31-10-16

Haunted Oktober

Oktober was een maand met veel ups en downs al waren het vooral de downs die het dagelijkse leven overheersten . Sinds onze terugkeer uit Thailand is de aanpassing naar het leven hier nog nooit zo moeilijk geweest als nu . Gelukkig viel het weer redelijk mee en waren er de weekends om onze gedachten te verzetten .

Naast ons uitstapje met de Schaagjes zijn we er telkens op uit getrokken voor een mooie Herfstwandeling . Natuurlijk werd dit steeds gekoppeld aan Geocaching . Zo zijn we richting Tielrode getrokken voor een mooi rondje langs de Durme . Onze tocht voert ons door mooie natuurlandschappen en over dijken . Het is een makkelijk rondje met oppikkertjes en de smileys tikken vlot aan . We sluiten onze dag in Tielrode af met een Earthcache . We hebben een hele tijd geleden hier aan de overkant van de Durme eens komen cachen met mijn ouders . Toen hadden we problemen om de Earthcache tot een goed einde te brengen . Voor de antwoorden moet je met het veerpond over en heb je een hoogtemeter nodig . Het was vooral dat laatste dat vorige keer voor problemen zorgde . Ondertussen heb ik heel wat bijgeleerd op Geocaching vlak over tooltjes en hulpmiddeltjes en was het hoogtemeterprobleem niet langer een hindernis . Met alle antwoorden op zak steken we de Durme terug over . Thuis worden dan de logs en de antwoorden van de Earthcache doorgestuurd en goedgekeurd .

Afgelopen weekend is het Winteruur terug ingegaan en zoals elk jaar proberen we dan zoveel mogelijk in de buitenlucht door te brengen om het overgangsproces te vergemakkelijken . Bovendien viel er een speciaal Halloweensouvenir te verdienen . Geocaching Headquarters bedacht het Haunted caches souvenir . We hebben allemaal wel van die caches die je blijven achtervolgen . Bij mij zijn het dat vooral de terrein 5 , boom- en watercaches .

Om de zoveel tijd rijden we naar Hulst waar we dan enkele boodschappen doen . Zondag was het weer zover en zoals steeds wordt dit gecombineerd met enkele caches door de Waaslandhaven en het polderlandschap . Op het programma staan enkele avontuurlijke caches en we werken het rondje in Sint Jansteen af dat we in Mei begonnen waren . Naast de oppikkers onderweg zijn er twee watercaches bij . Doordat het al lange tijd droog is en ook vandaag het weer gunstig is , wilde ik deze een kans geven . Ik had me voorzien op reserve kleren en schoenen en had enkele vuilniszakken mee om eventueel rond te binden indien nodig .

De eerste uitdaging van vandaag ligt bij een sluisje . De cache ligt in de tunnel onder de dijk . Aan de ene kant van de dijk staat het water behoorlijk hoog maar aan de andere kant valt het wel mee . Terwijl Philippe boven wacht , daal ik af tot op waterniveau . Door het droge weer van de laatste tijd staat de tunnel zo goed als droog en eens beneden raak ik met droge voeten tot bij de cache . Ter plaatse werd de cache vlot gevonden , logboek tekenen en terug naar buiten . Dit ging vlotjes ! Na een paar dagen regen zou dit een heel ander verhaal zijn . De tweede uitdaging en tevens de laatste cache voor vandaag is de laatste van het rondje Sint Jansteen . Dit is een moeilijkheid 4 , terrein 5 cache . Sinds we in Mei aan dit reeksje zijn begonnen , heb ik deze blijven opvolgen en sommige logs beschrijven de cache als makkelijk te doen en andere schrijven dat ze tot hun knieën in de drek staan . Net zoals bij de eerste uitdaging hoopte ik hier , door het droge weer , op een meevaller . Bij aankomst op de locatie werden we gelijk geconfronteerd met een sloot van zo'n twee meter breed en over de diepte wil ik het niet hebben . We maken een rondje om de sloot heen en zien een manier om de sloot te omzeilen . Ik loop over het omgehakte riet en kom zo op het eilandje aan de overzijde waar de cache ligt . De grond onder mij is drassig maar doenbaar en doordat de bladeren aan het vallen zijn , is het ook makkelijker om me een weg te banen door het struikgewas . Ik raak zonder echte moeilijkheden tot op Ground Zero maar dan moet ik de cache nog vinden natuurlijk . Na een kwartier zoeken , heb ik nog steeds niks maar ik heb niet heel die weg afgelegd om dan een Not Found te loggen . Ik zoek in alle holtes en gaten van de boom op de locatie maar vind niks . Als laatste reddingsmiddel raadpleeg ik de foto's bij voorgaande logs . Daar vind ik een foto die me bevestigt dat ik wel degelijk bij de juiste boom sta en dus probeer ik de zelfde invalshoek als die op de foto terug te vinden . Een driekwart rondje rond de boom brengt mij tot op de juiste plek en dan duurt het niet lang meer voor ik de cache heb . Loggen en de zelfde weg terug . Ik haal het heelhuids en droog tot bij de auto , de euforie is groot !

Na dit spannende avontuur hebben we een stevige honger en dus zetten we koers richting Hulst . Een goei pak frieten met stoofvlees , een frikandel special en een vleeskroket gaan vlotjes naar binnen . Buikjes vol gegeten , dan kunnen we aan onze boodschappen beginnen . De Action en Xenos staan zoals steeds op ons lijstje en we tikken enkele ideale cachedoosjes op de kop . Net wat ik nodig had voor mijn nieuw reeksje in Pattaya .

Met een voldaan gevoel keren we terug huiswaarts waar we ons Haunted souvenir verzilveren .

De foto's van onze cache avonturen staan ook weer online . Happy Halloween !

"

19:15 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.