20-06-16

The Unbirthday Happy Party

Gisteren hadden we ons laatste afspraakje met Team 100 Acre Wood voor de Zomervakantie . Omdat het weer weinig betrouwbaar was , hebben we iets uitgezocht in de buurt en kwamen uit bij het Happy Birthday Trail in IJsselstein .

Het reeksje is een mooi rondje langs het water van zo’n 5 kilometer in het recreatie gebied de Nederlandse Plas maar het was niet zo maar een oppikkertje . Het rondje bestaat uit 2 Tradi’s , 8 Mysteries en een bonus . Je hebt informatie nodig uit andere caches uit de reeks om alle puzzels te kunnen oplossen . Als voorbereiding waren Ruud en Ria eerder in de week de Tradi’s al gaan loggen en zo konden we aan het puzzelwerk beginnen . De eerste coördinaten kwamen al snel te voorschijn en voor het vervolg moest er een Sudoku opgelost worden . Met alle online hulpmiddelen was deze zo opgelost en kon er weer verder gepuzzeld worden . Maar dan ging het fout ! En als het fout gaat en je ziet het niet dan kan het nog lang duren voor je weer op het juiste pad zit …

Met grotendeels opgeloste puzzels rijden we zondag morgen naar Nieuwegein waar we zoals steeds warm onthaald worden in het 100 Acre Wood . We beginnen met een kopje thee en Stroopwafelcake . Het is een hele mond vol maar lekker dat het is ! Samen met Ruud en Ria wordt er nog wat verder gepuzzeld en uiteindelijk na er meermaals over gekeken te hebben , wordt mijn fout gevonden . Er wordt flink gelachen omdat we heel de tijd al zeiden dat het een 5 moest zijn maar waarom schrijf ik dan geen 5 ?

Na nog en gezelschapspelletje gespeeld te hebben , gaan we op pad met een volledig opgelost rondje en begeven ons naar het startpunt van het Happy Birthday Trail .

By accident
meeting you.
Eye contact:
I fell in love with you.
Understanding me,
you are my safe place.
A secret life
that once made you smile.
The most important:
it’s about the story
of you and I.

The most important things in life aren’t things !

We starten bij de eerste Tradi van de reeks en vandaar gaan we door naar de eerste Mysterie , gevolgd door de tweede Tradi . Tot aan nummer 4 ging het probleemloos maar tussen 4 en 5 raken we even het pad kwijt . We steken dwars door het landschap en komen onderweg enkele hindernissen tegen maar uiteindelijk komen we terug op het pad en komen aan bij nummer 5 . Nummer 6 ligt ongetwijfeld op het mooiste plekje van de hele reeks .

Van nummer 6 verlaten we even het reeksje om twee losliggende caches mee te pikken . De eerste is een lang lang geleden opgeloste puzzel en nummer twee is van het Voortuincache type . Terwijl Ruud en Philippe met Kay even naar de speeltuin gaan , ga ik met Ria voor de cache . We zijn nog maar net bij Ground Zero aangekomen en we zien al iemand wuiven vanuit de zetel . Oh nee , t zal toch ni waar zijn hé maar gelukkig blijft de vrouw rustig in haar zetel zitten en kunnen we ongestoord loggen en weer verder op pad en hernemen de Happy Birthday reeks bij nummer 7 . Dit is de eerste uit de reeks waar we wat langer achter moeten zoeken maar dat viel nog mee . Nummer 8 vroeg net iets meer tijd . Op de coördinaten aangekomen kunnen we niets vinden en uit de hint worden we in eerste instantie ook niet wijzer . Geen spoilerfoto’s en dus gaan we over tot het lezen van de voorgaande logjes . Daar wordt gesproken over afwijking en dat geeft ons wel een idee maar zelfs dan kunnen we de cache niet vinden . Toch nog maar eens de hint raadplegen en er zit een filmpje bij . En dat deed gelijk het belletje rinkelen . Hij moest dus toch echt wel op de plek liggen waar we al eerder gezocht hadden en dus gingen we voor een tweede poging . Dit keer viel mijn oog er gelijk op . T is soms echt maar van uit welke hoek je iets bekijkt . De volgende is weer eentje buiten de reeks om en brengt ons bij de Oeverzwaluw . Fascinerend om deze kleine vogeltjes bezig te zien . Na het loggen van deze gaan we door naar nummer 9 van ons reeksje . We loggen te midden van de schapendrollen en komen niet veel verder ook de eigenaars tegen . Nummer 10 gaf ons de laatste informatie die nodig was voor de bonus en dus zochten we onszelf een plekje op het terras bij de skipiste voor een pauze met een verfrissend drankje en ondertussen konden we de bonus uitrekenen .

De bonus uitrekenen ging niet zo vlotjes als we dachten . De bekomen coördinaten klopten niet omdat dit verboden terrein was . Dus er moest ergens een fout in onze berekeningen zitten . Net zoals bij het Sudokuprobleem konden we ook nu de fout in eerste instantie niet vinden . En ook nu wijzen we onszelf op de domme fout die we gemaakt hebben . We hebben er wel mee moeten lachen ! Nu we de coördinaten dan eindelijk juist hebben , kunnen we nog een laatste keer op pad voor de bonus . De kortste weg naar de bonus was recht vooruit maar dat was toch wel een hele inspanning . Vier uur na aanvang van het reeksje komen we terug bij de auto en zetten koers naar huize Schagen .

Terug in het 100 Acre Wood worden logjes verstuurd , TB’s gewisseld en wordt er met verdeeldheid gesupporterd voor het WK Volleybal Thailand - Nederland . Voor het avondeten viel de keuze op frietjes van de frituur , gevolgd door een geïmproviseerd toetje .

Nederland heeft Thailand in de pan gehakt maar dat heeft geen verdere gevolgen gegeven aan onze dag ! We hebben er weer een superdagje op zitten , het weer is al bij al meer dan mee gevallen . En de gezelligheid was zoals altijd van een hoogstaand niveau .

Zowel de Zomervakantie als onze 4000e cache komen nu erg dichtbij en dus zijn we toch wel stiekem aan het aftellen . De foto’s van onze Unbirthday Happy Party komen later nog online !

 photo 19-06-16-1_zpsryepfe0k.jpg

10:56 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.