11-10-16

Bittersweet Bye Bye's

Wat is de tijd weer voorbij gevlogen ! Het lijkt wel gisteren dat we thuis kwamen en nu zijn we alweer terug in Merksem . Het is toch steeds een beetje hartverscheurend om afscheid te moeten nemen , ook al is het maar voor kort . Maar we hebben een mooie 10 dagen achter de rug en hebben weer veel kunnen doen .

Naast mijn uitstapje naar het Foodfestival in Naklua en de dagelijkse boodschappen , heb ik ook weer enkele klusjes opgeknapt . Zo heb ik een dagje loodgieter gespeeld en de afvoer van de gootsteen en één van de wasmachines herlegd zodat we niet telkens onze voet stompen als we de afwas doen . En door de buien van de afgelopen dagen , viel het ons op dat de afloop van de dakgoot niet juist zat en dus hebben we een nieuwe buis gestoken zodat de regen afgevoerd wordt en niet alle kanten opspettert .

In een verslagje deze Zomer had ik verteld dat ik ook de planten een flinke beurt gegeven heb en probeer kruiden te kweken . Bij de kruiden heeft enkel de Sweet Basil het gehaald maar dat is toch al iets . Tijdens onze dagelijkse conversatie via Lime is Utan altijd zo opgetogen wanneer er nieuwe bloemen op de Adenium staan . Hij heeft goed voor de plantjes gezorgd want ze groeien als kool . Maar everything green ! Ik wilde zelf ook wel meer bloeiende planten maar wou het eerst even afwachten . Maar aangezien Ut zo goed voor alles zorgt , ben ik van de week enkele planten en potten gaan bij kopen . Voor zowel beneden als boven heb ik enkele potten en planten bijgehaald zodat er wat meer kleur bij komt . Ik had een paar adresjes afgedaan om even te zien wat er zoal was maar uiteindelijk heb ik alles gekocht bij het tuincentrum waar ik vorige keer ook geweest ben . De bloempotten , planten en ook nog eens potgrond , dat zou echt te veel zijn om met de fiets mee te krijgen en dus vroeg ik of ze eventueel konden leveren . Supervriendelijk en blijkbaar herkende de dame mij nog van de vorige keer , ging ze haar man er bij halen . Gezien de hoeveelheid ik kocht , was dat geen enkel probleem meer nog zelfs , de man zei van mijn fiets mee in de truk te gooien en dat ik kon meerijden . Wat een service ! Thuis gekomen begin ik uit te laden en komen Utan en Philippe gelijk kijken . "Flower me like so much !" Klinkt het . De rode en roze Hibiscus vallen duidelijk in de smaak en ook de heerlijk geurende Jasmijn was een succesnummer . Bij Philippe was de Oleander dan weer een schot in de roos . Dat had ik wel verwacht , we hebben er ooit in Merksem een gehad maar die is kapot gegaan in de Winter . Verder heb ik ook nog zaadjes van kruiden gekocht om mee naar België te nemen in de hoop dat deze zullen groeien . Terwijl ik de nieuwe planten verpot , zijn Ut en Phil al aan het kijken wat ze waar willen . Die boven , die beneden en dan verzetten we die naar daar en zo kan de buurvrouw ook meegenieten van de bloemetjes .

Zowel beneden als boven ziet het er nu heel wat aangekleder uit en laat het nu maar groeien .

Tussen het klussen door waren er ook nog enkele Geocache momentjes . Zo hadden we vrijdag avond een eventje met Sandra en Marc en ben ik zaterdag samen met hen op stap gegaan . Er ligt al enkele jaren een opgeloste Mysterie met een 5*5* waarde te wachten maar deze ligt te ver voor mij en het is ook niet iets om alleen aan te beginnen . En omdat Marc en Sandra wel van wat uitdaging houden , wilden ze maar al te graag mee op pad . Na een dik uur rijden bereiken we onze bestemming en gaan op pad . Maar het weer keert plotseling zo snel dat we onze missie moeten staken . Alle drie even enthousiast en volledig in de ban van de prachtige omgeving , maken we gelijk een nieuwe afspraak voor Januari en dan gaan we hem loggen . Maar deze trip is niet voor niets geweest : We weten nu wat we nodig hebben en er liggen niet ver af nog twee caches . Deze zijn makkelijke oppikkers en dus houdt de regen ons niet tegen . De mislukte poging van de 5*5* is al snel vergeten wanneer blijkt dat we nog een FTF loggen op één van de twee caches en zo was het toch nog een vruchtbaar dagje uit .

En last but not least ben ik zelf ook nog op pad geweest om enkele nieuwe locaties te onderzoeken voor toekomstige caches . De locaties werden onderzocht en coordinaten opgemeten . Daarmee heb ik drie nieuwe caches in de maak en dus kan ik aan de slag met het digitale werk om deze in Januari on line te krijgen . Één van de locaties was ik deze Zomer al eens gepasseerd en toen al wou ik de plek eens wat nader bekijken . Deze leegstaande discotheek is een waar graffiti paradijs maar wat me vooral verbaasde was de tekst die meermaals terug kwam op de muren : Meeting Of Styles Pattaya 2016 . Dit is een 's welelds event dat ook jaarlijks in Antwerpen plaats vindt . Een waar genot voor een liefhebber van Street Art .

En zo zie je dat de tijd echt voorbij gevlogen is . De foto's van onze laatste dagen staan ook weer online . Ik heb ze opgesplitst in twee albums . Eentje met het Gelcaching en de dagelijkse taken , het tweede is volledig gewijd aan de Street Art .

Just 96 Days and we 're back home !

"

20:10 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, StreetArt, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.