29-08-16

Mission GC , Summer Souvenirs

Naar jaarlijkse gewoonte vielen er ook deze Zomer weer Geocaching souvenirs te verdienen . Na de Roadtrip van vorig jaar heeft GC Headquarters dit jaar Mission GC bedacht :

Hallo Phil-Die , GCHQ heeft een reeks gedecodeerde boodschappen onderschept . Deze berichten bevatten geheime informatie betreffende drie nieuwe Geocaching souvenirs . Het is jouw missie , moest je deze accepteren , de boodschap te ontcijferen om zo de drie souvenirs te bemachtigen . Geocaching Headquarters rekent op jou . Welcome to Mission GC !

Natuurlijk gaan wij de uitdaging aan en dus was het vol spanning afwachten tot de eerste gecodeerde boodschap in de mail zat .

Het eerste souvenir werd vrijgegeven tijdens het weekend van 30 en 31 Juli en de opdracht was duidelijk : Een cache vinden met minimum 10 favorietpunten . Aangezien we nog vakantie hadden , zijn we ons souvenir gaan verzilveren tijdens een weekendje Tilburg . We hadden enkele caches geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de missie . De eerste twee caches die voldoen aan de quota konden we niet vinden en de derde was niet bereikbaar wegens de Tilburgse kermis maar we zagen toch een gaatje in de omheining en waagden onze kans . Eens door de omheining was de cache een makkelijke vondst en was ons eerste souvenir binnen .

De rest van ons weekendje Tilburg genieten we van de stad en loggen nog een mooi aantal smileys .

Het tweede souvenir kon verdiend worden tijdens het weekend van 13 en 14 Augustus . Voor dit souvenir moest er een Multicache gelogd worden . Multicaches zijn niet de populairste ten huize Phildie maar alles voor het souvenir . Na wat opzoek werk viel de keuze voor een korte Multi in de bocht van de Schelde te Antwerpen . De plek was niet onbekend voor ons . De antwoorden waren snel gevonden en ook de cache zelf gaf zich snel gewonnen . Souvenir 2 is binnen !

Zaterdag 20 Augustus was het International Geocaching Day en ook op deze speciale dag werd er weer een souvenir uitgedeeld . ’s Avonds na het werk zijn we dus weer op pad geweest om ons souvenir te verzilveren .

Het laatste Mission GC souvenir werd afgelopen weekend uitgedeeld . Dit keer was de opdracht een Mysterie loggen . Ik had een tijdje geleden het reeksje Formule 1 opgelost en we vonden dit het ideale moment om deze te doen . Dus besloten we voor de laatste Mission GC om niet 1 maar wel 40 Mysteries te loggen . De Formule 1 reeks ligt in Westerlo in de Antwerpse Kempen en bestaat uit 39 Mysteriepuzzels met vragen over verschillende Formule 1 piloten .

Zondag morgen rijden we om 09.00 de straat uit en een dik half uur later parkeren we de auto op een grote parking in de buurt bij nummer 1 . Nummer 1 laat zich vlot vinden en vandaar gaan we te voet op pad . We zijn vertrokken voor een tocht tussen de maisvelden van zo'n slordige 20 kilometer . In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een reeksje als dit , zijn het geen oppikkers . We staan dan ook meermaals lange tijd te zoeken . De caches zijn heus niet zo moeilijk maar de camouflage gaat zo goed op in de omgeving dat we hem vaak gewoon niet zien hangen ook al hangt hij voor onze neus . Halverwege maken we een kleine omweg om een extra Mysterie te loggen .

Tegen 16.00 loggen we onze 40ste cache en daarmee is onze missie geslaagd ! Terug bij de auto , wordt de terugrit ingezet en om 17.00 ben ik al volop bezig met de logs te versturen . Na de eerste log , krijg ik al gelijk de melding dat het nieuwe souvenir binnen is en daarboven ontvangen we nog een extra souvenir omdat we alle drie de missies tot een goed einde hebben gebracht .

In het totaal dus 5 nieuwe souvenirs deze Zomer . Maar ondanks Geocaching’s Mission GC zal de Zomer van 2016 de geschiedenis ingaan als de Zomer van Pikachu en Co met Pokemon Go . Phil en Guillaume vonden dat wel leuk zo beestjes vangen maar de bevlieging was even snel over als dat ze gekomen is . De hype is al op haar terugweg en volgens de laatste cijfers is het aantal gebruikers al met 30% afgenomen . Zelf ben ik geen Pokemonner , geef mij maar Geocaching dus ik vermoed dat die eieren onuitgebroed gaan blijven en Pikachu en Co al snel weer in de vergeethoek verdwijnen .

En hiermee sluiten we de Zomer van 2016 af . Naast de 5 nieuwe GC souvenirs hebben we weer heel wat mooie herinneringen aan de Zomer overgehouden .

De foto's van onze Mission GC staan ook weer online .

"

17:02 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.