25-10-16

Fun in MOTI

Afgelopen zondag zijn we samen met Ruud , Ria en Kay naar Breda geweest voor een bezoekje aan MOTI , museum of the image , het nationaal museum voor beeldcultuur .

We hadden om 11.00 afgesproken aan het museum en dus gingen we iets na tienen de deur uit . Na een goed half uurtje rijden we het centrum van Breda in waar we de auto op een parking zetten niet ver van het museum . Terwijl we op de parkeermeter controleren wat er betaald moet worden , komen de Schaagjes de parking op gereden . Ze hadden blijkbaar het zelfde idee om de auto hier te parkeren . Even wat geld in de automaat steken en dan op naar het museum . Bij het museum lopen we gelijk naar binnen waar we onze inkomkaartjes halen en de overtollige spullen opbergen in een kluisje . Als we iemand kwijt raken , afspraak aan de kluisjes ! Waar hebben we dat nog gehoord ...

We zijn nog maar net binnen of we staan al terug buiten . We beginnen onze rondgang met een spelletje Ganzenbord . Het is koud buiten maar we hebben een hoop fun . Ergens klopt er iets niet in het verloop van het spel maar we hebben dan ook de spelregels niet gelezen . Onze versie was alleszins leuk om doen . Allemaal winnaars en nu vlug terug naar binnen .

We zetten onze ronde in MOTI verder en komen bij de doe het zelf afdeling van het museum . Allerhande proefjes en spelletjes om jezelf te testen . We brengen hier heel wat tijd door . We gaan boodschappen doen in de Super Super en dat leverde wederom heel wat fun op . Deze proef is een kleine test ivm de aantrekkelijkheid van de verpakkingen en het koopgedrag . En wij dachten dat de test over snelheid ging maar kwamen nooit verder dan super-gemiddeld . Het heeft ons heel wat rondjes door de winkel gekost alvorens we doorhadden wat we moesten doen om super-hoog te scoren . Maar uiteindelijk slagen we er gezamelijk in om de topscore te halen . Verder zijn er tal van proefjes over gezichtsbedrog en Photoshop is dan nooit ver weg .

Na alle experimentjes te hebben overlopen , werken we ons bezoek verder af en begeven ons terug naar de kluisjes waar we onze spullen terug ophalen en dan terug naar de auto's .

We hebben al flink wat afgelachen en na ons museumbezoekje gaan we nog wat lachebekjes op de kaart van Breda zetten . Daarvoor trekken we naar de buitenrand van de stad waar we een reeksje lopen . Twee korte reeksjes van elks 7 stuks en een losse cache . Plezier genoeg voor de rest van de middag . Op eentje na vinden we ze allemaal en tussendoor hangen we nog even de aap uit in de speeltuin .

We sluiten onze dag in Breda af bij de Mac en rijden daarna weer huiswaarts . Nu ja rijden , we staan een half uur stil in de file bij Breda Zuid . Met een flinke vertraging komen we dan eindelijk thuis aan . Een kopje thee zetten , de caches loggen en de foto's uploaden . En daarmee komt er alweer een einde aan deze zondag .

De foto's van ons bezoekje aan het MOTI en het cacherondje staan ook weer online .

"

06:54 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.