18-07-16

The Daily Life

Ondertussen zijn we weeral een week verder en heeft het leven in de wasserij zijn gewone ritme gevonden .

De voorbije week werden er nog heel wat puntjes op de iii's gezet . Terwijl Philippe mee helpt in de laundry ben ik manusje van al . Als ik niet mee help in de shop , ben ik wel bezig met klusjes boven of beneden of ben ik onderweg voor boodschappen . Het was wel even wennen om links te rijden . Vooral wanneer je afslaat of een bocht neemt , had ik in het begin de neiging om terug rechts te gaan rijden . Maar ondertussen ben ik al wel gewend aan de situatie en scheur ik door de straten van Pattaya en amuseer me hier rot met mijn "motorbike me" . Ook de buren amuseren zich als ze mij zien voorbij rijden met een wasrek of een paar stoelen achterop . De klusjesman in mij is helemaal naar boven gekomen hier . Ik verbaas mezelf met wat ik hier allemaal al gedaan heb . Wasrekken en schabben in elkaar zetten , elektriciteit verleggen , ramen kuisen ... Ja , ik heb nu eenmaal ook geen zittend gat dus ik ben blij dat ik bezig kan zijn .

De bloemetjes water geven behoort ook tot mijn lijstje . De potten die bij de oude laundry stonden , zijn mee verhuisd maar de helft van de planten was kapot . Enkel de 2 rode adeniumplanten zien er nog deftig uit . Utan wou er graag zo een voor boven op het terras en de andere potten hebben een flinke beurt gekregen . Bij het uithalen van de dode planten heb ik blijkbaar een mierennest wakker gemaakt en in no time zat ik helemaal onder de mieren . Gelukkig waren het kleine zwarte en dus vrij onschuldige diertjes . De rode zijn veel agressiever en hun beten zijn niet om mee te lachen . Ik spreek uit ervaring . De lege plekken moesten natuurlijk ook terug gevuld worden en dus zijn we een paar nieuwe planten gaan kopen . Met de tijd wil ik ook graag nog enkele orchideeën maar ik ben nog op zoek naar mooie hangpotten om ze in te zetten .

Verder ben ik mijn eigen Thaise kruiden aan het proberen te kweken . Ik heb momenteel al Thaise Koreander en twee soorten Basilicum . De Thaise Koriander is zoveel lekkerder van smaak dan diegene die wij bij ons kennen en wordt op veel verschillende manieren gebuikt . Van de Koriander plant gaat niets verloren . De blaadjes en stelen gaan in salades en soepen en dienen vaak ook als garnering . Net zoals bij ons een beetje peterselie . De zaadjes worden gebruikt in marinades en de wortels worden gestampt en onder curries gedaan . De eerste soort Basilicum heet Hora Prao of Thai Sweet Basil . De blaadjes hebben een diepgroene kleur en hebben een sterke anijssmaak en ook iets van munt . De stelen hebben een beetje een paarse kleur . Deze wordt vooral gebruikt bij varken en rund . De tweede soort is Holy Basil of Kra Phao . Deze blaadjes zijn lichtgroen van kleur en zijn een beetje harig . Deze variëteit heeft niet zo een uitgesproken smaak . Deze wordt vooral gebruikt in kipgerechten . Bij beide soorten gebruikt men enkel de blaadjes . De steeltjes kan je proberen te planten zoals ik dus . Voorlopig doen ze het goed en je ziet ze met de dag groeien .

Die kruiden dienen natuurlijk om op te eten ! En aan eten hebben we hier echt geen gebrek . Het is eerder een luxe probleem . Als we honger of dorst hebben , steken we de straat over naar de 7eleven of wachten we tot dat er wat voorbij komt . De buurvrouw heeft zalige noodlesoup en aan de overkant van de straat voor de oude laundry staat Lady Taxi met haar wonderkeuken . Van de week passeerde er zelfs iemand met slappe friet en smoutebollen . En als we dan toch nog ons goesting niet vinden , dan koken we zelf . Met we , bedoel ik Utan of mezelf want Philippe komt nog steeds niet verder dan het opzetten van de rijstkoker . Utan heeft eerder al bewezen dat hij goed kan koken maar hij vond mijn creaties toch ook niet slecht alleen not enough spicy natuurlijk . Maar hij had wel gelijk hoor het mankeerde een beetje pit . Het is ook niet simpel met al die verschillende soorten chilipepers . Sommige zijn zoet , andere pittig en dan zijn er ook bij waarvan de stoom uit je oren komt . Het is nog een beetje moeilijk doseren maar dat komt wel goed . Andere onmisbare elementen in de Thaise keuken zijn natuurlijk limoen , soja- , oester- en vissaus .

Zoals jullie op Facebook al wel gezien hebben , ontdekken we hier weer een hoop nieuwe gerechten en drankjes . Allemaal dankzij Utan . En de ontdekkingsreis door de Thaise keuken gaat nog elke dag voort . Wat zullen we vanavond weer eens eten ...

Moesten jullie ondertussen zin gekregen hebben in meer , de foto's staan ook weer online .

"

10:35 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey Dieter, als ge terug in Belgenland bent : ik heb hier nog een massa klusjes te doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dus als dat "niet-zittend" gat van jou niet weet waar naartoe : één adres : Eenamelaan 38 in Borsbeek ;-)

Gepost door: maria polfliet | 19-07-16

De commentaren zijn gesloten.