25-07-16

The Laundry Box & Co

Tussen al het harde werken door was er ook tijd voor ontspanning en dan denk ik gelijk aan Geocaching natuurlijk . We hebben al enkele jaren een cache liggen op Pattaya Hill maar nu we de laundry hebben , wilde ik daar graag een nieuwe cache leggen .

Na ons Coming Home 4.0 Event ben ik aan de slag gegaan en na wat knutsel- en schilderwerk mag ik jullie met trots onze nieuwste cache voorstellen : The Laundry Box . De procedure om de cache online te brengen verliep iets moeizamer dan de vorige omdat de richtlijnen verstrengd zijn . Er zijn te veel toeristen die een cache leggen en hem daarna niet kunnen onderhouden . Dat soort caches hoeven we inderdaad niet , zo hebben we er hier al genoeg liggen in de streek . Maar na een uitgebreide toelichting over de situatie dat we niet langer gewoon toerist zijn en dus wel degelijk voor onderhoud kunnen instaan , kregen we dus groen licht . Dinsdag 12 Juli kregen we een bevestigend mailtje dat onze cache gepubliceerd is en daarmee ligt de weg open voor meer caches in de toekomst .

Donderdag , twee dagen na het uitkomen van onze cache , had ik met Dave afgesproken om samen een dagje te gaan cachen . Hij zou me komen oppikken met Wolfgang en gelijk de FTF claimen . Daarna gaan we samen op pad en log ik eveneens een FTF op Dave zijn nieuwste cache . Die zelfde avond passeert er een koppel langs de Laundry Box in de hoop alsnog eerste te zijn maar ze moeten het stellen met zilver . Tot op heden is de bronzen medaille nog steeds niet opgeëist .

Naast het creëeren van een nieuwe smiley , heb ik ook zelf weer wat smileys ingevuld op de kaart van Pattaya . Terwijl Guillaume supervisie houdt in de laundry , trek ik er alleen met Geo en de fiets op uit . In het verleden waren we steeds afhankelijk van transport maar nu ik mijn eigen transport heb , kan ik gaan en staan waar ik wil . Tijdens mijn eerste uitje had ik een rondje uitgestippeld van 6 caches in het achterland van Pattaya . Sommige van deze caches staan al sinds 2012 op mijn lijstje en vandaag ben ik er eindelijk toe gekomen . Mijn eindbestemming was Cherdchoomit Garden en Siam Motors Railway Station . De tuin , eigenlijk meer een park , met pagodes , vijvers en draken is een prachtig stukje horticultuur in het achterland van Pattaya . Het Siam Motor Railway Station is een overblijfsel van een werkwerf waar oude treinen werden hersteld . Vandaag de dag vormt dit samen met het naastgelegen park een toeristische bezienswaardigheid al weten de meeste toeristen niet eens van het bestaan af . Die komen meestal niet verder dan het nabij gelegen golfterrein . Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zonder de caches hier waarschijnlijk ook nooit zou zijn gekomen . Aan het einde van de dag heb ik bijna 40 kilometer op de teller staan . Niet slecht , al zeg ik het zelf .

Een tweede fietstochtje , dit keer eentje van 28 kilometer , brengt me bij het recreatievliegveld van Nong Prue . Ik log een STF en blijf nog even kijken naar de deltavliegers .

Mijn derde en laatste verre uitstapje bestaat uit enkele opgeloste Mysteries . De meeste had ik al lang geleden opgelost maar ze lagen gewoon te ver om te voet te bereiken . Ik had de caches op een plannetje uitgezet en kwam zo toch op iets wat op een rondje leek . Volgens Googlemaps zou het in totaal zo'n 45 kilometer zijn . Omdat ik wist dat dit een behoorlijk zware fietstocht zou worden , was ik op tijd vertrokken en om 07.15 zit ik op mijn fiets . Het had vannacht geregend dus alles was goed afgekoeld en de wegen waren stofvrij . De eerste cache ligt 12 km Zuidwaarts langs de grote baan . Ter plaatse aangekomen merk ik al gelijk dat dit geen makkie wordt . Gras van meer dan een meter hoog , en dan met de regen van de afgelopen nacht stond er ook nog eens behoorlijk veel water . Dat allemaal buiten beschouwing gelaten , ik had een korte broek aan . Bij ons zou ik er nog over getwijfeld hebben maar hier in Thailand , nee ! De mieren bijten hier serieus door en in dit seizoen zou je ook wel eens een slang tegen kunnen komen . Dus hou ik het hier al snel voor bekeken en hou deze voor een volgende keer . Gelukkig was deze niet de verste . Op naar nummer twee dan maar .

