26-09-16

CITO September

Elk jaar in April is het Geocaching CITO week en wordt er een souvenir uitgedeeld . Maar dit jaar houdt GCHQ voor het eerst niet 1 maar 2 keer CITO week . Eén in het voorjaar en in het najaar . Van 17 tot 25 September was het weer CITO week en was er opnieuw een souvenir te verdienen .

Zondag 18 September hadden we een uitje met de Schaagjes op de planning staan en aangezien zij nog geen enkel CITO event hebben bijgewoond , gingen we er voor zorgen dat ze bij deze hun eerste CITO souvenir konden verzilveren . Daarvoor werd de event kalender nauwlettend opgevolgd en kwam uiteindelijk het CITO event in Heusden NL uit de bus . We hadden tegen 10.30 op de aangegeven coördinaten afgesproken en kwamen met twee minuten verschil de parking op gereden . Het was overduidelijk waar we moesten zijn maar veel volk was er niet te bespeuren . De organisator verwelkomde ons , gaf een woordje uitleg waaruit bleek dat we eigenlijk de laatste waren en dat de rest al op pad was . Gewapend met vuilzakken en prikstokken beginnen we aan onze opruimactie .

Gelukkig hebben we genoeg zakken bij want we zijn nog maar net vertrokken en de eerste zak scheurt al kapot . Het is verwonderlijk hoeveel zwerfvuil je op zo'n korte tijd bij elkaar krijgt . Tegen de middag verzamelen we terug op de parking waar het vuil verzameld wordt . Nog even loggen en het eerste CITO souvenir voor Team 100 Acre Wood is binnen .

Met de gezamenlijke opruimactie hebben we in totaal zo’n 185 kg zwerfvuil bij elkaar verzameld .

Na het event zakken we af naar de Poort van Heusden of het voormalige Land van Ooit waar een leuke Multi lag die Ria wilde doen . Zelf zijn we nooit in Het Land van Ooit geweest dus hebben geen idee hoe het park er ooit uitgezien heeft maar Google en You Tube brengen daar al snel verandering in . Ruud en Ria kunnen zich het park nog levendig herinneren . We volgen de waypoints door het park en passeren het Roze Kasteel en de Waterloo vijver . Dit zijn de enige overblijfselen van wat ooit geweest is . Terwijl wij de nodige antwoorden verzamelen , vangt Kay een verse lading Pokemon .

Met alle antwoorden op zak begeven we ons naar de eindcoördinaten waar Kay de cache van uit zijn schuilplaats haalt . Na het loggen maken we nog een extra rondje door het Land van wat ooit geweest is en keren daarna terug naar de auto’s .

Omdat er eigenlijk niet echt veel caches en Pokemon in de buurt liggen , besluiten we om richting 100 Acre Wood te rijden voor een gezellige vederzetting van onze middag . Bij een kopje thee wordt er nog wat aan een Multi gesleuteld . 12 Waypoints warbij je telkens een kerk moet bezoeken , niet echt ons ding maar met 3 man sterk maak ik samen met Ruud en Ria de virtuele trip en komen uiteindelijk tot een aannemelijk coördinaat . Na het avondmaal ga ik snel even kijken met Ruud of we juist zitten . De locatie waar we terecht komen klopt met de omschrijving en de cache is snel gevonden . Op deze manier zijn langdradige Multi’s toch zoveel leuker !

Terug ten huize Schagen wordt het heugelijke nieuws meegedeeld en daarna is het alweer tijd om afscheid te nemen .

Het was weer een topdagje , CITO souvenir gescoord en twee Multi’s !

Naast ons CITO uitstapje met Ruud en Ria hebben we tussendoor ook nog geprofiteerd van het mooie nazomertje dat September ons bood . De maandagen ben ik er met de jongens op uit getrokken en ook ’s avonds zijn we nog af en toe op stap geweest om van het mooie weer gebruik te maken om nog enkele extra smileys om te toveren . Daarvoor trokken we naar de omliggende gemeentes Schoten en Wijnegem en zo geraakt onze kaart steeds meer opgekuist .

De foto’s van onze opruimactie in Heusden , het bezoekje aan Het Land van Ooit en de extra uitstapjes staan ook weer online .

"

20:54 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.