05-09-16

The Essence Of Thailand

Dankzij de nieuwsbrief van de Thaise les zijn we steeds op de hoogte van wat er te beleven valt . Zo zijn we in Mei naar “Thailand in Brugge” geweest en afgelopen zondag stond het “Essence of Thailand” festival geprogrammeerd .

Zondag 4 September organiseerde de Thaise Ambassade voor de elfde keer het “Essence of Thailand” in Stokkel . Tijdens dit jaarlijkse festival kan iedereen kennis komen maken met het Land van de Glimlach op het Dumonplein .

Zondag morgen hebben we ons rustig klaar gemaakt en zijn richting Brussel gereden . Stokkel ligt aan de Oostkant van Brussel op zo’n 45 minuutjes rijden van Antwerpen . We parkeren de auto bij de nabij gelegen Carrefour en gaan vandaar te voet naar het centrum van Stokkel . Onderweg begint het uit het niets te regenen en nog geen beetje ook . Het lijkt wel Thailand met zo’n plots opkomende stortbui . Half doorweekt komen we aan op het Dumonplein .

Alvorens we de Thaise markt gaan ontdekken , hadden we ter plaatse een klein GC eventje “Thailand in Stokkel” georganiseerd . Wegens de regen hebben we het event verplaatst naar het nabij gelegen bushokje en daar waren we niet de enige . Er waren al enkele Geocachers aangekomen en zochten net zoals wij een droge schuilplaats . Het logboek wordt boven gehaald , TB’s en Coins worden ter ontdekking en uitwisseling aangeboden en we zoeken gezamenlijk naar een Mysterie die vlak onder onze neus zou moeten liggen . Uiteindelijk zijn we met bijna 20 man op zoek naar de cache wat tot grote hilariteit leidt bij een voorbij komende Muggle . Het event is een groot succes en de meeste aanwezigen zijn erg enthousiast en kijken net zoals wij uit naar de ontdekking van de Thaise markt .

Ondertussen is de hemel opgeklaard , tijd om “The Essence of Thailand” te gaan ontdekken . Meer dan 70 standhouders staan garant voor een onvergetelijke beleving . Naast heerlijke culinaire specialiteiten , handgemaakte producten en een traditionele Thaise massage biedt de markt een ruim aanbod aan Traditionele Thaise dans en Muay Thai demonstraties . Natuurlijk genieten we weer van al het lekkers . Alvorens we de markt verlaten , kopen we nog een flinke voorraad Thaise kruiden zoals Thai en Holy Basil en Thai Coriander . Terwijl Utan in Pattaya voor mijn plantjes zorgt , ga ik proberen om ze hier ook te kweken .

Na ons bezoek aan de “Essentie van het Land van de Glimlach” gaan we nog enkele glimlachjes op de kaart zetten . Op weg terug naar de auto loggen we twee snelle Tradi’s en maken nog een kleine omweg naar een derde . Daarna rijden we met de auto een stukje verder waar we een reeksje van vijf hebben . We komen aan bij een mooi park en iets in ons zegt dat we hier al eens geweest zijn en uiteindelijk valt onze euro . We zijn hier ooit eens naar een verjaardagsfeestje van Markske geweest . Geen feestje vandaag en Mark is niet thuis maar t park leverde ons nog een paar extra smileys op .

Terug thuis worden de logs verstuurd en kijk ik wat de nieuwe lading TB’s in petto heeft . Ondertussen komen ook de logjes van het event binnen . Allemaal enthousiaste cachers en stuk voor stuk vonden ze de Thaise markt een leuke ervaring . Ook wij vonden The Essence of Thailand een leuk evenement maar het doet ons zo naar “thuis” verlangen ! Nog 4 weken en we zijn terug thuis …

De foto’s van ons dagje Stokkel staan ook weer online .

"

21:04 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.