28-07-16

Coming Homesick

Home is where the heart is ... En dat ons hart in Thailand ligt , is al lang geen geheim meer . De afgelopen jaren hebben we onze draai gevonden in Pattaya en nu hebben we er ook ons eigen plekje gevonden . Na 3 weken hard werken is P&D Laundry Thaiyim echt een thuis geworden . Dat de P&D naar Philippe en Dieter verwijst is vanzelfsprekend . Thaiyim is de familienaam van Utan en betekent letterlijk Thaise glimlach . En er is niets mooier dan een glimlach van geluk al hebben we ook een paar traantjes weggepinkt . Zolang de wet het niet mogelijk maakt voor ons om permanent te verhuizen , is er nog steeds een moment van afscheid . En dat afscheid viel zwaarder dan ooit te voren .

Maandag 25 Juli : Vandaag is het onze laatste dag alweer . Er worden nog wat boodschappen gedaan voor de laundry zodat Utan een tijdje voort kan met wasmiddel en wasverzachter of smell zoals we dat hier noemen en maken nog een ton waszeep aan . We gebruiken hier geen kant en klaar wasmiddel , dat maken we hier zelf . Naast de boodschappen voor de laundry worden er ook nog inkopen gedaan om mee naar België te nemen . Natuurlijk vind je de meeste van deze producten ook wel in de Thaise supermarkt in Chinatown Antwerpen maar dan betaal je het dubbele of meer . Dus had ik een voorraadje ingeslagen van producten waarvan ik wist dat ze zonder problemen de reis zouden overleven . Omdat we alle twee met een goed gevulde valies naar Thailand vertrokken waren , met de bedoeling deze spullen daar te laten zodat we niet altijd alles opnieuw moeten mee pakken , hadden we eigenlijk twee bijna lege koffers om mee terug te pakken en hebben we ook nog een rijstkoker gekocht . Tegen dat we klaar zijn met inpakken , zitten beide valiezen alsnog goed vol .

’s Avonds zijn we gaan uit eten . Utan neemt ons mee naar een all you can eat BBQ restaurant in Pattaya North . We hebben al vaker bij gelijkaardige restaurants gegeten maar dit was werkelijk van een ander niveau . De keuze aan vis en schaaldieren is enorm . We gooien wat krabben op de grill en genieten van een heerlijke vismaaltijd . Met ronde buikjes keren we terug naar huis , werken nog een deel droge was weg en kijken nog wat TV .

Dinsdagmorgen loopt de wekker om 07.00 af en om 08.00 komt de buurvrouw van twee huizen verder ons oppikken om naar de luchthaven te gaan . De buren komen nog even goedendag zeggen en dan zijn we weg ... Bye bye , See you soon !

Tegen 09.30 zijn we op de luchthaven . We hadden ook nu weer op voorhand al ingecheckt waardoor we gelijk de bagage konden droppen en door naar de paspoortcontrole . Vervolgens nog even een hapje eten en door naar de gate . Nog even bellen met Utan , die alweer druk aan t werken is in de laundry , en dan gaan we aan boord van de KLM0876 met bestemming Schiphol . Het lijkt wel een liedje ... Oh , ik haat Schiphol ! Vier topfilms en twee maaltijden later landen we op Amsterdam Airport . En na een Double Whopper zetten we de reis verder richting Brussel . Om 21.55 staan we terug op Belgische bodem . Welkom thuis al hebben we daar toch wel een beetje een dubbel gevoel bij . De bagage komt al snel de transportband af en kunnen wed oor naar onze shuttle naar de Quick Parking waar onze auto klaar staat . Tegen middernacht zijn we terug in Merksem . Het aftellen kan terug beginnen !

Nog 65 dagen en we zijn weer thuis !

 photo HOMESICK_zpslqythyab.jpg

14:00 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.