08-07-16

Coming Home 4.0

Met 3999 smileys op onze teller zijn we aan onze Zomervakantie begonnen en het belooft niet zo maar een vakantie te worden !

Dinsdag 5 Juli zijn we na een rustig ontbijt met de auto naar Zaventem gereden waar we de auto op de Quick Parking in Zaventem droppen . Niet op de parking van de Quick welteverstaan maar op een bewaakte longstay parking . Vandaar worden we dan met een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht . Het is de eerste keer dat we terug op Zaventem komen sinds de aanslagen en wetende dat Philippe op dat moment onderweg was naar , gaf ons toch wel een beetje een vreemd gevoel . We hadden onszelf thuis al ingecheckt en dus konden we de bagage gelijk afdroppen en door naar de douane . De rij aan de douane was behoorlijk lang maar we hadden nog alle tijd dus geen stress . Eens door de douane , slenteren we door de taxfree richting Gate waar we wachten om te kunnen boarden . Om 14.35 kunnen we aan boord van het speelgoedvliegtuigje met bestemming Schiphol en kan de hilariteit beginnen . Vanwege een te sterke Westenwind kunnen we niet vertrekken , we zouden weggeblazen worden met zo'n pietluttig vliegmachientje . Met een vertraging van 20 minuten beginnen we aan onze 30 minuten durende vlucht naar Amsterdam . Even zwaaien ter hoogte van Nieuwegein en dan snel op de rem .

Op Schiphol aangekomen , lopen we van de ene kant naar de andere voor onze aansluiting van KLM naar Bangkok . Bij de Gate aangekomen , worden er nog wat berichtjes verstuurd naar het thuisfront in België en Thailand en moeten we spontaan aan Ruud en Ria denken bij het zien van een reclameaffiche . Philippe had in April al een keer met KLM gevlogen maar voor mij is dit de eerste keer . Je gaat mij niet horen klagen maar het moet toch één keer gezegd worden : Niets persoonlijks natuurlijk maar wat een domme Hollanders ... Om 17.00 begint de boarding en zoals steeds mag het sjieke volk eerst instappen en dan pas de rest maar we zijn gewend van bij Thai Air dat ze eerst de achterste rijen laten instappen en dan de rest om opstoppingen te vermijden . Maar nee hoor , ze laten gewoon iedereen gelijktijdig instappen waardoor madam van op rij 4 al meteen voor een blokkade zorgt zodat er niemand meer door kan . We hadden daar nog lang kunnen staan maar Phil en ik steken door langs de middenrij en al snel volgen andere passagiers Philippe zijn voorbeeld . Ook nu weer hebben we voor ons favoriete plekje in het vliegtuig gekozen op de laatste rij . Om 17.45 komt de grote blauwe vogel in beweging en beginnen we aan onze bijna 11 uur durende vlucht . Een mooi aanbod aan films en goede service zorgen voor een aangename vlucht en tussendoor doen we even onze oogjes dicht . Maar bij het eten klinkt het voor een tweede keer "domme Hollanders" . Blijkt dat de service de karretjes van avond en ontbijt had verwisseld waardoor we dus 's avonds fruitsla en yoghurt hadden als dessert en bij het ontbijt werd er koolsla en profiteroles met chocoladesaus geserveerd . Wat een flater tenzij dit in Nederland de gewoonte is natuurlijk . Maar verder hebben we niets aan te merken en is KLM een heel mooi alternatief zeker als je de prijs vergelijkt . Van alle luchtvaartmaatschappijen die we al gevlogen hebben naar Thailand komt KLM op een mooie tweede plaats na Thai Air natuurlijk .

Woensdag 6 Juli , 09.30 plaatselijke tijd , landen we op Bangkok Airport en vanaf hier kennen we de weg : Door de paspoortcontrole , naar de bagage , via de telecomwinkel om onze Thaise nummers op te laden en dan naar de uitgang . Utan had transport geregeld via de buurvrouw maar we konden niemand vinden bij de uitgang en dan staat Utan plots achter ons . Surprise ! Onderweg naar huis stoppen we nog om te lunchen en kort na de middag checken we in bij de nieuwe P&D Laundry Thaiyim . Na ons wat opgefrist te hebben , is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken want er is heel wat werk aan de winkel .

Voor de mensen die een stukje gemist hebben even wat meer uitleg : In Januari hebben we samen met Utan een wasserij overgenomen en hadden gelijk een appartement gehuurd in het gebouw boven de shop . Nu , vorige maand kregen we het nieuws dat de hele blok verkocht is en dat de nieuwe eigenaar iedereen binnen een termijn van drie maanden eruit wil om renovatiewerken uit te kunnen voeren . Nu wisten we dat er aan de overkant van de straat nog een pand leeg stond en dus was Utan gaan informeren . Het pand bestaat uit een handelsruimte op de beneden verdieping met daar boven twee appartementen . De huurprijs is goedkoper dan wat we nu betaalden voor de laundry en het appartement er boven omdat je niet meer in een gezamenlijke blok zit . En zo komt het dus dat we met heel de boel verhuizen naar de overkant van de straat .

