07-11-16

GIFF 2016

Vorig jaar stelde Groundspeak het Geocaching International Film Festival voor de eerste keer open voor het grote publiek . Wereldwijd werden toen massaal events georganiseerd en voor alle aanwezigen werd er een nieuw souvenir uitgereikt . De voorbije week van 3 tot 7 November vond de tweede editie van het film festival plaats en ook nu was er weer een souvenir te verdienen .

Bij het bekendmaken van het tweede GIFF weekend , werd ten huize Phildie de GC evenkalender nauwkeurig in het oog gehouden . Natuurlijk wilden we ook dit jaar er weer bij zijn . Vorig jaar zijn we naar Brussel getrokken waar we een mini GIFF event bijwoonden in een woonkamer . Dit jaar zagen we een event uitkomen veel dichter bij huis in Brasschaat maar dit vond plaats in open lucht . Met de weersvoorspellingen in gedachten was dit geen optie en dus zochten we verder en kwamen in Haren terecht .

Haren is een oud landelijk dorpje aan de Noordelijke rand van Brussel op slechts twee kilometer van Philippe zijn werk . De weg heen was dus een gekende route . De eventlocatie ging om 14.00 open en om 15.00 begon de filmvoorstelling dus we hadden nog een hele voormiddag om wat smileys in de buurt te loggen . We parkeren de auto op het dorpsplein waar ook het event doorgaat en vandaar gaan we op pad door het landelijke landschap voor een rondje Tradi’s . Ondanks de weersvoorspellingen weten we het de hele tijd droog te houden , al is de dreiging van regen niet ver af .

Met 14 smileys op de kaart keren we terug richting Haren centrum waar we op zoek gaan naar een hapje om te eten voor we naar het event gaan . Maar in heel Haren is niks te vinden en dus moeten we de grens over en komen vlak bij Philippe zijn werk terecht waar we gaan Quicken . Niet mijn favoriete lunch maar iets anders was er niet te vinden dus we doen het er wel mee .

Nu de honger gestild is gaan we naar het gemeenschapscentrum De Linde in Haren waar het GIFF doorgaat . We worden verwelkomt door de organisator , een bekend gezicht trouwnes . We hebben hem vorig jaar leren kennen op het mini GIFF event en hij was ook van de partij op onze Brusselse events eerder dit jaar . In tegenstelling tot het woonkamer event vorig jaar kan deze locatie heel wat meer filmkijkers ontvangen en de opkomst is dan ook behoorlijk groot . We nemen wat te drinken , wisselen enkele TB’s uit en om 15.00 is het dan filmtijd .

Van alle inzendingen die GCHQ heeft binnen gekregen hebben ze de 16 beste geselecteerd en deze 16 krijgen we te zien tijdens het GIFF . Onder de finalisten zijn filmpjes uit Duitsland , Japan , Australia Turkije en Amerika . In de filmpjes komen de verschillende facetten van Geocaching aan bod : Avontuur , vriendschap , het ontdekken van nieuwe plaatsen , … Allemaal “Story Worthy Moments” . Er zitten weer een paar geweldige filmpjes tussen . Sommige zijn echt geweldig bedacht en zelfs bijna professioneel in elkaar gestoken . Sommige situaties komen ook heel bekend voor en dat maakt het ook wel fun . We hebben weer erg genoten van de filmpjes . We hadden dit jaar al het idee om zelf een filmpje in te zenden . Het idee is er al , nu nog de productie en de montage en dan hebben we hopelijk tegen volgend jaar onze eigen film klaar voor het GIFF van 2017 .

Na het film event keren we door de regen terug huiswaarts en zo heeft de weerman toch nog zijn gelijk gekregen . Het was weer een fijne zondag uit . De foto’s van ons tochtje door Haren komen later online .

 photo GIFF16_zpsrg4lzfnc.jpg

09:16 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.