22-06-16

Celine Dion , Encore Un Soir

3 Jaar na haar vorige bezoek aan ons landje , stond Celine Dion afgelopen dagen terug in het Sportpaleis en natuurlijk waren wij daar bij !

De Canadese zangeres heeft er een zware tijd op zitten . In het begin van dit jaar verloor ze haar man en broer op een week tijd . Maar de show must go on , tevens het levensmoto van haar man , al beloofde het wel een emotionele avond te worden . Celine begint met haar nieuwe singel Encore un soir , een ode aan haar man gevolgd door een praatje . “Tout van bien !” Ze bedankte het publiek voor alle steun en vertelde er nog even bij dat ze geen grote show kwam opvoeren maar gewoon wilde genieten van het moment en bij haar fans wilde zijn en maakt daarop volgend nog een grapje over haar kledij . Hopelijk vinden jullie het mooi want dit is alles wat jullie te zien gaan krijgen . Geen kostuumwissels tijdens de show , we gaan gewoon aan 1 stuk door en dat heeft ze dan ook gedaan .

De nummerkeuze viel vooral op Franstalige nummers en daar was ik niet rouwig om . Vooral Liefde , verdriet en hoop stonden centraal deze avond . De hele avond wordt Celine bijgestaan door een 30 koppig orkest . Voor mij één van de mooiste momenten was het ingetogen “kampvuur” moment waarin ze een medley bracht van Le vol d'un ange en Si je n'ai rien de toi .

Het concert is al dik over de helft voor het eerste Engelstalige nummer aan de beurt is en ook daar weet ze de gevoelige snaar te raken met The show must go on en toch wel enigszins verrassend was haar versie van Purple rain .

Natuurlijk mochten Pour que tu m’aimes encore en My heart will go on zoals bij elk concert ook nu niet ontbreken . De avond sluit af met een woordje van hoop voor vrede met de woorden “ Het sterkste wapen is nog steeds de liefde” en met S’il suffisait u’on s’aime komt de avond op zijn einde .

Na Antwerpen gaat de tournee verder naar Parijs en dan terug naar Canada . In afwachting van het nieuwe album geniet ik nog even heerlijk na van dit concert en hoop dat ze gauw weer terug naar ons landje komt voor encore un soir .

Nog 1 avond , nog 1 uur , Nog 1 traan van geluk …

 photo encore-un-soir_zps28ut2t4r.jpg

21:53 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.