tegen 10.20 komen we aangewaaid in Kaatsheuvel . Alvorens we naar het pretpark gaan , hebben we nog twee caches op onze weg . De eerste is vlot gevonden . De tweede ligt bij Villa Pardoes en ook deze is snel gevonden maar in de buurt van de cache zit de sleutel verstopt om de cache te openen . Helaas hebben we na een half uur zoeken onze zoektocht naar de sleutel opgegeven en moeten we deze aan ons voorbij laten gaan .

Op naar de afgesproken plek waar al heel wat volk begint toe te stromen . Blijkbaar houdt het slechte weer de mensen niet tegen . Ja , weer of geen weer , een postbode moet er door . Wanneer ons gezelschap compleet is , begeven we ons gezamenlijk naar binnen . We beginnen met de eerste bui en gaan schuilen bij Fata Morgana . Door de stormwind zijn heel wat buitenattracties gesloten en bij de attracties die wel open zijn staan monsterfiles .

’s Middags gaan we een hapje eten en wat past er nu beter bij dit weer dan een goede kom erwtensoep . We controleren in tussentijd nog even de wachttijden maar voorlopig zit er nog maar weinig verbetering in . We hebben geen zin in wachtrijen en trekken naar het sprookjesbos . Hoor de wind waait door de bomen … Heksen vliegen van hun bezems , Roodkapje haar kapje waait af en de Keizer waait uit zijn nieuwe kleren . De elfjes van de Indische waterlelies staan stokstijf van de kou en de Fakir vliegt tegen de wind in . Maar ondanks het onstuimige weer , weten we ons goed te amuseren . Koning Kay wordt door het park gereden in zijn privekoets en als we Ruud ook maar 1 minuut uit het oog verliezen , zit hij ergens te Pokemonnen . En hij is niet de enige ! Overal waar je kijkt lopen mensen met hun smartphone Pokemon te vangen . Tja , een mens moet toch iets als de attracties gesloten zijn .

Na ons bezoekje aan het sprookjesbos begeven we ons naar de Rode Neusjes . We sluiten de dag af bij het kampvuur met een broodje Unox . Het is ondertussen na 17.00 , de wind is gaan liggen en je merkt dat het stilaan rustiger begint te worden in het park . Na ons broodje Unox , zien we dat de wachtrij bij Vogelrock weggewaaid is en vlieg ik samen met Kay door de attractie . Bij het uitstappen wordt er meegedeeld dat alle andere attracties nu ook open zijn . Op naar Joris en de draak ! En nu Merlijn er niet bij is , gaan we spontaan voor de rode baan . Bij de Baron staat een wachtrij van nog een uur en hoe graag ik deze ook nog wel wilde doen , hebben we deze niet meer gedaan . In het donker is dit toch niet het zelfde en dus zullen we nog eens moeten terug komen voor deze .

Het is bijna 19.00 wanneer we naar de uitgang gaan , het uur dat het park sluit en dat zal je geweten hebben . Muziek uit , licht uit , tijd om naar huis te gaan .

Al bij al hebben we weinig last gehad van het noodweer . We hebben ons erg geamuseerd en heel wat afgelachen . De foto’s van ons bezoekje aan de Winter Efteling staan ook weer online .

"

06:52 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.