12-06-16

The Great Outdoors

Juni is Get Outdoors maand van 2016 . Dit is vooral in Amerika een groots gebeuren maar aangezien Geocaching van Amerikaanse origine is , werd dit natuurlijk uitgebreid naar het volledige speelveld . Ook werd er dit jaar weer een souvenir aan gekoppeld en dus zijn we afgelopen weekend ons souvenir gaan verzilveren .

Er ligt al een hele tijd een Mysterie cache in de buurt van mijn werk en de legger er van is klant op de winkel . Maar zijn puzzeltjes zijn er altijd waarbij een heldere geest belangrijk is en daar ging het bij mij wel meermaals mis . Na een hele dag werken is de concentratie nu eenmaal niet meer zo sterk en dus heeft het me heel wat tijd gekost om deze tot een goed einde te brengen . Uiteindelijk was ik er donderdag avond in geslaagd om de puzzel te ontrafelen en dus vrijdagmorgen even gaan kijken . Maar daar ik kwam nog niet bij de cache , er was nog een puzzel ter plaatse op te lossen . Niet voldoende tijd dus ter plaatse de puzzelstukken gefotografeerd zodat ik thuis verder kon puzzelen . ’s Avonds na weer flink wat gepuzzeld te hebben , kwam ik tot de uitkomst en zo kon ik zaterdag op weg naar t werk dan eindelijk onze naam bijschrijven in het logboek . Me happy en daarmee gelijk het souvenir gescoord .

Naast het Get Outdoors souvenir , was er afgelopen weekend in en rond Antwerpen heel wat te gebeuren . Zo werd er op de Leien een voetgangers brug op haar plaats gelegd en was er de feestelijke opening van de Kieldrechtsluis .

Vrijdag- en zaterdagavond zijn we een kijkje gaan nemen bij de brug op de Leien . De imposante brug verbindt Park Spoor Noord met Het Eilandje . Deze buurt is de laatste jaren zo veranderd en hoe het totaalplaatje er over een paar jaar gaat uitzien is echt niet te geloven . Straffer nog deze veranderingen worden doorgetrokken tot bij ons thuis voor de deur : Bruggen worden afgebroken en groenzones met waterpartijen zullen in de plaats komen maar dat is toekomstmuziek …

Zondagmorgen zijn we de dag rustig gestart . Het was volleybal : Thailand vs Duitsland . Utan heeft vroeger nog volleybal gespeeld maar is na een schouderblessure moeten stoppen . Wanneer het Volleybalkampioenschappen zijn , gaat hij helemaal in overdrive en ook Philippe volgt het mee op de voet . Wegens het tijdsverschil lukt het niet altijd even makkelijk maar vanmorgen hebben ze weer samen naar de match gekeken . Na een spannende start met voorsprong voor de Duitsers weten de Thaikes terug te slaan en winnen uiteindelijk met 3 - 1 .

Zondag middag zijn we dan op stap geweest voor een bezoeken aan de Kieldrechtsluis . De Kieldrechtsluis is de tweede sluis in de Waaslandhaven en op dit moment de grootste van de wereld . Met een lengte van 500 meter is de Kieldrechtsluis net zo lang als 28 gelede bussen van De Lijn , bumper tegen bumper geparkeerd . Met haar 68 meter breedte is ze in de breedte vergelijkbaar met een autosnelweg met 19 rijstroken . Voor de bouw van de sluis , de bruggen en toebehoren was 22.000 ton constructiestaal nodig , bijna drie keer zoveel als de 7.300 ton staal waarmee de Eiffeltoren is gebouwd .

Naar aanleiding van de officiële inhuldiging van de Kieldrechtsluis was er afgelopen weekend heel wat te beleven rond de sluis . Vrijdag werd de sluis plechtig geopend in de aanwezigheid van de koning en zaterdag en zondag kon iedereen een bezoek brengen aan de grootste sluis ter wereld . Al moest je daar wel een ticket voor kopen . Mensen die ons volgen , weten dat wij iets met de haven hebben en dus wilden we dit niet missen . Wij hadden dus onze tickets en konden van dit exclusieve gebeuren meegenieten . Met onze tickets kregen we toegang tot de site en konden tijdens een rondje in het grootste reuzenrad van Europa het hele bouwwerk vanuit de lucht aanschouwen . Vanop een hoogte van 55 meter heb je een prachtig uitzicht over dit immens bouwwerk en de haven van Antwerpen . Jammer dat het weer niet helemaal mee zat waardoor het zicht toch net iets minder was .

Na ons bezoek aan de Kieldrechtsluis zijn we nog enkele caches gaan scoren in de omgeving en zijn we een hapje authentiek gaan eten bij Aroy Thai . ’s Avonds is het weer volleybaltijd met België - Nederland .

De foto’s van ons bezoek aan de Kieldrechtsluis staan ook weer online .

"

21:52 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.