04-07-16

The Next Milestone

Nu we de 366 kalender volledig hebben , was de druk er wat af en ben ik 's maandags op pad gegaan om eindelijk eens werk te maken van lang geleden opgeloste Mysteries . Ik had een rondje bij elkaar gezocht in Wijnegem en Wommelgem , samen goed voor een middagje Geocaching .

Na de wekelijkse boodschappen pak ik de cachespullen bij elkaar en ga met de jongens op stap . We beginnen in Wijnegem bij de Grote Schijn voor onze eerste opgeloste Mysterie . Ik word alweer gelijk geconfronteerd met het feit dat Geocaching en korte broeken niet goed samen gaan . Maar in het verleden heeft me dit nog nooit tegen gehouden en ook vandaag niet . Daar word je hard van !

Van de brandnetels gaat de weg verder door de velden en kwam ik op enkele mooie groene plekjes . Door de veelvuldige neerslag van de laatste tijd ziet alles er zo mooi groen uit en nog een ander voordeel is dat ik weinig last heb van mijn allergie . dan is er toch nog iets positiefs aan het voorjaar van 2016 .

Tussen de opgeloste Mysteries door pik ik ook nog enkele in de buurt liggende Tradi's mee .

Samen met ons cacherondje van het Birthday Trail met Ruud en Ria kwam onze totaal score op 3995 . En toen kwam onze volgende mijlpaal ineens wel heel dicht bij …

De eerste mijlpalen krijg je voor een minimum aantal Finds : 1 , 5 , 10 , 25 , 50 , 75 , 100 en dan voor elke honderd de volgende tot aan 1000 . Maar eens je de duizend voorbij bent , krijg je de volgende mijlpaal pas bij elke volgende duizendste Find . Dat maakt dat een mijlpaal wel iets bijzonders is en daarom willen de meeste cachers daar toch wel een speciale gebeurtenis van maken en wij zijn niet anders natuurlijk . Nummer 1000 logden we op ons eerste Brugse Beer Mega in 2013 , nummer 2000 volgde tijdens de Zomer van 2014 in Bangkok . Vorige Zomer logden we onze drie duizendste in Gibraltar en nu is nummer 4000 aan de beurt . En ook daar hadden we wat speciaals voor voorzien .

Afgelopen zondag hebben we onze 3998e Found gelog . Deze werd gecombineerd met een bezoeken aan de AS Adventure Store in Schoten . Omdat het in Thailand momenteel regenseizoen is en we , in tegenstelling tot twee jaar geleden , voorbereid willen zijn voor een tropische regenbui , hebben we onszelf een deftig regenscherm aangeschaft . Natuurlijk gaat dit in ons Belgiëlandje ook goed van pas komen . Daarna maken we een klein wandelingetje richting Brasschaat waar ook nog een opgeloste Mysterie ligt . Na even zoeken komt de kleine rakker uit zijn schuilplaats .

Vandaag is mijn vakantie officieel begonnen en dus heb ik naast koffers inpakken de tijd om nummer 3999 te loggen . En ook dat was een specialleke ! Het is een Challenge cache waarvoor je alle 366 dagen op de kalender moet ingevuld hebben . Ik had deze al lange tijd in het oog en ondertussen voldoen we ook aan de voorwaarden dus werd het hoog tijd om deze te komen loggen . En daarmee zijn we klaar voor onze volgende mijlpaal .

Morgen vertrekken we naar Thailand voor de Zomer en voor onze 4000e cache . Het wordt niet zomaar onze volgende GC mijlpaal maar een werkelijke Next Milestone in ons leven ! Maar daar krijgen jullie meer over in onze volgende Blogupdate .

"

07:45 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.