De voorbije week zijn ze de shop en de boven komen schilderen en Utan had al een heleboel verhuisd maar omdat de trap nog niet droog was kon er nog niks naar boven gebracht worden en stond de laundry dus helemaal vol . Tussen alle spullen liggen nog af te halen bestellingen , dingen die gestreken moeten worden en er zijn ook nog een paar vuile wasmanden . Chaos op zijn Thais en dus beginnen we met de wasrekken en de schabben een plek te geven en de rest van de spullen uit te sorteren . Dit was echt geen doen voor Utan om dat allemaal alleen te doen maar samen krijgen we de klus wel geklaard . En ondertussen hebben de klanten hun weg naar de overkant van de straat ook al gevonden en moet er begonnen worden aan de achterstallige was . De wasmachines worden provisoir aangesloten en tegen 20.00 kunnen we weer wassen en worden de eerste plooien gladgestreken . Het is allemaal nog niet zoals het zijn moet maar het kan voort . Tegen 22.00 zijn we min of meer bij en sluiten we de boel af en gaan we slapen .

In tegenstelling tot het oude appartement , is het nieuwe niet bemeubeld maar na 20 uur onderweg te zijn geweest en een dag hard werken , waren we al blij met een matras op de grond beneden .

Donderdag 7 Juli : Ook al is het vakantie , er moet gewerkt worden en om 08.00 gaan de rolluiken van de laundry open . Een nieuwe dag en een hele waslijst aan klusjes en boodschappen die afgewerkt moeten worden . Maar eerst ontbijt ! Om 09.00 komen ze om de WiFi over te zetten van de oude naar de nieuwe laundry zodat we niet altijd op ons 4G moeten werken en ook de tv aansluiting wordt in orde gebracht . Terwijl Utan en Philippe in de wasserij blijven om daar verder orde op zaken te stellen , ontferm ik mij over de boven en ga ik op pad met mijn boodschappenlijst . Het eerste punt op mijn lijst : Een fiets , zodat ik niet steeds afhankelijk ben van een taximotobike of de Bathbus . En daarna begin ik aan de echte lijst voor boven op het appartement . Een bed , kasten , tafel en stoelen ... Kortom een volledige inboedel .

Gelukkig kennen we de buurt al langer en weten we waarheen . Ik heb een paar adressen afgedaan maar uiteindelijk vond ik alles op 1 adres . Can deliver today ? We willen niet nog een nacht op de grond slapen . No problem , I tel boy bring now ! Now , zo snel had ik nu ook niet verwacht dus ik terug naar huis . Terwijl ik de boven aan het opkuisen was , hoorde ik van beneden roepen : Ze zijn er ! Als een echt klein kind , dolenthousiast wanneer ze de meubels binnen dragen . Nu maar hopen dat Phil en Ut het ook leuk vinden want ik heb alles alleen gekozen . Maar die bevestiging kwam er al heel snel . De hele middag speel ik boven Assepoestertje . De werkmannen hadden duidelijk nog nooit een Falang zien kuisen . Ook beneden hebben ze niet stil gezeten . De wasmachines hebben nu elks hun eigen aansluiting en ons spandoek , met dank aan Minth , hangt te pronken boven de ingang .

Het is ongelooflijk wat we samen op minder dan 36 uur hebben klaargespeeld : De wasserij staat volledig aan kant en heel het appartement gekuist en ingericht . 's Avonds genieten we met volle teugen van de buurvrouw haar kookkunsten . Eten is hier elke dag feest maar tegelijk ook moeilijk om een keuze te maken . Het moest ook allemaal maar zo lekker niet zijn . Na het sluiten van de wasserij trekken we naar boven en genieten na een dag hard werken van ons appartementje .

Pattaya , Thailand , voelt al veel langer als een tweede thuis maar nu hebben we hier ook echt ons eigen stekje om thuis te komen .

Vrijdag 8 Juli : The next milestone . Omdat we wisten dat er de eerste dagen flink gewerkt moest worden , hebben we onze volgende mijlpaal even uitgesteld maar vandaag was het dan zo ver . Virtueel gezien waren we nog steeds in België . Hoog tijd om Geo en Guillaume eens wat aandacht te schenken al hebben we die de voorbije dagen niet horen klagen . Ze verkeerden in goed en groot gezelschap van Number 7 en Eleven .

Ter ere van onze 4000e cache hebben we een klein eventje gehouden in de laundry . Bij het uitkomen van ons Coming Home 4.0 event kwamen er al snel enkele reacties . Sandra en Marc zaten helaas heel de maand in het buitenland en Dave zou pas later in het weekend terug in het land zijn . Daarnaast waren er nog een paar toeristencachers die het jammer vonden dat ze er niet bij konden zijn en dus uiteindelijk zou het een eventje worden waar nobody will attend to behalve wij dan . Jammer maar we hebben onze mijlpaal en Geo , Guillaume en de andere Trackables zijn nu officieel in het land .

Welcome Home !

De foto's van onze heenreis en de werken van de voorbije dagen staan ook weer online .

"

12:33 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.