Nummer twee ligt gelukkig gunstiger en laat zich vrij snel vinden . De nabij wonende Thai weten van de cache af en storen zich niet aan mij . Na het loggen kan ik alweer snel op pad . Volgens de GPS ligt de volgende op slechts 500 m en in vogelvlucht klopte dat ook maar dan moest je wel zwemmen en ik denk niet dat dat de bedoeling is . Dus bekijk ik mijn plan en zie een weg die me redelijk dicht bij brengt . Het laatste stukje ziet er weer niet zo best uit : Ondergelopen weiland en koeien . Ik zoek mezelf eerst een droge weg , de koeien daar reken ik later mee af . Tussen de weilanden liggen verhoogde bermen en deze brengen mij droog tot bij de cache . De koeien zijn supertam en komen zelfs goeiedag zeggen . Eens ik bij de cache ben , is het een makkelijke vondst . Ik log bovendien alweer een STF . Nog even een fotootje met de koeien en dan langs de zelfde weg terug en trappen maar . De volgende ligt een 5 tal kilometer verder . Toen deze twee jaar geleden uitkwam , was ik de eerste die deze opgelost had maar omdat we er gewoon niet bij geraakten , tenzij we een taxi zouden afhuren , is deze altijd al blijven liggen . Ik had de oplossing gedeeld met Dave en hij is uiteindelijk met de FTF gaan lopen maar ik heb wel een eervolle vermelding wel in zijn log gekregen . Ter plaatse is de cache snel gevonden maar de cachebewaarder bekijkt me met argwanende ogen . Wonderbaarlijk genoeg log ik twee jaar later nog steeds een podiumplaats . De cache locatie nodigt uit om even een kijkje te gaan nemen en neem ik gelijk een kleine pauze .

Na mijn kleine pauze begin ik aan het laatste stuk . Mijn laatste cache voor vandaag ligt behoorlijk uit de richting maar ik was nu al zo ver gekomen dat het vanaf hier niet zo veel verder meer is . Tegen de middag nader ik mijn einddoel van vandaag : Sits Golden Mountain . De cache ligt bij een panoramisch uitkijkpunt boven op een heuvel en heeft een terreinwaarde van 4,5* . Dat is al een serieuze uitdaging ! Ter voorbereiding had ik de voorgaande logjes gelezen en daaruit bleek dat de weg naar boven makkelijker zou zijn geworden . Er is sprake van een "unfinished road" en een trap naar boven . Dus begin ik aan een toertje rond de heuvel op zoek naar een weg naar boven . Maar de weg rond de heuvel is weggespoeld en de unfinished road naar boven is nergens te vinden dus herbekijk ik de laatste log . Deze dateert blijkbaar van meer dan 2 jaar geleden . En op die tijd kan het landschap hier serieus veranderen . Geen weg dus zet ik de fiets op slot en maak mijn eigen weg naar boven . Met nog 289 meter te gaan , begin ik aan de oostzijde van de heuvel omdat dit de makkelijkste kant lijkt . Vertrekkende door een maniokveld begin ik aan de klim . Al bij al valt het best mee en wanneer ik zo'n 50 meter van de cache verwijderd ben , kom ik bij wat ooit de trap is geweest . Om klokslag 13.00 bereik ik de top en heb ik mijn einddoel van vandaag bereikt . De weg om hier te geraken was een killer maar alles wordt goed gemaakt met een view to a kil aan de top . Ik neem uitgebreid de tijd om te bekomen , geniet van het panorama en droog mezelf even af . Ondanks dat ik totaal geen last heb van de warmte , loopt het water langs mijn benen naar beneden . Nog even wat drinken , wat deo tegen de muggen en de GPS op back-tracker zetten om dezelfde weg naar beneden terug te vinden .

Terug bij mijn fiets wordt de GPS ingesteld naar huis . Ik neem niet dezelfde weg als ik gekomen ben . De heenweg ging van Pattaya langs de hoofdbaan Zuidwaarts en dan Oostwaarts het binnenland in . De weg naar huis gaat bijna in een rechte lijn volledig door het binnenland . In tegenstelling tot de heenweg heb ik nu heerlijke stukken bergaf en bol flink door . Ik doe een stuk van meer dan 2 kilometer zonder ook maar één keer te moeten trappen en haal een topsnelheid van 37,7 km/h . Tegen 15.00 ben ik terug thuis en heb in totaal bijna 60 kilometer op de teller staan . Apetrots op mijn prestatie maar toch ook wel een beetje moe is het nu eerst tijd voor een deugddoende douche !

Naast mijn 3 dagtrips , heb ik tussendoor ook de kaart van Pattaya City terug bijgewerkt en is de prospectie begonnen voor onze volgende Thailand cache . Tijdens mijn fietstochtjes werd nog maar eens bevestigd op wat voor mooie plekjes Geocaching je brengt : Prachtige natuurlandschappen , tempels en kleine dorpjes waar de mensen spontaan beginnen te wuiven als ze een zotte Falang op een fiets zien voorbij komen . Al dit moois staat ook weer te kijk in ons fotoalbum . Het eerste deel vind je terug onder The Laundry Box & Co en deel twee heeft de gebruikelijke vervolg titel The Beauty Of Geocaching 5 .

"

17:07 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.